Dog.bg Форуми : Шотландско коли

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (29 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Шотландско коли

#201 Потребителят е офлайн   moni bonboni Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 January 2006 - 08:20 PM

Цитат

Нека не ти прозвучи

Благодаря ще посетя сайта и ще питам ако се наложи :-)

#202 Потребителят е офлайн   michael Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2006 - 06:14 AM

амииии.... може ли и аз да пробвам да покажа разликата между коли и шелти....

това е коли и човече :
Качена снимка

а това са шелтита и човече:
Качена снимка

а ето и коли и шелти едно до друго....
Качена снимка

oleeee зная, че това не е фотогалерия, но .... worthy

#203 Потребителят е офлайн   koce Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 February 2006 - 09:56 AM

Цитат

,щом искаш да си гледаш коли от малко,защо не си купиш малко но истинско коли - от развъдник,с доказан произход,което може да го водиш по изложби,а и да си сигурна че ще имаш чистопородно куче.

От каде в БГ мога да си купя малко коли ?Предпочитам да не е от зооборса и зоомагазин.
User's Signature

тихо, коце спи!!!!

#204 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2006 - 10:00 AM

Цитат

от каде в БГ мога да си купя малко коли ?Предпочитам да не е от зооборса и зоомагазин.

Единствено в нашия развъдник се отглеждат и развъждат чистопородни колита.

www.sheltiebg.com
User's Signature

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ  BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!

#205 Потребителят е офлайн   alex Икона

Публикувано: 15 March 2006 - 05:19 PM

Привет на всички, които обичат колитата!
Моето коли се казваше Роки и ние бяхме заедно 15 г. На практика отраснах с него. Той беше най-добрият ми приятел. Невероятно интелигентен и обичлив. Трябваха ми повече от две години след като той си отиде от този свят, за да осъзная, че никой не може да го замести, но и без куче не мога повече. Загубата беше наистина огромна и трудна. В началото реших, че ще бъде най-добре да взема куче от друга порода. Така нямаше постоянно да го сравнявам с него. Мислих много, четох още повече... И в крайна сметка стигнах до решението, че отново ще бъде коли. Благодарна съм, че има хора, които се грижат за развитието на тази порода в България. Кучета от развъдник "Armonia di Colori" са наистина прекрасни!

#206 Потребителят е офлайн   kai_tina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2006 - 06:46 PM

здравеийте на вси4ки! Писах в изгубени, но няма резултат. От 3 дни в Дървеница се разхожда мъжко коли, ако някой го е загубил или някой иска нов приятел тел. ми е 9260472 Тина. Много е красив, не мога да преценя възрастта, но според мен не е на пове4е от 3г. Моля помогнете да намерим стопаните или нови такива.
User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/

#207 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2006 - 07:34 PM

Цитат

Привет на всички, които обичат колитата!
Моето коли се казваше Роки и ние бяхме заедно 15 г. На практика отраснах с него. Той беше най-добрият ми приятел. Невероятно интелигентен и обичлив. Трябваха ми повече от две години след като той си отиде от този свят, за да осъзная, че никой не може да го замести, но и без куче не мога повече. Загубата беше наистина огромна и трудна. В началото реших, че ще бъде най-добре да взема куче от друга порода. Така нямаше постоянно да го сравнявам с него. Мислих много, четох още повече... И в крайна сметка стигнах до решението, че отново ще бъде коли. Благодарна съм, че има хора, които се грижат за развитието на тази порода в България. Кучета от развъдник "Armonia di Colori" са наистина прекрасни!

Привет alex,
Знам какво е да гледаш и да обичаш коли - неповторими очи,всеотдаен приятел и ...... обич завинаги. Който е гледал коли, просто не може да го замени за нито една порода.
Благодаря ви за признанието и хубавите думи за нашите кучета!Благодаря ви за това, че обичате тази порода!
Ще се радвам да ни пишете за всичко което ви вълнува свързано с породата.
Поздрави от нас и нашите кучета!!!
User's Signature

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ  BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!

#208 Потребителят е офлайн   alex Икона

Публикувано: 15 March 2006 - 09:17 PM

Здравейте Sheltie,
с вас се познаваме задочно, но се надявам съвсем скоро и да се видим. Абсолютна истина е, че човек, който веднъж е имал коли, трудно ще се реши да вземе друга порода. Надявам се скоро да имам малък кольо, който да мога да обичам по същия начин както предишното си куче и много да му се радвам.
При това благодарение на вас.

#209 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2006 - 09:23 PM

alex, разбира се че ще имате коли и най хубавото ще е за вас !!!
User's Signature

#210 Потребителят е офлайн   alex Икона

Публикувано: 15 March 2006 - 09:33 PM

Sheltie,
Това ще е най-прекрасното нещо, което може да ми се случи!

Благодаря!

#211 Потребителят е офлайн   Anelia Икона

• опитваща се да помага
  • PipPipPip
  • Interests:непородисти кучета

Публикувано: 12 June 2006 - 02:55 PM

Здравейте, приятели на тази чудесна порода!
Имам женско коли на 11 години, казва се Теди (на снимката). Живее само в домашни условия, много е изнежена.
Не зная точно какво се случва с нея сега, затова искам да се обърна за помощ към всички във форума!

Преди 2 години оперираха Теди - тежка операция - отстраниха цялата й матка, защото се възпаляваше постоянно и най-вече по време на цикъл. Оперира я д-р Кирчев от Хсково, който води практиките на студентите във Ветеринарния в Ст. Загора. Тя се възстанови и много бързо се вдигна на крака. Само че оттогава доста напълня - поне 5-6 кг. Започна да върви по-бавно и тромаво, дори допреди година й се схващаха крачетата. От 1 година, откакто е при мен, се раздвижи, спряха схващанията и дори тича - преди разходките са били много по-кратки и по-нарядко.
Та тази последна една година от нищо не е боледувала, и сега изведнъж стана зле.
СИМПТОМИ: Почти нищо не иска да яде, въпреки че й даваме любимите й лакомства. Повръща жълт сок с пяна. За тази седмица е ходила по голяма нужда само веднъж. Иначе пие вода и пишка. Вчера я разхождахме из Южния парк - понесе разходката много добре, дори се умори по-трудно от друг път. Иначе е контактна, няма температура или сухо носле. Плаши ме най-вече с това, че отказва любимите си деликатеси. Повръщането е от около 2 седмици, но мислех, че е предизвикано от поглъщането на трева. А и не бях забелязала да е отпаднала до завчера, когато почти спря да яде. Не отказва разходки, което преди ми се е случвало, когато я мързи.
Дали може да е от наднорменото й тегло или годините (междудругото, тя по принцип не е пълна, защото яде много, напротив - по своя воля хапва по-малко от другите ми кучета, и никога не се нахвърля на храната, при условие че се хранят веднъж дневно).
Моля ви - всякакви здравни съвети и препоръки за наистина добри ветеринари в София, ще ми помогнат много!!!Качена снимка
User's Signature

0897/878 298 Анелия
......
http://spasijivot.dog.bg/

#212 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2006 - 06:12 PM

Здравей Anelia, повръщането може да е от това че нищо не е яла,тъй като стомаха е празен и няма какво да обработва,но все пак е добре и ветеринар да се изкаже. Нека провери и дали няма някакви стомашни проблеми.Все пак е важно и с какво я храниш. Ако евентуално даваш и кокали, нормално е да има проблеми със стомаха и червата. А за да определиш дали евентуално не е с наднормено тегло,пипни я отстрани и ако без натискане напипваш ребрата и, значи теглото и е в границите на нормалното.
Желаем и здраве и спокойни старини!
User's Signature

#213 Потребителят е офлайн   Anelia Икона

• опитваща се да помага
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2006 - 08:54 AM

Благодаря, Росене!
Тя Тедунка със сигурност е с наднормено тегло, качи излишните килограми след операцията, по причина най-вероятно от залежаване, и от липса на диета (тогава живееше при родителите на годеника ми).
Довечера след работа веднага ще я водя на ветеринар - моля те - препоръчай ми някой, който наистина може да прецени едно възрастно коли, а не да гадае (ако искаш ми пиши на ЛС).

!!! Много от вас, приятели, ми дадоха съвет и координати на лекари - много благодаря на всички ви!!!

Утре веднага ще пиша какво е станало! Кажете ми само, като реша най-после при кой лекар да заведа, по-добре ли ще е да се обадя да запазя час?
User's Signature

0897/878 298 Анелия
......

#214 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2006 - 09:17 AM

Докато се открие точния проблем,който и дае лекар може само да предполага. Може да се наложат и изследвания.Честно казано ветеринар не смея да препоръчам, защото доста често съм чувал,че от даден лекар може да са доволни едни,а други да го оплюват.Така че, единственият ми съвет е да отидеш при лекар на който ти имаш доверие.А проблемите при възрастните колита са такива каквито са и при другите възрастни кучета.
Успех и непременно да кажеш какво е станало!
User's Signature

#215 Потребителят е офлайн   смехоранче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2006 - 10:51 AM

Здравей, Anelia
мое куче имаше такива симтоми - оказа се язва. Ако и при вас е така, мисля че ще мога да ти дам съвети как да помогнеш. Но най-важното е да заведеш Теди на вет. и като начало да и сложат система, след като не се храни за да не отслабва организмът и, както и да се направи кръвна картина, която може да изясни нещата.
Опитах се да ти пиша ЛС, но папките ти са пълни, пиши ми ти.

#216 Потребителят е офлайн   Anelia Икона

• опитваща се да помага
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2006 - 11:46 AM

Извинявам се за папките, пиши ми пак, моля! Просто много хора ми препоръчват техните лекари и въпреки че постоянно трия, кутията се пълни!
User's Signature

0897/878 298 Анелия
......

#217 Потребителят е офлайн   Anelia Икона

• опитваща се да помага
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2006 - 11:42 AM

Здравейте, приятели!
Ако не сте прочели вече във ветеринарния форум:
нашата Теди почина ......
Още веднъж благодаря за съветите и съпричастието!
Винаги ще ни липсва!...
User's Signature

0897/878 298 Анелия
......

#218 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 20 June 2006 - 12:44 AM

Анелия, много съжалявам за Теди.Прочетох цялата история-много тъжно s) Знам какво е да стоиш до любимеца си и да се страхуваш да не издъхне, боли...Незнам какво да ти кажа освен съболезнования!
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#219 Потребителят е офлайн   tedito Икона

• Dogo lover
  • PipPipPip
  • Interests:Ветеринарна медицина!

Публикувано: 20 June 2006 - 09:40 AM

Aneliq приеми искренните ми съболезнования!

#220 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 02 July 2006 - 11:58 PM

Качена снимка
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

• (29 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема