Dog.bg Форуми : Шотландско коли

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (29 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Шотландско коли

#261 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:08886080270
Публикувано: 24 June 2007 - 10:54 PM

реших да събудя тази "клонче" с видео
танцуваше колли
http://www.youtube.c...h?v=ixwer7AGKwE
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#262 Потребителят е офлайн   Roksiviki Икона

Публикувано: 26 June 2007 - 11:08 AM

Много се радвам че намерих този сайт и форум и реших и аз да напиша нещо за моето коли. Имаме го от 6 год, но реално сме го гледали само 3, защото ни се роди детенце и предпочетохме да го дадем за известно време на моите родители. Сега вече дъщеря ни е на 2год и половина и решихме че е време да си вземем пак кученцето. За първите два дена всичко е наред и малката много се радва на кучето. Повече се притеснявам от паразити и кърлежи. Някой може ли да ми пише нещо повече за препарати против паразити , когато до кучето има и дете. По късно ще показа и снимка на моето куче. Тя няма родословно дърво , но е много красива и възпитана. Ще се радвам ако някой ми отговори.
Толкова за сега от мен. r)

#263 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 26 June 2007 - 04:26 PM

Здравей и добре дошли на нашия форум!
Радвам се да се запозная, макар и само в интернет с още собственици на коли.
Мога да ти кажа, че ако сложиш пипетка Фронтлайн и каишка на същата фирма (противопаразитна) и потдържате козината на кучето сресана няма да имате проблеми. За пипетката мога да кажа, че не може да навреди, тъй като тя не е препарат, който да стои по козината. Може да се информирате по-добре в някой зоомагазин за да ви обяснят как точно действа пипетката. За каишката не съм 100% сигурна, защото колкото и да е, може докато се обърнете детето да реши, че каишката е вкусна, та и за това попитайте преди да вземете. Има значение и ресането и чистотата на козината, важно е да не е сплъстена, защото така дори да има нещо няма да го забележите. Надявам се да съм помогнала поне малко.
Поздрави!
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#264 Потребителят е офлайн   Roksiviki Икона

Публикувано: 29 June 2007 - 12:05 PM

Благодаря за информацията. Взех веднага такава ампула и се надявам да нямам проблеми с паразити. r)
Между другото исках да ти кажа че родителите и сестра ми (по отделно) имат ротфайлери. Харесва ми снимката каято си сложила , но на мен ще ми е трудно да ги снимам така и трите. Тези дни може да ти покажа снимки , но по отделно b) .

1super

#265 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 29 June 2007 - 12:47 PM

Добре, ще се радвам!
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#266 Потребителят е офлайн   doggy_fan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2007 - 06:39 PM

Добре,че намерих тази папка във форума!!! Надявам се да има все още хора, които го посещават.Не мога просто да остана безучастна към темата. От дете съм израснала с куче- естествено порода коли, но то беше на леля ми и когато се омъжи го взе със себе си. Малко след това обаче намерихме на улицата само коли,безпризорно и очевидно прекарало дълго време само навън. Прибрахме я, погрижихме се за нея и пуснахме обяви навсякъде. В продължение на 3 месеца никой не я потърси и ние спряхме издирването на стопани. И така Лора заживя у дома- тогава беше под 1 годинка. В началото имаше много проблеми с козината, но с много грижи и упоритост я излекувахме...и хора, казвам ви- тя се превърна в едно от най-красивите колита,които съм виждала. За любовта си към нея няма какво да говоря- направо луда любов. И така доста години си живяхме заедно,но за съжаление миналата година на 22 август тя почина на 12 годишна възраст:(
До момента това е най- ужасният момент в живота ми. Винаги ще страдам от тази загуба и винаги ще помня това куче, винаги.
Исках просто да се присъединя към всички, посещаващи този форум и да изкажа възхищението си от тези кучета- невероятно интелигентни, уравновесени, възпитани, красиви...

#267 Потребителят е офлайн   moni bonboni Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 August 2007 - 09:18 PM

Здравейте,
doggy_fan, съжалявам за загубата ти - със сигурност ти е много тежко.
Радвам се, че има все още такива фенове на колитата.

