Шотландско коли
Публикувано: 12 January 2006 - 12:00 AM
Аз вече и малко си промених мнението за заплождането без родословия, въпреки че има случаи когато куче без родословие е с по-добър екстериор от родословно, но...
Колко е голямо твоето куче? Разкажи ми неговата история angelpik

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ
Публикувано: 12 January 2006 - 11:23 AM
Цитат
Да,абсолютно вярно,всяко куче е най-красивото в очите на собственика си, но когато говорим за заплождане,развъждане и т.н. независимо за коя порода става въпрос,освен че е важно кучетата да имат родословие,също толкова важно е и да отговарят на стандарта за съответната порода,за да има чистопородно развъждане!!!Нека се стремим да притежаваме и да развъждаме кучета отговарящи на стандарта, а не просто кучета които са наши домашни любимци и приличат на някоя порода.

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!
Публикувано: 12 January 2006 - 12:00 PM
Цитат
Куче което е пет класа може да е от родословни родители,но по ред причини да не може да участва на изложби.Ето някои от причините специално при колитата: ръст който е под или над стандарта,изправени уши, обратна захапка, липсващи зъби,светъл цвят на очите(за колитата с риж цвят и триколор),не добро състояние на козината или недостатъчна и дължина, дисплазия и видно изменение на костите и др.Именно поради това трябва да се прави внимателна селекция при развъждането.

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!
Публикувано: 13 January 2006 - 12:07 PM
Цитат
Аз вече и малко си промених мнението за заплождането без родословия, въпреки че има случаи когато куче без родословие е с по-добър екстериор от родословно, но...
Колко е голямо твоето куче? Разкажи ми неговата история angelpik
Здравей In4e и благодаря за оптимистичното изказване :-) Бенджи е на приятеля ми, който го има от 4-5 години (намерили са се, безсъвестни стопани са го оставили да се скита по Емона), а иначе според нас възрастта му е около 8-9 години - не знам как се определя с точност. Морско куче е и е с много мил характер като повечето колита. Искам да намеря женска, за да си имам кученце, което да го гледам от малко :-), а и колитата са най-страхотните кучета. За съжаление Sheltie е прав и за още по-голямо съжаление аз няма как да разбера какво е родословието, ако има такова Бенджи. И явно ще трябва да се примира с мисълта, че Бенджи няма да има поколение :-)
Публикувано: 13 January 2006 - 02:31 PM

Публикувано: 15 January 2006 - 11:16 PM
Цитат
Може би така и ще стане, Sheltie но не е съвсем същото. Но все пак ако реша да си взема истинско коли към теб ли трябва да се обърна? Защото нямам идея къде има такива развъдници и т.н.
Публикувано: 15 January 2006 - 11:22 PM
Цитат
Цитат
Може би така и ще стане, Sheltie но не е съвсем същото. Но все пак ако реша да си взема истинско коли към теб ли трябва да се обърна? Защото нямам идея къде има такива развъдници и т.н.
Нека не ти прозвучи нескромно,но само аз се занимавам с колита не само в България,а и в региона.Ако искаш да видиш моите кучета можеш да отидеш на този адрес : www.sheltiebg.com
Там има и шелтита и колита,но за да различиш кое е коли и кое шелти,срещу имената на някои от кучетата пише коли.Ако имаш допълнителни въпроси можеш да ми пишеш и на имейл : club@sheltiebg.com

Публикувано: 16 January 2006 - 05:03 PM
Цитат
п.п. Извинете за глупавия въпрос! worthy
Не , това са две различни породи!!!!!!!!!!!
Колито е шотландска порода , а шелтито е шетландска.
Колито е по-високо и по-едро от шелтито.

Публикувано: 16 January 2006 - 06:33 PM
Прикачени файлове
-
DSC_0050.jpg (16.29K)
Брой сваляния: 166
Публикувано: 16 January 2006 - 06:43 PM
Прикачени файлове
-
DSC07406.jpg (19.93K)
Брой сваляния: 172
Публикувано: 16 January 2006 - 06:59 PM
Прикачени файлове