Фалшиви родословия
Публикувано: 14 January 2008 - 07:41 PM
Април месец реших да си взема Немска овчарка.Тъй като обаче не бях запозната с развъдниците в БГ и се притеснявах да не ме излъжат някъде (държах да си взема хубаво куче с родословие което да мога да водя по изложби) реших да се доверя на един познат ветеринар, който ми препоръча развъдника на Марин Дервишев в Лясковец.И така като отидох да видя какви кучета има ми показа само едно кученце на 3 месеца и каза че останалите му са на няколко дена и за момента може да ми даде само това тримесечното.Както всеки търговец, който се опитва да си продаде стоката ми наприказва куп работи от сорта, че това му е хубавото кученце и има намерението да си го остави дори за себе си но тъй като както споменах в началото ме пращал общ познат щял да ми го даде на мен.Аз не разбирах от Немски овчарки, тъй като това ми беше първото куче от тази порода затова го взех веднага с уговорката, че ще ми даде до 2 седмици родословие.След един месец разговори и молби по телефона да си спази уговорката за родословието ми каза че мога да отида до Лясковец да си го взема.И знаете ли какво се случи прати сина си ( не дойде лично) да ми даде родословие което като погледнах беше на женско куче с дуга дата на раждане (с 3 месеца по малко от моето) и цялото беше поправено с коректор.Естествено не го взех и за какво ми е.След разговор по телефона ми каза че до 1 седмица ще ми се обади да ми даде друго.
През това време обаче се наложи да посетя ветеринар и при прегледа се оказа, че кучето ми е с един тестис.Направо бях бясна, защото ми обясниха че такива кучета не се продават.В случая съм сигурна че е знаел но не ме е предупредил. Естествено пак му се обадих по телефона за да му искам обяснение и той ми каза че до 6-7 месеца максимум щял да "падне"След месец някъде имах път към Лясковец и минах през него за да пртоверя какво става с родословието. Пак получих родословие с грешна дата явно предназначевно за кучилото,което беше тъкмо се родило когато си взимах моето куче.И него поисках да откажа , но развъдчика ми обясни на дълго и нашироко как мога да се явявам по изложби с това родословие и никой да не разбере, че всъщност не е на моето куче.Предложи ми да го татуира със същия номер, който е на родословието когато навършел годинка (тъй като нямаше и татуировка), той така правел с неговите кучета. :angry: Естествено че не бих причинила това на кучето си.След като чух всичко това ми стана ясно, че няма смисъл да се боря за каквото и да било, а и вече бях проучила доста неща около купуването на кученце от тази порода.Въпреки това взех родословието като доказателство
На шестия месец му направих снимка за Тазобедреназ дисплазия оказа се че има и то не лека форма :( ходих и до д-р Паскалев в Стара Загора за да я разчете.Тогава си спомням че се почувствах ужасно.
Октомври месец го видях на изложбата на БОГОк на стадион Академик и с най-голямата си наглост ми заяви, че не може да се открие тазобедрена дисплазия на 6 месеца и че тестисът щом още не е "паднал" щел да падне до година и половина. :huh:
Хайде кажете ми сега как има този човек права все още да развъжда кучета.Сигурна съм че ако му се поискат снимки на всяко едно куче в развъдника му за тазобедрена дисплазия и оценки от издържани изпити няма да има такива,а те са задължителни за да се допусне едно куче до разплод. А и крипторхизмът се предава наследствено, а такива кучета по правило не се допускат до разплод.Представяте ли си колко още хора е излъгал.И аз имам до някъде вина, че не съм проучила какво трябва да искам и да гледам когато си взимам куче но дотогава не вярвах че хора занимаващи се с кучета могат да постъпват толкова подло.Ако можете посъветвайте ме може ли да се направи нещо в моя случай :(
Публикувано: 14 January 2008 - 07:52 PM
Цитат
На твое място щях да отправя официално оплакване в писмена форма с входящ номер до председателя на клуба, председателя на БРФК, а защо не и до председателя на FCI?
Публикувано: 16 January 2008 - 02:01 PM
Цитат
Цитат
Уважаени дами и господа ,съфорумци ,председатели,членове и всички останали,чета темата и много размишлявах над вашите думи.Чета и се чудя :huh:,чета и пак се чудя и на края само се чудя на вашите думи.
Преди време писах именно за същия случай без да се заяждам ,без какпа агресия и не взехте никакво отношение ,или т.е. взехте .... баннахте ме(и то неведнъж),и за какво ,защото попитах какви са мерките и наказанията за тези своеволия на развъдчика или по точно на по -голямата част от развъдчиците , и в крайна сметка не получих отговор!
А сега какво правите, правите се на състрадателни и много заинтересувани как можело да се случи такова нещо.
Казвате също ,че това е клубен въпрос,и трябвало да се реши вътрешно.Ще ви кажа моето мнение ;) Дори и да се прати жалба до БОГОК или БРФК ще стане еднооо голяяямо НИЩО ,защо ли !? Защото рибата се вмирисва от главата!!!!
Колкото и да го отричате ,това е жалката истина.Хората вече загубиха интерес да търсят правата си ,загубиха интерес да членуват където и да било,защото попадат само на мушенници от висша класа които живеят на гърба на кучетата,а не за кучетата,което от своя страна е най-жалкото.
randol - непсраведливо объркан с Krasiii и vonpav.
П.С.Общото между нас тримата е,че мразим да бъдем заблуждавани и предпочитаме да изказваме собственото си мнение!!!!
Публикувано: 16 January 2008 - 02:18 PM
С такива проблеми човек се обръща към клуба и към федерацията, а не ходи по форумите да прави заявления от типа "рибата се вмирисва откъм главата".
Един клуб е такъв, какъвто го искат да бъде членовете му.
Сещам се как ще продължи излиянието ти. Сега пак ще слушаме как Камен Литов е унищожителят на българската кинология и всички чезнат и страдат под неговото иго... Камен Литов, доколкото съм чула-недочула, защото тези неща не сам и приоритет, е бил предложен на ОС на БРФК за председател за още един мандат от ХХХХХХХХХХХХХХХХХХХ. След това е бил избран единодушно от всички присъстващи председатели на клубове и дружества.
Ако имаш възражения - обърни се към тези хора, които са гласували за г-н Литов. Обърни се към всеки клуб поотделно и ги попитай. Но излез и свърши някаква работа, недей да чакаш ние тук да ти решаваме проблемите. Дог.бг не е място за оправяне на лични взаимоотношения, нито кошче за боклук.
Скъпи "голям анален", има толкова много начини да се пребориш с една система. Най-малкото - ако имаш някакви доказателства за корупция и измами - заведи дело. Или събери всички доказателства, направи си един сайт и качи там всичко, така че никой да не може да те банва и който иска да може да прочете. Само недей да хленчиш в този форум, че някой ти е крив...
до Администрацията:
Надявам се, че това потребителско име може да бъде променено... :-
MOD: В съобщението е нанесена корекция, по молба на на потребител insult.
Публикувано: 16 January 2008 - 03:37 PM
МОД: Пиши на кирилица!
Публикувано: 20 February 2008 - 02:59 PM

Публикувано: 02 March 2008 - 06:12 PM
Поздрави :blink:
Публикувано: 21 March 2008 - 03:18 PM
Публикувано: 03 April 2008 - 11:46 PM

www.irishwolfdog.com FILIPOPOLIS KENNEL , IRISH WOLFHOUND
Публикувано: 04 April 2008 - 09:13 AM
Цитат
Не ми стана ясно защо това че някой има куче без родословие трябва да означава,че не е любител на някоя порода?Каква е връзката :huh:? А ако куче с неясен произход отиде на експертна оценка и получи ОТЛИЧЕН,то НЕ ПОЛУЧАВА бяло родословие, нито се смята , че е от дадена порода- добрата експертна оценка говори само , че въпросното куче отговаря на стандартите на дадена порода, а не му дава принадлежност към нея! Приемането на членове може да става дори , ако човека няма куче, в такъв случай това дали имаш представител на дадена порода или не,мисля че няма никакво значение що се отнася до членуването ти в клуба