Публикувано: 06 July 2009 - 09:49 PM
Страшен форум се получи - няма що! Я по-добре за тези, които наистина обичат овчарското куче на България малко развъдна информация: в момента имам 58 кутрета по Златковия Мечо, т.е. по Беловския Мурад и 11 по Горан, т.е. по стария Генчо от Костенец. Такъв бум на качество не съм имал от години. Разбира се вече съм обещал на водещи радетели на породата някои от кутретата. На 1-о място слагам Евтим Стамболов - Ефти, като един от пионерите в овчарското куче - човек, който е пораснал с тези кучета високо в планината още от времето на ТКЗС-то. Това беше по времето, когато по-голямата част от днешните специалисти не само не бяха чули за овчарско куче, "каракацан", "горан" и не знам какъв си още "ан", но и не знаеха кучето колко крака има. Обещал съм и на Коцето в Момчиловци, във Варна, Бургас, Пловдив, Ихтиман, София, Троян и, разбира се, ще оставя в Пазарджик и околните села. Пък нека на някой да са му "чисти". Аз просто добре познавам произхода на кучетата си в дълбочина и не се притеснявам, а и всички по-стари радетели и развъдчици го знаят, тъй като нищо от никой не съм крил. Поздрави на всички, които могат да бъдат човеци, а и искрени приятели на породата.
P.S. До Иван Димитров - Бате Иване, не толерирай книжните тигри от форума, които още не са дали нищо съществено на породата. Те и без това са далеч от FCI, БРФК и НК БОК. А това е остта на трите организации, които могат да направят и трябва да го сторят нещо за тази порода.

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!