dandi, в 13 April 2011 - 09:16 PM, написа:
Цитат
Изведоха ми го да го съдя в Стара Загора средата на деветдесетте
На каква изложба сте го съдили,за Българско овчарско куче ли?
Цитат
И го оставих без класиране без да го обиждам тъй като човека, който го изведе беше свесен и приятел
На изложбите кучетата ли се гледат или тия дето ги извеждат?
Колежке, аз съм Ви отговорил много ясно, а ако не знаете какви са правилата за провеждане , скоито аз съм много добре запознат и никога даже и в тази ситуация не съм нарушил, мога да ви помогна разбира се ако имате желание. Добронамерен съм към Вас заради желанието Ви да работите за България и за БЪЛГАРСКОТО независимо че не споделям Вашата позиция че българското е КАРАКАЧАНСКО! Във Вашия ройон е живял и писал пионера в етнографията Васил Дечов от Чепеларе и много подробно е описал работата и мащаба с овцете и овчарските кучета на българското родопско население и не е лошо да потърсите тези материали. Навсякъде кучето с овцете се нарича овчарско от край време и никъде не се среща наименованието каракачанско. Зная че сте свързана с хора, които защитават тезата "каракачанска" и сте вярна по природа, но разчитам на българското Ви самосъзнание на това че правите впечатление на българка, родопчанка и патриотка и мисля че ако успеем да съхраним добрия тон можем да подискутираме и аз бих изслушал доводите Ви както би трябвало да изслушате и Вие моите, защото все пак съм основател на организираната дейност с породата. Зная че сте чували много лоши неща за мен от същите тия "Ваши" хора, но това не ме притеснява. Смятам че бихме могли да бъдем в полезен, позитивен диалог, който е единствения начин за постигане на прогрес.