А това е Чери. Тя е много щура и с характер :-)

Прикачени файлове

#268 Потребителят е офлайн   doggy_fan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2007 - 10:35 AM

Много е хубава.Сигурно е още млада щом е щура b) Да ти е жива и здрава още много време 1super

#269 Потребителят е офлайн   doggy_fan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2007 - 11:05 AM

Ето я моята Лори:)

Прикачени файлове

#270 Потребителят е офлайн   moni bonboni Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 September 2007 - 06:49 AM

Страшно сладка ..... миличката душичка. Наистина са прекрасни кучета, които освен, че са много умни - особено женските са и отговорни, се привързваш към тях. Аз харесвам по принцип кучетата, но към колитата съм емоционално свързана и винаги ще си е така. w)

#271 Потребителят е офлайн   shehi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 September 2007 - 08:49 AM

Здравейте,
вече от месец издирвам да си купя куче коли, но уви...безрезултатно.
Обръщам се към вас почитателите и собственици на кучета от тази порода да ми помогнете да си намеря бебе коли. Аз също съм емоционално свързана с тази порода. Прекарала съм 3 години с такова куче, въпреки че то ме приемаше като чужда аз го обичах....това си беше част от характера й. Напълно съчувствам на Roksiviki.
Бях намерила един развъдник и страшно се надявах да си взема куче оттам, но ...няма да стане.
Моля ви, ако имате информация и можете да ми помогнете ще съм ви много благодарна.

#272 Потребителят е офлайн   shehi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 October 2007 - 09:43 PM

Здравейте,
както бях писала си търсех коли.Е, ето че си намерих и то от братска Русия. Предприех голяма стъпка,имайки предвид че си вземам куче за домашен любимец, и направих всичко възможно моята малка Вики да дойде при мен. Много ми помогнаха жената развъдчик и Ани от Варна. Та бях обещала че щом дойде тук малката красавица ще се похваля. Тя е на 4 месеца здрава, красива и умна - на вашето внимание Hailait's Highest Victoria - нашата Вики.

Прикачени файлове

• Прикачен файл  viki.JPG (14.82K)
    Брой сваляния: 283
  • Прикачен файл  viki2.JPG (18.67K)
    Брой сваляния: 277
  • Прикачен файл  viki3.JPG (29.63K)
    Брой сваляния: 276

#273 Потребителят е офлайн   shehi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 October 2007 - 09:53 PM

Съжалявам по някаква грешка го публикувах два пъти от радост ще да е :blink:

#274 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 10 October 2007 - 10:56 PM

Е-е-е, супер! Честито, да ти е жива и здрава, много да те радва!
Дръж ни в течение как се развива, пу-пу-пу, какво симпатично дребосъче!  :kuchence:
User's Signature

Качена снимка

#275 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 October 2007 - 07:51 AM

Да ви е жива и здрава малката и много да ви радва.Браво Ани,ако всеки помага така ще има повече качествени кучета у нас :wub:
User's Signature

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Качена снимка MASTERPIECE OF BALKAN-NEWFOUNDLAND KENNELКачена снимка

#276 Потребителят е офлайн   moni bonboni Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 October 2007 - 11:10 AM

Хей, страшно сладка е!!!!!
Да ти е жива и здрава! и много да се радвате взаимно :-)
А защо чак от Русия - тук няма ли породисти колита?

#277 Потребителят е офлайн   shehi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 October 2007 - 12:38 PM

Благодаря ви за добрите пожелания!
Има в България и то много хубави, но нямаше в момента. Трябва чакане, а на мен не ми се чакаше, а щом има и друга възможност и наистина хора, които да помагат.
Искам да попитам за противопаразитните медикаменти, които използвате вие собственици на колита. Един ветеринар в аптеката ми каза че колитата били на някакъв специален режим и винаги, когато й купувам хапчета, шампоан и други противопаразитни да казвам че е за коли.
Можете ли да ми кажете някакви марки медикаменти за колита? Нещо не им вярвам на всички ветеринарни доктори. Може би не е тук мястото да питам...

#278 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 October 2007 - 01:00 PM

Категорично трябва да внимаваш с лекарствата и обезпаразитяващите препарати, които използваш за кутрето! Островните овчарки имат генетична особеност, която при невнимателно даване на медикаменти може да доведе до смърт.
Чети тук: http://www.colliehea...ivermectin.html И изобщо порови и намери цялата информация, която можеш по въпроса, за да не направиш грешка.

А ето нещо много интересно - родословие на островните овчарки:
Качена снимка

http://www.roughcoll...ed_ancestry.htm
User's Signature

Качена снимка

#279 Потребителят е офлайн   shehi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 October 2007 - 05:06 PM

Благодаря за информацията insult ще ми е от полза, защото водих малката при един ветеринар и той въобще не ми спомена за тази особеност и искаше да й капем frontline...сега незнам въобще дали ще е подходящ този продукт и явно ще трябва да проуча сама въпроса...
А и ми казаха, че ще трябва да заверя родословието на кученцето, може ли да ме насочите как да стане това?

#280 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2007 - 05:13 PM

Честито за красавицата !Да ти е жива и здрава и дьлги години да сте заедно :wub:
Невероятни кучета са, имах вьзможност всеки ден в продьлжение на 14 години  да се уверявам в това , с моето пьрво и незабравимо коли Робин :wub:
User's Signature

Качена снимка

• (29 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема