Фотогалерия на БОК
Публикувано: 23 January 2011 - 10:58 AM
Тук на голямата и прекрасна група агънца на този стар и много известен овчар и заслужил породник в Българското овчарско куче. Набора е голяма работа! Да са му живи и здрави!

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!
Публикувано: 23 January 2011 - 11:27 AM
А това младо кутре подарих на моя добър приятел Сабри Джамбазов, който е внук на стария и много известен чобанин и пионер в овчарските кучета Аго Сабрията! Ама много студено кутре и не ми даде да го снимам, а е само на осем месеца.

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!
Публикувано: 23 January 2011 - 11:38 AM
А това е част от работата на НК БОК в районите с исконно овцевъдство и на снимката се вижда с какво работим и какво правим ние в НК БОК. На снимката е моя скъп приятел-направо ми е като син Алеко Гальов от с. Грашево Велинградско- Пазарджишка област, в един от най-важните райони в Родопите. С Алеко е и неговия млад сподвижник Метката, също много ценен кадър в породата. Много пъти съм обвиняван че толкова сили и обич отдавам на наще братя по кръв помаците, но резултатите постоянно са налице! Те от край време са доказани в работата с породата и имат безспорни и безкрайно важни заслуги за нея, съхранявайки я в автентичен вид, кръв и използване! Е тези овчарски кучета са вълкодави а не перушините, които някои се опитват да ни наложат неразбирайки професията, и проблематиката на Българското овчарско куче!

Публикувано: 23 January 2011 - 11:45 AM
Алеко със своята прекрасна Гера Петрус, която е само моя кръв и му я продадох за едно евро! Има бебета от червено-шарения Мечо - вълкодав с доказан характер който е кръв основно от Ефти, но отзад има и мои кучета! Много е красива и навъртяна тая Гера и като я бяха видяли Тони Филипов и Ефтим Стамболов много я бяха харесали, а те са доказани разбирачи и имена в породата и нека не се сърдят такива като Иван Панайотов че не са в тая квалификация и още не са признати за авторитети сред хората със значение за нашето овчарско куче! Имат още много ляп да ручат докъто стигнат това ниво!

Публикувано: 23 January 2011 - 11:55 AM
А това е Мурджо Аида Тичо Елит на Георги Бараков от НК БОК, който е от същата кръв и е полу брат на Гера Петрус по баща! Тук е с лелята на Жоро и е на година и три!

Публикувано: 23 January 2011 - 12:03 PM
А оня ден повторих тази връзка и днес отивам да направя дубъла! Айде със здраве господин Панайотов и по-кротко с тия, които са много пред Вас и ако сте човек на място може само да Ви е от полза да контактувате с такива като тия, които се опитвате незаслужено да обиждате. Разбира се ако проявите нужното уважени е и добро възпитание! Ако пък не сполай Ви и не ни закачайте- ние си имаме с какво да се занимаваме, пък времето ще покаже кой крив кой прав!

Публикувано: 23 January 2011 - 12:10 PM
Спас ЛАзаров, в 23 January 2011 - 10:49 AM, написа:
Немога да го накарам да стой мирен когато сме в гората просто там се чуства като удома си и постоянно се движи.
Тези дни ще пробвам да го хвана по добре 

Спасе, Твоя Кубрат и Мурджо на Бараката са от един баща, а майките им са сестри от едно кучило и гледай какви прекрасни овчарски кучета се получиха! А Калина, която по- горе съм пуснал е от кучилото, което ти, баща ти и Дианка създадохте, е малко и с мое участие! Тя е пълна сестра на Куби!