Публикувано: 16 April 2010 - 07:53 AM
Ти го плюеш, то мисли че дъжд го роси. Тия псевдо-борци за справедливост си пишат псевдо-остроумия и демонстрират псевдо-загриженост, с което показват явно че са псевдо радетели на породата. Можете да ги четете не е проблем то затова е интернет и форумите ограничения няма за безхаберието. Видяхте ли само какъв коментар правят на коментара ми някакви случайни анонимци. Смях в залата. Аз съм описал куче, което съм видял, а не по снимките, които показвам, като се абстрахирам публично, че кучето е злобно и трудно се снима. А на снимките излиза и по- светло и с по- присвити крайници, тъй като постоянно се опитва да атакува. А на живо крайниците са прекрасни. Това куче не е развъждане, за което имам заслуга, но е от тип, който отдавна е станал рядкост и интересува много от нас. Казах че че не знам много за него но виждайки го му правя един обикновен коментар а не оценка. Лицето му ми прилича на Генчовско, но и това не е сигурно, защото човека, с който разговарях каза че кучето му е донесено и ще говори с този който го е донесъл за произхода му. Мисля че съм бил изчерпателен доколкото е възможно и отговарям на тези, с които контактувам. А тия с ВЪПРОСЧЕТАТА не ме интересуват, защото единственото, което правят е мрънкане за справедливост с цел някой най-накрая да ги забележи и то без да си покажат истинската самоличност. Е, нема такова животно!!! Но както казваше покойния ми дядо Стефан : КУРВИТЕ НАЙ-МНОГО ПЛАЧАТ ЗА ЧЕСТ!!! Ние в НК БОК издирихме много аборигенни и безценни кучета от цялата страна и дадохме продължение на кръвта им, с кято чрез нас работят дори и алтернативните на БРФК и НК БОК организации. И това вместо да се признае майсторски се лъже и искривява истината за дейността с породата. Давам следния пример. През 1988г Петьо Шарков, Тошко Абаджиев, Вълко и аз изпратихме покойния вече Ваклин Сугарев да купи Беловския Мурад от бай Миро. Няколко години кучето живя в Конарско, от където редовно ходехме с Шарков и го сваляхме ту в Овчеползи, ту в Пазарджик и седеше у Петьови или у нас за да заплождаме с него. Така се родиха Марта Шарков и Караман Шарков по-известен като Динчанския Караман, който открадна някакъв от Овчеполци и когато го намерих и се разбра го оставих защото беше преминал през няколко човека за да не разваляме отношения но заплодихме доста кучки на него. От този Караман Шарков-Динчанския има голям масив от потомци както при нас в НК БОК, така и в СРОК, при каракачанистите и при останалите, които не ми се коментират. Както и да е важното е че кучето сме произвели Пецата Шарков и аз. По същото време но у дома се родиха Марта Тичо Елит, Мечо Тичо Елит по-известен като Сашопочевия Мечо тъй като го дадох на Сашо Попчев във Велинград и работя и другарувам с тоя човек и до днес. Също от Мурад но от Шара Мантар. В Кучилото бяха още Мурджо, Меца и Шибил, а другата им сестра се изгуби. Та тези две Марти полусестри по Беловския Мурад развъдих много активно и те раждаха в Пазарджик Разлог и Монтана по няколко пъти. Двама сина на Марта Тичо Елит- Сома И Гривчо и двамата от Кьоравия Караман но от две поредни кучила изпратих в Разлог при Динко и единия умря, а другия беше жив доскоро и даде много кутрета някои от които много добри. Едното е в Калугерово в момента. Сашапопчевия Мечо твърдя и настоявам е кучето с най много потомци в породата въобще. В цялата страна работят с негови приплоди, а такива са и почти всички монтански кучета но корифея крие от хората си истинския произход на кучетат си и ги лъже със СЪСТАВЕНИ родословия само и само да не признае че 99 процента от кучетата му са от кръв подарена му от мен. Хората просто не знаят какъв версификатор е... Фалшифицирането на информацията за произхода на кучетата може да е с трагични последици за породата, но за него по-важни са личните цели, а те са да прави фалшиви линии и родословия от тях субсидии. А генетиката да върви по дяволите. Е това не е ли престъпление към породата? И затова не показвам вече какво сме направили с информацията за произхода. Два пъти вече ни я окрадоха дип че Любо Бояджиев прояви съвест и коректност та възстановихме много голяма част от нещата, които не друг а НК БОК единствен е събирал през годините обикаляйки ТКЗС-ета и овчарници из цялата страна. Всички други дето сега се акат са от след 1995г, та и много по-късно. Да не говорим за Бай Ганьо от Монтана. Него пък лично съм го създавал от А до Я и признавам че това е моя селекционна грешка!

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!