Dog.bg Форуми : Фотогалерия на БОК

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (878 Страници) +
  • « Първа
  • 816
  • 817
  • 818
  • 819
  • 820
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Фотогалерия на БОК

#16341 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 February 2012 - 11:44 PM

Показване на мнениетоZin, в 06 February 2012 - 11:41 PM, написа:

Показване на мнениетоД.БАЛЧЕВ-БАЛКАН, в 06 February 2012 - 01:53 PM, написа:

.....ще чакаме за родословието, стана интереснно какви имена има е него ! :md_064:

Ами аз може и да се забавя с "родословието" ама - по принцип сме го взели от Равно поле - вярвам познавате добре хората там.
Та въпроса ми беше - дали Чапи е достатъчно развит или още ще расте?

Чапи ще расте до 2 годишна възраст - първоначално линейно, а после и обемно. Но в крайна сметка, какво ще се получи зависи от генотипа му и от условията в които ще се развива.
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#16342 Потребителят е офлайн   Zin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:ловни кучета

Публикувано: 07 February 2012 - 12:04 AM

Показване на мнениетоNicholay Atanassov, в 06 February 2012 - 09:44 PM, написа:

.....ще чакаме за родословието, стана интереснно какви имена има е него ! :md_064:

Ами аз може и да се забавя с "родословието" ама - по принцип сме го взели от Равно поле - вярвам познавате добре хората там.

Чапи ще расте до 2 годишна възраст - първоначално линейно, а после и обемно. Но в крайна сметка, какво ще се получи зависи от генотипа му и от условията в които ще се развива.

Благодаря за отговора. Ами ще видим какъв ще стане - сега е блед юноша, но каквото и да се получи, за мен ще си остане нашия Чапи .
По отношение на лова - всяко ловно куче трябва да развива правилно своите качества, затова е и ловно. Аз съм от така "нарочените" - че предпочитам да участвам повече в изложби, да се вглеждам по-детайлно в стандарта и т.н. Ловните излети на мен ми доставят изключително удоволствие само когато кучето е на стойка и има реализация за него - ако ме разбирате правилно.
User's Signature

Качена снимка

#16343 Потребителят е офлайн   Д.БАЛЧЕВ-БАЛКАН Икона

• БАЛЧЕВ-БАЛКАН
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2012 - 12:13 AM

..............Ненавиждам ловците (vano да ме извини. той прави частично изключение, защото е доказал, че по отношение на кучетата разсъждава и слага в джоба си много от "великите експерти")

............затова и Аз,се отказах от лова :md_064:
User's Signature

,,САМО СЛАБИТЕ СЕ СТРЕМЯТ КЪМ ПОРЯДЪК . СИЛНИТЕ ВЛАДЕЯТ И ХАОСА ......... ,,
www.balchevbalkan.hit.bg

#16344 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2012 - 12:24 AM

Показване на мнениетоД.БАЛЧЕВ-БАЛКАН, в 07 February 2012 - 12:13 AM, написа:

..............Ненавиждам ловците (vano да ме извини. той прави частично изключение, защото е доказал, че по отношение на кучетата разсъждава и слага в джоба си много от "великите експерти")

............затова и Аз,се отказах от лова :md_064:

Адмирации !!!
User's Signature

Качена снимка

#16345 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2012 - 12:28 AM

Показване на мнениетоZin, в 07 February 2012 - 12:04 AM, написа:

Благодаря за отговора. Ами ще видим какъв ще стане - сега е блед юноша, но каквото и да се получи, за мен ще си остане нашия Чапи .
По отношение на лова - всяко ловно куче трябва да развива правилно своите качества, затова е и ловно. Аз съм от така "нарочените" - че предпочитам да участвам повече в изложби, да се вглеждам по-детайлно в стандарта и т.н. Ловните излети на мен ми доставят изключително удоволствие само когато кучето е на стойка и има реализация за него - ако ме разбирате правилно.

В съвременното ни общество ловът е прищявка, която отчуждава хората от човечността.

Отдавна е минало времето да се убива, за да се просъществува.

Всяко убиване на животно, което е създадено да се радва на живота така, както ние - на нашия, за мен е проява на изродщина и изостаналост в еволюцията на човешкия дух.

User's Signature

Качена снимка

#16346 Потребителят е офлайн   Трак Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 February 2012 - 09:35 AM

Показване на мнениетоNicholay Atanassov, в 07 February 2012 - 12:28 AM, написа:

Показване на мнениетоZin, в 07 February 2012 - 12:04 AM, написа:

В съвременното ни общество ловът е прищявка, която отчуждава хората от човечността.

Отдавна е минало времето да се убива, за да се просъществува.

Всяко убиване на животно, което е създадено да се радва на живота така, както ние - на нашия, за мен е проява на изродщина и изостаналост в еволюцията на човешкия дух.

:ba_025:присъединявам се!
User's Signature

Влизам тук за да разбера подробности за породата и мероприятията който клубът провежда !

#16347 Потребителят е офлайн   Дидо Георгиев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2012 - 03:16 PM

Аиде и ловците изроди и примитиви задоволяващи низки и нечовешки страсти ,ех г-н Атанасов ....

#16348 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2012 - 04:04 PM

Катя, от кой в Равно поле си го взела това куче? И Чапи ли му е името по родословие или това си е твое име?
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#16349 Потребителят е офлайн   kristinobal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2012 - 08:01 PM

Показване на мнениетоNicholay Atanassov, в 06 February 2012 - 11:42 PM, написа:

Показване на мнениетоZin, в 06 February 2012 - 11:40 PM, написа:

Показване на мнениетоNicholay Atanassov, в 06 February 2012 - 01:26 PM, написа:

Показване на мнениетоZin, в 06 February 2012 - 03:06 PM, написа:

Показване на мнениетоД.БАЛЧЕВ-БАЛКАН, в 06 February 2012 - 11:41 AM, написа:

Показване на мнениетоZin, в 06 February 2012 - 11:01 AM, написа:

Доста мислих и реших да се похваля с моя сладур. Вярно, че доста се изненадах, тъй като "родословието" му беше на една хартия с екзотични имена, ама бях твръдо решила да вземе едно .
Като го взех имах чувството - че е болно все нещо странно бръмчеше, после се оказа, че така си ръмжало. Подложих го на цялостен преглед дето викат от А до Я. Направихме му програма ваксини, външно, вътрешно обезпаразитяване - хранене и т.н. Направиха му страхотна къща , изолирана, тапицирана, с навес - но приятеля не я "отрази". Много му се сърдех - толкова труд и време, хайде то парите си летят - ама то си е серизна постройка с предверие и т.н. пък тапицирана, да е меко да му е топло - всички глезотии дето ги бях виждала ги направихме - той нашия само ме гледаше с един поглед и въобще не я поогледа. Нищо решихме, че рано или късно ще реши да я посети. Първото нещо беше да разглоби чинийките с водата и храна и искрено да се забавлява с тях. Минахме на подръчни средства за хранене, защото ако останат празни се започва същото хулиганско действие върху тях.

Пуснахме като малък да си поиграе и се оказа голямааааа беля - и се принудихме като идват гости или на съседите гъските като минават да не ги отново рапердушинич, че вече пари да плащам за стока няма. Но нашия скъса две стоманени въжета - никой не ми вярваше ама си е така - показахме ги са "професорите" и им казах ами застани зад оградата и да видим колко ще издържи въжето - няма смели мъже вече - жалко няма :dh_188:

Но затова пък вечерно време има пълната свобода да прави каквото и както реши. Трудно ми е с къпането защото тази козина няма как да я намокриш и по скоро аз става цялата мокра, но и аз съм упорита - без баня няма в къщи хахаха. Ама какво да кажа обичаме си го.

Ето го и него

...............Здравей, може ли да видим родословието на Тоя ,,Хун,, :dog:

Няма проблеми даже да ви кажа от къде сме го купили. В момента "родословието" не е точно при мен, малко се намира на 200 км и ще ми е трудно веднага да ви откликна, но затова пък се свързах с човека, който ми го избра и ще получа повече информация от него. Достра страни имена имаше написани - но явно така са кръщавани кучетата и често имената не са ползвани хахаха
Тъй като не съм на ти с тази порода, вече характерчето го разбрахме Качена снимка

