Уххх... И Лара се тръшна... Не е инфлуенца де. Дaно и Ритка се опарви бързо :(
Вчера късно следобед се качихме в едно планинско село с колата. Още щом пристигнахме, ни посрещнаха няколко кучовци (домашни) и аз си мислех вече, колко ще е щастлива Ларка да играе с тях... Само че като слезе от колата, ходеше "на тръни" и след малко, като я повиках в двора на къщата си остана на стълбите. Легна там правейки опити да слезе. Задните й крака нещо отказаха. Аз я разтрих малко, помогнах й и след малко уж се изправи, но след 10тина минути пак същото. Цяла вечер се движеше на почивки и ходеше вдървено - ама поне ходеше. Сутринта я иведох навън и успя само да се изчишка. Искаше и другата работа да свърши, но не й издържаха крачката. Оттогава съвсем спря да се изправя - задницата с усилие се помръдва. Още вчера, като се случи се обадих на вет-а, той каза, че може да е неврологочно, може да е сърдечно, а може и да е нещо съвсем друго. Понеже се храни и пие вода, поръча да я наблудаваме тази вечер (изминалата). Днес сутринта обаче, като се грабнахме от селото към Пловдив, се оказа, че вета ни го няма - извън града е. Отидохме на друго място. Правеха й снимка - там поне всичко изглеждаше наред. Биха й разни работи и ни дадоха лекарства и за вкъщи. Диагнозата е нещо като мускулно възпаление... Не помня дали го формулираха така, но нещо такова запомних. Вероятно се е получило, защото шилото пътува все право в колата и балансира на задната седалка по завоите - та така - прекалено напраягане. Надяам се да са прави и кучицата да се оправи. Откакто се прибрахме спинка, за това не знам дали има подобрение.
Вярвам, че доктора е действал правилно, просто исках да споделя тревогите си с вас. И... стискайте палци. А даже имам роджен ден днес