Dog.bg Форуми : Фотогалерия на БОК

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (878 Страници) +
  • « Първа
  • 248
  • 249
  • 250
  • 251
  • 252
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Фотогалерия на БОК

#4971 Потребителят е офлайн   orlandopg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 September 2008 - 03:45 PM

Цитат

Аз лично не съм виждала такива кучета, нито пък сме говорили на тази тема, така че за съжаление нямам отговор на този въпрос.

Затова и не попитах вас,а г-н Попов  :blink:
Поздрави :)

ПП: в публикуваната снимка на скачката на Шаро Жак Савел Хаус-мъжкия е с липси в зъбната формула(потвърдено от Л.Бояджиев).

ППП: обратната захапка не е просто недостатък,а порок.

#4972 Потребителят е офлайн   Metal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2008 - 05:10 PM

Цитат

Доколкото знам, понякога, ако даден екземпляр е много ценен за породата се правят такива изключения. Да, Марта е предала обратната захапка на няколко от потомците си, но те са много малко в сравнение с тези, които са наред. Моята Хера, която е раждала един път също е с обратна захапка, но нито едно от децата й не е с такава.  :blink: Г-н Попов ми е казвал, че в такива случаи кучката трябва да се покрие с мъжки, който е с правилна захапка, за да се изчисти този недостатък. В нашия случай се получи точно това.  :blink:
Според мен такива кучета трябва да се кастрират и да не се допускат до разплод,ако искаме да правим порода независимо на кого са би толо и на Попов-още по зле.
User's Signature

"Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи."
Джон Максуел

#4973 Потребителят е офлайн   Eva-Buddah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2008 - 05:17 PM

Мисля, че няма перфектни кучета. Марта е дала много на породата, въпреки че е имала обратна захапка. Ако този недостатък не се предава в поколенията не виждам причина толкова хубаво куче да се спре от разплод. Но аз не твърдя, че разбирам много от породата. Това си е лично мое мнение. Вероятно господин Попов ще даде много по-адекватен отговор.
Поздрави!  :wub:
User's Signature

"You haven't lived until you've been owned by a Pug!"
Качена снимка

#4974 Потребителят е офлайн   Metal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2008 - 05:28 PM

Цитат

Мисля, че няма перфектни кучета. Марта е дала много на породата, въпреки че е имала обратна захапка. Ако този недостатък не се предава в поколенията не виждам причина толкова хубаво куче да се спре от разплод. Но аз не твърдя, че разбирам много от породата. Това си е лично мое мнение. Вероятно господин Попов ще даде много по-адекватен отговор.
Поздрави!  :wub:
Там е проблема че се предава,може и да не винаги
User's Signature

"Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи."
Джон Максуел

#4975 Потребителят е офлайн   orlandopg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2008 - 05:31 PM

Обратната захапка(която е порок,не недостатък) се предава от рецесивни гени-т.е. може да се прояви не в преките потомци,а в поколения назад и после ще има чудене,ама защо и как.  :blink:
А куче с порок се изключва незабавно от разплод,независимо на кой е и колко "хубаво" е външно.
Поздрави и на вас  :blink:

#4976 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2008 - 05:58 PM

Цитат

Обратната захапка(която е порок,не недостатък) се предава от рецесивни гени-т.е. може да се прояви не в преките потомци,а в поколения назад и после ще има чудене,ама защо и как.  :blink:
А куче с порок се изключва незабавно от разплод,независимо на кой е и колко "хубаво" е външно.

Изключва се ама не и при г-н Попов. Явно правилата в НКБОК са други.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#4977 Потребителят е офлайн   rovshan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2008 - 06:12 PM

Цитат

А би ли обяснил г-н Попов липсите в зъбната формула как ги "чисти"? Ще ми е интересно.
зьболекар  поставя  нови ;D

#4978 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2008 - 06:18 PM

Цитат

Цитат

А би ли обяснил г-н Попов липсите в зъбната формула как ги "чисти"? Ще ми е интересно.
зьболекар  поставя   нови ;D
Май Борисов се казваше ;D

#4979 Потребителят е офлайн   rovshan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2008 - 06:21 PM

доцент  борисов ;)

#4980 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2008 - 06:23 PM

Цитат

доцент  борисов ;)
Може ;D

#4981 Потребителят е офлайн   Metal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2008 - 06:29 PM

Цитат

Цитат

Изключва се ама не и при г-н Попов. Явно правилата в НКБОК са други.
И при конкурентите от КК е същото да не се заблуждаваме
User's Signature

Джон Максуел

#4982 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2008 - 06:39 PM

Цитат

И при конкурентите от КК е същото да не се заблуждаваме

Ми нормално е нали кучетата са с общ произход. Да не би КК да са паднали от Марс. Така като се замисля дали навремето овчарите са изключвали от разплод кучетата с обратна захапка. А доколкото знам гените дори и рецисивни си се предават.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#4983 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2008 - 06:52 PM

Добре де защо когато почина кучката на Попов и почнахте да я оплювате,междудругото той никога не е крил за захапката,затова мисля че е редно да я оставите на мира тая кучка първо защото вече не е между живите и второ на човека може и да му е мъчно за нея,просто малко уважение в крайна сметка ;)

#4984 Потребителят е офлайн   rovshan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2008 - 06:53 PM

МНОГО  ОТ  ИЗВЕСТНИТЕ  РОДОНАЧАЛНИЦИ   НА  ОВЧАРСКОТО  КУЧЕ  БЯХА  С  ОБРАТНА  ЗАХАПКА

#4985 Потребителят е офлайн   stand_by Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2008 - 07:00 PM

Цитат

Добре де защо когато почина кучката на Попов и почнахте да я оплювате,междудругото той никога не е крил за захапката,затова мисля че е редно да я оставите на мира тая кучка първо защото вече не е между живите и второ на човека може и да му е мъчно за нея,просто малко уважение в крайна сметка ;)

Напълно съм съгласен със Теб  ;) А другите взимаите пример от Vanko2

#4986 Потребителят е офлайн   orlandopg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2008 - 07:10 PM

Цитат

Kога пък прочете че се оплюва Марта,бре Ванко? Попитах за липсите в зъбната формула и после се опитах да поясня на Ева какво се явява обратната захапка. Къде прочете оплюване на кучката на Попов? Как не ти омръзна да търсиш под вола теле?
ПП: Не мога да оплювам починало куче след като наскоро загубихме младо и прекрасно животно и то по трагичен начин.

#4987 Потребителят е офлайн   Eva-Buddah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2008 - 07:28 PM

Не може, а му е много мъчно за нея!! Марта беше изключително животно! Колко пъти съм искала да я купувам, ама Стефан не я дава и това е. Той наистина много я обичаше!  :'(
User's Signature

"You haven't lived until you've been owned by a Pug!"
Качена снимка

#4988 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2008 - 07:41 PM

Цитат

Цитат

Kога пък прочете че се оплюва Марта,бре Ванко? Попитах за липсите в зъбната формула и после се опитах да поясня на Ева какво се явява обратната захапка. Къде прочете оплюване на кучката на Попов? Как не ти омръзна да търсиш под вола теле?
ПП: Не мога да оплювам починало куче след като наскоро загубихме младо и прекрасно животно и то по трагичен начин.
Под вола теле не търся не ми и трябва,сега сериозно, мисля че е вече без значение с каква захапка е била и дали я предавала в поколенията  :blink:

#4989 Потребителят е офлайн   orlandopg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2008 - 07:49 PM

Иване,Марта никой не е обсъждал персонално(или поне аз). Ставаше дума за обратната захапка като белег при кучетата(друг ми бе въпроса и към друг човек). Но си прав,нека я оставим Марта на мира,тежко е да загубиш любимец. Нека почива в мир кучката.
Колкото до това важно ли е какво е предавала...всеки си преценява.
Поздрави от мен и хубава вечер на всички ви.

#4990 Потребителят е офлайн   Тодоров Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2008 - 07:57 PM

Марта си беше хубава.И колко поколения е дала и колко кучета сега имат нейната кръв......Моя даже е неин внук.Поздрави!:'( :'(

• (878 Страници) +
  • « Първа
  • 248
  • 249
  • 250
  • 251
  • 252
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни