Публикувано: 29 March 2007 - 01:50 PM
Брей, брей големи специалисти и съдници сте вий бре !!!!!
Аз не мога да ви оценявам кучетата по снимки господа, а пък и не съм си
и поставям за цел да ги "оси.ам". Така, че не знам защо въобще ми се дърлите
и правите на интересни. Много добре осъзнавате (а, може би не...),
че изложбите са предназначени за кучета които изглеждат "перфектно"
и наподобяват максимално стандарта на породата. Всички други, били те работни или каквито щете си ги наречете не са достатъчно породни и винаги ще получават минимални и дори незадовеолителни оценки.
Не мога да си обясня, защо всички вие сте си въобразили че всеки един стар
и одърпан пес, които изровите незнайно от къде е най-истинското и
най-качественото овчарско куче. И като започнете да заблуждавате народа колко работни били тези стари "бангий" и колко стара им била кръвта вземате
та се забравяте. Стандарта описва екстериора на кучето, а не колко е работно.
И съответно като си изведете животните в ринга никой съдия няма да се интересува как работи кучето ви при овцете, ами ще го оцени на база как изглежда в момента. Много от вас се заблуждават, че като изведат някое старо
и прегладняло псе, непременно тяхното куче ще се оцени като най-истинското на изложбата, това е заблуда, която вие сами си налагате и не осъзнавате.
Няма значение каква порода е кучето, то трябва да се доближава максимално
до идеалният екземпляр описан в стандарта, в противен случай - когато то се разграничава видимо от "еталона", такова животно е не типично и се отстранява от разплод. Това е голата и болезнена истина господа, и ако наистина искате да постигнете добри резултати - придържайте се максимално към стандарта, иначе залитате в страни и продължавате в грешната посока......................
"TORMENTOR" Kennel . 7500 Silistra (BULGARIA) . +359.887.798.427