Dog.bg Форуми : Национален Български Нюфаундленд Клуб-въпроси към клуба

Към съдържанието

Национален Български Нюфаундленд Клуб

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (58 Страници) +
  • « Първа
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Национален Български Нюфаундленд Клуб-въпроси към клуба

#501 Потребителят е офлайн   MEDUNI Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 June 2007 - 06:18 PM

Цитат

Цитат

ДОГОВОР
ЗА ПРЕХВЪРЛЯНЕ НА СОБСТВЕНОСТ ВЪРХУ КУЧЕ

fiori, интересен е ентусиазмът ти, но това е договор за прехвърляне на собственост върху куче и няма нищо, ама нищо общо с обсъжданата тема тук, а именно договор за покупко-продажба, т.е. договор, който се сключва между развъдника и собственика.

meduni, колкото до обещанвията, ще ти пиша на лични, защото не смятам, че тук е мястото да занимавам, когото и да било със странични неща.

А за да бъдем съвсем по темата, след малко ще се опитам да изясня, за какво става дума, нищо че не съм "по-запознат".

Lagerfeld, направих си труда да поразпитам тук-там, проучих по-добре въпроса и вече разполагам с няколко примерни договори, ползвани от развъдници в чужбина.
Всичко, което ти изписа по темата до момента се отнася само и единствено до Договор за съсобственост на куче.
Договорът за продажба на куче може да съдържа само препоръки от страна на продавача, тъй като въз основа на този договор той прехвърля собствеността на кучето на купувача, за което получава определена цена. НИКОЙ, ама никой на света не може да изисква нищо от новия собственик, още по-малко да му вземе кучето. Може само добронамерено да съветва.
User's Signature

Качена снимка

#502 Потребителят е офлайн   Lagerfeld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2007 - 07:02 PM

meduni, радвам се, че си получила някаква визуална представа, как изглежда един такъв договор. В едно нещо обаче си в заблуда или някой те въвежда в такава. Един договор може да бъде оформен по различен начин, ти вероятно имаш наблюдения върху това. Вероятно договорите, с които ти разполагаш, наистина са препоръчителни, но повярвай ми, твърдението ти, че "НИКОЙ, ама никой на света не може да изисква нищо от новия собственик, още по-малко да му вземе кучето" е абсолютно невярно, защото практиката показва други неща и ти споменах, че дори в България има развъдници, които практикуват по този начин. Напротив, има кой и как, да си вземе кучето, ако не се спазват условията по сключеният договор. Не са чак толкова много (за щастие), но кучета, които са били иззети от собствениците им, заради жестоко отношение, неподходящо възпитание дори. Има много примери.

Но явно аз пиша на някакъв друг, неразбираем език. Е, след като смяташ, че аз си измислям някакви несъществуващи неща, защо да продължавам?!

Цитат

Договорът за продажба на куче може да съдържа само препоръки от страна на продавача, тъй като въз основа на този договор той прехвърля собствеността на кучето на купувача, за което получава определена цена.

Явно пак съм останал неразбран или по-скоро непрочетен, но тук става дума за практиката на елитни развъдчици, на които никак, ама никак не им е безразлично, какво ще се случи с техните кучета. Защо? Няма да пиша всичко наново!

П.П. Цитираният договор, както казах, няма нищо общо с договора за покупко-продажба. Това е договор за прехвърляне на собственост, което не е договор за покупка от развъдчик!

#503 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 June 2007 - 07:19 PM

Документи за членство имате от много време у вас,ако имахте желание до сега щяхте да сте членове,лично съм ги дала на съпруга ти заедно с завереното от мен в БРФК експортно педигри.
User's Signature

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Качена снимка MASTERPIECE OF BALKAN-NEWFOUNDLAND KENNELКачена снимка

#504 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 June 2007 - 07:25 PM

Цитат

Цитат

Цитат

ДОГОВОР
ЗА ПРЕХВЪРЛЯНЕ НА СОБСТВЕНОСТ ВЪРХУ КУЧЕ

fiori, интересен е ентусиазмът ти, но това е договор за прехвърляне на собственост върху куче и няма нищо, ама нищо общо с обсъжданата тема тук, а именно договор за покупко-продажба, т.е. договор, който се сключва между развъдника и собственика.

meduni, колкото до обещанвията, ще ти пиша на лични, защото не смятам, че тук е мястото да занимавам, когото и да било със странични неща.

А за да бъдем съвсем по темата, след малко ще се опитам да изясня, за какво става дума, нищо че не съм "по-запознат".

Lagerfeld, направих си труда да поразпитам тук-там, проучих по-добре въпроса и вече разполагам с няколко примерни договори, ползвани от развъдници в чужбина.
Всичко, което ти изписа по темата до момента се отнася само и единствено до Договор за съсобственост на куче.
Договорът за продажба на куче може да съдържа само препоръки от страна на продавача, тъй като въз основа на този договор той прехвърля собствеността на кучето на купувача, за което получава определена цена. НИКОЙ, ама никой на света не може да изисква нищо от новия собственик, още по-малко да му вземе кучето. Може само добронамерено да съветва.

развъдчика може да направи какъвто договор прецени че е необходим който не го харесва не купува от там
User's Signature

#505 Потребителят е офлайн   MEDUNI Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2007 - 08:09 PM

Цитат

Документи за членство имате от много време у вас,ако имахте желание до сега щяхте да сте членове,лично съм ги дала на съпруга ти заедно с завереното от мен в БРФК експортно педигри.

Спомням си, но не мога да намеря бланката. Проблем ли е да ми изпратиш нова?
User's Signature

Качена снимка

#506 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 June 2007 - 09:35 PM

не е никакъв проблем,утре ще ги имаш на имейла.
User's Signature

#507 Потребителят е офлайн   fiori Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2007 - 12:53 AM

Цитат

Да, заинтересована съм и темата живо ме вълнува! Това е причината да взема участие в нея!
До колко съм ентусиазирана е друг въпрос и не е предмет на темата за договорите!

Може би, в известен смисъл имаш право.
Но все пак, щом се сменя собствеността, значи е логично че собственика автоматично става друг! Тук има само една разлика, че не е обявена цена, което всъщност има своето обяснение............според мен!

А що се отнася до договора за продажба - нали в него ще е опомената търговска цена, от което следва развъдчика да плаща данъци и така нататък...
Как мислите, че това е осъществимо в БГ, а и не само......?

Би ми било интересно да видя образец на "истински" договор, но знае ли човек, може и да се сблъскам скоро с такъв.
Досега обаче не съм получавала дори и предложение за такъв, да не говорим, че аз като купувач също имам право да преценя дали ме устройва и на база моите желание съвсем спокойно могат да се променят клаузи в този договор.........
Така мисля аз...

#508 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 June 2007 - 01:07 AM

В БГ данъци се плащат както във всяка друга държава.Цена се упоменава и цената на кучетата за никой никога не е била тайна.Всеки,който е заинтересуван може да провери.Ако развъдчика реши никой не може да променя клаузите в договора.Ако развъдчика прецени,че ти не си подходящ за да гледаш такова куче няма да ти го продаде и с 10 договора.Всичко е в неговите ръце,няма как да разберете,че парите тук не са съществени те по никакъв начин не покриват разходите по отглеждането и създаването на едно качествено куче.Той ще предпочете да си го гледа отколкото да го продаде на неподходящ човек.Убедила съм се,че кинологията не е за всеки,не всеки я разбира,за това не всеки може да гледа шоу клас куче.За това са договорите,те по някакъв начин донякъде предпазват от немърливост и лошо гледане даденото куче.Договорите не са в полза на купувача те са за да е сигурен развъдчика,че кучето ще бъде гледано така както той иска,за това клаузи не се променят,особенно ако до този момент не си доказал по някакъв начин,че ти си способен да гледаш едно такова куче или най малкото преди да го купиш достатъчно си прочел и си се интересувал за какво точно става въпрос.За един добър развъдчик да прецени един купувач никак не е трудно.
User's Signature

#509 Потребителят е офлайн   fiori Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2007 - 01:24 AM

И би трябвало иначе едва ли би бил добър развъдчик ( не че е застрохаван от грешки, но все пак разбрах смисъла ).
По принцип смятам, че договори ако се правят не са строго определени за нюфове.
Не съм съгласна обаче, че някой просто ето така може да влезе в дома ми и да ми вземе кучето, защото по не знам какви причини точно имаш предвид, то не е добре гледано!
Естествено ако става въпрос за куче пребивано, не нахранено и т.н съм съгласна, но иначе как ще позволиш на някой първо да ти влезе в къщата и след това да си вземе вече твоето куче - не ми е ясно!
А и освен това един уважаващ себе си развъдчик спокойно може да поддържа връзка със собствениците на произведените от него кучета и да дава насоки за отглеждането им за да не се стига до такива крайности....
Естествено, че е добре бъдещ собственик да бъде запознат с отглеждането да куче преди да е влязло то в дома му, но пък не сме родени научени, а и най-добре се учим от грешките си!
Но пак казвам това е мое мнение и не искам да ангажирам абсолютно никого с него!

#510 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 June 2007 - 09:21 AM

Още преди да вземеш кучето ще знаеш,че не спазваш ли условията сама ще си длъжна да върнеш кучето,тук никой нищо насила не прави.Става въпрос не за куче домашен любимец,нали точно за това се правят договорите,не става въпрос за насилие и недохранване,а за условия,които са необходими за да може кучето освен прекрасен домашен любимец да изглежда добре за изложби,да се храни с подходящата за него храна за да може да дава поколение,защото има и такива случаи от токсините в храната да не са му читави сперматозоидите(този пример ми дойде в главата) и т.н.
User's Signature

#511 Потребителят е офлайн   fiori Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2007 - 12:14 PM

Е как така още преди да взема кучето, ще си мисля как ще го върна ако не спазвам условията?
Нали като го вземеш това куче и не можеш да се отделиш от него, нали става член на семейството ти? Как ще го върна - питай ме................

Обясни ми за какви условия говориш?
Един развъдчик не може да ме накара да храня кучето си с точно определена храна................................ друго не ми идва на ум!
Затова условията които развъдчика ще постави, трябва да се приемливи и за купувача!

И как аз ще разбера кое от кученцата в едно кучило ще бъде шоу клас, при положение че никой развъдчик не може да ми гарантира как ще се развие кучето и на какво ще заприлича след 1-2?
Ето тук би било добре да се подпише договоор, за да бъде спокоен новия собственик, но не знам на кое точно място един здравомислещ развъдчик ще предпочете да се обвърже с договор, отколкото да вземе парите, да получава снимки всеки месец, включително да бъде информиран за получени титли (евентуално) на произведеното от него куче и толкова!
Естествено малко съм пресилила последното изречение, но надявам се да бъде разбран смисъла!

Най -важното, ако аз бъде информирана от развъдчика на какво държи в отглеждането на кучето ми и аз си направя сметка че не мога да изпълня и 30% от нещата - просто няма да взема такова куче, за да не се налага да го връщам!

#512 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 June 2007 - 12:26 PM

За това казах,че кинологията не е за всеки,не всеки може да гледа шоу клас куче.Развъдчика поставя условията си,ако ти прецениш,че няма как да ги спазиш просто не купуваш от там куче,а си взимаш домашен любимец.Чрез договора развъдчика те задължава да храниш с качествена храна.коя той определя(особенно,ако е преценил,че можеш да се справиш,а до сега не си гледал такова куче).Всичко е относително за всеки е различно за това няма точно определени договори,според случая.
Може да ти е чудно,но след като си се съгласил да подпишеш този договор по всяко време,ако развъдчика прецени може да си вземе кучето.Странно ти е,но има не един и два примера.И тук го има.
Условията пак казвам,ако не са приемливи за теб не го купуваш кучето,но развъдчика сам ги определя,това не е стока,ти не правиш сделка,това е дъгогодишен труд на даден човек спрямо живо същество,той трябва да е сигурен,че неговия труд няма да отиде по дяволите,за това този договор е в полза само на развъдчика и кучето,не на купувача.
User's Signature

#513 Потребителят е офлайн   fiori Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2007 - 12:39 PM

Това, че някой иска да гледа куче с добро родословие, не означава непременно че кучето трябва да бъде от шоу клас. Също така ми е известно, че има хора които не се занимават с кинология пък имат доста качествени кучета, не са редки и случаите, в които се взимат доста добри кучета с ясни амбиции за развъждане, но пак нещо не се получава!

Напълно съм съгласна че кинологията не е за всеки!

Но аз ще ти кажа моята гледна точка
Един развъдчик би трябвало да създава и да подобрява кучетата си, ако мога така да го нарека, не за собствено благо, а за да радва бъдещи собственици, а и да бъде добра конкуренция на останалите развъдници!
Именно за това не ми се струва реално развъдчика да направи договор, който да устройва само него и кучетата му и в един момент да си остане само с тях, без да има купувачи!
Така се изразявам не защото за мен кинологията е търговия, а за да ме разберете правилно!

Преди всичко едно куче трябва да бъде обичано истински - след това всичко се нарежда................

#514 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 June 2007 - 01:00 PM

Нещата не са толкова прости колкото ти се струват,да има хора,които гледат кучета с добри родословия и не ги водят по изложби,но това пак е друг случай,имаш пари искаш такова куче,но не искаш да го водиш по изложби,развъдчика преценява,че може да ти даде от това кучило такова куче,което ти няма да представяш,това куче съответно отива на друга цена.Пак казвам всичко е относително,развъдчик може и да подари куче и неведнъж е правено и пак да направи договор.Развъдчика не го прави това за собствено благо,кинологията е краста,при нея незнам как да обясня с думи,това е усещане,което не всеки може да изпита,това е порив,който те кара да ги правиш така нещата,това е устрем ,с който не можеш да се пребориш,нямаш блага от тази работа освен невероятния кеф и удоблетворение когато създадеш това,което години наред си се борил да го създадеш.Тогава не само,че ти ще определяш условията,не само когато не си доволен ще си вземеш кучето,а си готов да убиеш за него.Незнам дали ще ме разбереш,трудно е да се обясни,може да се изпита.
User's Signature

#515 Потребителят е офлайн   fiori Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2007 - 01:25 PM

Ok

Може би си права, ти си изпитвала такива чувства, аз все още не съм имала възможност. Но има време, още съм твърде млада.........

Кинологията не мога да определя като краста, защото крастата е болест
А човек, който е болен, не знам доколко добре може да отгледа качествено точно нюф (може би някоя по-посредствена порода - да) b)

Затова именно и бяха въпросите за догорите
Иска ми се да ми обясниш в този договор какво точно би могло да се напише
За изложби - да, но как? Трябва да бъде спазен някакъв норматив или....?
За храната - не вярвам да са написали - не хранете с кокали, защото все пак.......нали?
И така нататък...........
Това исках да кажа аз
Един развъдчик може да изисква, но само в рамките на допустимото
Освен това вече говорихме за това, че добре могат да познаят дали точно на "този " ще дадат кучето си.

И не на последно място, точно на мен няма как нещата да ми изглеждат прости, защото ми стана ясно, че понякога се случват и неща които най-малко очакваш (говоря за непредвидени инциденти)
Тъй че, това с което съм на 100% съгласна е, че кинологията не е за всеки

#516 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 30 June 2007 - 03:02 PM

Та както казахте преди всичко за мен е любовта към кучето и желанието.Без тях каквито и условия да има човек нищо няма да направи според мен.Аз да речем дай боже до някое време да дойде да куча моята Санбернарка давам ви го като пример нали предпочитам всички кученца малки за мен да останат или да ги подаря на близки роднини отколкото да ги продам на някои *игани или някоя агенция пък която после ще лъже хората, че "точно тези" кучета са "пра пра пра ...." внуци на великият Бари(хехех знаем ли все пак)Мисля, че ме разбрахте.Иначе темата е много полезна.Доста интересна ми се струва.:)))Все така.Жалко, че няколко/няколко стотин ентосиазирани хора неможем да променим положението в държавата.Това с бездомните кучета е много гадно и опасно.Стига толкова от мен, че сигорно ви писнах :)

#517 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 June 2007 - 08:32 PM

смешно е да се хващаш за думата краста,в преносен смисъл всички знаем какво означава.
Пак ще се повторя или потретя или незнам вече за кой път,но за всеки отделен случай развъдчика може да направи договор,той не е за покупко-продажба както другите обикновенни договори.Все пак това не е стока.
Не става въпрос да напишат не хранете с кокали,а хранете с тази или тази храна,която е подходяща за дадената порода,за да израстне кучето правилно и за да може да развие максимално качествата си.
За изложбите-по правилника на всяка страна и клуб за да влезне в разплод даден екземпляр е необходимо да посети даден брой изложби,няма определен брой,защото не се знае къде каква оценка ще получи,имало е случаи прекрасно куче на 2 изложби да вземе 6,на една 5 примерно и това не е достатъчно за да се пусне в разплод,а развъдчика е преценил,че това куче има прекрасна кръв за да даде поколение.
В рамките на допустимото е различно за всеки,за теб едно е допустимо за друг не,така,че всеки сам преценява какво да изисква и другия дали е възможно да го направи.
User's Signature

#518 Потребителят е офлайн   fiori Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2007 - 12:19 PM

Смешно е да си помисли, че съм се вханала за думата краста! Смисъла беше друг в предишния пост, но така да е...........

Някои неща естествено не могат да ми се изяснят преди да придобия визуална представа ( очаквах образец на договор, за това и поставих този за смяна на собственост.

Мисля, че не някой развъдчик решава, че кръвта на кучетата му е много добра и трябва да запложда, а всички ( и това идва от мисленето "моето си е най-хубаво")

А за храната знам, че никой не може да ми каже с каква храна да храня кучето си, но просто това ми дойде на ум.

Мислих, че имате някакъв договор, който ще поставите и ще обсъдим, но щом нямате и няма да сложите не е нужно да си говорим едно и също и да се въртим в един кръг! Просто аз явно не мога да ви разбера за какво говорите без да съм го видяла!

П.П
Ако някой има договор и не се притеснява да го качи ще бъдем много доволни
А след като го видим можем да помолим мода да го изтрие!

Приемето го като предложение! b)

#519 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 July 2007 - 12:35 PM

oleeee l)
User's Signature

#520 Потребителят е офлайн   fiori Икона