Публикувано: 05 May 2008 - 10:02 AM
Zdravejte vsicki lubiteli sobstevenici i razvadcici na BOK!!!!
Shte mi pozvolite i az kato sadija na tazi izlozba da vi kaza dve dumi!!!
Samo molja da me izvinite za latinicata zashtoto v momenta ne sam v Balgarija.No kato ceta kak njakoj se opitva da opluva truda na horata prosto ne se starpjah i az da vi napishsa 2 dumi.
Broja na zapisanite kuceta naj vce ne beshe goljam poradi,praznicite i obarkvashta informacija v poslednija moment otnosno ranga i tipa na izlozbata.No tova ne i popreci da bade s otlicna organizacija mnogo spretnata i koeto e mnogo vazno pri predstavjaneto na ovcarskite kuceta imashe izklucitelna disciplina na na vodacite na kuceta.Izklucitelno vazpitani i dobre predstavjashti spored svoite vazmoznosti vodaci i sobstvenici.
Uvazaemi kolegi vapreki ce ne gledam i razvazdam tazi poroda otdavna imam pogled varhu BOK i provezdanite izlozbi s takiva kuceta.Za tezi koito sega navlizat samo moga da gi informiram ce az sam parvija balgarski sadija kojto 1994 g na CACIB Sofija zaedno s BEhene sadi tazi poroda e priznavam si ne dotam uspeshno.
NO izkam s tova da kaza ce prisastavajki i kato zritel i kato sadija na takia izlozbi moga da kaza ce parviaja opit na Velingradskoto kinolozko druzestvo beshe mnogo uspeshen,
i kato organizacija i kato podgotovka.
Izklucitelno vazpitani vodaci na kucetata.Na izlozbata prisatvaha predstaviteli taka dase kaze na "razlicni frakcii" zastapvashti tezata za BOK.No njamashe kramoli psuvni,
podvikvanija, zakani,OSOSBENO BOEVE NA KUCETA!!!! zad garba na sadijata kakto na njakoi preminali izlozbi.HOrata obsazdaha noarmalno ,izkazva saglasie i ne aglasie s kolegite si i s moeto mnenie no vsicko beshe v dobrija ton is usmivki.
E nameriha se i dve hlapeta"provokatorceta"-ajde da probvame sadikata dali shte razlici kavkazka ot BOK.De bre hlapeta ma taja safijka dopredi 2 meseca vprodalzenie na 14 godini e bila predsedatel imenno na kavkazka ovcarka.E naparavih im kefa da j vkaram s ringa s mazkite BOK.Ama "deca" i na ocenitelnija list pishshe kavkazka ovacaraka i kakto cuhte otsadih ja kato takava i si izleze ot ringa daze is medal.Mersi za majtapa dobar beshe za raztovarvane.A na vsjaka izlozba nezavisimao ot kakav rang e ima dovolni nedovolni i s mene se slucvalo kato ucastnik ;D
I<ashe vsajakakv tip kuceta kazah vi go licno i po mikrofona.
NO mojte pozdravlenija za organizatori i spnsori za prekrasnata izlzoba!!!
Specialni pozdravlenija na organizatora i sekretaraja na rinaga v mojta paraktika bila sa i u nas i v cuzbina samata az sam bila oraganizator i sekretar, no maladezaq imashe izklucitelni umenija v tazi oblast.Barz tocen.Devojkata sahto a za parav pat raboteha tazi rabota.POzdravlenija i za mladite vodaci.
I vmesto da se darlajte ajde spretnete se vsicki zaedno i naistina dogodina napravete edin CAC kato tozi za vsicki porodi ako malko po rano beshe infoto najmashe da dojdat samo 2-3 kuceta ot drugi porodi a mnogo povce.Imate vsicko i oraganizacija i hora za ringovete i vazpitani sobstvenici.
Shte vi citiram dumite na sobstvenickata na malkija japonski hin-G-zo na vseka druga izlozba sam treperala a tuka horata bjaha tolkova sardecni i deto se vika na nas laicite te ni pazeha kuceto.
A kolkoto do boevete e takaova"cudo pone dokato zavihme skolata ot stadiona nemashe!!!
I sam sklonna da podkrepja dumite na Vanko ce naistina najkoi kuceta moze dasa seizmaknali ot povodite,ima takava verojatnost zashtoto osdhte kato sadeh imashe 2-3 s hlabavi nasjinici koito edvam gi udarzaha i daze zatova i parvi gi ocenih da ne precat na ostanalite!!
A sega iskam da vi cestitja utreshnija praznik i da pozelaja na vsicki vas na semejstvata vi i prijatelite vi mnogo zdarve shastie ,da savi zdravi i zivi kucetata i cjalata vi stoka .
POzdrav N.Davidovska

Golden Nicol kennel