Цитат
DessyD
Защо трябва да има изобщо клуб, в който никога няма да има разбиране и ще има принципни различия в начина на развъждане?!
Не знам Деси и аз това се питам!?! Според мен, също не трябва да има друг клуб, след като хората са същите и след като 5 години, не успяха да си оправят бъкиите, а ги развяха тук във форума и омазаха всичко!!!
Цитат
Защо си мислите, че едните искат да сменят другите като клуб?! Може би просто искат да НЯМА клуб и може би това е най-правилното в тази ситуация. Така всички ще извървят сами своите пътеки и няма да се засичат. Така няма да има изява на нечии комплекси да бъде някой в общественото пространство на гърба на кучета или порода.
Защото многократно съм го чувала това от „другите”, а и от изписаното тук, точно това се опитват да ни кажат - на ОС на БРФК, ще се види кой, кой е....
Цитат
Кой точно има "неуспехи в развъждането", че нещо се изразявате "на ангро"?! Колко от кучетата на Цвета или Маги са болни, сакати, наследствено обременени или неуспешни на изложби?! Споделете, защото оставам с впечатлението, че имате представа! Така като се опитвам да си припомня за кучилата на Цвета се сещам на "прима виста", че май повечето кучета са в чужбина, а гледам, че и Маги има куче във Финландия. Това ли наричате неуспех в развъждането?
За кучетата на Маги нищо не казвам, не я познавам, нито кучетата и познавам. Направи ми впечатление обаче, че самата Маги, неколкократно- тук, съвсем учтиво ги помоли , да не намесват името и и да не изнасят в публичното пространство лична нейна кореспонденция, което ако си проследила, не беше изпълнено, даже напротив ! Това ти, като как го определяш!?!
Ами заплахите към нея, някъде по-горе съм ги цитирала, това да ти прилича на метода на работа на някой/и? Значи какво....кой не скача е червен...
Колкото до Цвета...,първо самата тя, неколкократно направи изказвания, че Бонка е разсипала развъдната програма, на нея и на всички останали с женски кучета и от там идват всичките проблеми, какво друго да си помисля, освен, че имат неуспехи в развъждането си
второ, не е добре да се доверяваш само на едната страна, трябва да чуеш и другата...монетата има две страни и истината е някъде там, по средата
.. и трето :
Цитат
Цитат
Публикувано: 15 November 2011 - 04:39 PM
КАСТРО[/b
]
Цитат
fiori, в 15 November 2011 - 04:31 PM, написа:
Тъй като от доста време насам някои хора си позволяват да правят неща, които не са нормални, според моето лично мнение, аз си позволявам да поднеса на вашето внимание проблемите на един клуб, който отдавна не съществува, но... една Бонка се опитва да задържи единствено и само за себе си!
1. Неродословно развъждане
2. Препродаване на чужди кучета
3. Фалшиви родословия
4. Титли от уговорени изложби
5. "Игри" с известни ветеринарни клиники и Вет. Д-ри
Като гледам всичко това важи и за теб 100% от точка 1 до точка 4 всичко може да се каже и за теб ;) като почнем от снимката ти за дисплазия правена в "Син Кръст" на кучката ти Емина! Пий си хапчетата и с кинология не се занимавай! Кучетата са ти за подаряване - не за продаване ;) Ако има кой да ги вземе (на малко хора им се занимава с инвалиди)
Не смятам с теб да се занимавам, не тормози другите хора - просто не си интересна!
…какво да си мисля, след това изказване!?! Това е споделено и с мен...,/ не от Бонка, от други, членове на този клуб/ че е истина, само името на клиниката е сбъркано!
Цитат
Тогава пак използвахте знаменитата си фраза: не греши, само този, който не работи!!!
Не знам дали е знаменита, ти я определяш като такава

, но е самата истина и ако не си го разбрала, че е така, значи си просто още много млада

След време ще се убедиш, че съм била права!
Цитат
Кажете ми колко пъти човек трябва да повтори една грешка, че тя да бъде отчетена от хора като Вас?! Колко пъти трябва да роди едно куче, че да разбере развъдчика къде греши?! Или според Вас това, че в една малка популация се вкарват проблеми, които е можело да бъдат избегнати не е толкова важно и не съсипва популацията?! Вие на това развъждане ли му казвате?! Аз му казвам безхаберие и глупост, маскирана чрез евтина реклама и комплексарски изпълнения.
Извинявай, ама коя съм аз, че да трябва да отчитам грешките на другите? Всеки развъдчик отговаря сам за себе си. Там, пред името или след името на съответното кученце стои неговото име, не моето, твоето, на Цвета и т.н.! И кои сме ние, че да съдим и да даваме оценки? Има си изложби, има специалки, нека там се разреши, кой какво направил и колко добре е работил!
Другото са празни приказки, на които не би трябвало сляпо да се доверяваме...винаги има две гледни точки....!
...и това, за съсипването на популацията...айде стига, един човек съсипал популацията...ти вярваш ли го? ...аз-НЕ!!! Ако Бонка е съсипала популацията в нейният двор, къде е тяхната, не съсипаната!?! Стига с тези гръмки и безмислени фрази...Бонка, сама, съсипала популацията, а те видиш ли, не могат да се справят сега...Защо не могат бе, нали имат други кръвни линии, нали имат развъден план в главите си, за своите кучета, за своето развъждане...айде престанете да гледате в популацията на Бонка, оправете се първо с вашата!!!
Цитат
Или не е от значение, че един налива проблеми, а другите след това ще се чудят как да ги избегнат?! Вие така ли работите с английските булдоци?! И Вашия метод ли е от количество към качество?!
Ако Деси, само един налива проблемите, другите няма от какво да се плашат или да имат някакви проблеми...с популацията

, сори ама ми стана смешно, макар че искам да остана сериозна...
Сега, моля те, не въвличай тук английските булдоци. Това е друга тема и ако искаш да си говорим за тях, с удоволствие ще ти разправям...
Само ще ти кажа, че аз имам 16 булдога, имам две раждания в година, имам женски на по 3.5-4 години, които още не са заплождани, поради липса на време, поради тази причина имам женски раждали само веднъж в живота си! Аз не изкарвам хляба си от кучетата, аз работя, за да изкарам за хляба на кучетата си! И това, с количеството към качеството...не на мен - МОЛЯ!
Цитат
Те РАБОТЕХА и се опитваха да направят нещо полезно, но явно Вие виждате само "успехите" на г-жа Георгиева и робувате на интернет-изяви.
Аз отчитам и се радвам на всеки един успех, независимо дали е на г-жа Георгиева, на Цвета, на Маги или някой друг.Но не приемам отричането, мрънкането, омаловажаването труда на другият, плюенето, и търсене на грешки само в другите, без да се отчитат собствените!
Не приемам и безплатният ти съвет, защото Фактите на едните, не отговарят на Фактите на другите! Аз не мога и не искам сляпо да се доверявам на изказвания, от които трудно можеш да разбереш за какво иде реч...! Изказвания изпълнени със злоба, омраза, негативизъм и нищо смислено!!! А и ти самата го каза в другата тема..ДОВЕРИЕ НИКУМО!