Национален Български Нюфаундленд Клуб-въпроси към клуба
Публикувано: 24 October 2007 - 12:41 AM

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Публикувано: 25 October 2007 - 08:00 PM
Имаме едно предложение от самоедите за една среща черно и бяло :blink:

Публикувано: 25 October 2007 - 09:57 PM
Какво е необходимо да искате при закупуването на куче,ще напиша най важните неща,а вие каквото се сетите питайте и добавяйте.
Ще слагаме линкове към обяви,които с нищо не гарантират,здраво,качествено и отговарящо на породата куче.

Публикувано: 25 October 2007 - 10:03 PM
1 родословие,ако е българско производство
2 експортно педигри,ако е произведено в чужбина
3 ветеринарен паспорт
Преди да вземете куче нюфаудленд прочетете стандарта,разгледайте повече развъдници,купувайте само от регистрирани развъдници в БРФК и FCI.

Публикувано: 25 October 2007 - 10:04 PM

Публикувано: 26 October 2007 - 02:41 PM
Публикувано: 26 October 2007 - 11:30 PM
За съжаление и тук със сигурност няма гарниция, че бъдещият стопанин ще се сдобие със здраво, качествено и отговарящо на стандарта на породата куче. :- :angry:
Но така ми е жал за животинчето, че ми се иска час по-скоро да се махне от гадния тесен аквариум и да си има истински дом... :'(
Публикувано: 26 October 2007 - 11:42 PM
Публикувано: 27 October 2007 - 12:19 AM
Някои смятат,че куче с родословие е за снобари.Че изложбите са за да си избиват някои хора комплексите,изобщо никаква информация от никъде.Яд ме е даже някой път на предаванията за животните,че не направиха поне едно,в което да обяснят за какво са всички тези документи.
Обадих се в зооборса Нети,казаха ми,че те били единствените,които продавали кучета с родословия,че нали съм знаела,ако искам родословие кучето било по скъпо и подобни глупости,излях си душата и им казах да престанат да лъжат,защото съм сигурна,че един ден ще има закони и за това,което правят ще плащат.Не,че с това ще променя нещо сега,но не може да няма начин да се информират хората за тези неща.Яд ме е,че тези бебета повечето са болни и в повечето случаи умират,страдат и те и хората,които от жал са ги купили.
Не купувайте куче внос отвън без експортно педигри,без да искате данните за майката и бащата и инфо за развъдника

Публикувано: 27 October 2007 - 12:52 PM
Родословията са само вътрешни,ако взимате куче от чужбина за да сте сигурни,че не ви мамят искайте експортно педгри то няма да ви струва нищо.Просто е заместител на вътрешното родословие,не се оставяйте да ви мамят,че него трябва да закупувате отделно.Куче без родословие НЕ Е НЮФАУДЛЕНД.Няма значение дали си купувате домашен любимец или куче за развъждане,документа за произход е задължителен,той не е гаранция,че кучето ще стане шоу клас,но е гаранция,че взимате куче от породата,която вие искате с всички негови плюсове и минуси в характера и здравословни проблеми към ,които е предразположено.

Публикувано: 27 October 2007 - 03:56 PM
Публикувано: 27 October 2007 - 07:28 PM
Цитат
Никак.
Освен ако не се прави изследване на ДНК, както например при хората за доказване на бащинство. ;D
Въпреки че и родословията, с които продават кучетата в зоомагазините, могат да се приемат за надежден документ за произход само от наивници.
Публикувано: 27 October 2007 - 09:57 PM
Публикувано: 28 October 2007 - 07:10 PM
Не,че сега няма,в закона за защита на животните има точка,в която се казва,че собственика на куче трябва да му осигури определено пространство за живеене,но кой знае кога ще се задействат тези закони???!!!

Публикувано: 28 October 2007 - 08:10 PM