Фотогалерия на БОК
Публикувано: 17 March 2010 - 11:41 PM
тоя човек съм го виждал някъде

Публикувано: 18 March 2010 - 11:01 AM
Дали сам кучкар предполагам е ясно за всички особенно за по-активните, или по-стари радетели на породата. Няма да напомням всички факти, които ме правят такъв, тъй като във форума едва ли има участник, който да може да съпостави своето място в създаване на основите на дейността с породата, през целия досегашен период и до днес., или в кучкарлъка и кинологията въобще. Аз обаче ще спомена няколко свои достояния, които ме правят и кучкар и кинолог. Най-напред ще кажа че съм от основателите на федерацията по кинология към ЦКС, която постави началото на неловната и въобще на организираната кинология с грамотен подход у нас. През 1976 г. на градския парк "Острова" в гр.Пазарджик на изложба организирана от ловно-рибарското дружество в града за първи път изведох овчарско куче. На следващата година вече съдийствах тъй като тогава такива бяха времената и нямаше съдии, а хората в града знаеха че се занимавам с кучета и чета руска литература с киноложка насоченост. Първата книга ми подари моя учител в кинологията Атанас Василев - Найк. Тя се казваше "Пособие служебного собаководства" на Мазовер и Зубко от тогавашния Съветски Съюз. По късно се абонирах за "Пособие по собаководство" и Der hunt на бившето ГДР, които получавах много години. Преди казармата участвах в сбирките на любителите кинолози организирани от група софийски ентусиасти, а през 1981 г. на световното ловно изложение в Пловдив "Експо-81" показах 3 овчарски кучета на киноложкия форум. 1983 година, когато се уволних от казармата основах секция българско овчарско куче към Кинолжко дружество - Пазарджик, към местното дружество на БЛРС. На събранието присъстваха: бай Георги Атанасов - председател на дружеството, Атанас Василев- Найк, Лука Хантов и Любен Шкодров - мои учители в кинологията както и Петър Шарков, потомствено свързан с овцете и овчарските кучета и други.

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!
Публикувано: 18 March 2010 - 11:26 AM

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!
Публикувано: 18 March 2010 - 11:52 AM

Публикувано: 18 March 2010 - 12:54 PM

Публикувано: 18 March 2010 - 01:43 PM

Публикувано: 18 March 2010 - 02:03 PM

Публикувано: 18 March 2010 - 02:47 PM
Публикувано: 18 March 2010 - 02:59 PM

Публикувано: 18 March 2010 - 03:11 PM