Кавалер Кинг Чарлз шпаньол
Публикувано: 19 October 2011 - 09:03 PM
plamena_petkova_, в 16 October 2011 - 07:38 AM, написа:
Много е красива, но не е добре да я загонвате с мъжко куче, тъй като предполагам, че няма родословие, пък и има бял цвят на гърдите, а не би трябвало.
Иначе е голяма сладурана, много харесвам black & ten :)
Публикувано: 24 October 2011 - 03:44 PM
vqcheslav, в 19 October 2011 - 09:03 PM, написа:
Много е красива, но не е добре да я загонвате с мъжко куче, тъй като предполагам, че няма родословие, пък и има бял цвят на гърдите, а не би трябвало.
Чакай сега,нещо немога да те разбера,защото няма родословие и хората да нямат поколение,тва е меко казано смешно.Хората си обичат кучето и искат поколение от него,но немогат да имат защото кучето няма родословие!!!!!!!!!!!!Аз съм чувал че в чужбина родословието струва 40-50 евра!!!!!!!!
П.С.Иначе нашата принцеса вече е здрава и е ваксинирана най-накрая,след 50 дена боледуване........................
Публикувано: 27 October 2011 - 06:53 PM
По принцип родословието е безплатно нявсякъде :), може би само фалшивите са платени.
И си мисля, че по-цял свят развъждането става само с кучета с родословие, най-близки до стандарта за породата/оценено от специалисти/ доказано от лекар без вродени аномалии и характерни за дадената порода болести.
Отделно при въпросното кученце разцветката му е "Black and Ten" и никъде не се споменава за бял цвят, както е при него, иначе кученцето е страхотно не искам да ме разбира стопанката му погрешно, то би трябвало да е перфектен домашен любимец и много да се обичат взаимно :)
Пък вие си се смейте колкото искате и си загонвайте кучето, както намерите за добре, мисля че досега няма наказан за подобно начинание :)
Поздрави
mury, в 24 October 2011 - 03:44 PM, написа:
vqcheslav, в 19 October 2011 - 09:03 PM, написа:
Чакай сега,нещо немога да те разбера,защото няма родословие и хората да нямат поколение,тва е меко казано смешно.Хората си обичат кучето и искат поколение от него,но немогат да имат защото кучето няма родословие!!!!!!!!!!!!Аз съм чувал че в чужбина родословието струва 40-50 евра!!!!!!!!
П.С.Иначе нашата принцеса вече е здрава и е ваксинирана най-накрая,след 50 дена боледуване........................
Публикувано: 28 October 2011 - 07:01 PM
2.Нашето куче е от развъдник в Словакия/нали съветвате хората да купуват оттам/ е това не попречи кученцето да дойде болно.Вие не знаете дали нашето има родословие,за да се изказвате така,ами ако има,кво тогава,сигурно ще обвините лекаря............................
3.Станаха 50 дни,защото се опитваше всичко,преди да се стигне до инжекции и антибиотици,ако вашият лекар лекува директно с антибиотици-добре,нашия не.
Поздрави
Публикувано: 28 October 2011 - 08:23 PM
mury, в 28 October 2011 - 07:01 PM, написа:
2.Нашето куче е от развъдник в Словакия/нали съветвате хората да купуват оттам/ е това не попречи кученцето да дойде болно.Вие не знаете дали нашето има родословие,за да се изказвате така,ами ако има,кво тогава,сигурно ще обвините лекаря............................
3.Станаха 50 дни,защото се опитваше всичко,преди да се стигне до инжекции и антибиотици,ако вашият лекар лекува директно с антибиотици-добре,нашия не.
Поздрави
Пак казвам родословието е безплатно и не се заплаща, ако не сте ме разбрали предният път, развъдчикът ти го дава и не те пита дали искаш или не, ти си го правиш каквото искаш.
И как разбрахте, че е от развъдник, а не ферма за кучета/развъждани безразборно/, ходихте да си го вземете ли, видяхте регистрацията им в FCI ли, видяхте майката и бащата ли, видяхте задължителните медицински изследвания ли?
Друг е въпроса, че няма 100% гаранция, че няма да се разболее, но е много по-малък процента това да се случи.
Но мисля да прекратя този разговор.
Поздрави :)
Поздрави
Публикувано: 06 November 2011 - 06:00 PM
Публикувано: 07 November 2011 - 09:06 PM
plamena_petkova_, в 06 November 2011 - 06:00 PM, написа:
Здравейте,
Нямам нищо против вас и другите, просто казвам моето мнение, не е нужно да го слушате.
Да оставим на страна факта, че кучето няма родословие.
Просто си има стандарт за породата и там се казва, че при разцветка "Black and Tan" белият цвят е нежелан.
Това не прави кучето ви по-лошо, просто аз не съм съгласен, че е правилно да го развъждате или просто да го загонвате, защото е здравословно според някои хора.
Но това, че всички развъдчици, кинолози и аз споделяме това мнение, не означава че ви казваме какво да правите, това си е изцяло ваша работа. Просто споделям моето мнение, все пак това е форум и всеки може да каже мнението си. Предполагам, че сте минимум средно интелигентен човек и сама ще си намерите стандарта за породата ако имате желание.
Успех
Публикувано: 29 November 2011 - 08:55 PM
На 04.12.2011 от 11:00ч. до 12:30ч.(неделя) отново ще има Кавалерска среща, в парка зад х .Хилтън. Ето и страницата в facebook: http://www.facebook....55484440&ref=ts
Публикувано: 05 December 2011 - 12:12 PM
Родена е на 11.10.2011. в развъдник в Словакия. Ще съжителства с двама батковци (синовете ми) на по 5 и 7 години. До момента усилията ми са да я опазвам от изблиците на радост и нежност на момчетата :)
Снимката, която качвам е от първите часове вкъщи - след като батковците я изтощоха от игра, Кари заспа на една възглавница, а те решиха да я украсят с елементи от пъзел :)
Моля да ни препоръчате ветеринар в София, тъй като я взехме от Варна и първя преглед й го направиха там. Живеем в Дианабад.
Поздрав!
Публикувано: 05 December 2011 - 12:47 PM
Vanilia, в 05 December 2011 - 12:12 PM, написа:
Родена е на 11.10.2011. в развъдник в Словакия. Ще съжителства с двама батковци (синовете ми) на по 5 и 7 години. До момента усилията ми са да я опазвам от изблиците на радост и нежност на момчетата :)
Снимката, която качвам е от първите часове вкъщи - след като батковците я изтощоха от игра, Кари заспа на една възглавница, а те решиха да я украсят с елементи от пъзел :)
Моля да ни препоръчате ветеринар в София, тъй като я взехме от Варна и първя преглед й го направиха там. Живеем в Дианабад.
Поздрав!
Водете го веднага на лекар, щото отзивите за варненския развъдник-борса никак не са добри.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 06 December 2011 - 01:07 PM
Публикувано: 10 December 2011 - 06:50 PM
Трябва да има такъв със цел запазване на породата чиста,но това е само като изискване ,за да продължи всяка порода да съществува такава каквато е наложена като стандарт ,някога и от някого.Аз самата не позволявам някой да ми налага стандарти и затова не съм фен на така наречените чисти породи.Това ,че някой е решил как трябва да изглежда кученце от дадена порода си е негово виждане.Обичайте домашните си любимци такива каквито са, със или без бяло на определени места.Важното е да са здрави.Пък и винаги човек може да регистрира нова порода,.
Друг е въпроса ,ако официално искаш да развъждаш тази порода,тогава трябва да се спазят някой изисквания.

Не следвай никого, следвай само себе си
Публикувано: 13 December 2011 - 11:44 AM
Имам въпрос относно храненето на Кавалерите.Нашия Ари е много прецизен към гранулите.Какви ли не гранулки от висок клас му давах и все се мръщи.Хапва ги но с нежелание.Даже дажбата за деня му остава за следващия ден.Пробвах го с домашна храна.Луд е по нея. Незнам дали е правилно да му давам само домашна храна.Моля за вашите коментари по темата...
Предварително ви благодаря........

Вход

Горе
Цитиране +