Dog.bg Форуми : Смесени породи

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (67 Страници) +
  • « Първа
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Смесени породи

#501 Потребителят е офлайн   myki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 April 2007 - 01:45 PM

в момента дават по ВВТ филма " Голата Маха" ( картината на Гойя), някой има ли идея за порода на кученцето или е в нашата "група" r)

#502 Потребителят е офлайн   little_bunny Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 April 2007 - 03:18 PM

Цитат

Здравейте,
имам проблем-някой може ли да ми каже какво е това bl) b)
Качена снимка
http://www.snimka.bg...&view=1&photo=9

На мен ми прилича на рошав пинчер b)
Бебето расте с окло 40 грама на ден bl) . Някой има ли идея колко голямо може да стане с тез темпове? В момента е на 46 дни.......и тежи 1300 грама b)

#503 Потребителят е офлайн   sunysmile Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2007 - 09:57 PM

Здравейте и от нас!Извинявам се , ама нямам нещо време да вляза.Добре дошли на сладурчетата!Аз на кратко ще резюмирам - със съни сме добре , а съни вече е Госпожица в пълния смисъл на думата r) r) r) асега това
Поздрави от нас
User's Signature

Качена снимка

Колкото повече опознавам хората , толкова повече обиквам своето куче ! <3

#504 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 29 April 2007 - 10:37 PM

Цитат

Освен това преди да го вземем го бяха хранили с домашна храна, а не ми казаха,че прехода към гранули трябва да е плавен и... ами боля го корем, плака, беше се подул като плондерче. Започнах да смесвам храненето (кажете ми ако не е правилно) - едно хранене с гранули, следващото с пилешки бульон и смляно месце(пилешко) и така.

И още един въпрос - казаха ми да му давам и по малко кисело мляко, но не ми е ясно - един път дневно вместо гранули ли да му давам или просто да ги понакисвам с него? Не може завалията да се пребори с твърдите гранули и му ги мокря с бульонче...

little_bunny,

Относно храненето - по-добре не редувайте ту гранули, ту месце с бульон, ако давате различна храна смесвайте я т.е гранули, ако са му твърди на бебето ги размеквайте с бульон(като постепенно с времето ги киснете все по-малко) и месцето - на всяко хранене, а не ги редувайте. Така стомахчето му ще свикне с еднаква консистенция на храната, редуването ту на готвено, ту на гранули не е добра идея. Относно киселото мляко - не замествайте хранене с него - или му го давайте като междинно хранене, или поразмеквайте гранулите с него. Прясно мляко не давайте.
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#505 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2007 - 10:41 PM

little_bunny, нещо важно: кученцето обезпаразитявано ли е вътрешно?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#506 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2007 - 10:45 PM

Цитат

Отдадох го на ефект от хапчето за паразити, което му дадоха веднага след като го взехме...Освен това преди да го вземем го бяха хранили с домашна храна, а не ми казаха,че прехода към гранули трябва да е плавен и... ами боля го корем, плака, беше се подул като плондерче.

Аз приех, че е обезпаразитявано, но това с подуването като плондерче n)
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#507 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2007 - 10:50 PM

Цитат

Цитат

Отдадох го на ефект от хапчето за паразити, което му дадоха веднага след като го взехме...Освен това преди да го вземем го бяха хранили с домашна храна, а не ми казаха,че прехода към гранули трябва да е плавен и... ами боля го корем, плака, беше се подул като плондерче.

Даа,не съм го видяла това, сори.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#508 Потребителят е офлайн   little_bunny Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 April 2007 - 12:12 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Даа,не съм го видяла това, сори.

Благодаря ви за съветите! Ами и аз стигнах до този извод- сега на всяко хранене му давам смесена храна- гранули размекнати с бульон и малки късчета месце. Водих го в събота при ветеринарния да го мазотят против бълхи и му споменах за подуването - каза, че най-вероятно е от глистите . Сега забелязвам, че не се хвърля така на храната както първият ден. Пак си хапва около 4 пъти на ден, но не изяжда грамажа който му определи лекаря ... Остава в купичката. Не знам- да изхвърлям ли това което остане или да му го оставям да си го хапне по-късно ?

#509 Потребителят е офлайн   sunysmile Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2007 - 01:34 PM

Ами не го изхвърляй...поне според мен.Само че не му оставяй паничката да стои постоянно на земята - трябва да си има определени часове в които да яде и да свикне на тях. r) r) А относно подуването на стомахчето и лакомията - и Съни беше така като я взехме - нахвърляше се на папането и после тумбата и се издуваше l) но постепенно свикна wink
User's Signature

Качена снимка

Колкото повече опознавам хората , толкова повече обиквам своето куче ! <3

#510 Потребителят е офлайн   juj Икона

• Обичам те, Бъки!
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2007 - 02:29 PM

Аз съм имала две безпородни кучета.
Първото беше на братовчедите ни, когато живееха в къща. Но се преместиха в апартамент и не го искаха s) Дадоха го на нас. Тогава и ние в къща живеехме, заедно с прабаба ми. В двора беше. Казваше се Нора. Страхотно куче, много умна. Бяло. Много обичах да й казвам "Целуни мама" и тя почваше да ми ближе цялото лице. Много ми е мъчно за нея. Сама се разхождаше. Пускаме я, обикаля, прави каквото прави и се връща самичка. Мнооого умно куче. nok w) Живя с нас до 14 годишна. ( вече не с нас, купихме си апартамент, но баба ми остана там) Аз ходих ежедневно да си я гушна. Но веднъж излезе да се разхожда и не се върна, не вярвам да се е загубила, от малка сама се разхождаше, но може от възрастта... да е умряла някъде. s)

След това си взехме едно малко кученце, кръстоска от дакел и пинчер. Но не приличаше на нито едно от двете. l) Казваше се Мони. Мъжко. Черно, кафяво, бяло, леко златисто - всичко си имаше w) Стана 5 годишен. На мястото на къщата започнаха да строят блок и леля ми взела, че го дала на някакви хора за пазач... b) Толкова ревах за него... След 3 месеца избягало... s) s)

И двете много ги обичах d) d) d) d)

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

JujitYy --> juj

#511 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2007 - 02:38 PM

Извинявайте, че ви се намесвам в темата, но ме впечатли това:

Цитат

В момента е на 46 дни.......и тежи 1300 грама

Когато взех Ричи, беше на 46 дни, и тежеше точно 1300 w)

Ето го сега, на 8 месеца, около 10кг е и вече спря да расте !
Качена снимка

Един съвет от мен: ако сте решили да храните кучето само с гранули (качествени, разбира се), не повтаряйте моята грешка да му давате месо и/или домашна храна - в един момент ще откаже да яде гранулите изобщо ouu
User's Signature

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!

#512 Потребителят е офлайн   juj Икона

• Обичам те, Бъки!
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2007 - 03:19 PM

Моето куче Нора беше абсолютно същото... ама АБСОЛЮТНО! Само че с големината на кокер. b)
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

JujitYy --> juj

#513 Потребителят е офлайн   little_bunny Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 April 2007 - 03:52 PM

MistressLinda, много е сладко кученцето bravoS ! И каква надежда само ми вля с думите си - благодаря! Не знам какво ще правя ако стане голем дзвер - определено няма да можем да го гледаме вкъщи s) Ще го видим малкият шемет какъв голям шемет ще стане b)

Това самоедче ли е или бъркам нещо?

Днес повърна един път bl) . И толкова. После хапна малко, сега беснее. И не знам и аз...ще го наблюдавам де.
Уфф, много ми е странно - за първи път ми се случва да гледам куче и bl) се шашкам май повече от колкото трябва...

#514 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2007 - 04:11 PM

Благодаря w) , Немски шпиц е, среден b) Самоеда е доста по голям!

Не се впрягай толкова, така растат - ще повърне, ще се наака, ще опикае навсякъде, докато сe научи angelpik
Ще прави и много бели, като всяко бебе. Казват, че кученцата до 1 година са си бебета b)

Ако обаче загуби апетит, отпаднал е, повръщането и/или разстройството продължават, трябва да го заведете на лекар.

Успех w)
User's Signature

#515 Потребителят е офлайн   little_bunny Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 April 2007 - 05:09 PM

Благодарско за окуражаването w) . Той няма разстройство (освен психично като го хванат бесните b) ) а и не е повръщал повече та се надявам, че всичко ще е наред. Мъча се да го приуча да си прави локвичките на едно място или поне да си стесни периметъра, пък да видим r)
Гранулите не са му любими s) . Взех го захранено с домашна храна , опитвам да го накарам само тях да яде, но не ми се получава за момента . Той инат, ама да видим кой е по-инат..

#516 Потребителят е офлайн   redhotsfan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2007 - 05:40 PM

Като говорите за шемети да се включа и аз. Чарли яде всичко до което се докосне. НЕ ЗНАЕ КАКВО Е ИГРА. Ми то и аз незнам щото ми е първото куче и като седна до него веднага почва да ме хапе. Като го хванат 4-мата луди l) ме хваща за крачола и ръмжи. n) Преди малко го ресах - то не беше драскане с нокти , не беше хапане , лаене. Вече се чудя дали не е побъркано по рождение ouu . От Великден е у нас и не съм го галила без да ме хапи нито веднъж - е имам шанс само сато спи де wink . Кажете какво представлява играта за кучетата. Аз искам с Чарли да се закачаме , да се гоним , да се гледаме и обичаме , а не да дълбае в крака ми с лапички и да ме хапе по ръце и крака.
Та главният ми въпрос бе как се играе с куче (нещо по-различно ли е от това ,което написах) и нормално ли е да ми лае и ръмжи след кото съм му стопанка и го глезя по всякакъв начин. oleeee
User's Signature

Качена снимка

#517 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2007 - 07:03 PM

Ами така е - игрите им не са като на децата ни, а техни си, кучешки b)

Преди да си сменят млечните зъби, хапят много, а и зъбките им са като иглички bl) Не знам дали у нас остана нещо здраво - всичко е изгризано и наядено, каквото докопа - свършено е ...
Основната му занимавка са кожените кокали, поне 2 часа гризе и мирува...

За лаенето - нямам думи - всички комшии ме гледат на кръв r)

Е сега в момента, докато пиша. ми ближе краката - мен ме е е гъдел, ама явно за него е върховен кеф l)

След вечеря играта е да почне да дърпа, хапе и "язди" шелтито, абе с 2 никак не е лесно bl)
User's Signature

#518 Потребителят е офлайн   redhotsfan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2007 - 06:33 PM

Пффф...сигурно ви писна от мен a) . Чарли иска да се качи при мен - качих го. Почна на ме хапе. И когато го дигнах да го сваля той почна да ме ръмжи и да си върти тялото. Да го изпусна ли иска незнам. Иначе днес тренирахме командата - стой. Това е 1-вата команда , която разбра само за 3 мин. някъде. Сега кажете правилно ли правя.
1. Слагам му каишката и повода
2.В купичката слагам 2-3 гранули
3.То тръгва но аз го дръпвам за повода и казвам - стой
4.Побутвам му дупето с ръка като държа повода опънат
5.Чарли сяда и кота не може да отиде напред седи . Отначало си полая за да го пусна,но аз дръшах здраво
П.п сега се разхожда из стаята и лае въздуха. Колко вълнуващо,нали? l)
Какво да правя за да го усмиря , когато ме ръмжи? (незнам колко пъти питам bash ) Ако някой каже нещо което действа , не лъжа ,ще го разцелувам !
User's Signature

Качена снимка

#519 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2007 - 06:41 PM

Почети малко темите тук.
Има отговор на повечето ти въпроси.
User's Signature

#520 Потребителят е офлайн   Patita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2007 - 06:49 PM

Здравейте, не съм писала скоро, тъй като пътувахме почивните дни.

Искам да кажа относно храненето, че невинаги е чак толкова страшно да се редува месо/домашно готвена храна с гранули. Поне от моя опит- кучето си иска и двете, съвсем не пренебрегва гранулите, но си търси и нещо по-сочно да хапне, а и това е начинът да му давам например супа /с месо, ориз, зеленчуци/ или друго готвено. Но не отказва заради това гранулите. Може би е индивидуално, не знам, но с предишното ми куче беше точно по същия начин. wink

Redhotsfan, като чета все едно описваш поведението на Ари и аз така на моменти се чудя колко може да е луд... За съжаление не съм открила още рецепта, но ако разбера къде е ключа към спокойствието вкъщи ще пиша непременно!! ouu Той днес става на 5 месеца. BEER
User's Signature

............................................BLACKY forever in my heart.............................................[br]Качена снимкаКачена снимка

• (67 Страници) +
  • « Първа
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни