Смесени породи
Публикувано: 23 November 2009 - 11:38 AM
Публикувано: 23 November 2009 - 11:47 AM
Вчера късно следобед се качихме в едно планинско село с колата. Още щом пристигнахме, ни посрещнаха няколко кучовци (домашни) и аз си мислех вече, колко ще е щастлива Ларка да играе с тях... Само че като слезе от колата, ходеше "на тръни" и след малко, като я повиках в двора на къщата си остана на стълбите. Легна там правейки опити да слезе. Задните й крака нещо отказаха. Аз я разтрих малко, помогнах й и след малко уж се изправи, но след 10тина минути пак същото. Цяла вечер се движеше на почивки и ходеше вдървено - ама поне ходеше. Сутринта я иведох навън и успя само да се изчишка. Искаше и другата работа да свърши, но не й издържаха крачката. Оттогава съвсем спря да се изправя - задницата с усилие се помръдва. Още вчера, като се случи се обадих на вет-а, той каза, че може да е неврологочно, може да е сърдечно, а може и да е нещо съвсем друго. Понеже се храни и пие вода, поръча да я наблудаваме тази вечер (изминалата). Днес сутринта обаче, като се грабнахме от селото към Пловдив, се оказа, че вета ни го няма - извън града е. Отидохме на друго място. Правеха й снимка - там поне всичко изглеждаше наред. Биха й разни работи и ни дадоха лекарства и за вкъщи. Диагнозата е нещо като мускулно възпаление... Не помня дали го формулираха така, но нещо такова запомних. Вероятно се е получило, защото шилото пътува все право в колата и балансира на задната седалка по завоите - та така - прекалено напраягане. Надяам се да са прави и кучицата да се оправи. Откакто се прибрахме спинка, за това не знам дали има подобрение.
Вярвам, че доктора е действал правилно, просто исках да споделя тревогите си с вас. И... стискайте палци. А даже имам роджен ден днес

Здравей, синио ку4е. И моето куче беше така. Наистина може да е неврологиччно. Понякога имат предразположение, което се отключва при дадено събитие, както пътуването с кола. Моята беше подгонила котка на улицата и се сецна изведнъж. Понякога преди такива инциденти има предупредителни треперения или наченки на ишиас. В повечето случаи кучетатат се оправят. Може да давате вит. Б от време на време. Но е само профилактично. С няколко инжекции ще се оправи, но трябва да я пазите, защото това балансиране на задната седалка може да доведе до прищипване на нерв, което не се вийда на рентгена, а се прави само с вкарване венозно на фосфоресциращо рентгеново вещество. Както при хората. Ще се оправи според мен. Лек ден. Ще се радвам ако съм помогнала.
Публикувано: 23 November 2009 - 12:52 PM

Чакаме новини за Ритка и Ларка ! Надявам се вече да са добре , продължавам да стискам палци на момичетата .

Публикувано: 23 November 2009 - 01:16 PM

Чакаме новини за Ритка и Ларка ! Надявам се вече да са добре , продължавам да стискам палци на момичетата .
Благодаря много за милото посрещане! При първа възможност ще кача снимки на сладурите. Дифенбейкър, хъскито, сега е страшен- с невероятна козина е. Трябва пак да ги наснимам. А и малкия ще изглежда чудесно на снимка за есенния конкурс.

Публикувано: 23 November 2009 - 03:25 PM
Тази сутрин Лара изобщо не можеше да си повдигне дупето. Понеже нямаше каквото и да е било подобрение я заведохме вече при нашят си доктор. Постави 3 възможни диагнози. Еданата е най-вероятна и утре ще се разбере. Не запомнох името на болестта, лекува се дълго и бавно, но все пак се лекува (другите 2 също). Утре пак сме при него и ще видим. Ларка пак си спи, голяма мъка е като се опитва да прави нещо друго. Ух! А тъкмо си стегнах колелото и времето е толкова хубаво... Обмислях да покарам с нея тия дни... Но като си стъпи на краката, ще има да тичаме пак!
За Ритка, не виждам новини... Дано всичко е наред. Gngpaint пиши как е, като влезеш във форума...
samanta Видях ви снимките с двойника :) различават се по младежкия вид на Макси... Може да си регистрирате порода скоро

Поздрави на всички и особено на Рита!
Публикувано: 23 November 2009 - 04:11 PM

До скоро.
Публикувано: 23 November 2009 - 04:47 PM
Публикувано: 23 November 2009 - 06:01 PM
А сега като се замисля,то май всички от нашата тема трябва да се "преселим" при вас,че и без това все ни критикуват,че сме били мелези,в което няма нищо лошо,а и никой от нас няма претенции че сме някаква истинска порода....то и при нас голямо "смесване" е падало....
Лека вечер на всички и дано не ви е било много неприятно,че ви писах,ако е така повече няма да ви се меся,обещавам,но редовно ще влизам да ви чета и да следя развитието при Лара и Рита....
Публикувано: 24 November 2009 - 03:55 PM
chocolate80 Мисля, че тук всички са добре дошли. Говорим си за кучета и любомци все пак, а породата и вида е само и единствено особеност. Наистина е хубаво да знаеш, че не си сам, когато ти се слуи нещо такова, а също е приятно да споделяш и хубавите моменти. За сега при Лара няма подобрение. Днес бяхме при доктора отново. Диагнозата се потвърди - Миастения гравис. Не можем да намерим лекарството, кето ще помогне със сигурност. Казва се Синтостигмин (Syntostigmin) (ампули) и е човешко лекарство, някой ако има път към хуманитарна аптека, ще съм благодарна, ако провери. Чакам едно приятелче, да повери също - ако не стане, ще пусна нова тема някъде из форума и дано се изнамери от някъде. Сега ще пие други хапчета. Надявам се малко, по малко да тръгнат нещата в положителна посока. Очаква се подобрение след около седмица. Много е мъчно като го гледаш такова нещастно инвалидче. А и е доста трудно. Чудя се още как по-лесно да я извеждам навън. Сега разчитам на съпруга ми, но той ще трябва да пътува. Тежи 20 кг. - не е много, но аз съм 50 и успявам да я пренеса само на картки разстояния. А има разни препятствия - аснсьори, врати, стълби... Съмнявам се да свърши някоя от нуждите си вкъщи - не се е случвало отдавна, а последния път толкова виновно гледаше, все едно е причинила глобалното затопляне..., а би ме улеснило, много. Имам проблем и с "голямата нужда". Не можем да я накараме да я свърши, без да си заеме "позата". Дъжим я, притискаме коремчето, но не иска. Вчера и днес от страх и ужас се наакваше при доктора

Публикувано: 24 November 2009 - 05:11 PM
Хайде хора търсете,помогнете да набавим тези ампули за Лара,тя трябва да се оправи,заради всички които я обичат и я мислят !!!!
Публикувано: 24 November 2009 - 06:21 PM
Радвам се много за Рита, но тъжните очи на Лара ме разбиха. Sinioku4e, проверих при нас за тези ампули, но ми казаха,че трудно ще се намерят защото няма внос. Дано някъде да са изостанали, иначе търсете алтернативно лечение. Стискам ви палци, хубавицата да се оправи.
Публикувано: 24 November 2009 - 09:28 PM
Браво на Ритка, много се раздвам за нея

На Ларка снимките са сърцерадирателни, направо ми се доплаква като я геладм такава унила и тези умни очички как се молят за помощ. ще питам във всички възможни аптеки през които минавам, записала съм си лекарството и е в протмонето ми. В София поне аптеките са като гъби и се надявам да имам късмет. Иска ми се да чуя по-добри новини и за нея.
chocolate80 , добре дошла в нашата темичка, радвам се че се включи и не се притеснявай, пиши , ще е удоволстие за нас, а за любовта към животното няма порода, всичките те са наши най-добри и верни приятели!

Публикувано: 25 November 2009 - 05:59 PM
Аз, ще трябва да пускам тема във възпитание за "Отучване от хигиенни навици"

Публикувано: 25 November 2009 - 07:15 PM

Уф, познато ми е. Старото ни куче беше научено така - вътре никога. Като остаря съвсем, едвам вървеше, дори като сядаше да си върши работа го придържахме. На седми етаж сме. Един ден асансьора се счупи и не работеше 3 седмици. Малеее, страшно беше. А той беше около 50 кг. Сам човек абсурд да го свали.
Тогава си казах - всяко друго куче ще се учи от малко - терасата ли, банята ли, но да има вариант.
Много се радвам, че се намери лекарството. И аз питах при нас - няма.
Публикувано: 26 November 2009 - 05:36 PM
И аз искам моя да ходи в банята(но не по здравословни причини,слава богу) ама не и не,диването мръсно му трепери гъзеца от студ ама вънка да е,разходките сутрин и вечер си ги търси като наследство,ако нещо се замотам веднага ми напомня,че е станало време,а сутрин просто не ми трябва часовник....
sinioku4e,моля те постоянно ни дръж в течение относно състоянието на Лара....дано кучинка бързо да се възстанови
Публикувано: 26 November 2009 - 07:14 PM
След снощния ужас който изживях, днес Ларка се изправи няколко пъти и дори направи 2-3-5 малки крачици. Вечер явно се влошава, но надявам се тази нощ да е по-добре. Снощи започна да кашля, да се дави и да повръща. Съвсем се отчаях по едно време, като не можеше да си поеме въздух и само хриптеше. Толкова безпомощна бях, че единсвеното което направих е да се нарева най-сетне. Горе-долу така мина нощта. По някое време се поуспокои и заспа, а покрай нея и аз. Сутринта надеждата ми се върна, а следобяд и мъжа ми с лекарствата. Очакват ни 20 дни инжекции и хапчета, а после - ще видим още колко и до кога. Май не звучи много оптимистично, но знам, че ще се оправи. :)
С разходките е така - много са важни и то не само за тоалетни нужди. То животинчето за тази разходка живее. Вкъщи главно спи и наглежда кухнята. А вънка са игрите, тичането, нови миризми, срещи и емоции. Навън си упражняваме и всички научени неща и мислим нови игри. Цяла година съм без работа вече и хубавото на това е, че винаги сме се разхождали дълго и е било много приятно. Вече ме познават всички овчари и рибари (има водоем). А няклоко пъти така се отплесвам по разни пътеки, че се прибирам като е съвсем тъмно, но много доволна и щастлива.
Пишете как сте вие, слагайте и снимки. Нека не обременявам така хубавата ни тема. Със samanta писахме, да си имаме и раздел, но нещо не са ни отразили още. Аз ще ви държа в течение с нашето оздравяване, знам, че ни стискате палци и лапи. :)