Dog.bg Форуми : Кавалер Кинг Чарлз шпаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (67 Страници) +
  • « Първа
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кавалер Кинг Чарлз шпаньол

#1299 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 January 2012 - 04:00 PM

Блага, какво знаеш за de'Grande Luxery Puppy, че ги препоръчваш на човека? Знаеш ли кой стои зад тази фирма, как си гледа кучетата, какви изследвания за наследствени заболявания прави, дали изобщо ваксинира животните, или просто видяхте обява, че някой продава кученца?
Цитирам: продава мопс, йорки, чихуа, чау чау, кавалер, джак ръсел, шпиц, пекинез. (Сигурно и много други, ама ме домързя да скролна надолу)
Направихте ли си труда да прочетете нещо за тях, преди да пратите човека там? Сигурна ли сте, че снимките не са крадени? Сигурни ли сте, че изобщо ще получи нещо за парите си? Какво значи според вас "само по банков път"? Защо кученцето се праща само с доставка? Какво според вас имат тези за криене?

Всъщност лична изгода ли имате да му предложите този идиотизъм, или просто видяхте някъде някаква обява и хайде юруш на доматите? (Въпросът ми е реторичен)
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#1300 Потребителят е офлайн   Блага Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 January 2012 - 07:29 PM

Показване на мнениетоGAG, в 29 January 2012 - 04:00 PM, написа:

Блага, какво знаеш за de'Grande Luxery Puppy, че ги препоръчваш на човека? Знаеш ли кой стои зад тази фирма, как си гледа кучетата, какви изследвания за наследствени заболявания прави, дали изобщо ваксинира животните, или просто видяхте обява, че някой продава кученца?
Цитирам: продава мопс, йорки, чихуа, чау чау, кавалер, джак ръсел, шпиц, пекинез. (Сигурно и много други, ама ме домързя да скролна надолу)
Направихте ли си труда да прочетете нещо за тях, преди да пратите човека там? Сигурна ли сте, че снимките не са крадени? Сигурни ли сте, че изобщо ще получи нещо за парите си? Какво значи според вас "само по банков път"? Защо кученцето се праща само с доставка? Какво според вас имат тези за криене?

Всъщност лична изгода ли имате да му предложите този идиотизъм, или просто видяхте някъде някаква обява и хайде юруш на доматите? (Въпросът ми е реторичен)

Нямам никаква лична изгода, дамата помоли да публикувам, че търси кученце във facebook, тъй като тя няма регистрация там. От нейно име публикувах и попитах, ако някой има кученца да каже. След което една жена ми прати този линк и каза, че те продават. Просто го публикувах тук. Не разбирам защо ме нападате???? Жената попита за куче, прочетете предните ми постове на тази страница и ще се убедите, че не съм толкова лекомислена и много добре знам какви са тези фирми, както и истината за зоомагазините!!!

#1301 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2012 - 08:20 PM

Извинявайте, не исках да ви обидя, просто наистина такива зооборси и търговци на едро са възможно най-неподходящото място за купуване на кученце. Особено при положение, че толкова държат никой да не ги знае кои са и как гледат животните и доколко изобщо могат са здрави. На много са им умирали така кученцата в ръцете, след като преди това порядъчно са били одрусани със сериозни суми.
А ако човекът не знае за какво точно иде реч, нека погледне какъв гнусен бизнес ще подкрепи с парите си просто с едно търсене на термина "Puppy mill".
Поздрави и да са ви живи и здрави кученцата.
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#1302 Потребителят е офлайн   Блага Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 January 2012 - 08:46 PM

Аз също писах на Aleksina да се осведоми за зооборсите, но решението от къде ще купи е нейно, не мога да налагам мнение. За себе си съм наясно, че няма да си купя от зооборса, зоомагазин и т.н.

#1303 Потребителят е офлайн   DidAlex Икона

Публикувано: 30 January 2012 - 06:02 PM

Здравейте, и аз да добавя нещо по темата.....
Преди 2-3 месеца аз също търсех да си купя кавалерче. Тази фирма доколкото разбрах е нещо като просредник между клиенти и собственици, но също и внасят от чужбина. Тогава, когато търсех имаше бебета кавалерчета бленхайм, които можех да видя при собствениците им гр, София, кв Лозенец. Разговарях с тях по телефона, казаха, че кученцата са родени и отгледани в домашни условия и че мога да видя също родителите или поне майката /не помня точно/ след предварителна уговорка за ден и час. Не съм ходила на място, предпочетох друг вариант. Взех си кученце от тази фирма ***
Доколкото знам те редовно внасят кавалерчета от Унгария и Словения. Спечелиха ме с факта, че можех да избирам от много кученца и че дават 3 месеца гаранционен срок, ако има проблем със здравословното състояние на кученцето да го заменят с друго, което никъде другаде не ми предложиха като опция. Нямам представа къде точно и при какви условия са гледани кученцата, може и да съм извадила късмет, но до момента изобщо не съжалявам за решението си.
Вие, които посрещате всяка обява с недоверие и обвинявате, че в предложенията на другите потребители има комерсиална изгода предложете от къде в България човек може да си купи кавалерче, което да е с гарантиран произход да не е на баснословна цена!!!
Това е моето кавалерче, на 3 месеца и половина е, казва се Чарли :smile:

***Мод: Редакция. Тук не се толерира рекламата на зооборси и зооферми.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#1304 Потребителят е офлайн   Aleksina Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 January 2012 - 01:59 PM

Блага благодаря ти за услугата.Аз първо говорих с тази фирма.Поисках да ми патят снимки и клип на кученцето,попитах я дали тази снимка,коята са сложили е реална(защото има абсолютно същата на обява на друга фирма преди 21 или 2 години не помня) и дали кученцата са българчета,а и дали още сучат.Отговора и беше,че е работила преди с тази фирма,а сега е сама,че снимката е реална и майката е нейна(нищо че бебетата от тази година и от преди 2 са едни и същи :) )Каза,че малките сучат по малко вече,но до 2-3 дена вече нямало да сучат.Исках да ги видя на скайп и бебетата и майката оказа се че майката е на вилата,там живее,а бебетата гледала в апартамента,а как така сучат незнам.Няма значение накрая се скри,а аз и казах,че ще тръгвам за София,за да купя кученце от нея,защото неисках да ми го изпраща по автобус.Накрая се скри изключи телефона,не прие поканата ми в скайп,нито ми отговори на пощата.Затова си помислих,че нещо не е наред и така приключих с нея.Накрая какво стана мислих да си взимам кученце от чуйбина,после реших от въпросната фирма и накрая реших да се разходя до Варна до един зоомагазин.Там видях едно кавалерче на 5 месеца,толкова мило и сладко,бяха и сложили преграда и обикаляше половината магазин.Хареса ми много и си казах взимам я,да и покажа Другият свят и сега сме заедно.Децата много я харесаха,много си играят,само дето неиска да пишка навън,но ще свикне.И така мислих варианти как да ми прати брат ми куче от Германия,а накрая си взех куче от зоомагазин и то на 5 мес. Дано да расте здрава,поне ще е по щастлива отколкото е била до сега.

#1305 Потребителят е офлайн   Radena Икона

Публикувано: 02 February 2012 - 01:16 PM

Здравейте на всички!Прочетох всичко писано дотук за Кавалерите.Много искам да си взема такова кученце.От Варна съм.Парите ,който мога да дам в момента са до 1000 лева ,но от прочетеното разбрах ,че истинските кавалерчета са над тази цена.Така ли е ? Не искам да си го вземам с изложбена цел и не държа да има родословие ,но ме притеснява въпроса със здравословното състояние.Ако някой си е взел кученце до тази цена и не е имал здравословни проблеми моля да ми пише откъде.Благодаря ви предварително!

#1306 Потребителят е офлайн   Aleksina Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 February 2012 - 02:53 PM

Здравейте,ние вече свикнахме с новата обстановка и пада голяма игра.Все още сме малко притеснени когато излизаме навън и се страхуваме,но надявам се скоро и това ще мине.Започна да джафка вече когато някой слиза по стълбите или когато сме със шапки :) .Някой може ли да ме посъветва как е добре да я храня.Аз и давам само гранули три пъти на ден по 50 грама.Така ли трябва?Чета,че вече трябва да я храня по 2 пъти на ден,но ако се храним по 2 пъти отново ли да и давам по 50 грама?И по колко кучешки солетки (от кожа които са) мога да и давам на ден и трябва ли да намаля храната ако и давам такива солети.Ние сме малко дебеланки :) Благодаря предварително за помощта.Качих снимки в албумчето,дано нашата Лоли ви хареса,там е и Блейт,но той живее в двора :)

#1307 Потребителят е офлайн   Aleksina Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 February 2012 - 08:58 PM

Здравейте,има ли хора на булсатком?Преди десет минути са давали по булсатком някакво предаване за Кавалерите.Не ми казаха какъв е знака на програмата,но давали само предавания за различните породи кучета,та днес са били нашите сладури.Някой има ли начин да разбере дали няма да има повторение и дали няма къде да го гледаме в интернет.

#1308 Потребителят е офлайн   niki_shpanyol99 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Кучета,Кавалер кинг чарлз шпаньол

Публикувано: 04 February 2012 - 11:40 AM

Здравейте Алексина,
Пожелавам ви много здраве и щастливи моменти!А относно въпросите ти за храната и дажбата, би трябвало да си пише на чувалчето с гранули.Ако я храниш 3 пъти по 50 грама, когато минеш на 2 пъти става по 75 гр. ако не се лъжа и все пак зависи от дажбите на чувалчето.Относно солетките не мога да ти отговоря, но можеш да прочетеш наистина много в раздела за хранене, включително и колко пъти на ден да храниш.А за предаването, за което говориш най-вероятно е ,,Кучета 101'',защото тези дни точно за кавалерите даваха.Каналът е Animal Planet и има много интересни предавания като цяло за животните.Можеш да видиш в You Tube ето: http://www.youtube.c...h?v=rd5dR7YR2ig , а и в сайта на Animal Planet. :smile:

#1309 Потребителят е офлайн   Aleksina Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 February 2012 - 12:25 PM

Благодаря ви много

#1310 Потребителят е офлайн   Jani-Leidy Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 21 May 2012 - 06:06 PM

Здравейте на всички! :re_037: Виждам, че от отдавна никой не е писал. Искам да попитам някой знае ли дали тази година ще има кучешки изложби или състезания в България, защото с моята хубавица искаме да се пробваме.Благодарим предварително.Поздрави на всички :smile:

#1311 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 June 2012 - 08:52 PM

Издирвам Тони :) с женски кинг присъствала е на изложба - от Пловдив.
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#1312 Потребителят е офлайн   vqcheslav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пътуване, спорт, кино, кучета
Публикувано: 14 June 2012 - 03:19 PM

До колкото знам членуваше в някое от Пловдивските Киноложки Сдружения, провери там или питай във форума някой от членовете на тези сдружения.
Някъде се загуби тази жена.

Поздрави

#1313 Потребителят е офлайн   niki_shpanyol99 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Кучета,Кавалер кинг чарлз шпаньол

Публикувано: 11 July 2012 - 04:25 PM

Тази неделя ,в Южния парк ,на централния вход откъм жк.Иван Вазов,от 19:00 - 19:30 часа всеки може да дойде на Кавалерска среща.http://www.facebook.com/events/499201586762573/?context=create.%D0%9D%D0%B5 можах да поканя всички,но се чувствайте поканени :))

#1314 Потребителят е офлайн   bobito_t Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 September 2012 - 04:58 PM

Здравейте Кавалерковци.
Ние сме от Пловдив и търсим приятелчета на Ари. Много бихме се радвали да се срещнем с други кавалерчета от нашия град.
Нека да направим кавалерска среща с майнички. Кажете кога ще ви е удобно и да се организираме

#1315 Потребителят е офлайн   Mariela i Lucky Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:Кавалер Кинг Чарлз шпаньол, Дакел, Мопс, морски свинчета, хамстери.

Публикувано: 14 September 2012 - 11:43 AM

Здравейте! От около месец искам кученце от тази порода, но мама не ми дава защтото имам морско свинче-Лъки.Много харесвам породата и ще се радвам ако някой ми даде подробна информация за отглеждане на тази уникална порода куче. Ще се радвам ако някой ми покаже и развъдник. :dog:На снимката е Лъки(извинявам се ако тук се пускат снимки само на кучета). Четох статията от началото до 11-12 страница, но не се сдържах и се регистрирах запознах се с Одри, Оззи и другото кученце дето за почваше с Б (забравих му името).Много са хубави и трите. Някои може ли да ми даде инфо за тях, понеже го обикнах даже и да не са мой.
User's Signature

Да живеят Кавалер Кинг Чарлз шпаньолите, Дакелите и Мопсовете!

#1316 Потребителят е офлайн   bobito_t Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 October 2012 - 07:48 PM

Кавалерска среща в Пловдив.
Ари и Амур.Невероятна игра падна.Изкараха си страхотно домашните любимци. Ако има други желаещи
за Кавалерска среща с най голямо уговолствие ще я организираме.
Пишете ми на : bobito_t@abv.bg
или на телефон :0898747530 Бойко Цветанов

Ето и малко снимчици....................:)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1317 Потребителят е офлайн   stravaganza Икона

Публикувано: 26 October 2012 - 06:11 PM

Привет, мили хора!

За пръв път пиша във форума, но отдавна го следя.
От известно време съсредоточено се опитвам са си намеря малко Кавалерче за отглеждане в апартамент. Смея да твърдя, че успях да изчета сериозно количество информация за породата, за селектиране, отглеждане, специфични здравословни проблеми, взимане на кученци и т.н.
Пиша Ви с молба да ми разкажете дали вашите кученца са проявили характерни генетични болести (като напр. проблеми с митралната клапа, тазобедрена диспазия, очни болести и вс. др.). Преценила съм за себе си, че породата съответства на начина ми на живот и на средата, която мога да предложа на едно куче, но все пак здравето ми е основен въпрос. Имам опит с болни животни и знам колко е тежко, не само финансово, ами и емоционално (най-вече).
Нямам възможност да закупя кученце от чужбина и се оглеждам за такова от бг, от семейство, няма да закупувам животинка от зоомагазин и развъдник, но не мога да си позволя да отделя суми за кученце - внос от лицензиран развъдник. В случай, че някой от Вас в момента има малки бебета, или му предстои скоро - ще се радвам да си побъбрим и за отглеждане и за насока от къде мога да взема куче от съвестни хора :)
Пожелавам на всички Кавалерчета и феновете им да са живи и здрави и щастливо да тичат по поляните, след което морно, отпуснали тела, да се радват на близостта между човек и куче :)

#1318 Потребителят е офлайн   Mihalkovi Икона

Публикувано: 11 December 2012 - 11:17 PM

Здравейте!

Ние сме нови собственици на малко бебе Кавалерче. Взехме го преди 4 дни и още не можем да му се нарадваме. Казва се Wooten и е роден на 13.10.2012г. Много е красив, мил, умен, игрив и любвеобилен. Обича да спи при нас и да се гушка. Полагаме много грижи и усилия за възпитанието му и можем да се похвалим, че вече може би 40% от пишканията си ги прави на определеното от нас място. Все още имаме проблеми с акитата, но се надяваме, че това ще изчезне с времето. Чувстваме се късметлии с такова чисто и любящо същество до нас.

Поздрави,
Михалкови

Прикачена снимка
Прикачена снимка

• (67 Страници) +
  • « Първа
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема