Публикувано: 30 July 2008 - 12:54 PM
Казвам се Емилия Джидрова и съм собственик на въпросния мъжки Macotaco.Кучето е дадено само на отглеждане при хората,които е в момента.Никога не съм била уведомявана за въпросното кучило,моя развъдник няма нищо общо с това,хората,които го гледат нямат права да заплождат мъжкия без да ме уведомят-от тук следва сериозен разговор между нас,а не по форумите.
Нито НБНК,нито БРФК имат нещо общо с това заплождане и кученцата няма да имат родословия нито през моя развъдник,нито през,който и да било друг.
Официално заявявам,че преди да заплодя Алка и Macotaco съм изпълнила всички изисквания за заплождане и имам всички необходими документи които съм представила пред съответните органи.
Мъжкото куче не е ходило по изложби,но има експертна оценка както е по правилник за кучета навършили определена възраст в клуба.И на двете кучета лично аз съм направила необходимите изследвания за разплод.
Категорично заявявам,че кученцата от това кучило повечето не оцеляха защото майката почина и не пожелавам на никой да му се случи да отгледа сам толкова бебета,вината не е в мъжкия,на бебетата е правена аутопсия и проблема не е генетичен.
Не прави чест на никой,който от една такава трагедия се опитва да вади някакви смешни дивиденти.
Работя повече от 10г с кучета и доста кучила съм отгледала,няма да позволя на хора,които през живота си нямат създадено едно поколение да се опитват да уронят името на създадения с много труд и денонощия будуване над бебетата развъдник.
Не обичам да се изтъквам и не обичам да пиша по форумите,защото време за губане в празни приказки нямам,но аз съм един от малкото хора в БГ,които могат да ви кажат развитието на породата в БГ от преди поне 20г,хората,които се занимават по дълго с кинология ме познават добре и е смешно да се търси под вола теле,защото това кучило не ми е първото,няма и да е последното.Правилата знам много добре и до ден днешен ги спазвам и ще ги спазвам с цел развитие и опазване на породите,които развъждам.
Лично ще помоля клуба да сложи печат на родословието на Macotaco-Негоден за развъждане,искам да уточня за да не се спекулира и с това,не защото кучето има някакви болести и е негодно за разплод,а защото вече е стар и защото хората,на които съм го поверила не спазиха уговорката ни.
Надявам се да съм била изчерпателна!
За мен важат единствено и само правилата на БРФК,към които се придържат и двата клуба,в които членувам.И последно да вметна,че когато съм си регистрирала развъдника и съм имала поколения не е съществувал НБНК,но след като го има спазвам и ще спазвам техните правила.
От дългогодишната ми практика това,което съм видяла,е че от интриги и злоба никой не е спечелил.Работете с кучетата си по правилата,на изложби и с развъдна дейност се доказва кой може и кой не да прави кинология,а не с плюене по форумите,защото хората не са глупави и виждат кой работи и кой само си пише.
Емилия Джидрова(развъдник Glen Kora's)