Фотогалерия на БОК
Публикувано: 26 July 2011 - 09:21 AM
Тук сме със синът ми Митко! Това е кросингово заплождане, в което са само проследени кучета от 11 поколения, които сме развивали и са проследени и описани, а назад по "Беловеца" са и повече. Тук е кръвта на почти всички стари кучета, с които съм работил през годините, както и някои, които са заслуга на колеги- известни имена в породата като Ефтим Стамболов, Славейко Балджийски, Митко Балчев и разбира се но не на последно място Митко Барзата , с който работя от много години с една и съща кръв! Сигурен съм че развъждането при сродните породи нито е достигнало до толкова генерации, нито има толкова информация във времето за произхода на кучетата си. Кучетата, които произвежда НК БОК отдавна вече се оттласнаха от дъното, което беше стигнала породата и вървят и анатомически и като характер, ръст и ползвателни възможности напред. Друг е въпроса, че чуждите сродни породи овчарски кучета са по-напред от нас българите в своята селекция и да ги настигнем не е проста работа, но аз съм оптимист и то все повече, защото виждам резултатите на много от центровете и истинските радетели на БЪЛГАРСКОТО. Мога смело да кажа че за съсипването и унищожаването на популацията на овчарското куче нито аз, нито НК БОК, нито по-голямата част от хората пряко свързани с породата не само нямаме никаква вина, но и доста спасихме от това, което е останало работейки непрекъснато и отдавайки години, години труд, средства и време, без да сме получили никакви материални облаги, без нито една меркантилна изява, с каквито са се оплели такива омерзители на породата като Аврам и компания! Но Господ гледа!

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!
Публикувано: 26 July 2011 - 09:29 AM
Тук една голяма радост! Тия кутрета са фантазия и са от двама родители, които съм подарил на мой приятел! Едно той ми подарява и едно ще си купя че са уникални!

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!
Публикувано: 26 July 2011 - 02:33 PM
NEYKO, в 26 July 2011 - 01:27 PM, написа:
Нейко, не случайно съм те пратил при Барзата! Той е стара къща и при него и качеството на кутретата, и кръвта са много, много истински. Знам че и него го плюват, но в България е така и особенно със собствените ни постижения. А че Митко има такива няма никакво съмнение. Браво за кутрака, за майка му и баща му и за всичките предци назад! Да е жив и здрав на собствениците!!!

Публикувано: 26 July 2011 - 04:42 PM
Нейко, значи добре съм работил през годините брат, защото на тия кучета дето ги гледаш по снимките родителите са излезли от моя двор и съм заложил едно добро развъждане за много хора, нищо че някои от тях лекичко заобикалят тая малка подробност, но то човек като сам не си признае една истина и почне лекичко да я заобикаля почва и да се лъже сам лекичко. А такъв, дето сам се лъже няма нужда друг да го лъже. Той си остава в първи клас и всяка година остава! А тия, които са умни, пият вода от ИЗВОРА и правейки консултации с подобоващо уважение към консултиращия разбира се вече минаха напред!

Публикувано: 26 July 2011 - 06:00 PM
Стефан Попов - председател НКБОК, в 26 July 2011 - 04:42 PM, написа:
Нейко, значи добре съм работил през годините брат, защото на тия кучета дето ги гледаш по снимките родителите са излезли от моя двор и съм заложил едно добро развъждане за много хора, нищо че някои от тях лекичко заобикалят тая малка подробност, но то човек като сам не си признае една истина и почне лекичко да я заобикаля почва и да се лъже сам лекичко. А такъв, дето сам се лъже няма нужда друг да го лъже. Той си остава в първи клас и всяка година остава! А тия, които са умни, пият вода от ИЗВОРА и правейки консултации с подобоващо уважение към консултиращия разбира се вече минаха напред!

Ти знаеш моето виждане и разбиране за породата ни. Аз уважавам труда и мнението и на хората, които не са съгласни с мен и теб, но ми се иска и те с уважение да се отнасят към всички с различно от тяхното мнение и виждане най-вече за бъдещото развитие на БОК!
Публикувано: 27 July 2011 - 09:22 AM
Честит Рожден ден на човека който по мое мнение е направил най-много за запазването и развитието на нашата порода И продължаав да раздава живота си за нея.Жив и здрав чичо Стефане
Пожелавам ти преди всичко много здраве и дълголетие,много успехи В и извън граница.
Публикувано: 27 July 2011 - 10:29 PM
4estit
rojden
den
gospodin POPOV neka da si jiv i zdrav ti i cqlototi semeistvo ne pozvolqvai na godinite da te promenqt.badi sa6iqt veren priqtel i znai 4e ako nqkoga popadne6 v trudnost vapreki 4e netigo pojelavam moje6 da raz4ita6 izcqlo na men. badi jiv i zdrav s pojelaniq klub Q6AR s. Gra6evo

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +