Да разкажа и аз за това как реших да взема кавалер. Много харесвам доберманите и решихме да си запазим един от развъдник, но след като вече дадохме капарото решихме, че това куче е прекалено голямо за нас и ще имаме затруднения при разходките, понеже хората щяха да ни викат и да се страхуват от него. Започнахме да търсим по-малко куче и стигнахме до дакел. В един зоомагазин имаше 2 малки "дакелчета". Взехме ги(не искахме да ги разделяме), но след търнесе в интернет видяхме, че нямат нищо общо с чистокръвно дакелче. Не държа на родословие, но тези дори нямаха достатъчно дълги уши (според мен повече приличаха на пясъчни мини пинчери). Върнахме ги обратно, а човекът не се опита да ни убеждава, че са дакели. Вече отчаяни за трети път търсихме в интернет подходящо кученце и ето резултата.
Кавалер Кинг Чарлз шпаньол
Публикувано: 06 June 2011 - 12:29 PM
Да разкажа и аз за това как реших да взема кавалер. Много харесвам доберманите и решихме да си запазим един от развъдник, но след като вече дадохме капарото решихме, че това куче е прекалено голямо за нас и ще имаме затруднения при разходките, понеже хората щяха да ни викат и да се страхуват от него. Започнахме да търсим по-малко куче и стигнахме до дакел. В един зоомагазин имаше 2 малки "дакелчета". Взехме ги(не искахме да ги разделяме), но след търнесе в интернет видяхме, че нямат нищо общо с чистокръвно дакелче. Не държа на родословие, но тези дори нямаха достатъчно дълги уши (според мен повече приличаха на пясъчни мини пинчери). Върнахме ги обратно, а човекът не се опита да ни убеждава, че са дакели. Вече отчаяни за трети път търсихме в интернет подходящо кученце и ето резултата.
Публикувано: 17 June 2011 - 01:05 PM
Поздрави от нас на всички стари и нови приятели!
Публикувано: 18 June 2011 - 10:47 PM
Cavalier Spaniel, в 17 June 2011 - 01:05 PM, написа:
Поздрави от нас на всички стари и нови приятели!
С най-голямо удоволствие ще се срещнем с Бари, но сме още малки и не излизаме на разходка. След 10-15 дни ще направим първото си излизане, а впоследсвие ще се разберем как и къде ще ги запознаем.
Има ли други кавалерчета от Пловдив и къде най-често разхождате Бари?
Публикувано: 19 June 2011 - 11:18 AM
Публикувано: 20 June 2011 - 11:31 PM
abbie_e, в 20 June 2011 - 06:01 PM, написа:
от 6-8 или 9 е ок!, моето е 6,5 кг., но тя и не яде много.
относно жлезата, за тях е нормално да се изтисква през 2 месеца, лошо е ако е по-често, а за кастрирането ако няма да я заплождате по-добре я кастрирайте, обикновенно се заплождат кучета с родословие, с правени здравни тестове и т.н.
Поздрави
Публикувано: 21 June 2011 - 09:07 AM
А относно жлезата,веднъж започните ли да я изстисквате,трябва да го правите и занапред за съжаление,на няколко месеца!
А относно килограмите, има някакъв ориентировъчен стандарт около 8 кг,но не мисля,че ако надвишават 8 кг,трябва да ги изключим от породата.Моя бари минава 10 кг,а смело мога да твърдя,че е чистокръвен кавалер,макар и да не съм изисквала родословието му,което за мен е абсолютно излишно,защото човек обича съществото,което му носи радост и му дава безрезервна обич и приятелство,а не документа!Повечето кавалерчета,които познаваме надвишават тази норма,за която се споменава по повечето форуми и статиии за породата.Но кавалерите имат много други отлечителни белези,по които се отличават!А и не знам къде е казано,че се заплождат само кучета с родословие...много интересен факт е това за мен!Ние,които нямаме родословие,значи не трябва да се радваме на поколение малки красиви кавалерчета!!!
Поздрави на всички любители на тези прекрасни същества!
Публикувано: 21 June 2011 - 12:20 PM
Публикувано: 22 June 2011 - 02:02 PM
Публикувано: 23 June 2011 - 01:04 PM
Публикувано: 23 June 2011 - 01:27 PM
Cavalier Spaniel, в 21 June 2011 - 09:07 AM, написа:
А относно жлезата,веднъж започните ли да я изстисквате,трябва да го правите и занапред за съжаление,на няколко месеца!
А относно килограмите, има някакъв ориентировъчен стандарт около 8 кг,но не мисля,че ако надвишават 8 кг,трябва да ги изключим от породата.Моя бари минава 10 кг,а смело мога да твърдя,че е чистокръвен кавалер,макар и да не съм изисквала родословието му,което за мен е абсолютно излишно,защото човек обича съществото,което му носи радост и му дава безрезервна обич и приятелство,а не документа!Повечето кавалерчета,които познаваме надвишават тази норма,за която се споменава по повечето форуми и статиии за породата.Но кавалерите имат много други отлечителни белези,по които се отличават!А и не знам къде е казано,че се заплождат само кучета с родословие...много интересен факт е това за мен!Ние,които нямаме родословие,значи не трябва да се радваме на поколение малки красиви кавалерчета!!!
Поздрави на всички любители на тези прекрасни същества!
Ние ще се окажем почти съседи
А някой знае ли по месеци как вървят килограмите. Гриф е 1.2 кг на 50 дни. Незнам много ли е или малко. А докога растат? Всяка сутрин ми се вижда по-голям от предния ден
Публикувано: 05 July 2011 - 04:06 PM
Публикувано: 06 July 2011 - 06:33 PM
Имам въпрос и много ще се радвам ако помогнете. На Буба й биха 3та ваксина вчера и там където я биха се появи издутинка, подобна на топче. Така ли става по принцип след ваксини? От само себе си ли ще изчезне? Чух, че не трябва да го има това и че много трудно изчезва и може да се наложи да й го цепнат, за да го премахнат.
Публикувано: 10 July 2011 - 06:17 PM

Вход

Горе
Цитиране +