Смесени породи
Публикувано: 29 April 2007 - 03:18 PM
Цитат
имам проблем-някой може ли да ми каже какво е това bl) b)

http://www.snimka.bg...&view=1&photo=9
На мен ми прилича на рошав пинчер b)
Бебето расте с окло 40 грама на ден bl) . Някой има ли идея колко голямо може да стане с тез темпове? В момента е на 46 дни.......и тежи 1300 грама b)
Публикувано: 29 April 2007 - 09:57 PM
Поздрави от нас
Публикувано: 29 April 2007 - 10:37 PM
Цитат
И още един въпрос - казаха ми да му давам и по малко кисело мляко, но не ми е ясно - един път дневно вместо гранули ли да му давам или просто да ги понакисвам с него? Не може завалията да се пребори с твърдите гранули и му ги мокря с бульонче...
little_bunny,
Относно храненето - по-добре не редувайте ту гранули, ту месце с бульон, ако давате различна храна смесвайте я т.е гранули, ако са му твърди на бебето ги размеквайте с бульон(като постепенно с времето ги киснете все по-малко) и месцето - на всяко хранене, а не ги редувайте. Така стомахчето му ще свикне с еднаква консистенция на храната, редуването ту на готвено, ту на гранули не е добра идея. Относно киселото мляко - не замествайте хранене с него - или му го давайте като междинно хранене, или поразмеквайте гранулите с него. Прясно мляко не давайте.
Публикувано: 29 April 2007 - 10:41 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 29 April 2007 - 10:45 PM
Цитат
Аз приех, че е обезпаразитявано, но това с подуването като плондерче n)
Публикувано: 29 April 2007 - 10:50 PM
Цитат
Цитат
Даа,не съм го видяла това, сори.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 30 April 2007 - 12:12 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Даа,не съм го видяла това, сори.
Благодаря ви за съветите! Ами и аз стигнах до този извод- сега на всяко хранене му давам смесена храна- гранули размекнати с бульон и малки късчета месце. Водих го в събота при ветеринарния да го мазотят против бълхи и му споменах за подуването - каза, че най-вероятно е от глистите . Сега забелязвам, че не се хвърля така на храната както първият ден. Пак си хапва около 4 пъти на ден, но не изяжда грамажа който му определи лекаря ... Остава в купичката. Не знам- да изхвърлям ли това което остане или да му го оставям да си го хапне по-късно ?
Публикувано: 30 April 2007 - 01:34 PM
Публикувано: 30 April 2007 - 02:29 PM
Първото беше на братовчедите ни, когато живееха в къща. Но се преместиха в апартамент и не го искаха s) Дадоха го на нас. Тогава и ние в къща живеехме, заедно с прабаба ми. В двора беше. Казваше се Нора. Страхотно куче, много умна. Бяло. Много обичах да й казвам "Целуни мама" и тя почваше да ми ближе цялото лице. Много ми е мъчно за нея. Сама се разхождаше. Пускаме я, обикаля, прави каквото прави и се връща самичка. Мнооого умно куче. nok w) Живя с нас до 14 годишна. ( вече не с нас, купихме си апартамент, но баба ми остана там) Аз ходих ежедневно да си я гушна. Но веднъж излезе да се разхожда и не се върна, не вярвам да се е загубила, от малка сама се разхождаше, но може от възрастта... да е умряла някъде. s)
След това си взехме едно малко кученце, кръстоска от дакел и пинчер. Но не приличаше на нито едно от двете. l) Казваше се Мони. Мъжко. Черно, кафяво, бяло, леко златисто - всичко си имаше w) Стана 5 годишен. На мястото на къщата започнаха да строят блок и леля ми взела, че го дала на някакви хора за пазач... b) Толкова ревах за него... След 3 месеца избягало... s) s)
И двете много ги обичах d) d) d) d)
Публикувано: 30 April 2007 - 02:38 PM
Цитат
Когато взех Ричи, беше на 46 дни, и тежеше точно 1300 w)
Ето го сега, на 8 месеца, около 10кг е и вече спря да расте !

Един съвет от мен: ако сте решили да храните кучето само с гранули (качествени, разбира се), не повтаряйте моята грешка да му давате месо и/или домашна храна - в един момент ще откаже да яде гранулите изобщо ouu

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!
Публикувано: 30 April 2007 - 03:52 PM
Това самоедче ли е или бъркам нещо?
Днес повърна един път bl) . И толкова. После хапна малко, сега беснее. И не знам и аз...ще го наблюдавам де.
Уфф, много ми е странно - за първи път ми се случва да гледам куче и bl) се шашкам май повече от колкото трябва...
Публикувано: 30 April 2007 - 04:11 PM
Не се впрягай толкова, така растат - ще повърне, ще се наака, ще опикае навсякъде, докато сe научи angelpik
Ще прави и много бели, като всяко бебе. Казват, че кученцата до 1 година са си бебета b)
Ако обаче загуби апетит, отпаднал е, повръщането и/или разстройството продължават, трябва да го заведете на лекар.
Успех w)

Публикувано: 30 April 2007 - 05:09 PM
Гранулите не са му любими s) . Взех го захранено с домашна храна , опитвам да го накарам само тях да яде, но не ми се получава за момента . Той инат, ама да видим кой е по-инат..
Публикувано: 30 April 2007 - 05:40 PM
Та главният ми въпрос бе как се играе с куче (нещо по-различно ли е от това ,което написах) и нормално ли е да ми лае и ръмжи след кото съм му стопанка и го глезя по всякакъв начин. oleeee
Публикувано: 30 April 2007 - 07:03 PM
Преди да си сменят млечните зъби, хапят много, а и зъбките им са като иглички bl) Не знам дали у нас остана нещо здраво - всичко е изгризано и наядено, каквото докопа - свършено е ...
Основната му занимавка са кожените кокали, поне 2 часа гризе и мирува...
За лаенето - нямам думи - всички комшии ме гледат на кръв r)
Е сега в момента, докато пиша. ми ближе краката - мен ме е е гъдел, ама явно за него е върховен кеф l)
След вечеря играта е да почне да дърпа, хапе и "язди" шелтито, абе с 2 никак не е лесно bl)

Публикувано: 01 May 2007 - 06:33 PM
1. Слагам му каишката и повода
2.В купичката слагам 2-3 гранули
3.То тръгва но аз го дръпвам за повода и казвам - стой
4.Побутвам му дупето с ръка като държа повода опънат
5.Чарли сяда и кота не може да отиде напред седи . Отначало си полая за да го пусна,но аз дръшах здраво
П.п сега се разхожда из стаята и лае въздуха. Колко вълнуващо,нали? l)
Какво да правя за да го усмиря , когато ме ръмжи? (незнам колко пъти питам bash ) Ако някой каже нещо което действа , не лъжа ,ще го разцелувам !
Публикувано: 01 May 2007 - 06:41 PM

Публикувано: 01 May 2007 - 06:49 PM
Искам да кажа относно храненето, че невинаги е чак толкова страшно да се редува месо/домашно готвена храна с гранули. Поне от моя опит- кучето си иска и двете, съвсем не пренебрегва гранулите, но си търси и нещо по-сочно да хапне, а и това е начинът да му давам например супа /с месо, ориз, зеленчуци/ или друго готвено. Но не отказва заради това гранулите. Може би е индивидуално, не знам, но с предишното ми куче беше точно по същия начин. wink
Redhotsfan, като чета все едно описваш поведението на Ари и аз така на моменти се чудя колко може да е луд... За съжаление не съм открила още рецепта, но ако разбера къде е ключа към спокойствието вкъщи ще пиша непременно!! ouu Той днес става на 5 месеца. BEER

............................................BLACKY forever in my heart.............................................[br]