Dog.bg Форуми : Фалшиви родословия

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Фалшиви родословия Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   xlapeto Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 March 2005 - 10:54 AM

furia
Повтарям - според мен проблемът е комплексен - ниска киноложка култура, нежелание на хората да слушат, от там и използването на този недостиг на информация от тарикати, наричащи себе си "бизнесмени".
Напълно съгласен с тебе

Няколко пъти повторих, че не се заяждам с никого и не обиждам никого на фалшиво педигре. Нищо лично просто дефинирам 'парче от баницата наречена търговия'
Струвами се същността на проблема е да има някаква борба срещу далаверата,
Направи ми силно впечатление казаното от МАРТЕН че когато отиде някой с куче от неговата порода го засипва с недостатъците на екземпляра или нещо от този род, но смисъла е същия, да ама не правят всички като него и от там човека сие взел куче от магазина за 50-300 лв, като са му обяснили че е породно , супер, расово и др.
Е НА КОГО ДА ВЯРВА ТОЯ СТОПАНИН НА МАГАЗИНЕРА ЛИ ИЛИ НА ТОЯ КЛУБ ДЕТО С МНОГО РОВЕНЕ И ЖЕЛАНИЕ ТРЯБВА ДА ГО НАМЕРИ, ами като не го намери кучето му е супер НАЛИ.
ВЪПРОСА е къде е гласността за клубовете и как те се борят с магазинерите или бизнесмените, защо не контролират кутретата в тия магазини /може да ме опонирате че и те имат и развъдници- за магазинерите/
Няма гласност и един начинаещ любител или родител, които е обещал любимеца за ден дена преди всичко се хвърля в зоомагазина, защото няма информация и става после форум тука
И те така

ОТНОСНО ЦИТАТА ЗА КОЙТО ИМАШ ЗАПИТВАНЕ ИНФОРМАЦИЯТА Е СЛЕДНАТА:
ФОРУМ "преди да развъждате кучета...."
публикуван е на 03.01.05 г
Автора може да видиш сама, НО НЕ ИСКАМ да оставяш с впечатлението, че се заяждам, с него bl)
"Реално "против" трябва да гласуват собствениците на кучета без родословие, мисля аз. това ми е голямата болка - с клубни кучета някак си нещата са други, но животните от зоомагазин, или намерени такива (с неизвестен произход) - те, по мое скромно мнение те бива да се развъждат. Не бива да се отглеждат малките, които да купи някой за 50 лева и да продължи да "развъжда".

това ми е мисълта:-) "

#22 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 01 March 2005 - 11:17 AM

xlapeto
Мерси за поясненията, така вече е по-разбираемо какво имаш предвид. Борба срещу далаверата е добро като идея, мисля че в този сайт с информирането на хората се прави точно това - обясняват се елементарни неща на тези които искат да знаят. Струвами се че бъркаш клубни и магазинни кучета - те пък какво общо имат? Това че някакъв отишъл и предпочел да повярва на приказките за супер-расово куче от магазин, вместо да повярва на честен кинолог? Винаги ще има такива хора, и докато ги има - ще има далавераджиите. Но в първите си постинги ти призоваваше на борба срещу далаверите като имаше предвид и клубовете, като всъщност ги упрекна че само лапат таксите. Дай да не смесваме всичко заедно щото идеите ти стават неразбираеми. И - моля - като цитираш някого, посочвай автора, щото първият път не се получи - просто за да знам дали говориш на мен или на някой друг, заяждането (???) няма нищо общо, тук само обменяме мнения, защо много и непрестанно използваш думата "заяждане"?

ти пишеш :"Няма гласност и един начинаещ любител или родител, които е обещал любимеца за ден дена преди всичко се хвърля в зоомагазина".

Има гласност, зоомагазините - търговия с животни - трябва да се забранят със закон, а форумите тук стават - и това е чудесно, защото вероятността някой да го прочете и да се замисли, преди да си купи животно, е по-голяма. Ако нямаше гласност нямаше да има клубни сайтове, ние живеем в информационно общество, който ИСКА - търси и мисли. Нали? Не може да очакваш представители на клуба да чукат на вратата на всеки кучкар и да му връчват разпечатки с последната информация от клуба. В крайна сметка щом на човек това не му е интересно и не си мръдва малкия си пръст - повтарям " насила не можеш да дадеш".
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#23 Потребителят е офлайн   ralica_love Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2008 - 03:57 PM

Съжелявам че пуска тази тема но невидях такава. На някой места се предлагат фалшиви родословия. Те са досущ като истински  :o разлика няма. КУчетата имат всички необходими документи и прочие. Това много ме изненада, когато го разбрах. Днес докъто си разйкарвах кучето един мъж, който също разкарваше пинчерка (познати са ми просто сме се засичали по градинките и сме обменяли информация) ме шокира много. Каза че за определена сума пари, кученцата които ще се роят могат да получат родословие, като ще бъдат вписани като потомци на руски пинчери  :o . Неможех да повярвам на ушите си. Това щяло да ми усигури по-скъпо продаване на малките. Каза че това той го е правил, дори кучето му имало руски паспорт, но неговото куче дори знам откъде го е взел. Знам човека който му го е продал и повярвайте няма и грам руска жилка в него. Във връзка с тази пинчерка аз знам че баща и не е чист пинчер, макар и неговото куче да не носи "грешни черти" беше родило малко което изобщо неможеше да се каже че е пинчер. Вече започвам да се замислям колко от кучетата с родословие наистина са такива  :o . Има ли някой друг който наистина му е предлагано това. Има ли тази налудничева практика почва у нас?

#24 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 January 2008 - 04:04 PM

Аз зная за един случай, при който хора си харесват шпиц от зоомагазин в гр.София купуват животинката, след което продавачите им обещават, че ще им предоставят родословие на шпица, защото бил чистокръвен.
Тоест според техните думи кучето имало родословие от чужбина..
След дълги месеци в очакване да се сдобият с документа за чистокръвност на любимото си куче, след многобройни посещения на зоомагазина най - накрая получили "родословието".
Според родословието техния женски бял шпиц е порода мини шпиц с роднини ..шотландска овчарка - коли.

До колкото зная родословие издадено в България струва 15 лв.и грижата по придвижването на нужните документи е ангажимент на развъдника.

Също така зная, че когато се купува куче от легитимен развъдник с кучето върви и неговото родословие.

Заплаща се исканата от развъдника цена и нито лев отгоре - за родословие.
Така трябва да бъде!
А какво се случва в действителност..всички виждаме.
Ето как изглежда едно фалшиво родословие според, което кучето е порода мини шпиц с родители и роднини шотладска овчарка.
А отдолу е шпица роден от коли..
Слава на Бога стопаните на Кора си я обичат въпреки всички търговски лъжи и машинации!
;D

#25 Потребителят е офлайн   Konak Икона

• Зодия Стрелец
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2008 - 04:46 PM

Не ми стана ясно как така в родословието фигурира друга порода?  :o
И как го уставихте, че е точно такава?
Е това, ако е вярно................някои хора са за разстрел  :sos: :rolleyes:

#26 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 January 2008 - 04:51 PM

Стопанката ми каза, че е пускала в търсачките из глобалната мрежа имената указани за родители и прочее рода.
Вярвам им, като ми споделиха, че срещу въпросните имена излизали снимки и информация на шотландска овчарка.
И аз също като Вас бях озадачена, не ами повече ..
Та така.

#27 Потребителят е офлайн   Konak Икона

• Зодия Стрелец
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2008 - 04:54 PM

Недоумявам как е възможно? Ами институцията издала родословието. Не може ли да се уведомят съответните инстанции за това безобразие?  :huh:

#28 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 January 2008 - 05:18 PM

Нищо повече не бих могла да кажа освен това, което описах по - горе.
Кученцето е взето от зоомагазин, продадено за чистокръвно.
След дълго настояване хората най - сетне получили " родословието му".
С радост се заели и от чисто любопитство да търсят из интернет какво ще излезе като информация и евентуално снимка - срещу имената описани вътре за нейни роднини..
Искали да видят как изглеждат майката, бащата на техния любим шпиц..
И представяте си шока им, когато видели снимки на коли.
"Институцията" в случая се явява зоомагазин в град София.
Какво могат да сторят хората постфактум?!
Да идат в БРФК и да представят фалшивото родословие отправяйки запитване как е възможно зоомагазин да ги измами ли?
Или да пишат на развъдниците на шотландска овчарка питайки ги как е възможно да присъстват имената на техните кучета в родословие издадено на шпиц от някакъв зоомагазин в България ли?

Това е което зная и реших да го разкажа на всички за да се знае, че има и такива казуси..

#29 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2008 - 05:19 PM

Цитат

Проверява се много лесно!
1. Пускаш в гугъл името на майката и бащата на кучето и породата и.... няма такива
2. или вписваш пак в гугъл-а регистрационния номер на някой от прародителите и.... няма такова или излиза друга порода под този номер или друго име на куче!
.... е такива ми ти работи!  :(
Обикновенно институциите, които издават тези родословия и хабер си нямат по този въпрос.
У нас явно е "модерно" да се правят и фалшиви бланки на родословия на съответните държави, но те винаги се различават от оригиналните по нещо!
Лошото е, че хората не знаят как трябва да изглежда бланката на родословие напр. от Чехия, Словакия и др. и най-редовно си доплащат на зоомагазините за подобни фалшификати.
Аз лично съм виждала няколко такива - на лабрадор, на чихуахуа и на бигъл, а пък да не ви казвам по колко са доплатили за родословията!  :o
Някой трябва да напише точно колко струва едно експортно родословие в съответната страна за да знаят хората.
Обикновенно в сайта на киноложката организация на съответната държава има публикувани цени!
Ето например цените на документите в Киноложки съюз на република Сърбия и на Чешкоморавската киноложка общтност и т.н.
User's Signature

Beagle
[br]БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ БИГЪЛ - bkkbeagle@gmail.com

#30 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 January 2008 - 05:35 PM

А един бог знае колко голдъна са продадени с тези ментета:

Качена снимка

Още едно от тази серия:

Качена снимка

И едно дето не знам кой изобщо му се е вързал:

Качена снимка

Имах още поне 5-6, но при местенето съм ги загубила.
User's Signature

Качена снимка

#31 Потребителят е офлайн   michael Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2008 - 01:51 AM

Цитат

Достатъчно е да погледнете ТУК - родословието на Coarhabeg Roaring Forty :rolleyes:
Coarhabeg  е сред известните английски развъдници за дългокосместо коли  :(

#32 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2008 - 02:16 PM

И ние сега имахме един случай,кучето закупено от зоомагазин и пристигна уж с родословие и то педигри експорт.Дадено за проверка в БРФК и Унгарската Федерация отговори,че такова куче няма!!!!! :'(

Просто истината си е една.Да спрат да купуват от магазини.Да купят от лигитимни развъдници,които  са регистрирани и си знае от кой може да се търси отговорност.
БРФК много солидна организация и при нея фалшименто не минава. Прави се проверка и всичко излиза наяве.Затова които иска да закупи кучето по добре да се обърне към БРФК да му препоръчат развъдник.Това е ,друго няма ,ако не искате да бъдете измамени от търгашите. :blink:
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#33 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2008 - 02:21 PM

Аз ,чакам само да почнат да фалшифицират нашите клубни родословия. Направо ще ги побъркам от съдилища и полиция.Защото за такива неща има хубаво наказание, и то може и до затвор да се подкара.  :angry:
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#34 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2008 - 02:33 PM

Цитат

Съжелявам че пуска тази тема но невидях такава. На някой места се предлагат фалшиви родословия. Те са досущ като истински  :o разлика няма. КУчетата имат всички необходими документи и прочие. Това много ме изненада, когато го разбрах. Днес докъто си разйкарвах кучето един мъж, който също разкарваше пинчерка (познати са ми просто сме се засичали по градинките и сме обменяли информация) ме шокира много. Каза че за определена сума пари, кученцата които ще се роят могат да получат родословие, като ще бъдат вписани като потомци на руски пинчери  :o . Неможех да повярвам на ушите си. Това щяло да ми усигури по-скъпо продаване на малките. Каза че това той го е правил, дори кучето му имало руски паспорт, но неговото куче дори знам откъде го е взел. Знам човека който му го е продал и повярвайте няма и грам руска жилка в него. Във връзка с тази пинчерка аз знам че баща и не е чист пинчер, макар и неговото куче да не носи "грешни черти" беше родило малко което изобщо неможеше да се каже че е пинчер. Вече започвам да се замислям колко от кучетата с родословие наистина са такива  :o . Има ли някой друг който наистина му е предлагано това. Има ли тази налудничева практика почва у

нас?

Пинчерите да не са от борса в Слатина? Там всички помияри са пинчери,а после такива големи изроди порастват.Моя позната има от там едно такова уж мини пичерче, то стана към 35 см. ;D ;D ;D
И я питам,с кой акъл си го купила. :'(Ама на ,вече го има.

User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#35 Потребителят е офлайн   arizona_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2008 - 03:36 PM

Аз знам за един човек който със сигурност фалшифицира родословия, но който е дръзнел да спомене името му в този форум винаги е получавал Бан или мнението му е било изтрито,затова и не искам да го споменавам. И аз имам фалшиво родословие за съжаление :( Развъдчика ми го даде за да отбие номера, защото го тормозихме дълго време за него.По късно обаче си призна, че родителите са други. :huh:Ей такъв като него незнам какво заслужава  :angry:
  Държавата и всяка една организация е такава каквото са членовете и!

#36 Потребителят е офлайн   ralica_love Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2008 - 02:18 PM

Някой родословия са толкова фалшиви че небива и повече, но това което го видях наистина отговаряше на изискванията. Проверих в интернет развъдника, който уж го беше "извадил" и наистина има такива родители  :o.Просто някъде в Русия има куче със същото име и същите документи. Две различни кучета се водят за едно и също. Кошмар.  :o :o

#37 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2008 - 02:52 PM

Цитат

Аз знам за един човек който със сигурност фалшифицира родословия, но който е дръзнел да спомене името му в този форум винаги е получавал Бан или мнението му е било изтрито,затова и не искам да го споменавам.

Защо не ми го кажеш на лични или да ти дам ел.си поща?
User's Signature

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.

#38 Потребителят е офлайн   ayra Икона

Публикувано: 14 January 2008 - 03:35 PM

И аз бих искала да попитам нещо за въпросното родословие...
Ако приемем че е истинско защо едни и същи кучета се повтарят във въпросния 4-ти пояс? Не означава ли това че в 3-ти има непозволен близкородствен имбридинг. Защо клубът е разрешил това да се случи. И то поне 2-3 пъти се повтаря в 4ти пояс. Разрешено ли е кучета  с един и същи поне един родител да се куполират? А ако става въпрос за повтарящи се прародители..? :-

#39 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 January 2008 - 05:31 PM

Цитат

Аз знам за един човек който със сигурност фалшифицира родословия, но който е дръзнел да спомене името му в този форум винаги е получавал Бан или мнението му е било изтрито,затова и не искам да го споменавам.

И аз имам фалшиво родословие за съжаление :( Развъдчика ми го даде за да отбие номера, защото го тормозихме дълго време за него.По късно обаче си призна, че родителите са други.

Е кой е този толкова ужасен, че не смеем да му казваме името!?
arizona_, ако наистина имаш някакви доказателства за такива фалшификации - напиши!
И кажи кой е развъдчикът, който ти е дал едно родословие, пък се е оказало, че кучето било от други родители. Това са безобразни нарушения, ако не друго, поне да знаем кои са тези хора???
User's Signature

Качена снимка

#40 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2008 - 06:59 PM

Наистина, хубаво да се публикува иметото на този развъдник ,за да се знае и не само да се знае ,защото това хвърля сянка върху името на добри развъдчици.
Сега някой може да каже ,ама вие всички сте такива.
И как и защо ? Защо родителите са други? Защо трябва да тормозите някой развъдчик,та това е негово задължение!!!!!!!!! :o
[/quote]
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема