Породата не е нито моя, нито ваша, нито на който и да било. Тя е на България, на нашия народ и граждани и в тоя смисъл НАША на всички нас, които я обичаме и признаваме. Но тук има забележете един много важен момент. България се представлява в Световната организация от БРФК и следователно БРФК е нормално да има правата за българските породи пред света. Всички знаем че света на кинолотията това е FCI и всякакви опити да се заблуждават хората с други еднодневки създадени с лични меркантилни попълзновения в кинологията са меко казано непочтенни. Успяха да заблудят не малко хора и държавни учреждения, но пак казвам идва Видов ден и ще лъснат много неща. НК БОК членува в БРФК и макар че има много да се работи още много е свършил и върши но това не е информация за хора, които не само не членуват в БРФК и НК БОК, но и явно недолюбват тези организации и умират от омраза и завист че ги има. Е ще ги има и в бъдеще свиквайте с този факт господа мрънкалници. Дори в момента сме в подем но това ще стане достояние по-късно и то само на хората уважаващи организацията. Колкото до това колко съм съдия е показателен факта че до края на годината календара ми е почти запълнен с покани да съдийствам в много страни като най много са от родината на съдийката на Добричката изложба. И така е от много години. Предполагам се досещате че остроумния критикар и затова няма капка доблест дори да каже кой е и какво е направил за кинологията и породата в частност. Колко изложби е организирал, платил, съдил... Какви постижения в селекцията и развъждането има. Аз си работя и нямам намерение да спирам само да е живот и здраве. Вярно допуснах една слабост че много се раздавах през годините, но и това се оказа не само вредно но и полезно за много неща. Сега концентрирам усилията си и с многото съратници няма как да не успеем и да предложим нови плюсове на любителите на породата.
Ей, ама ти наистина хич не вдяваш или така зобиколким порължаваш да си прайш сам вятър а ний папуняците да си питаме колкото искаме.
Ти май даже не знаиш че организацият дето брфк членува в нея не й световна а й междонародна или и туй нещо ти са губи от мисалта. И колкото тя й междонорадна, толкоз и другите са такива само дето по-малко държави са в тях.
Какъв видов ден идва като той за организацията дето уж я углавяваш, а друг й контролира селекцията видовия ден отдавна доде и ти го докара.
Кой та пита
до колко си съдия бе господин кинолог. Хората та питат
колко си кинолог 
, какви пустижения имаш в развъждането и селекцията като едва ли знаиш кво означава това щом като не отговаряш колко са родословните кучета, какви са им номерата на татуровките или чиповете и ощи един куп неща дето нямат нищо общо с панаиржалъците по изложбите, агнетата дето обещаваш, тиливизорте дето раздаваш само и смо още някои балак да ти са въже.
Като си концинтираш усилията я кажи в кво ги концинтрираш да пишиш по форума или да проверяваш кучита, да правиш днк проби. Какво всъщнос правиш освен да си се хвалиш и нищо конкретно да не показваш.
Нямало как да не успеиш. Ми за кога ша успяваш бе кога обърниш каруцат пътища много, въпроса й като си толкова велик и се слагаш до големите имена що оБърна каруцата. Защо ти взеха контрола над породта, защо поне едно точно нещо не отговаряш ами само АЗ, АЗ, АЗ. Той един участник преди време, бог да го прости, много хубо та беше кръстил О, Аз! тъй чи стига с туй о, Аз! Ами наистина кажи нещо конкретно и киноложко, че белким наистина някой дето са мъчи да мисли, да земи и да ти вярва а не двама трима като тебя дето хем не са в час, хем са кланят на вятъра дето го духаш. Щото О, Аз! май наистина си
само Ти

.