Dog.bg Форуми : Смесени породи

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (67 Страници) +
  • « Първа
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Смесени породи

#1241 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 November 2009 - 10:48 AM

Как е Ритка? Стискам палци.

#1242 Потребителят е офлайн   Djidjilota Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 23 November 2009 - 11:38 AM

Здравейте, днес се регистрирах. След толкова кучета чак сега се престраших и аз да се включа във форум. И за какво, ако не за животни...? Една от големите ми страсти. Скъпи любители на смесените породи, пред вас стои горд собственик на 4 смесенопородни и едно не толкова смесенопородно кучета. Казвам 4, защото още не мога да прежаля най-възрастната от тях. Отишла си точно на рождения ми ден преди 3 месеца. Дълга история, за която мога много да разказвам. Беше кръстоска с овчарка, черна с бели лапи и гърди. Баща неизвестен. Втория по възраст е като вълк- кръстоска с хъски, изглежда винаги усмихнат и е страхотен пазач, спечелил си ненавистта на цялата махала. Опитаха се да го отровят два пъти, което още повече ни спечели уважението ни към него. Третия е най-едър, отново кръстоска с овчарка, но този път кафява. Огромен. Първото и третото ни куче са поприбрани от улицата. Страхотен избор направихме тогава. Решението бе изцяло на баща ми. Значи правите си извода, че нещата са наследствени... :) Продължавам с четвъртия: подарен ни от познат. Верен другар на баща ми, правят салта заедно. Абсолютно безпороден. И най-дребното ни ново попълнение: почти четиримесечният ни кокер, подарен ми от моя съпруг, за да компенсира тъгата по непрежалимата Джеси... Значи освен, че е енаследствено, е и заразно :). Трябва да ви кажа, че никога не сме имали проблем с храненето и грамажа. Някои ядат всичко, други са претенциозни. Зависи си от кучето. А и , сами се досещате, че не мога да кажа "от породните обусловености"... :))) Аз съм изключително голям фен на смесените породи. Не , че не съм и на породистите кучета, но за моето семейство породата никога не е имала голямо значение. каквото дойе, такова. Оказахме се прави. Всъщност важно е самото куче и неговото присъствие, или котка или каквото животно си е избрал за компанйон самият човек. Останалото са подробности. Мога да предоставя снимки на малката ни менажерия, ако проявите интерес. Бих се радвала да споделя опита си с всеки, който пожелае да бъдем събеседници по темата или има въпроси. Лек ден на всички.

#1243 Потребителят е офлайн   Djidjilota Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 23 November 2009 - 11:47 AM

Цитат(sinioku4e @ Nov 22 2009, 05:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Уххх... И Лара се тръшна... Не е инфлуенца де. Дaно и Ритка се опарви бързо :(
Вчера късно следобед се качихме в едно планинско село с колата. Още щом пристигнахме, ни посрещнаха няколко кучовци (домашни) и аз си мислех вече, колко ще е щастлива Ларка да играе с тях... Само че като слезе от колата, ходеше "на тръни" и след малко, като я повиках в двора на къщата си остана на стълбите. Легна там правейки опити да слезе. Задните й крака нещо отказаха. Аз я разтрих малко, помогнах й и след малко уж се изправи, но след 10тина минути пак същото. Цяла вечер се движеше на почивки и ходеше вдървено - ама поне ходеше. Сутринта я иведох навън и успя само да се изчишка. Искаше и другата работа да свърши, но не й издържаха крачката. Оттогава съвсем спря да се изправя - задницата с усилие се помръдва. Още вчера, като се случи се обадих на вет-а, той каза, че може да е неврологочно, може да е сърдечно, а може и да е нещо съвсем друго. Понеже се храни и пие вода, поръча да я наблудаваме тази вечер (изминалата). Днес сутринта обаче, като се грабнахме от селото към Пловдив, се оказа, че вета ни го няма - извън града е. Отидохме на друго място. Правеха й снимка - там поне всичко изглеждаше наред. Биха й разни работи и ни дадоха лекарства и за вкъщи. Диагнозата е нещо като мускулно възпаление... Не помня дали го формулираха така, но нещо такова запомних. Вероятно се е получило, защото шилото пътува все право в колата и балансира на задната седалка по завоите - та така - прекалено напраягане. Надяам се да са прави и кучицата да се оправи. Откакто се прибрахме спинка, за това не знам дали има подобрение.
Вярвам, че доктора е действал правилно, просто исках да споделя тревогите си с вас. И... стискайте палци. А даже имам роджен ден днес dh_188.gif

Здравей, синио ку4е. И моето куче беше така. Наистина може да е неврологиччно. Понякога имат предразположение, което се отключва при дадено събитие, както пътуването с кола. Моята беше подгонила котка на улицата и се сецна изведнъж. Понякога преди такива инциденти има предупредителни треперения или наченки на ишиас. В повечето случаи кучетатат се оправят. Може да давате вит. Б от време на време. Но е само профилактично. С няколко инжекции ще се оправи, но трябва да я пазите, защото това балансиране на задната седалка може да доведе до прищипване на нерв, което не се вийда на рентгена, а се прави само с вкарване венозно на фосфоресциращо рентгеново вещество. Както при хората. Ще се оправи според мен. Лек ден. Ще се радвам ако съм помогнала.

#1244 Потребителят е офлайн   samanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2009 - 12:52 PM

Добре дошла Djidjilota в тази темичка. Много се радвам ,че си присъедини към нас с твоите любимци и едно голямо браво , че си приютила тези душици ! Да, искам да споделиш с нас снимките на домочадието wb_052.gif

Чакаме новини за Ритка и Ларка ! Надявам се вече да са добре , продължавам да стискам палци на момичетата .
User's Signature

Качена снимка

#1245 Потребителят е офлайн   Djidjilota Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 23 November 2009 - 01:16 PM

Цитат(samanta @ Nov 23 2009, 12:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Добре дошла Djidjilota в тази темичка. Много се радвам ,че си присъедини към нас с твоите любимци и едно голямо браво , че си приютила тези душици ! Да, искам да споделиш с нас снимките на домочадието wb_052.gif

Чакаме новини за Ритка и Ларка ! Надявам се вече да са добре , продължавам да стискам палци на момичетата .

Благодаря много за милото посрещане! При първа възможност ще кача снимки на сладурите. Дифенбейкър, хъскито, сега е страшен- с невероятна козина е. Трябва пак да ги наснимам. А и малкия ще изглежда чудесно на снимка за есенния конкурс. md_064.gif

#1246 Потребителят е офлайн   sinioku4e Икона

• >:-D
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 23 November 2009 - 03:25 PM

Здравейте и добре дошла Djidjilota! На снимки, всички много се радваме, така че не пропускай :). Благодаря за съветите и споделения опит. За сега обаче, се доверявам напълно на ветеринаря - вече личният такъв. Много е важно да имаш доверие на лекаря и да вярваш, че ще помогне. Вчера се бях поуплашила и явно с право - не че беше лош онзи лекар, но нашия си е по-добър, а и е с предимството да познава и нас, и пациента.
Тази сутрин Лара изобщо не можеше да си повдигне дупето. Понеже нямаше каквото и да е било подобрение я заведохме вече при нашят си доктор. Постави 3 възможни диагнози. Еданата е най-вероятна и утре ще се разбере. Не запомнох името на болестта, лекува се дълго и бавно, но все пак се лекува (другите 2 също). Утре пак сме при него и ще видим. Ларка пак си спи, голяма мъка е като се опитва да прави нещо друго. Ух! А тъкмо си стегнах колелото и времето е толкова хубаво... Обмислях да покарам с нея тия дни... Но като си стъпи на краката, ще има да тичаме пак!
За Ритка, не виждам новини... Дано всичко е наред. Gngpaint пиши как е, като влезеш във форума...
samanta Видях ви снимките с двойника :) различават се по младежкия вид на Макси... Може да си регистрирате порода скоро ab_041.gif
Поздрави на всички и особено на Рита!
User's Signature

Фондация "ШАРКО"

Лара си отиде на 1 година, 7 месеца и 26 дни.

#1247 Потребителят е офлайн   Djidjilota Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 23 November 2009 - 04:11 PM

Здравей отново. Много се радвам на отговора ти!!!Радвам се, че ветеринарят ви е добър. Това наистина е най-важното. А и тези проблеми на кучето в началото винаги изглеждат по-страшни от колкото са. Впоследствие кучетата се оправят. При моето се получиха и други усложнения с годините- артроза и шипове и в един момент трябваше да и помагаме да се качва по стълбите и бяхме напълно зависими от асансйора. (Съжалявам, че пиша с "Й" , но не знам къде ми е ер-малкия!!!) Но това беше заради заболяванията, които ти посочих .За наша радост своевременното лечение и даде още 7 години. Само трябва да си я пазите, да знаеш. Не, не бързай да се песимизираш. Той и лекарят най-вероятно ще ви каже: да не се качва на високо, да не се изправя на задни крака, да не пълнее и да няма рязък преход между топло и студено, когато излиза на разходка. Двете със сестра ми водихме дълги борби с майка ми да не прехранва кучето, защото според нея горкото било все гладно... ab_041.gif Много ще се радвам, ако съм ти била от полза. На нас тогава нямаше кой да ни даде напътствия. Добре, че поне случихме на лекари. Стискам палци бързичко да се възстанови. Най-лошото е, че търпят милите животинки и гък! не казват. Надявам се да е по-малкото зло.
До скоро.

#1248 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Рисуване
Публикувано: 23 November 2009 - 04:47 PM

Днес бяхме на система.Утре пак трябва да я заведем.Преди малко близна малко пастет и сутринта искаше да пие вода от една локва.Сега пак отказва,но поне спря да повръща.В момента стои в банята,занесох и постелката там,защото иска да е на тъмно.Надявам се скоро да се оправи.Пожелавам на Лара бързо оздравяване.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#1249 Потребителят е офлайн   samanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2009 - 04:53 PM

gngpaint, радвам се, че Ритка е по-добре, ще чакаме още по-добри новини , че вече се храни и пие водичка.

Успех !
User's Signature

Качена снимка

#1250 Потребителят е офлайн   chocolate80 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 23 November 2009 - 06:01 PM

Здравейте на всички,искам първо да ви се извиня,че си позволявам да пиша във вашата тема.Много отдавна ви чета и постоянно следя развитието на вашите сладури,много мъчно ми стана като прочетох за Лара и Рита,направо ми се сви сърцето,моля се с всички вас момичета дано скоро се възтановят и пак да са си същите лудетини.Цял ден почвам да пиша и го трия,но този път няма да се откажа....знам колко хубаво му става на човек когато някой мисли за него и кученцето му и е съпричастен с неговата мъка и болка,така,че и аз ще се моля за двете прекрасни госпожици....нямам търпение като вляза пак във вашата тема да прочета хубави новини,стискам палци това да е много скоро.

А сега като се замисля,то май всички от нашата тема трябва да се "преселим" при вас,че и без това все ни критикуват,че сме били мелези,в което няма нищо лошо,а и никой от нас няма претенции че сме някаква истинска порода....то и при нас голямо "смесване" е падало....

Лека вечер на всички и дано не ви е било много неприятно,че ви писах,ако е така повече няма да ви се меся,обещавам,но редовно ще влизам да ви чета и да следя развитието при Лара и Рита....
User's Signature

Качена снимка

#1251 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 24 November 2009 - 02:43 PM

Видях в другата тема, че Рита днес е много по-добре! wub.gif
УУУУУУУРРРРАААААААААААА!!!!!

Дано оттук нататък всичко да е наред!

П.П. gngpaint, извинявай, че те изпреварих .... bm_008.gif

#1252 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Рисуване
Публикувано: 24 November 2009 - 02:44 PM

Днес рита се подобри драстично.Вече яде,пие и отново бяга и скача.Днес няма да е нужно да е на системи.Как е лара? zi_182.gif
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#1253 Потребителят е офлайн   sinioku4e Икона

• Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 November 2009 - 03:55 PM

Много се радвам за Рита! Тя е яко куче! :)
chocolate80 Мисля, че тук всички са добре дошли. Говорим си за кучета и любомци все пак, а породата и вида е само и единствено особеност. Наистина е хубаво да знаеш, че не си сам, когато ти се слуи нещо такова, а също е приятно да споделяш и хубавите моменти. За сега при Лара няма подобрение. Днес бяхме при доктора отново. Диагнозата се потвърди - Миастения гравис. Не можем да намерим лекарството, кето ще помогне със сигурност. Казва се Синтостигмин (Syntostigmin) (ампули) и е човешко лекарство, някой ако има път към хуманитарна аптека, ще съм благодарна, ако провери. Чакам едно приятелче, да повери също - ако не стане, ще пусна нова тема някъде из форума и дано се изнамери от някъде. Сега ще пие други хапчета. Надявам се малко, по малко да тръгнат нещата в положителна посока. Очаква се подобрение след около седмица. Много е мъчно като го гледаш такова нещастно инвалидче. А и е доста трудно. Чудя се още как по-лесно да я извеждам навън. Сега разчитам на съпруга ми, но той ще трябва да пътува. Тежи 20 кг. - не е много, но аз съм 50 и успявам да я пренеса само на картки разстояния. А има разни препятствия - аснсьори, врати, стълби... Съмнявам се да свърши някоя от нуждите си вкъщи - не се е случвало отдавна, а последния път толкова виновно гледаше, все едно е причинила глобалното затопляне..., а би ме улеснило, много. Имам проблем и с "голямата нужда". Не можем да я накараме да я свърши, без да си заеме "позата". Дъжим я, притискаме коремчето, но не иска. Вчера и днес от страх и ужас се наакваше при доктора blink.gif , та поне не задържа разни токсини. Утре обаче, няма да ходим да я плашим там и като я знам, ще си се стиска :(. Приемам съвети по тези ми грижи. Толкова за сега... Поздрави на всички и да ви се случват все хубави неща, с които да ни радвате тук :)
Прикачена снимкаПрикачена снимка
User's Signature

Фондация "ШАРКО"

#1254 Потребителят е офлайн   chocolate80 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 24 November 2009 - 05:11 PM

Така се зарадвах като прочетох за Рита,браво на нея-мъжко момиче е тя,знаех си че ще се оправи малката мустакатка,но така се натъжих като разбрах,че Лара е все така а и за капак тези снимки направо ме довършиха,напълниха ми се очите със сълзи като ги видях....абе уж не съм такава ревла,но във този форум всяка тъжна тема така ме разтройва...Ще проверя и аз за тези ампули и дано успея да намеря за да помогним на Ларинка да се оправи малката мушмурочка
Хайде хора търсете,помогнете да набавим тези ампули за Лара,тя трябва да се оправи,заради всички които я обичат и я мислят !!!!
User's Signature

Качена снимка

#1255 Потребителят е офлайн   iliyana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2009 - 06:21 PM

Здравейте,
Радвам се много за Рита, но тъжните очи на Лара ме разбиха. Sinioku4e, проверих при нас за тези ампули, но ми казаха,че трудно ще се намерят защото няма внос. Дано някъде да са изостанали, иначе търсете алтернативно лечение. Стискам ви палци, хубавицата да се оправи.

#1256 Потребителят е офлайн   samanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2009 - 09:28 PM

Здравейте !

Браво на Ритка, много се раздвам за нея af_089.gif

На Ларка снимките са сърцерадирателни, направо ми се доплаква като я геладм такава унила и тези умни очички как се молят за помощ. ще питам във всички възможни аптеки през които минавам, записала съм си лекарството и е в протмонето ми. В София поне аптеките са като гъби и се надявам да имам късмет. Иска ми се да чуя по-добри новини и за нея.

chocolate80 , добре дошла в нашата темичка, радвам се че се включи и не се притеснявай, пиши , ще е удоволстие за нас, а за любовта към животното няма порода, всичките те са наши най-добри и верни приятели!
User's Signature

Качена снимка

#1257 Потребителят е офлайн   sinioku4e Икона

• Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 November 2009 - 05:59 PM

Лекарството се намери! Само ще чакам мъжа ми да го донесе от София (след 2-3 дни). Благодаря на всички...
Аз, ще трябва да пускам тема във възпитание за "Отучване от хигиенни навици" dry.gif Одеве се наложи да си прибера/внеса кучичката самичка... Голям е зор, трябва да измисля нещо zz_217.gif А и миенето после не е ниакак лесно и успешно, а успява да се поопикае милото. Дали да сложа навън да препикае един памперс и после да я уча на терасата? zz_218.gif
User's Signature

Фондация "ШАРКО"

#1258 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 25 November 2009 - 07:15 PM

Цитат(sinioku4e @ Nov 25 2009, 05:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Аз, ще трябва да пускам тема във възпитание за "Отучване от хигиенни навици" dry.gif Одеве се наложи да си прибера/внеса кучичката самичка... Голям е зор, трябва да измисля нещо zz_217.gif А и миенето после не е ниакак лесно и успешно, а успява да се поопикае милото. Дали да сложа навън да препикае един памперс и после да я уча на терасата? zz_218.gif

Уф, познато ми е. Старото ни куче беше научено така - вътре никога. Като остаря съвсем, едвам вървеше, дори като сядаше да си върши работа го придържахме. На седми етаж сме. Един ден асансьора се счупи и не работеше 3 седмици. Малеее, страшно беше. А той беше около 50 кг. Сам човек абсурд да го свали.
Тогава си казах - всяко друго куче ще се учи от малко - терасата ли, банята ли, но да има вариант.

Много се радвам, че се намери лекарството. И аз питах при нас - няма.

#1259 Потребителят е офлайн   chocolate80 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 26 November 2009 - 05:36 PM

Много се радвам,че сте намерили лекарство за Ларичка,аз във няколко аптеки питах в нащо "село" ама всички казаха,че нямали,нямало внос,едната пък от 10 год.не го е виждала,не работели с него,питах за заместител някакъв,не знаела,само по лекарско предписание бил(не че имаше да ми даде ако и бях дала и рецепта де) и дрън дрън дрън,в крайна сметка все на камък удрях....

И аз искам моя да ходи в банята(но не по здравословни причини,слава богу) ама не и не,диването мръсно му трепери гъзеца от студ ама вънка да е,разходките сутрин и вечер си ги търси като наследство,ако нещо се замотам веднага ми напомня,че е станало време,а сутрин просто не ми трябва часовник....

sinioku4e,моля те постоянно ни дръж в течение относно състоянието на Лара....дано кучинка бързо да се възстанови
User's Signature

Качена снимка

#1260 Потребителят е офлайн   sinioku4e Икона

• Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 November 2009 - 07:14 PM

Дам, такава е исторята с лекарството - не се внася. Важното е, че се намери. Преди малко получи първата си дозичка.
След снощния ужас който изживях, днес Ларка се изправи няколко пъти и дори направи 2-3-5 малки крачици. Вечер явно се влошава, но надявам се тази нощ да е по-добре. Снощи започна да кашля, да се дави и да повръща. Съвсем се отчаях по едно време, като не можеше да си поеме въздух и само хриптеше. Толкова безпомощна бях, че единсвеното което направих е да се нарева най-сетне. Горе-долу така мина нощта. По някое време се поуспокои и заспа, а покрай нея и аз. Сутринта надеждата ми се върна, а следобяд и мъжа ми с лекарствата. Очакват ни 20 дни инжекции и хапчета, а после - ще видим още колко и до кога. Май не звучи много оптимистично, но знам, че ще се оправи. :)
С разходките е така - много са важни и то не само за тоалетни нужди. То животинчето за тази разходка живее. Вкъщи главно спи и наглежда кухнята. А вънка са игрите, тичането, нови миризми, срещи и емоции. Навън си упражняваме и всички научени неща и мислим нови игри. Цяла година съм без работа вече и хубавото на това е, че винаги сме се разхождали дълго и е било много приятно. Вече ме познават всички овчари и рибари (има водоем). А няклоко пъти така се отплесвам по разни пътеки, че се прибирам като е съвсем тъмно, но много доволна и щастлива.
Пишете как сте вие, слагайте и снимки. Нека не обременявам така хубавата ни тема. Със samanta писахме, да си имаме и раздел, но нещо не са ни отразили още. Аз ще ви държа в течение с нашето оздравяване, знам, че ни стискате палци и лапи. :)
User's Signature

Фондация "ШАРКО"

• (67 Страници) +
  • « Първа
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни