Dog.bg Форуми : Национален Български Нюфаундленд Клуб-въпроси към клуба

Към съдържанието

Национален Български Нюфаундленд Клуб

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (58 Страници) +
  • « Първа
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Национален Български Нюфаундленд Клуб-въпроси към клуба

#901 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 02 July 2008 - 08:50 AM

Цитат

http://a304425.obiav...ufaundlend.html

Развъдник Голдън за нюфаундленди не е официално регистриран и кучетата нямат родословия.
Браво, браво на вас! За желанието и труда да развенчавате "развъдниците".  :palec:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#902 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 July 2008 - 10:37 AM

Мерси буши,информацията идва от членовете на клуба.Аз съм щастлива,че работят за съхранението на породата в частност,а съм убедена,че тези уж развъдници не продават само нюфове...
User's Signature

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Качена снимка MASTERPIECE OF BALKAN-NEWFOUNDLAND KENNELКачена снимка

#903 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2008 - 11:46 AM

:(
User's Signature

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.

#904 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 03 July 2008 - 01:08 PM

Това е нещо универсално.На някои обяви пише- Зоомагазин Голдън.Явно с това развъдник просто си предават важност, не искам да ги съдя хората ама си е малко нечестно така.Гугъл ми свърши чудесна работа в случая.

Телефон 1

Телефон 2

Потърсих двата телефона от обявата във Гугъл и ето какви други обяви на тези хора излезнаха. :)

#905 Потребителят е офлайн   Lagerfeld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 July 2008 - 05:04 PM

Официално обръщение към всички ,които се интересуват от този случай!!!

Качена снимка

Родословието на мъжкото куче е в неговия собственик,който се нарича Емилия Джидрова(Macotaco е собственост на Е.Джидрова,а е даден да го гледат хората,в които е в момента),а не в клуба.Никой няма право-дори НБНК да забранява на собственик на куче да го развъжда,но това не означава,че потомството след като не отговаря на правилника за развъждане ще има родословия.
НБНК официално заявява,че няма нищо общо с това кучило и тези бебета няма да имат легитимни родословия.Клуба не е бил уведомен за това кучило и всякакъв опит да бъде въвлечен в поредната гнусна интрига е безсмислен.
Колкото и на някой да не му харесва в НБНК се прави кинология и това се доказва непрекъснато.
За поредната лъжа и обвинения към клуба и БРФК е уведомен Председателя на БРФК!

Председател на НБНК:Ю.Кадриев

P.S.Юксел Кадриев не вади родословия! ;D

#906 Потребителят е офлайн   beri_01 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 July 2008 - 12:54 PM

Казвам се Емилия Джидрова и съм собственик на въпросния мъжки Macotaco.Кучето е дадено само на отглеждане при хората,които е в момента.Никога не съм била уведомявана за въпросното кучило,моя развъдник няма нищо общо с това,хората,които го гледат нямат права да заплождат мъжкия без да ме уведомят-от тук следва сериозен разговор между нас,а не по форумите.
Нито НБНК,нито БРФК имат нещо общо с това заплождане и кученцата няма да имат родословия нито през моя развъдник,нито през,който и да било друг.
Официално заявявам,че преди да заплодя Алка и Macotaco съм изпълнила всички изисквания за заплождане и имам всички необходими документи които съм представила пред съответните органи.
Мъжкото куче не е ходило по изложби,но има експертна оценка както е по правилник за кучета навършили определена възраст в клуба.И на двете кучета лично аз съм направила необходимите изследвания за разплод.
Категорично заявявам,че кученцата от това кучило повечето не оцеляха защото майката почина и не пожелавам на никой да му се случи да отгледа сам толкова бебета,вината не е в мъжкия,на бебетата е правена аутопсия и проблема не е генетичен.
Не прави чест на никой,който от една такава трагедия се опитва да вади някакви смешни дивиденти.
Работя повече от 10г с кучета и доста кучила съм отгледала,няма да позволя на хора,които през живота си нямат създадено едно поколение да се опитват да уронят името на създадения с много труд и денонощия будуване над бебетата развъдник.
Не обичам да се изтъквам и не обичам да пиша по форумите,защото време за губане в празни приказки нямам,но аз съм един от малкото хора в БГ,които могат да ви кажат развитието на породата в БГ от преди поне 20г,хората,които се занимават по дълго с кинология ме познават добре и е смешно да се търси под вола теле,защото това кучило не ми е първото,няма и да е последното.Правилата знам много добре и до ден днешен ги спазвам и ще ги спазвам с цел развитие и опазване на породите,които развъждам.
Лично ще помоля клуба да сложи печат на родословието на Macotaco-Негоден за развъждане,искам да уточня за да не се спекулира и с това,не защото кучето има някакви болести и е негодно за разплод,а защото вече е стар и защото хората,на които съм го поверила не спазиха уговорката ни.
Надявам се да съм била изчерпателна!
За мен важат единствено и само правилата на БРФК,към които се придържат и двата клуба,в които членувам.И последно да вметна,че когато съм си регистрирала развъдника и съм имала поколения не е съществувал НБНК,но след като го има спазвам и ще спазвам техните правила.
От дългогодишната ми практика това,което съм видяла,е че от интриги и злоба никой не е спечелил.Работете с кучетата си по правилата,на изложби и с развъдна дейност се доказва кой може и кой не да прави кинология,а не с плюене по форумите,защото хората не са глупави и виждат кой работи и кой само си пише.

Емилия Джидрова(развъдник Glen Kora's)

#907 Потребителят е офлайн   Lagerfeld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2008 - 04:07 PM

Съобщение!

Поради лични причини и по нейна молба, на УС на НБНК беше освободена д-р Цветана Павлова от длъжността зам.-председател на НБНК. Тя остава пълноправен член на клуба! До общо събрание временно изпълняващ длъжността ще бъде Боряна Паласкова.

Председател на НБНК: Ю.Кадриев

Чакаме бебе в клуба! Цвети да ти се роди живо и здраво, и само радост да ти носи. :wub:

#908 Потребителят е офлайн   Lagerfeld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2008 - 11:37 AM

Нюфаундленди участвали на изложбите в Банско 29 и 30.8.2008г  са с анулирани резултати и сертификати тъй като са членове на алтернативен клуб и са наказани за 1г да нямат право да участват на български изложби организирани от БРФК.

Председател на НБНК Ю.Кадриев

#909 Потребителят е офлайн   КАСТРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2008 - 12:16 PM

Я кажи, ти какъв си в БРФК (да не са те избрали за говорител) нека излезе официална информация, може би това е само твое желание да е така!

Нещо в бащиния я обърна ти тази БРФК, нали знаеш като прекалиш какво ще стане!!!!

#910 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 August 2008 - 12:21 PM

Айде с този тон в някой друг форум.Кажи ти какъв си,че да търсиш отговор по тези въпроси.Той е председател на клуб и редовен член.
Простотията на друго място майсторе...
User's Signature

#911 Потребителят е офлайн   КАСТРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2008 - 12:26 PM

Ха ми откога редовен член решава неща който се решават на събрание на БРФК има комисии, тона ми дори е мек ДолцинеЮ!

Знаеш ли колко кучета от алтернативни клубове се явяват на изложби, на всички ли трябва да има се вземат сертификатите!

Аре не се развивайте много, че ще ви хване пневмония!

Като излезе становище от БРФК официално тогава ще видим Хасанчо дали е прав!

Аз какъв съм гледай да не разбереш!

#912 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 August 2008 - 12:32 PM

Много ме е страх от теб  ;D
Има си принципи,официално е съобщението и колкото и да ви е неприятно е факт.
Можете да си коментирате другаде темата от тук натам всичко ще бъде трито това е форум на Национален Български Нюфаундленд Клуб-клубен форум,а не за махленските ви сбирки,решения и коментари.
User's Signature

#913 Потребителят е офлайн   КАСТРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2008 - 12:42 PM

Я кажи, на какво събрание БРФК взе това важно решение, като Камен е съдия в Сърбия, а Иван в Банско?!

Страх лозе пази ;D ;D ;D

#914 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 August 2008 - 12:44 PM

Вие от село сте наясно с лозето,ама не ви се копа и дойдохте в София акъл да давате.
Ще разбереш за събранието и няма да ти е толкова весело колкото ти е сега. ;D
User's Signature

#915 Потребителят е офлайн   КАСТРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2008 - 12:48 PM

Цитат

Вие от село сте наясно с лозето,ама не ви се копа и дойдохте в София акъл да давате.
Ще разбереш за събранието и няма да ти е толкова весело колкото ти е сега. ;D

Ха, ха и как се осведоми за произхода ми, толкова го крих ..........виж за теб няма съмнение, че си проста и злобна гледай си там бухчите и да заколите коч по байрама за сте здрави поне (за акъл е ясно, че немате) ;D ;D ;D

#916 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 August 2008 - 12:50 PM

И да го криеш и да не го криеш много ти личи.Айде стига съм падала на вашето ниво,веднъж в годината ви стига да си поприказвате с мен.
User's Signature

#917 Потребителят е офлайн   Бръмби Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 August 2008 - 12:57 PM

Аз ни в клин ни в нищо,като само казвам,че съм фен и си чета тук,до днес като гост
Та да попитам кой е истинският клуб?
Защото чета по български и тук скандали!Обиждате ,ама нали у нас от всичко бол по много ,та се заинтересувах.
Ако може да ми отговорите!

#918 Потребителят е офлайн   Lagerfeld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2008 - 01:26 PM

Цитат

http://brfk.org/tshlenove.php

#919 Потребителят е офлайн   Бръмби Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 August 2008 - 01:36 PM

А другите кучета,тези в другия клуб,с които се карате тук те не са ли от истинските клубове.

#920 Потребителят е офлайн   fiori Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2008 - 01:44 PM

не от "истински клубове", но от "истински" организации

• (58 Страници) +
  • « Първа
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47