Фотогалерия на БОК
Публикувано: 04 August 2010 - 01:04 PM
Адмирации за снимката!Заслужава да я качиш в галерията за този месец!

Публикувано: 04 August 2010 - 01:45 PM
Благодаря
Между другото преди 15 години имах бяла овчарка която отрекоха на една изложба във Варна.
Беше доста интелегентен но мисля че БОК приляга деиствително на националните ни черти.

Между другото преди 15 години имах бяла овчарка която отрекоха на една изложба във Варна.
Беше доста интелегентен но мисля че БОК приляга деиствително на националните ни черти.

Влизам тук за да разбера подробности за породата и мероприятията който клубът провежда !
Публикувано: 04 August 2010 - 03:00 PM
Не ми даде да ти напиша ЛС,та ако имаш някой снимка на бялата овчарка,ще се радвам да я споделиш!

Публикувано: 07 August 2010 - 01:30 PM
Здравейте отново приятели на овчарското куче. Това е внук по бащина линия на Кьоравия Караман, който много нопомня именития си дядо като изражение на лицето и анатомия, а е и с неговото поведение и кинематика. Отзад са само известни и високопородни предци, като на Кьоравия е внук по баща и пра-пра-правнук по майка. За мен това куче макар и по-късокосместо е изключително интересно за разлика от много напарфюмирани и напудрени катерици от по 40 кила. Страхотен генетичен заряд и потенциал има това животно. И е много твърд! Само за работа и възпроизводство.

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!
Публикувано: 07 August 2010 - 01:55 PM
Отново г-жа Нина Давидовска FCI all round съдия, която съдийства в много страни по света на изложби на МФК, но се гордее да се снима и с Грамаданчо, който напомня на кучетата от снимките на баща и и дядо и от семейния албум. Някои от тези снимки бяха откраднати от име, което не желая да цитирам, но по-важно е че и Нинка като потомка на стар български корен е жива и здрава и потомците на онези кучета на едновремешните българи също. Така както е жива БЪЛГАРИЯ и ние БЪЛГАРИТЕ, така е жива и породата-живо потвърждение на историята на народа ни нищо че във форума много се опитват да го елинизират, романизират и какво ли още не.

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!
Публикувано: 07 August 2010 - 02:04 PM
Продължаваме да търсим останали стари /експонати/ в запуснати и непреровени райони и да работим в клуба с вече съществуващите. Можем гордо да заявим че нашата организация продължава да е основен кръводарител на другите. Нищо че един от вождовете на една от алтернативните групировки е забранил да се пише от къде е произхода на Монтанските кучета за да не излезе наяве, че са от НК БОК, което си е стопроцентова истина и го знаят и малките деца в породата.