Много ме радва окраската му и бялото връхче на опашката - и този поглед като иска да ти се подмаже.
Не зная как е при вас - но той е много готин и аз го харесвам - не мога да разбера защо толкова му се плашат - той е още мъничък - бебче е, вярно че има силен глас - ама нали трябва да покаже, че все пак е там де хахаха
Пък и вечерно време вече е много тихо, решихме си проблемите с крадците и временно заблудени солариумни туристи. То кучето иска само да си поиграе с тях пък те му бягат - лоши хора направо хахаха
Всъщност те колко големички трябва да станат - той не е ли достатъчно пораснал - вярно е, че е тук на снимките на 8 месеца , ама все си мисля, че е поотраснал. Пък и все още го храним по три пъти на ден, че е голям гладник и се оплаква.

За него ли ще е мерителния бастун ?

:re_037: и за него и не само. По принцип имам птичари / епаньол бретон и курцхаар/, но как да устоя на този пухчо :ab_041:

Само да не кажете, че ходите и на лов и убивате животни.
Ненавиждам ловците (vano да ме извини. той прави частично изключение, защото е доказал, че по отношение на кучетата разсъждава и слага в джоба си много от "великите експерти")

Моля без крайности, по твоята логика само вегитарянците заслужават да живеят.

#16350 Потребителят е офлайн   troyanus Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 February 2012 - 08:30 PM

Показване на мнениетоkaleata78, в 06 February 2012 - 10:09 PM, написа:

много добре изглежда :ba_025:

#16351 Потребителят е офлайн   Zin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:ловни кучета

Публикувано: 07 February 2012 - 11:47 PM

Показване на мнениетоvano, в 07 February 2012 - 02:04 PM, написа:

Катя, от кой в Равно поле си го взела това куче? И Чапи ли му е името по родословие или това си е твое име?

Вано - ти ме познаваш мисля добре и знаеш, че като кажа нещо значи е така и ме смятам, че с нещо съм заслужила съмненията ти. Разбира се, че кучето го взехме без име - Чапи го кръстихме ние - и го взехме от тук - развъдник Топо / www.topobg.com/
Името на бащата е - Вуте от Мировяне и майката е -Ласка Топо - както казах доста са екзотични имета и като Гаран и Перла и Чабам Вардж или Каралам - все интересни имена.
По отношение на ловците - много моля поне тук да не се обиждаме и слагаме етикети - в ловните сайтове за тях не съм ловец, тук съм убиец на животни - е моля то така излиза , че все някъде съм етикирана :dh_188:
Не съм вадила пушката си от калъфа за лов разбира се, иначе се почиства на всеки 6 месеца, такава е традицията в къщи от 2 години. И нямам никакво желание - просто желанието ми и мерака се изпариха от хорските приказки.
Не искам да се натрапвам - просто исках да споделя няколко снимки и да си поприказвам, да науча нещо повече за тази порода и т.н
Но ....... няма значение кучето го обичам, харесва ми и съм щастлива, че имам възможност да споделям част от живота си с него.
User's Signature

Качена снимка

#16352 Потребителят е офлайн   Д.БАЛЧЕВ-БАЛКАН Икона

• БАЛЧЕВ-БАЛКАН
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2012 - 12:28 AM

......Чабам и Каралан са наистина страни имена :ab_041: жив и здрав да е кучака , и много радост с него :ba_025:
User's Signature

www.balchevbalkan.hit.bg

#16353 Потребителят е офлайн   Kristina Pencheva Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 08 February 2012 - 01:43 AM

А това е ЗЛАТКОВИЯТ МЕЧО, който неотдавна почина при Митко Барзата. Собственик Златко Пенчев от Велинград. Кучето оставило най-много потомци в цялата порода. :flagbg: :flagbg: :flagbg: :flagbg: :flagbg:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#16354 Потребителят е офлайн   Kristina Pencheva Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 08 February 2012 - 01:52 AM

Още снимки на ЗЛАТКОВИЯ МЕЧО със собственика му :flagbg:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#16355 Потребителят е офлайн   Александар Топалов.. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Българско Овчарско Куче

Публикувано: 08 February 2012 - 09:23 AM

Показване на мнениетоKristina Pencheva, в 08 February 2012 - 01:43 AM, написа:

А това е ЗЛАТКОВИЯТ МЕЧО, който неотдавна почина при Митко Барзата. Собственик Златко Пенчев от Велинград. Кучето оставило най-много потомци в цялата порода. :flagbg: :flagbg: :flagbg: :flagbg: :flagbg:

много добьр :flagbg: :ba_025:

#16356 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2012 - 01:02 PM

Показване на мнениетоZin, в 07 February 2012 - 11:47 PM, написа:

Показване на мнениетоvano, в 07 February 2012 - 02:04 PM, написа:

Вано - ти ме познаваш мисля добре и знаеш, че като кажа нещо значи е така и ме смятам, че с нещо съм заслужила съмненията ти. Разбира се, че кучето го взехме без име - Чапи го кръстихме ние - и го взехме от тук - развъдник Топо / www.topobg.com/
Името на бащата е - Вуте от Мировяне и майката е -Ласка Топо - както казах доста са екзотични имета и като Гаран и Перла и Чабам Вардж или Каралам - все интересни имена.
По отношение на ловците - много моля поне тук да не се обиждаме и слагаме етикети - в ловните сайтове за тях не съм ловец, тук съм убиец на животни - е моля то така излиза , че все някъде съм етикирана :dh_188:
Не съм вадила пушката си от калъфа за лов разбира се, иначе се почиства на всеки 6 месеца, такава е традицията в къщи от 2 години. И нямам никакво желание - просто желанието ми и мерака се изпариха от хорските приказки.
Не искам да се натрапвам - просто исках да споделя няколко снимки и да си поприказвам, да науча нещо повече за тази порода и т.н
Но ....... няма значение кучето го обичам, харесва ми и съм щастлива, че имам възможност да споделям част от живота си с него.

В нищо не съм се съмнявал, просто много добре познавам Тошко Петров и затова питам, че ми стана интересно дали кучето е от него. Значи кучето ти носи името на ТОПО, но е произведено от собственика на Ласка ТОПО (Кирето), с което ми се изясни и окраската и визията. Вуте от Мировяне е куче произведено от д-р Цецо Димитров, но не се сещам кое е. В родословието има доста интересни имена, като Гарант Горан, Перла ТОПО, Шабан ВАРДЖ и Караман ТОПО.

Ето ти част от родословието на майката - Ласка - за да си знаеш
http://topobg.com/pe...mid=169&fid=140
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#16357 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2012 - 01:18 PM

Бащата Вуте Мировяне е куче от Хари на Росен Михайлов и Арда ТОПО (Гарант ГОРАН x Перла ТОПО)

Ето ти горе долу да видиш родословията на Арда (бабата на твоето куче):
http://topobg.com/pe...?mid=13&fid=125

А от тук може да видиш и на Хари (дядото на твоето куче)
http://topobg.com/pedigree.php?id=24
User's Signature

www.bgdogs.net

Алберт Айнщайн

#16358 Потребителят е офлайн   Евтим Стамболов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2012 - 01:39 PM

http://www.gorannadr...7151/index.html
User's Signature

НИЕ СЕ РОДИХМЕ В ТАЗИ НОЩ КОГАТО РАЖДАШЕ ВЪЛЧИЦАТА СУТРИНТА ПОД РЕВ НА ЛЪВ НИ ДАДОХА ИМЕНА

#16359 Потребителят е офлайн   Д.БАЛЧЕВ-БАЛКАН Икона

• БАЛЧЕВ-БАЛКАН
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2012 - 02:30 PM

...........Чапи ,май прилича доста на пра-пра дядо си Тигран :ab_041:
User's Signature

www.balchevbalkan.hit.bg

#16360 Потребителят е офлайн   Евтим Стамболов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2012 - 03:05 PM

Показване на мнениетоД.БАЛЧЕВ-БАЛКАН, в 08 February 2012 - 02:30 PM, написа:

...........Чапи ,май прилича доста на пра-пра дядо си Тигран :ab_041:

Само чее със ушички :ba_025:
User's Signature

НИЕ СЕ РОДИХМЕ В ТАЗИ НОЩ КОГАТО РАЖДАШЕ ВЪЛЧИЦАТА СУТРИНТА ПОД РЕВ НА ЛЪВ НИ ДАДОХА ИМЕНА

• (878 Страници) +
  • « Първа
  • 816
  • 817
  • 818
  • 819
  • 820
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни