Dog.bg Форуми : Национален Български Нюфаундленд Клуб-въпроси към клуба

Към съдържанието

Национален Български Нюфаундленд Клуб

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (58 Страници) +
  • « Първа
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Национален Български Нюфаундленд Клуб-въпроси към клуба

#1061 Потребителят е офлайн   palaskova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 November 2011 - 03:08 PM

Освен горепосочените членове на НБНК госпожата привлече, когато имаше полза от тях, а след това успя и да ги откаже от членството им в клуба и на:
User's Signature

Качена снимка

#1062 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2011 - 03:08 PM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 24 November 2011 - 12:12 PM, написа:

Показване на мнениетоfiori, в 24 November 2011 - 01:14 PM, написа:

За всички като вас Коко-Ко малко предистория...Г-жата, която вие защитавате сега...На тези срещи странно защо , но не присъстваше Председателя (вие добре знаете защо)! Коко-Ко, не очаквам от вас разбиране или подкрепа... За ваша информация нещата, които за нас са проблем ще продължават да бъдат...

Преди хиляди години един премъдър и светъл човек преподал на своите ученици едно велико учение за вредата от това, в главите си да имаме концепции и грешни възгледи... за вредата от това, постоянно и арогантно да си мислим, че всичко знаем и , че всичките ни 'умни" предположения са много важни и верни, именно защото са си наши.

Опитвайки се да разбера есенцията на всичко писано дотук, в началото реших , че съм прекалено ограничен умствено за да прозра мислите на автора @фиори . Ей така, без да давам оценки и без да клоня към една от многото засегнати страни. Таман да се откажа от опитите си и гледам - ХОП! - и други недоразвити като мен и те милите се чудят за какво аджеба иде реч точно тук и в тази тема. Затова се заредих с търпение и любяща доброта и отново зачетох. И за какво ли?

Е как за какво:

1. За да разбера, че "защитавам сега някаква Г-жа", дето в живота си не съм виждал освен на картинка и дето ми дреме на хурката каква е и за какво се бори и защо толкова я мразят хората ... ако е нечистоплътна мърла, спрете да я мразите, а изложете доводите си срещу нея и я махнете. Толкоз! На много хора байгън ни доде от това да четем каква била и колко навредила ... стига храчки, хващайте лопатата и я изрийте ...

2. За да разбера, че " много добре знам защо "странно защо , но не присъстваше Председателя" " - е не, нито добре знам, нито се сещам дори за кой Председател иде реч и защо не ходел на някакви си срещи ... светът не се върти около нас, Уважаема. Аз просто се опитвам да намеря смисъл в стотиците изписани от вас редове и се чудя ... всъщност няма смисъл да се чудя ...

3. За да разбера, че "от мен не се очаквала някаква подкрепа" - е как да подкрепя нещо , което дори не мога да го схвана след толкова четене и опити за навлизане в темата. То не бяха ЕДНИ БОНКИ, то не бяха едни, та втори , та и трети сигурно вече клубове от по пет човека членска маса ...

И в този ред на хаотични мисли някоя си поредна концепционерка @Медуни (г-жа Чаворска, много поздрави на г-на адвокат Чаворски от Орлин) взе, че и тя ме заподозря в спамене. Не така, скъпа, аз само се опитвам да чета и да разбера за какво иде реч, не бързам нито с изводите, нито с това да се опитвам да защитавам или да подкрепям една или друга страна ... не, че мога да ги разбера колко точно са страните в тази драма ...

От всичко дотук написано знам едно: със сигурност познавам едно ведро и усмихнато, мустакато лице, дето доволно потрива пухкави ръчички заради спорове и дрязги като тези. "Разделяй и владей!" - ето с този му мизерен девиз властва над всички нас ... а вие ще се изпотрепате тук и си живеете в някаквъв измислен и утопичен свят, в който си мислите, че на някой на някакво си общо събрание му дреме за вас ... колко жалко за сичката ви енергия, дето я фърляте на ветъра ... :tb_195:

:ac_007: :ac_007: :ac_007: :ac_007: :ac_007:

:ba_025:

.....мисията невъзможна.....ТЦЪ, няма да те разберът..... :mc_004:

#1063 Потребителят е офлайн   palaskova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2011 - 03:21 PM

Показване на мнениетоStyleBullet, в 23 November 2011 - 09:51 PM, написа:

Показване на мнениетоpalaskova, в 23 November 2011 - 06:51 PM, написа:

Показване на мнениетоStyleBullet, в 23 November 2011 - 11:19 AM, написа:

ФАКТ!!! :re_037:

Г-жо Йорданова защо чак сега показахте, че документите на членовете на НБНК са при Вас?!? Отколко време пиша, че заради тях не мога да свикам легитимно ОС!?! А сега вече е твьрде кьсно... изпуснахме едномесечният срок. Искам да Ви попитам вие като каква в клуба притежавате тези документи?

Г-жо Паласкова, айде сега...., не на мен тези...... :ab_041:
Не съм срещтнала никъде, вашето писание, че ги търсите, иначе щяхме да ги намерим...иииии, при добро желание, нямаше да изпуснете едномесечният срок, за свикване на лигитимно ОС..... :wink:

Иначе, документи в мен няма.....само отговори на въпроси, за които ми се искат и ФАКТИ!
Лека вечер и на Вас!

Г-жо Йорданова, явно четете много избирателно. То затова и неудобната тема беше изтрита.
Доброто желание го имах и аз, и всички които обичаме и наистина искаме да работиме за породата а не само и единствено за лични цели и нужди, единство не бяхме удобни на съществото БОНА, но за съжаление документите са в нея и няма как да знаеме кои точно са били членовете на НБНК към 01,12,2009г /имена и адреса/, за да свикаме легитимно ОС, да се разбереме, навикаме, накрещиме и накрая сдобриме и заедно да работиме. Уви това не беше удобно на вече едноличният собственик на НБНК тъй като в нея са всички документи на клуба, печата, касовите документи /приход и разход/, паролата за имейл адреса , родословната книга и каквото още се сетите. НБНК Е БОНКА ГЕОРГИЕВА/КАДРИЕВА/
User's Signature

Качена снимка

#1064 Потребителят е офлайн   MEDUNI Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2011 - 03:23 PM

Показване на мнениетоStyleBullet, в 24 November 2011 - 01:08 PM, написа:

:ac_007: :ac_007: :ac_007: :ac_007: :ac_007:

:ba_025:

.....мисията невъзможна.....ТЦЪ, няма да те разберът..... :mc_004:

Eх, Елена, Еленааааааааааааа.....
Какво правиш ти в тая тема в такъв случай, а? Като никой не те разбира иди се забавлявай другаде. :og_141:
User's Signature

Качена снимка

#1065 Потребителят е офлайн   palaskova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2011 - 04:37 PM

Показване на мнениетоStyleBullet, в 23 November 2011 - 09:51 PM, написа:

Показване на мнениетоpalaskova, в 23 November 2011 - 06:51 PM, написа:

Показване на мнениетоStyleBullet, в 23 November 2011 - 11:19 AM, написа:

ФАКТ!!! :re_037:

Г-жо Йорданова защо чак сега показахте, че документите на членовете на НБНК са при Вас?!? Отколко време пиша, че заради тях не мога да свикам легитимно ОС!?! А сега вече е твьрде кьсно... изпуснахме едномесечният срок. Искам да Ви попитам вие като каква в клуба притежавате тези документи?

Г-жо Паласкова, айде сега...., не на мен тези...... :ab_041:
Надявам се, не ме обвинявате, че съм ги откраднала, за да попреча на работата Ви!?!
[

Не госпожо, Вас не ви обвинявам, обвинявам госпожата която така усърдно защитавате.
Госпожата която уж иска да помага на членовета на клуба но само "когато й ходят по свирката" /ФАКТ: Подаде жалба в полицията че Елена Паласкова я заплашва по телефона и нея горката я е страх за живота й/, Госпожата която в момента в който разбра, че наистина искам да поканя всички бивши, настоящи и бъдещи членове на клуба - ФАКТ изтри сайта на клуба. Госпожата за която единствената дума е СЪЩЕСТВО.
Обръщам се към всички които обичат и се интересуват от нашата порода - всичко написано до тука означава само едно: нека да работиме заедно, да си помагаме и разбираме и като се появи нелоялен човек - просто да го игнорираме. Как ще се казва клуба не е важно, важно е хората които членуват в него да работят заедно за една и съща кауза. :flagbg: :ug_119:
User's Signature

Качена снимка

#1066 Потребителят е офлайн   MDI Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:" Ако твърде много съдиш хората, няма да ти остане време да ги обичаш."
    Майка Тереза

Публикувано: 24 November 2011 - 05:14 PM

Интересно ми е защо, когато аз казах да работим заедно, не се прие добре поста ми и дори госпожица fiori ми обясни да си пазя тайните или нещо такова, а сега теб никой не те поучава.
Не се заяждам, но си личи едно преднамерено поведение, а докато има подобно нещо не виждам как може да се работи в екип.

#1067 Потребителят е офлайн   palaskova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2011 - 06:20 PM

Показване на мнениетоMDI, в 24 November 2011 - 03:14 PM, написа:

Интересно ми е защо, когато аз казах да работим заедно, не се прие добре поста ми и дори госпожица fiori ми обясни да си пазя тайните или нещо такова, а сега теб никой не те поучава.
Не се заяждам, но си личи едно преднамерено поведение, а докато има подобно нещо не виждам как може да се работи в екип.

Не Маги, нищо не е преднамерено. Всички които ме познават знаят колко пьти сьм прощавала в името на идеята за нещо по-добро, колко нерви и пари ми е коствало познанството с това сьщество и че при мене уредени неща няма. Аз говоря и правя едно и сьщо. мразя двуличието, интриганството , льжите и измамите - за разлика от СЬЩЕСТВОТО БОНА, Отдавна ми бяха казвали че БОНА има давноствн срок 2-3 години за да си покаже истинската сьщност - хората излязаха прави, Всичко тука пишеме за да може да предпазиме новите хора които е успяла да изльже и да й вярват все още!!!!
User's Signature

Качена снимка

#1068 Потребителят е офлайн   MDI Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:" Ако твърде много съдиш хората, няма да ти остане време да ги обичаш."
    Майка Тереза

Публикувано: 24 November 2011 - 06:22 PM

Преднамереното поведение е към мен, а не към теб. Не ме разбра, но няма значение. Моята цел, не е да се карам и заяждам.

#1069 Потребителят е офлайн   palaskova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2011 - 07:14 PM

Маги, преднамереното поведение не е кьм тебе лично, а кьм позицията ти да се прости на БОНА /поне аз така го разбрах/. Човек прощава, но не до безкрайност. Ако аз започна да пиша колко неща сьм й простила ще ме сметнат за луда! Ако Цвети е изгоряла с 600 евро мойте са в десетки пьти повече. Колко пьти сьм я защитавала в името на породата... Колко пьти сме й давали нашите пароли за да пише вместо нас каквото й харесва на нея./ Да и това е било - за да спре да ни реве което сьвсем не ни оправдава/ но да подаде жалба в полицията срещу детето ми защото не е на нейното мнение и не си отстьпва права, защото й каза че е льжкиня и измамница /тоест самата иатина/ - тука вече много прекали - е това вече на никой няма да простя!!!
Пак казвам всичко което пишеме срещу БУНИЩЕТО БОНА и е с цел да предпазиме другите хора и да покажеме че в Бьлгария има и нормални хора с които си заслужава да контактуваш и работиш.
User's Signature

Качена снимка

#1070 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2011 - 07:43 PM

Г-жо Паласкова, започвайки да пиша в темата, изразих мнението си и то беше:
.....че това не е спор, а помия!
.... че само един човек, не може да съсипе работата на един клуб!
.... че когато членуващите в клуба не са доволни от ръковоството, се събирт и го свалят. Ако някой от членовете не спазва правилниците, има наказания, до изключване от клуба!
...че не е важно, как ще се казва един клуб, важни са хората работещи в него!
....че проблемите се решават вътре в клуба, не във форума!
През цялото време, защитавам това мое виждане, а вие ме обвинявате, че съм защитник на Бонка!
Задавах много въпроси, но отговор не получавах...., само обвинения, че съм нечий защитник и обиди, и то само защото, имам виждане различаващо се, от това, на 2-3-ма от писещите тук!
.....с една дума.....който не е с нас, е против нас.....
Това ли е Вашето виждането, за работа с хора, имащи мнение, различно от Вашето?
Натъкнах се на изказвания, които за мен са просто отвратителни и не мога да приема за нормални! Установих твърдения, не отговорящи на истината! Доста се трудих, за да разбера, смисълът на част от постовете.....като определено, повечето от тях, така и не разбрах!
Видях и доста постове, в които има заплахи, към членове на клуба и то от човек, който се определя, като бъдещият ГОРД на "ТОП НЮФ" /все още неприет от ОС на БРФК/ ! Това Вие като как го определяте?
Ако се върнете назад, ще видите, че не съм поставила под съмнение твърдението, че НБНК юридически не съществува, както и изнесеното в момента от Вас- Молби на членове на УС, напуснали клуба, поради лични причини.
...Тезата, която защитавам, още от самото начало, по какво се различава от Вашата, в момента!?! :mg_062:

Цитат

palaskova
Обръщам се към всички които обичат и се интересуват от нашата порода - всичко написано до тука означава само едно: нека да работиме заедно, да си помагаме и разбираме и като се появи нелоялен човек - просто да го игнорираме. Как ще се казва клуба не е важно, важно е хората които членуват в него да работят заедно за една и съща кауза. :flagbg:

#1071 Потребителят е офлайн   MDI Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
    Майка Тереза

Публикувано: 25 November 2011 - 06:46 AM

Борянче, явно не си разбрала моята позиция. Или някой друг ти е натрапил мнение, с което ти си се съгласила.
Аз не защитавам Бонка, тя е голям човек и мисля, че сама ще се справи със защитата си.
Аз защитавам само моите интереси.
Цвета публично ме заплаши, че ще ми отнеме родословията на кучилото. Кавичките, които сложи, когато го писа, бяха поставени за да се разбере, че не са вписани в нейната развъдна книга тези бебета и затова няма дори да ги отписва. И аз искам да попитам при положение, че тя не е легитимен
ГОРД на какво основание трябва да се вписва нещо при нея.
Пази Боже като стане ГОРД .
Благодаря!!!
Аз съм един от хората, които са и помогнали да бъде бъдещ ГОРД !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
За подигравките към чуждите кучета, няма да говоря. И за подигравките зад гърба на хората. В това лично ще се убедиш.
Понеже съм заела позиция, която не е удобна в момента най- лесно е да ме обвинят, че защитавам Бонка. Така лесно всичко се нарежда. Значи Магдалена е минала на другия лагер и е от ЛОШИТЕ.
(няма смисъл да ми отговаряш, най-вероятно няма да го прочета и да пиша пак, защото наистина ми омръзна да си губя времето по форумите и да се занимавам с глупости )
поздрави на Ели и Тара

#1072 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2011 - 08:46 AM

Показване на мнениетоMDI, в 25 November 2011 - 06:46 AM, написа:

Цвета публично ме заплаши, че ще ми отнеме родословията на кучилото. Кавичките, които сложи, когато го писа, бяха поставени за да се разбере, че не са вписани в нейната развъдна книга тези бебета и затова няма дори да ги отписва. И аз искам да попитам при положение, че тя не е легитимен
ГОРД на какво основание трябва да се вписва нещо при нея.
Пази Боже като стане ГОРД .
Благодаря!!!

Е добре де, като каква се изживява тази жена, че си позволява да върши подобни неща? Че и дращи после тук и реве колко принципна била ... :tb_195:
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#1073 Потребителят е офлайн   fiori Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2011 - 12:43 PM

"Борянче, явно не си разбрала моята позиция. "

И аз не я разбирам!

"тя е голям човек "

Това май трябва да е в кавички, защото си е истински цитат! Чета го и имам чувството, че го е писала "Публичната" Г-жа!

"Цвета публично ме заплаши, че ще ми отнеме родословията на кучилото."

Вариантите да разрешиш проблема си според мен са два:
1. Да подадеш жалба срещу мен! (както надявам се си прочела, че доста от "приятелите" ми го правят постоянно и не само срещу мен)
2. Да се разбереш със себе си кучилото ти Клубно ли е?, Не е ли?, В коя племенна книга трябва да е вписано? и т.н... (имаш кой да попиташ как точно става това)

"Кавичките, които сложи, когато го писа, бяха "

Цитат из реплики на Бонка и Антоанета! Постарай се да си видиш архива и да го установиш сама! Друг начин е отново да се свържеш с някой , който ще ти обясни, че такава практика няма, не само при НЕлегитимните ГОРД и ОРД, а и в БРФК!

"нейната развъдна книга "

Не е моя, а е на Български Нюфаундленд Клуб " ТОП НЮФ"! Има разлика и ще се убедиш сама, когато на ОС те изберем за ГОРД (още сега ти пожелавам ти да не станеш от ГОРД, та после н.с.ан)

"За подигравките към чуждите кучета, няма да говоря."

Ако това наричаш подигравка, аз му казвам БОЛКА, НО... за теб няма значение!

"Понеже съм заела позиция, която не е удобна в момента"

Няма такова нещо! Заеми позиция, която ще е удобна за теб, защото такава ти е трудно да заемеш 5 години и честно казано не си обяснявам защо?!?

"(няма смисъл да ми отговаряш..."

Има смисъл да ти отговоря, без да ме интересува дали ще го прочетеш!

"да си губя времето по форумите и да се занимавам с глупости"

Крайно време е, съгласна съм!

п.п Безплатен съвет и молба:
Не си мисли, че можеш да разбереш кога и какво пиша, с каква цел и т.н без да си ме попитала за да се убедиш , че си права!
Моля те, най-отговорно, прочети правилните и всички документи на "ТОП НЮФ" и БРФК, и научи някои от правилата, които смяташ, че ще ти бъдат необходими!

Поздрави

#1074 Потребителят е офлайн   palaskova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2011 - 01:22 PM

.....с една дума.....който не е с нас, е против нас.....” Бих добанила и „Разделям за да владея!!!”

Много добре казано! Точно това е девиза на съществото БОНА, чрез който тя изгони почти
всички членове на НБНК, създаде хиляди интриги чрез лъжи, измами и какво ли още не, превърна клуба в своя собствена еднолична фирма работеща само и единствено за постигане на личните й цели!

„Това ли е Вашето виждането, за работа с хора, имащи мнение, различно от Вашето?”

Всеки човек има свое собствено мнение и право да го защитава. Но когато действията са в ущърб на породата, на хората, та дори и на имиджа ни в чужбина – Е ТОВА ВЕЧЕ НЕ ГО П РИЕМАМЕ!!!!

„Видях и доста постове, в които има заплахи”

А аз написах по-горе за действия , а не просто заплахи : „който не е с мен е против мен – ОПЛАКВАМ СЕ В ПОЛИЦИЯТА ….”
User's Signature

Качена снимка

#1075 Потребителят е офлайн   fiori Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2011 - 02:00 PM

Тъй като се изписаха доста неща, които за много от днес пишещите и четящите не са известни, аз си позволявам да публикувам част от документите и ... (както отдавна наричаме в този форум) ФАКТИ, но... за добро или лошо трудно намиращи се, защото те биват изтривани всеки път, когато не са удобни за някои!

Започвам с Устава на НБНК

Прикачен файл  034.jpg (1.21MB)
Брой сваляния: 271Прикачен файл  035.jpg (1.29MB)
Брой сваляния: 249
Прикачен файл  036.jpg (1.15MB)
Брой сваляния: 231Прикачен файл  037.jpg (1.15MB)
Брой сваляния: 225
Прикачен файл  038.jpg (1.22MB)
Брой сваляния: 9Прикачен файл  039.jpg (1.21MB)
Брой сваляния: 5

Прикачен файл  040.jpg (1.25MB)
Брой сваляния: 0Прикачен файл  041.jpg (1.06MB)
Брой сваляния: 1

Прикачен файл  042.jpg (1.14MB)
Брой сваляния: 1Прикачен файл  043.jpg (800.31K)
Брой сваляния: 5

Това е устава, с който НБНК е приет за член на НБНК през 2007г. на ОС проведено през март! Клуба започна дейността си със 7 члена, от които единствено сем. Кадриеви имаха нюфаундленди - Армани и Елеганца
В България Елеганца пристигна с моят Рони (Egreglo vom Darius Land), който вече не е сред живите (http://www.dcforum.i...php?f=18&t=2306), а причината за смъртта му беше Парвовироза!

Прикачен файл  044.jpg (1.07MB)
Брой сваляния: 28

Тъй като в предишни постове забелязах, че съм член на НБНК, а всъщност родословието на Egreglo e заверено в БРФК, още преди да има клуб по породата, искам да попитам Г-жа Георгиева, къде съм членувала на 11.02.2007г? Как така родословието е със дата 11.02.2007, при положение, че това е неделен ден и същият този ден (нощ) вие докарахте кучето ми около 23,00h (ако не ме лъже паметта)? Може би в БРФК работят денонощно?!?

По същото това време в България имаше още нюфаундленди, които не бяха приобщени към клуба! Единият нюф вече не е сред живите (R.I.P), а другият е сестра на Армани, ако не ме лъже паметта!

На тази изложба Прикачен файл  045.jpg (687.23K)
Брой сваляния: 38, стана голям проблем, когато моето куче получи този резултат и Г-жа Георгиева не успя да се нареди на http://newf-bg.com/exhibitions "стълбичката на успеха", а за нас това беше особено странно изживяване, тъй като не стига, че ни беше за първи път, а и единствения който бе добронамерен към нас бе Г-н Кадриев, който ни насърчаваше да участваме в конкурси, които за нас не означават нищо и до ден днешен! Разбира се, че се радваме, когато някой оцени труда ни, но целта на моята/нашата "задача/работа" не е била и няма и да бъде да се редим между "Вселенски шампиони"

След всичко, което се случи в онзи ден на нашия дебют, следваше изложба в Пловдив, на която Г-жа Георгиева, не позволи да отидем, тъй като бе от сериозна важност Елеганца да вземе "приза" БИС Бебе!
Не отричам, че изобщо не съм знаела защо е толкова важно да си седим вкъщи в този ден, но предвид опита, който събрахме за тези години днес мога да кажа едно!...Г-жо Георгиева, благодаря... че през 2007г. не ми позволихте да стана част от интригите, които днес няма как да скриете, а и вече едва ли са останали хора, които да ви вярват!

В стремежа си да укриете всички нередности вие обвинихте невинни хора, че заплитат интриги; че са отровили кучето ми; че кучето ми е починало, защото Г-н И.Д го е настъпил, когато дойде за да вземе козметиката, която аз и мои приятели ви донесохме от USA, докато вие работехте усърдно, в някоя от Балканските държави и накрая когато се свързах с Г-н Кадриев и обясних, че Рони не е между живите последва "вашата визитка" - затваряне на телефона и невъзможност за осъществяване на какъвто и да е бил контакт, освен тук във форума! Практиката ви продължава да работи и до ден днешен, но по мое мнение НЕ е успешна!

Тук следва да се представят и факти за това, което твърдя, но тъй като не смятам за необходимо да разпространявам някакви разпечатки на лични телефони...оставям на четащите да се убедят дали това, което пиша е истина!

#1076 Потребителят е офлайн   fiori Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2011 - 02:24 PM

Ето още една неделима част от документите , с които трябва да разполага всеки клуб в България ( според мен)! От голяма важност е особено за породи на Нюфаундленда, тъй като ясно за повечето от нас е, че имат генетични заболявания, които ФАКТ е!!! 5-ма човека няма как да предотвратим!

ПРАВИЛНИК ЗА РАЗВЪЖДАНЕ

НА

НАЦИОНАЛЕН БЪЛГАРСКИ НЮФАУНДЛЕНД КЛУБ

(НБНК)

Национален Български Нюфаундленд Клуб приема правилника заразвъждане на Българската Републиканска Федерация по Кинология

(БРФК)

АНЕКС КЪМ ПРАВИЛНИКА ЗАРАЗВЪЖДАНЕ НА БРФК

Целите на настоящият анекс към правилника на БРФК са:

1. Увеличаване и усъвършенстване на породния контингент в посока чистопородност и кучета със стабилна психика от породата Нюфаундленд.

2. Създаване на българска структура на породата, максимално доближаваща се досветовния елит на породата.

3. Защита и запазване на име на развъдници за чистопородни кучета.

Специфични особености при развъждането на кучето от породатаНюфаундленд.

Предпоставки за развъждане

1. Условия за допускане до развъждане.

а.) За развъждане се допускат само кучета с минимум 3 отличниоценки от различни съдии, като едната задължително трябва да е отспециализирана изложба на породата. Кучета родени преди 2005г. се допускат заразплод с експертна оценка от клуба.

б) Връзка неодобрена от отговорника по развъдна дейност наклуба е недопустима.

в) Изисква се разрешение за връзка между две кучета ототговорника по развъдна дейност на НБНК.

г) Връзка между кучета с нелегитимно родословие не седопуска.

д) Кучета се допускат до разплод след навършване на 15 месецаи не по възрастно от 10г. за мъжкото куче и 8г. за женското куче.

е) В развъдна дейност могат да участват само кучета, чиитособственици са настоящи членове на клуба. (с платен членски внос и за текущатагодина).

ж) Не се допуска инбрийдинг (близкородствено развъждане)по-близък от 2-3 (прародител към прапрародител).

з.) На малките кученца трябва да бъдат осигурени възможнонай-добри грижи, хранене, и оптимално пространство за движение. Те трябва дабъдат обезпаразитени и ваксинирани към навършване на 50-дневна възраст и едваслед това предавани на новите си собственици. Кученцата могат да бъдат отделениот кучилото и майката не по-рано от 50-тия ден.

и.) До разплод не се допускат кучета с вродени аномалии:

- слепота

- глухота

- епилепсия

-"заешка устна"

- розов нос

- къса или много дълга опашка

- различен цвят на очите, сини очи

- Мъжки кучета, които нямат два нормално спуснати в скротуматестикули.

к.) Клубът препоръчва и изследване за наличие на бруцелоза,тазобедрена и лакътна дисплазия (докато на територията на страната нямаоторизирани специалисти).

л.) Препоръчва се, ако женско куче има повече от 5 приплода,същото да бъде отново заплодено най-рано 18 месеца след деня на покриване.

м.) Продажбата и/или предаванетона продавач-посредник на зоо-магазини или търговци на кучета е забранена и щесе наказва с изключване от развъдна дейност.

2. Родословни документи

а.) Всеки собственик на женско куче, който иска да получипотомство от кучето си и да придобие родословия за него, трябва да притежаварегистрирано запазено име. За това в касата на клуба се заплаща съответнататакса, след което се задейства процедура по регистриране на името вМеждународната Федерация по Кинология в Белгия.

б.) В случаите, когато женското куче е отдадено под наем илисе намира в съсобственост и има повече от един собственик, тогава трябва да сепредстави предварително подписан договор между страните, в който са описаниправата и задълженията на всяка страна, както и това под чие име ще серегистрира кучилото.

в.) Родословия могат да бъдат изданени най-рано на 49-дневнавъзраст от раждането на кучилото, след което се заверяват в Племенната книга наБРФК.

г.) Преди подаването на документите за родословия след 49-ияден, кученцата трябва да бъдат маркирани с микрочип, като това задължително сеуказва в клубната документация и се вписва в родословния документ.

д.) Собственикът на кучилото трябва да представи попълнена иподписана цялата развъдна документация, както и предварително да подаде молбаза родословни документи със следната информация:

- фотокопие на картончето удостоверяващо регистриранетона запазено име;

- фотокопия от родословията на родителите;

- да предостави информация за кучилото с имена накученцата, дата на раждане, пол, цвят, номер на микрочипа, име на развъдчика исобственика;

- списък на получените от родителите оценки и титли, коитожелае да бъдат вписани в родословието (данните се проверяват).

е.) Всички приплоди от кучилотополучават имена, които започват с една и съща начална буква, последователно севписват мъжките, после женските кученца. Началните букви на кучетата отразлични кучила следват една след друга в азбучен ред, като всеки развъдниктрябва да започне с буквата “А”.

3. ИМЕ НА РАЗВЪДНИК И ЗАЩИТА НА ИМЕТО

а.) Под име на развъдник се разбира запазеното име предоставено от развъдчика.

б.) Запазеното име на развъдника се вписва пред името или след името на кучетои се вписва във всички родословни документи.

в.) Запазеното име се предлага от развъдчика чрез Клуба и БРФК на МФК.

г.) Запазеното име на развъдника обслужва единствено развъдчика.

д.) Всеки развъдник трябва да притежава развъдна книга, в която да се отразяватпровеждани заплождания и раждания с максимално пълни данни.

е.) Развъдникът е длъжен по искане на Комисията по развъждане на БРФК, ОРД идруги лица, натоварени с такава дейност от Клуба или БРФК, да предоставипълната документация и прозрачност на проведените от него развъдни мероприятия,както и за проверка на условията, при които се отглеждат и развъждат кучетата.

ж.) В името на кученцата не могат да фигурират имената на дваразвъдника (по правилата на БРФК).

УС и ОРД на НБНК си запазват правото да извършват промени идопълнения в анекса.

Отговорник по развъдната дейност на

Национален Български Нюфаундленд Клуб

Бонка Георгиева

e-mail: newfbg@gmail.com

Имам няколко въпроса:

1. Всички ваши кучета ли са изпълнили този правилник? (ако е така...)
2. Защо заплодихте Елеганца веднага след първото й раждане?
3. Защо липсват протоколи от УС, където да става ясно кога и защо са приемани съответните промени по правилника за развъждане, по-точно (
АНЕКС КЪМ ПРАВИЛНИКА ЗА РАЗВЪЖДАНЕ НА БРФК )?

4. Колко редовно приети "члена" (цитат) имахте през 2008г.?
5. Имате ли необходима документация за това?

Има някои точки по Анекса, които и до ден днешен не си обяснявам защо трябва да се отнасят за породата Нюфаундленд, но явно и вие самите не си го обяснявате тъй че...ще спра да питам за тях.

#1077 Потребителят е офлайн   fiori Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2011 - 03:02 PM

Тъй като през 2007г. В България пристигна Емина, но не с посредник НБНК, срещу мен отново се изсипа какво ли не! Днес в dog.bg тези неща не могат да се намерят, но пък аз "Неуважаемата" пазя, тъй като в НБНК ни "научиха" да боравим само с факти. Причината за мен е ясна и не се нарича кинология!

Прикачен файл  046.jpg (1.29MB)
Брой сваляния: 69Прикачен файл  047.jpg (933.34K)
Брой сваляния: 76
Прикачен файл  048.jpg (2.12MB)
Брой сваляния: 74Прикачен файл  049.jpg (903.24K)
Брой сваляния: 65

Прикачен файл  050.jpg (1.1MB)
Брой сваляния: 50

Предвид тези неща и много други, които са излагани на показ в годините с 1 цел-да работим заедно и както трябва, аз се присъединявам към мнението на доста от тук пишещи/четящи и с надежда чакам dog.bg да изпълни обещанието си и да започнем да пишем за любимците си с гордост, без да ни трият и наказват просто ей такаКачена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#1078 Потребителят е офлайн   palaskova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2011 - 03:52 PM

Аз пък ви предоставям Решението на УС на НБНК за това наказание.... Пак ще се повторя: "Който не е с МЕНЕ - е против МЕНЕ"...
User's Signature

Качена снимка

#1079 Потребителят е офлайн   fiori Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2011 - 11:02 PM

Май за "НЕуважаемите" (цитат) сега не е удобно да отговорят на простички въпроси и да ги подкрепят с факти!

Удобно ли е поне някой от тук четящите да ми отговори кога, по-точно, ще е удобно да получим отговор на въпросите си?
Бубе, благодаря ти, че предлагаш на нашето внимание тези документи, които оцветяват пейзажа в истинския му цвят.

#1080 Потребителят е офлайн   Mushrooom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2011 - 10:12 PM

Дори не знам как този фаил е попаднал в мен, но все пак възникват няколко въпроса:

1. Ползвано ли е това куче за разплод?
2. Защо е ползвано?
3. Колко пъти е ползвано?
4.С кои кучки е ползвано?
5. ГОРД трябва ли да е ГОРД след като го е ползвал/предоставял за ползване?! Ако е ползвано значи ГОРД си е НАСРАН!

Следват други документи :ud_009: , не мога да повярвам, че ГОРД е ГОРД и, че от позицията на ГОРД чете лекции на "малките" не гордите - срамота! Тежко на всички, които това ще им бъде ГОРД, хич не се учудвам, че е от Литовото/Пенково обкръжение!

Ако темата не е за тук, моля да я преместите там за където е :dry:

Прикачени файлове

• (58 Страници) +
  • « Първа
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема