Пуснато е писмо от тайландците закупили Brilliant The Pooh Bear's Flower.
Тяхната молба е да бъде публикувано тук във форума.
I am Brilliant owner. My name is Ricky T. And I am the founder of Dogs Wonderland House Kennel. First, I am not the Newfoundland Breeder, I never sell sick Newfoundland or any sick dogs to anyone. And I have only one Newfoundland whih is Brilliant The Pooh Bear's Flower. Some of you get me wrong.
1. Brilliant (Newfoundland) , I buy him from Bonka (Master piece of Balkan), but I had been acknowledge that Brilliant is not her dog but Cveta dog. So I still agree to buy.
2. This is my first Newfoundland, so I am very new to this breed.
3. I never know how HD is look like because in my life I never had a dog with HD
4. Bonka, send me Hulc HD test for me, So I consult with my vet here in Thailand to do the HD test for Brilliant. (Hulk is Father of Brilliant)
5. Because now I am in Vietnam, I can't take Brill to to the HD test yet, but as soon as I get back I will test him.
I am the Alaskan Malamute Breeder and I sell puppies just like many breeder does. I said I am a pet shop, because I am also sell Dog food from Hill's Science Diet, and I am the representative of this Dog food in Thailand.
I show Brilliant on TV show because he is the only one Newfoundland in Thailand and I want Thai people to know more about this breed.
My will to buy Newfoundland is because I want to show him. Brilliant got Best baby in group and reserve best baby in group for his first and second show. And he continue walking in the ring. But after he is 7 months, he has problem with his legs, because he walk not strong. I consult with Cveta, and tole her that I will wait until Brilliant grow full size so I will show him again.
Brilliant almost finish Thailand Champion ... He left only 2 show that he must win BOB.. Then he will be the Champion. But the judge just eliminate him and that is what I feel very sad for Brilliant because he is a very good puppy and he did his best... But because of his legs and his hip that swing like a fish ....
I NEVER KNOW WHAT IS HD LOOK LIKE BECAUSE I NEVER HAD A DOG WITH HD BEFORE.... ALL OF MY DOGS ARE PERFECT AND CLEAR.
THIS IS MY FIRST NEWFOUNDLAND ... I ask the vet, all of the vet they said Brilliant still young, he must reach at least 18 months so he can take a HD test. So I wait since he is 7 months old. Until now he I around 14 months old already, and his hip and legs still not getting better...
SO finally, Bonka send me the Certificate of Hulk (which is about HD test) and it show that Hulk got HD problem. So Bonka advise me to do the HD test. So this time I will not wait for him to reach 18 months old. As soon as I arrive Thailand, I will take my Newfoundland to the vet and test HD.
For those who think that I sell sick dogs, please read it carefully and don't judge people too quick... If you can't read English, please let someone who can translate for you otherwise you will get wrong information again.
I NEVER SELL NEWFOUNDLAND .. BECAUSE I HAVE ONLY ONE NEWFOUNDLAND AND YOU CAN ASK BONKA for this.
SO, I will update everything for you guys again about Brilliant HD test.
I send the clip vdo of Brilliant when he is walking to Bonka and Cveta already, one of them might post it on the Internet. And you can give the advise about any symptoms that he has.
I want the best for him, if he has HD, I still love him and promise to take care him the best because he is one of my family member.
Thank for reading and if you have any further question about Brilliant or my Kennel please write to my email dogswonderland@gmai.com
And here my skype account : rickyasaw
Hope that you will understand me and my situation.
Regards,
Ricky T.
ПРЕВОД:
Аз съм на Brilliant собственик. Моето име е Рики Т. И аз съм основател на Развъдник Womderland Dogs House. Първо, аз не съм Нюфаундленд Breeder, никога не съм се продавал болни Нюфаундленди или болни кучета на никого. И аз имам само един Нюфаундленд Brilliant The Pooh Bear's Flower. Някои от вас са ме разбирали погрешно.
1. Брилянт (Нюфаундленд), го купих, чрез контакт с Бонка (Masterpiece of Balkan) тя нямаше. Знаех, че Brilliant не е нейно куче, а на Цвета . Аз се съгласих да го купя.
2. Това е първият ми Нюфаундленд, така че аз съм много нов в тази порода.
3. Аз никога не съм знаел как изглежда HD , защото в живота ми никога не съм имал куче с HD
4. Бонка ми изпрати на Hulc HD тест за мен, така че аз се консултирах с ветеринареният ми лекар, тук в Тайланд, за да направи тест за HD на Brilliant. (Хълк е Бащата на Brilliant)
5. Защото сега съм във Виетнам, не мога да тествам Брил за HD все още, но веднага, след като се върна, аз ще го тествам.
Аз съм развъдчик на Аляски маламут и аз продавам кученца, точно както всички развъдчици го правят. Аз имам зоомагазин, защото аз също продавам и храна за кучета, на Hills, и аз съм представител на тази храна за Тайланд.
Да, показах Brilliant на ТВ шоу, защото той е единствения Нюфаундленд в Тайланд и искам тайландците да знаят повече, за тази порода.
Купих Нюфаундленд , защото искам да го показвам на изложби. Brilliant има Best Baby за първото и второто си шоу. И той продължи да ходи на изложби. Но след като стана на 7 месеца, започна да има проблем с краката си. Аз се консултирах с Цвета, и и казах, че ще чакам, докато Brilliant израстне, за да го показвам отново.
Брилянт почти завърши Тайландски шампион ... той трябва само 2 пъти да спечели BOB .. Тогава ще бъде шампион. Съдията го дисквалифицира и това, което аз чувствам е тъга за Brilliant, защото той е много добро кученце ... Заради краката и бедрата си той ходи все едно се люлее, като риба ....
Аз никога не съм знаел КАК изглежда HD, защото никога не съм имал куче с HD ПРЕДИ .... ВСИЧКИ Мои кучета са перфектни и ясни.
ТОВА Е МОЯТ ПЪРВИ Нюфаундленд ... Питах ветеринари, всички ми казаха Brilliant е все още млад, той трябва да достигне най-малко 18 месеца. Така че аз чакам, тъй като той беше на 7 месеца. Сега той е около 14 месеца вече и бедро и краката му, не са по-добре ...все още
И така, Бонка ми изпрати Сертификат на Хълк (което е HD тест) на който се виджа, че Хълк има HD проблем. Бонка ме посъветва да направя HD тест. За това аз няма да чакам да достигне 18 месеца. Веднага след като пристигна в Тайланд, аз ще направя тест на HD.
За тези, които мислят, че аз продавам болни кучета, моля да го прочетете внимателно и да не съдите хората прекалено бързо ... Ако не можете да прочетете на английски, моля, нека някой, който може да преведе за вас, в противен случай ще получите отново погрешна информация.
Аз никога не съм продавал Нюфаундленд .. Защото имам само един Нюфаундленд и можете да попитате Бонка за това.
Ще актуализирам информацията отново за Brilliant след тест HD.
Аз изпращам клипа VDO на Brilliant, как той ходи на Бонка и Цвета вече, една от тях може да го качи в интернет. И вие можете да ме посъветвате.
Искам най-доброто за него, ако той е HD, аз ще го обичам и обещавам да се грижа за него, по най-добрият начин, защото той е член на моето семейство.
Благодаря че го прочетохте и ако имате някакви допълнителни въпроси, за Brilliant или развъдника ми, моля пишете на моя имейл: dogswonderland@gmai.com
скайп : rickyasaw
Надявам се, че вие ще разберете мен и моята ситуация.
Поздрави,
Рики T.