Фотогалерия на БОК
Публикувано: 11 August 2010 - 07:14 PM

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!
Публикувано: 11 August 2010 - 11:29 PM

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!
Публикувано: 11 August 2010 - 11:31 PM

Публикувано: 12 August 2010 - 09:56 AM
Стефан Попов - председател НКБОК, в 11 August 2010 - 11:34 PM, написа:

Хората купуват кангали и азиатци, защото с тях участват на кучешки боища, под името "тестови изпитания" и вие много добре го знаете - невиждам защо се правите на гръмнат със словоблудства от рода на анатомия, козметика, ползвателни качества и т.н. Във всичките ви постове лъха идеята ви да направите от нашето си куче, което от векове е служело на овчарите в България, подобни мутанти. И като гледам какво показвате, направо мога да ви поздравя - УСПЕЛИ СТЕ.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 12 August 2010 - 12:48 PM
vano, в 12 August 2010 - 08:01 AM, написа:

Хората купуват кангали и азиатци, защото с тях участват на кучешки боища, под името "тестови изпитания" и вие много добре го знаете - невиждам защо се правите на гръмнат със словоблудства от рода на анатомия, козметика, ползвателни качества и т.н. Във всичките ви постове лъха идеята ви да направите от нашето си куче, което от векове е служело на овчарите в България, подобни мутанти. И като гледам какво показвате, направо мога да ви поздравя - УСПЕЛИ СТЕ.
Можем да кажем че кангала няма нищо общо с Малъклъ !!!! Както и турците така и ние минахме на два фронта-по-едра и по-дребна пуполация от кучета. Напоследък започнах да свиквам с идеята за две породи в България. Нека запазим афтентичния аборигенен вид пълнещ душата на всеки Български скотовъдец. Защо да нямаме едри кучета за боеве след като това устройва половината нация???

"Патриот- това е нормалното ми агрегатно състояние!"-Николай Хайтов
Публикувано: 12 August 2010 - 01:09 PM
vano, в 12 August 2010 - 10:01 AM, написа:

Все не мога да Ви припозная и не би трябвало да Ви отговарям, но Вие сте от тези, които изкуствено и съвсем тенденциозно създават напрежение афиширайки своите полу-истини,неистини и най-често откровенни лъжи! Кангали търсят в целия свят включително и хора като достопочтенната Баронеса Елизабет фон Бухфалд от Хамбург Германия, която има 30 елитни кангала и ред видни личности от целия свят. "Защо ли? Азиатците са на мода в цяла Западна Европа, като най-добри са в Италия,ия и Германия. "Защо ли?" Хората там въобще не се интересуват от Вашето бръщолевене и си гледат тези породи. Аз съдийствах на национално изложение на кангала в Анкара и тази година съм поканен отново на същото мероприятие от Онур Канлъ, който не само не се занимава с тестови изпитания, но е и изключително интелигентен и образован човек завършил Кеймбридж. Между другото има и 700 овце и ги пасат кангали, които често, дори и пред мен са побеждавали вълци, нападащи стадото му. Той обаче предпочита, а и твърди че тестоваците са по-добри в борбата с хищниците по опазване на стадото, а и всички негови колеги. Аз също съм против боеве, залози и тем подобни, но нека не забравяме какво е предназначението на овчарското куче. Представете се кой сте и какъв е приноса Ви в развитието на нашата порода откъде сте, какво сте що сте и можем и да поговорим, а не да занимавам аудиторията с явно личностни и тенденциозни приклявквания, насочени не там където хората се интересуват и то от човек когото никой не познава.

Публикувано: 12 August 2010 - 02:13 PM
Хайде кажете кои барони и баронеси търсят Кангали и кангалоподобни в България и за какво ги ползват.
Нали кангала и САО-то са кучета пазачи на стада - кажете да видим колко процента от наличната популация на САО и кангал в България е в стадата и сред овцете. Особено за САО би трябвало да знаете, нали сте член на клуба. Има ли въобще вашия клуб на САО такава клубна политика?
За пореден път казвате че не ме познавате, а ме наричате лъжец - я кажете какво точно съм излъгал.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
#10734 Guest_Боритарканъ_*
Публикувано: 12 August 2010 - 02:15 PM
който печели.
Това са традиции продължаващи с векове и основни в развитието на породите. Заради тях кучетата са това на което толкова хора се възхищават. Там се калява стоманата. Те тия работи не са за лиглюовци. С гушкане и копринени поводи вълкодав не се става.
Публикувано: 12 August 2010 - 02:20 PM
Боритарканъ, в 12 August 2010 - 02:20 PM, написа:
който печели.
Това са традиции продължаващи с векове и основни в развитието на породите. Заради тях кучетата са това на което толкова хора се възхищават. Там се калява стоманата. Те тия работи не са за лиглюовци. С гушкане и копринени поводи вълкодав не се става.
Радвам се че ти се знаеш към кои си!
Ако нормалната комуникация с хора отглеждащи овчарски кучета, без значение на това как ги наричат е сваляне - да свалям се. Аз съм любител на кучета - с никой не воювам.
А тези традиции може да са от хилядолетия, ама тази страна си има закони - а в закона това в момента се води престъпление. Стоманата се калява щото държавата не съществува, ама то няма да е все така.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
#10737 Guest_Боритарканъ_*
Публикувано: 12 August 2010 - 02:38 PM
vano, в 12 August 2010 - 02:25 PM, написа:
Боритарканъ, в 12 August 2010 - 02:20 PM, написа:
който печели.
Радвам се че ти се знаеш към кои си!
Ако нормалната комуникация с хора отглеждащи овчарски кучета, без значение на това как ги наричат е сваляне - да свалям се. Аз съм любител на кучета - с никой не воювам.
А тези традиции може да са от хилядолетия, ама тази страна си има закони - а в закона това в момента се води престъпление. Стоманата се калява щото държавата не съществува, ама то няма да е все така.
За това ги има от Токио до Скалистите планини. Има и европеиски и световни първенства със стотици души публика и тв канали. Защото сигурно са по прости от нас.