Понеже някои говорят за тоя тип кучета и за "ОРИГИНАЛИ" това е Балкан на бай Иван Гардански от Костандово Велинградско! Бащата на това куче го купих от бай Томе Манджуков от с. Костенец през пролетта на 1993г. беше малко при Жоро Бараков и от там го подарих на бай Иван в Костандово, но него го изработиха и незнайно как кучето се озова във Велинград у Иван Баев, където го постигна съдбата на много известни кучета на това място. Съсипаха се поболяха се и умряха без да оставят нищо след себе си! Бай Иван поне произведе кучета он Стария Генчо. Да за стария Костенски Генчо червения става въпрос дето толкова много хора говорят и който беше едно от многото съсипани прекрасни оригинални български овчарски кучета, които само съм купувал и само съм подарявал, като за съжаление много от тях а и моя труд, усилия и харчове не са били оценени по почтен начин!
Снимка (и)
Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!
Жорката Гардански, който познавам от бебе- син на един от най-известните през седемдесетте и осемдесетте години овчар бай Иван Гардански от гр. Костандово Велинградско. Бай Иван имаше кучета като Гривчо, като Синапа каквито сега няма къде да се видят, но това е тема на друг разговор. Със семейството на бай Иван Гардански другарувам от ученик!
Снимка (и)
Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!
А това е още един истински приятел и радетел на Българщината и на Българското куче Стоян Илинов със своя прекрасен Баро! Куче с характер и визия, пък и облечен. Производител Митко Тодоров по-известен в България и околностите като Барзата! Затова Баро е Аян Дико! Стана на около две вече и е едно много, ама много хубаво овчарско куче!
Снимка (и)