Национален Български Нюфаундленд Клуб-въпроси към клуба
Публикувано: 18 April 2008 - 07:50 PM

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Публикувано: 30 May 2008 - 10:38 PM

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище
Публикувано: 10 June 2008 - 01:14 PM
Четох във форума, но не можах да открия нещата, които ме интересуват относно тези мечоци. Въпросите ми са свързани основно с отглеждането. На каква възраст се взима, какви грижи се полагат за козината, каква храна яде( предполагам,че е по-специална), общо взето "елементарните" неща свързани с ежедневието и възпитанието на кучето. Разбрах и , че не може да се вземе от днес за утре,а е свързано с време. Най-вече ме притеснява това,че живеем в апартамент и не знам дали ще му е комфортно така,дали няма да се мъчи? Ще се радвам,ако ми разясните тези неща или ми кажете къде мога да прочета!
Публикувано: 10 June 2008 - 02:47 PM
За нюфа не е добре да живее в апартамент,не че не може и ,не че не се приспособява,но тази порода кучета имат нужда от пространство,движение,зимата на парното или каквото и да е отопление козината залинява,а тя е много важна.
премествам темата във въпроси към клуба
питайте каквото ви интересува. :blink:

Публикувано: 15 June 2008 - 07:26 PM
Ето понятно для тебя?
Публикувано: 15 June 2008 - 11:17 PM
П.П. Много ви моля, само не избързвайте да си взимате куче от зоомагазин, защото това, което ще ви продадат там за горе-долу същата сума, и пет-клас не е!
Публикувано: 16 June 2008 - 08:22 AM

Публикувано: 16 June 2008 - 08:42 AM
Във форума има отделна тема за българските развъдници .
Всеки развъдчик преценява от кучилото кое куче да даде за пет клас и кое за шоу клас,така,че има развъдници,ще има и кучета за домашни любимци,които ще бъдат с доказан произход,но развъдчика е преценил за себе си,че не са конкурентни за изложби и недобри за разплод.Което не изключва възможността собственика на кучето да го води по изложби и то все пак след време да се развие добре.Нали целта на развъждането е да се подобрява породата.
Питай всичко което те интересува. :blink:

Публикувано: 16 June 2008 - 08:16 PM

Публикувано: 16 June 2008 - 08:22 PM
За мен е възможно когато едно кученце от прекрасна връзка,като бебе да не отговаря на класата на другите бебета от кучилото,когато израсне да бъде добро куче,а друго което като бебе е имало потенциала да стане страхотно куче да не израсне толкова добре.Убеждавам се,че кинологията е голяма доза късмет.

Публикувано: 16 June 2008 - 11:21 PM

Публикувано: 17 June 2008 - 10:11 AM
Говорих с Боряна преди известно време да станем с Руфъс членове на клуба. И тъй като имам лични ангажименти за една сватба (не мойта) искам да попитам има ли клуба лятна ваканция? За да знам с какво време разполагам. И ако може да ми обясните каква е самата процедура по записването ще съм много благодарна :wub:

Публикувано: 17 June 2008 - 10:30 AM
Когато решите сте добре дошли.Попълва се молба и след одобрение ставате членове.
Пратете ми на лични вашия e-mail за да ви изпратя молбата и другите документи да си ги прочетете.

Публикувано: 02 July 2008 - 07:28 AM
Развъдник Голдън за нюфаундленди не е официално регистриран и кучетата нямат родословия.