Dog.bg Форуми : Шотландско коли

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (29 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Шотландско коли

#121 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 15 July 2005 - 12:43 PM

Те го имат вродено, но все пак си е нужно специално обучение. На мене винаги ми се е искало да отида на родео (несъм сигурна дали така се казваше)...състезание с овце. Там най-много са Австралийските овчарки и бордър колитата, но си има от време на време и обикновени колита. Тук искам да попитам sheltie, дали знаят някъде из Европа да се правят такива състезания. Аз съм чувала само за САЩ и Англия, но съм сигурна, че го има и някъде другаде. Как мога да разбера къде се провеждат такива състезания и кога?
Сигурно е интересно b)
Бък като беше малък беше по-шантав. Особено когато аз го разхождах. Като го взехме не разбирах нищо от кучета, просто им бях фенка. Бащами го е обучавал и сега може да се прави и на служебно куче, но е много бавен вече l) Въпреки, че стане ли дума за пръчки...лудва. Подмладява се с 8 години l) Повечето колита над 10 годишна възраст които съм виждала са или вече леко дебелички, или имат артрит. В квартала имаше (старото поколение) по едно време много такива кучовци. Жал ми беше като ги гледах, но бяха щастливи b)
Аз по едно време търсих дали някой в България не обучава овчарски кучета. Но не пастирски каквито са повечето молосни овчарски породи, а овчарски. дето си тичат и събират. Не открих такива хора s)
Иначе Ени ти ме подсещаш - мене също са ме гонили на моето село да го продавам Бък. Един човек с 30тина овце. Оплакваше се, че неможе сам да ги събира и има нужда точно от такова куче. Интересно ми е защо наистина овчарите не си взимат кучета да им събират овцете. Не е чак бък толкова трудно предполагам че да обучиш едно куче...
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#122 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2005 - 12:51 PM

Да,в Европа се правят състезания за работните качества на британски овчарски породи кучета и те се провеждат най-вече в Шотландия, Ирландия и Шетландските острови.Преди това,кучетата се подлагат на тест за техния темперамент,интелигентност,характер и желанието им за работа.Англичаните са направили примерни тестове и въз основа на тях се правят тестовете по целия свят.
User's Signature

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ  BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!

#123 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2005 - 01:22 PM

Ясно. Ех...малко са ми далече тези държави, но...имам време аз. Първо да стана по-самостоятелна и после ще мисля за по-големите неща r) Засега ще си ги гледам само по телевизията s)
Благодаря за инфото.
wolf, определено не ти пречи да си вземеш коли. Дори бих ти казала "Вземи си" b) Ти си ги знаеш какви са w)
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#124 Потребителят е офлайн   Wolfdiver Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2005 - 07:22 PM

Цитат

Всяко хубаво нещо струва скъпо и все пак цените на колитата,а и на всички кучета са според тяхното качество.

Даммм, но и никъде не съм твърдял обратното. Обаче всичко е въпрос на гледна точка, особено за качеството.
User's Signature

Дивото зове - гласът на кръвта!

#125 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2005 - 07:38 PM

Когато говорим за кучета,всичко е въпрос и на стандарт- доколко едно куче отговаря на определения за породата стандарт.
User's Signature

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ  BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!

#126 Потребителят е офлайн   Wolfdiver Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2005 - 08:34 PM

Имах впредвид друго - за теб качеството значи изложбено куче - тоест да може да побеждава на изложби. За мен, любител на породата, не е толкова важно кучето да е с някакви разкошни качества за изложби външен вид, поведение по време на самата изложба и т.н. ИМХО по-важно ми е колито да е здраво, да си е запазило работните качества, не толкова перфектният изложбен вид (който нямам възможност да поддържам както теб примерно ;) ).
User's Signature

Дивото зове - гласът на кръвта!

#127 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2005 - 08:58 PM

Имам познати с развъдници в чужбина и те имат колита със страхотни работни качества и невероятен екстериор.Казват,че едното не пречи на другото.Защо не опиташ и ти подобна комбинация,сигурно ще успееш стига да имаш желание,разбира се.
User's Signature

#128 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2005 - 10:48 PM

sheltie, много хубав аватар w)
Това младото коли ли е?
User's Signature

#129 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2005 - 10:53 AM

Цитат

sheltie, много хубав аватар w)
Това младото коли ли е?

Това е английското ми коли w) .Той е на почти две години.Малкото ми коли е женска и днес навършва 1 година w) .Голямата женска е на почти 3 години w) .
User's Signature

#130 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2005 - 03:44 PM

Хей, честит рожден ден на малката!
Да е жива и здрава и много да покорява ринговете, както цялото ви кучешко семейство b) w)
User's Signature

#131 Потребителят е офлайн   tedi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2005 - 03:54 PM

ЧРД и от мен на малкото сладурче!!! b) d)
User's Signature

Качена снимка

#132 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2005 - 03:55 PM

Благодаря ти! Вашите успехи на ринговете също да се умножават!Желая ти по ринговете да извеждаш не само твои догета,а и твои колита! b)
User's Signature

#133 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2005 - 05:18 PM

Много благодаря за пожеланието!
Много се надявам някой ден да си имам и изложбен/и любимец/любимци от тази порода. Засега мога да гледам само от "пет" класа, но някой ден... w) r) w)
User's Signature

#134 Потребителят е офлайн   boxer4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2005 - 09:23 PM

ЧРД и много сори за закаснението но бях на море и така ouu
User's Signature

Ако искаш верен приятел вземи си куче!

#135 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2005 - 10:44 PM

Благодаря ти boxer4eto!!! b)
User's Signature

#136 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2005 - 11:29 AM

Качена снимка
sheltie, какво мислите за този...незнам как се казва-може би шаблон...?
Имам в предвид попринцип се правят разни рисунки като общо за да се разберат по-лесно ъгли, линии и тн. но понякога не приличат много на исканата порода...какво мислите за това?
User's Signature

#137 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2005 - 11:43 AM

На пръв поглед,всеки може да се сети че това е силует на коли,но в никакъв случай не може това да служи за нагледно показно как трябва да изглежда структурата на колито.Както виждаш ушите на силуета са изправени,стоп почти няма,задните му крака са непривично силно напред, а те трябва да са леко поставени назад именно за да се видят задните ъгли.И въобще от такива картинки не може да се съди как трябва да изглежда която и да е порода.По-добре е когато видиш коли на живо,а ако не дори и на снимка но поставено в стойка и така можеш да разсъждаваш евентуално за правилността на задни и предни ъгли, глава,постав на опашка и др. ,а понякога добрите специалисти могат да преценят и гръдния кош.При всички положения е най-добре когато виждаш кучето на живо пред теб и разбира се,ако имаш шанса наистина разбирач на породата да ти посочи какво е доброто и какво не в кучето.
User's Signature

#138 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2005 - 11:48 AM

Ами не точно такива, но само контурите по книгите...примерно аз имам една много стара книжка за колито...там са рисувани само по контури. Разбира се наистина си е най-добре да се види наживо...с човек който разбира и може да обясни.
Благодаря ви за коментара b)
Поздрави!
User's Signature

#139 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2005 - 11:50 AM

Поздрави и на теб!
А как е твоето коли?Отдавна не си писала и говорила за него. r)
User's Signature

#140 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2005 - 11:55 AM

Добре е благодаря!
Малко беше позаслабнал докато ме нямаше, но сега пак ще натрупа r) Имаме много да наваксваме с него...ресане, ядене...движение.Радвам се, че започна да се разбира с догето, защото до скоро искаше да го бие n) Вече започна да го учи на магарийки и да правят заедно бели l)
User's Signature

• (29 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни