Шотландско коли
Публикувано: 24 June 2007 - 10:54 PM

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище
Публикувано: 26 June 2007 - 11:08 AM
Толкова за сега от мен. r)
Публикувано: 26 June 2007 - 04:26 PM
Радвам се да се запозная, макар и само в интернет с още собственици на коли.
Мога да ти кажа, че ако сложиш пипетка Фронтлайн и каишка на същата фирма (противопаразитна) и потдържате козината на кучето сресана няма да имате проблеми. За пипетката мога да кажа, че не може да навреди, тъй като тя не е препарат, който да стои по козината. Може да се информирате по-добре в някой зоомагазин за да ви обяснят как точно действа пипетката. За каишката не съм 100% сигурна, защото колкото и да е, може докато се обърнете детето да реши, че каишката е вкусна, та и за това попитайте преди да вземете. Има значение и ресането и чистотата на козината, важно е да не е сплъстена, защото така дори да има нещо няма да го забележите. Надявам се да съм помогнала поне малко.
Поздрави!

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ
Публикувано: 29 June 2007 - 12:05 PM
Между другото исках да ти кажа че родителите и сестра ми (по отделно) имат ротфайлери. Харесва ми снимката каято си сложила , но на мен ще ми е трудно да ги снимам така и трите. Тези дни може да ти покажа снимки , но по отделно b) .
1super
Публикувано: 30 August 2007 - 06:39 PM
До момента това е най- ужасният момент в живота ми. Винаги ще страдам от тази загуба и винаги ще помня това куче, винаги.
Исках просто да се присъединя към всички, посещаващи този форум и да изкажа възхищението си от тези кучета- невероятно интелигентни, уравновесени, възпитани, красиви...
Публикувано: 30 August 2007 - 09:18 PM
doggy_fan, съжалявам за загубата ти - със сигурност ти е много тежко.
Радвам се, че има все още такива фенове на колитата.
А това е Чери. Тя е много щура и с характер :-)
Прикачени файлове
-
IMG_2163.JPG (69.8K)
Брой сваляния: 186
Публикувано: 31 August 2007 - 11:05 AM
Прикачени файлове
-
Sladur4e.jpg (48.97K)
Брой сваляния: 186
Публикувано: 03 September 2007 - 06:49 AM
Публикувано: 11 September 2007 - 08:49 AM
вече от месец издирвам да си купя куче коли, но уви...безрезултатно.
Обръщам се към вас почитателите и собственици на кучета от тази порода да ми помогнете да си намеря бебе коли. Аз също съм емоционално свързана с тази порода. Прекарала съм 3 години с такова куче, въпреки че то ме приемаше като чужда аз го обичах....това си беше част от характера й. Напълно съчувствам на Roksiviki.
Бях намерила един развъдник и страшно се надявах да си взема куче оттам, но ...няма да стане.
Моля ви, ако имате информация и можете да ми помогнете ще съм ви много благодарна.
Публикувано: 10 October 2007 - 09:43 PM
както бях писала си търсех коли.Е, ето че си намерих и то от братска Русия. Предприех голяма стъпка,имайки предвид че си вземам куче за домашен любимец, и направих всичко възможно моята малка Вики да дойде при мен. Много ми помогнаха жената развъдчик и Ани от Варна. Та бях обещала че щом дойде тук малката красавица ще се похваля. Тя е на 4 месеца здрава, красива и умна - на вашето внимание Hailait's Highest Victoria - нашата Вики.
Прикачени файлове
Публикувано: 11 October 2007 - 07:51 AM

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Публикувано: 11 October 2007 - 12:38 PM
Има в България и то много хубави, но нямаше в момента. Трябва чакане, а на мен не ми се чакаше, а щом има и друга възможност и наистина хора, които да помагат.
Искам да попитам за противопаразитните медикаменти, които използвате вие собственици на колита. Един ветеринар в аптеката ми каза че колитата били на някакъв специален режим и винаги, когато й купувам хапчета, шампоан и други противопаразитни да казвам че е за коли.
Можете ли да ми кажете някакви марки медикаменти за колита? Нещо не им вярвам на всички ветеринарни доктори. Може би не е тук мястото да питам...
Публикувано: 11 October 2007 - 01:00 PM
Чети тук: http://www.colliehea...ivermectin.html И изобщо порови и намери цялата информация, която можеш по въпроса, за да не направиш грешка.
А ето нещо много интересно - родословие на островните овчарки:
.jpg)
http://www.roughcoll...ed_ancestry.htm
Публикувано: 11 October 2007 - 05:06 PM
А и ми казаха, че ще трябва да заверя родословието на кученцето, може ли да ме насочите как да стане това?