Кавалер Кинг Чарлз шпаньол
Публикувано: 24 November 2008 - 08:38 PM
Все пак първата крачка е направена. Който има някакви въпроси или иска подробности, нека пита :blink:
Публикувано: 26 November 2008 - 10:31 PM
Между другото - вие по колко храна на ден сте давали на вашите кавалерчета като са били на по 3 месеца?
Ние в момента го храниме с Ройял Канин, и имаме спорове с жена ми дали да му даваме и друга храна и допълнителен калций... Според мен в Ройала си има всичко необходимо...
Публикувано: 27 November 2008 - 11:43 AM
Ние на Бари не сме му давали допълнително калции,не е необходимо при положение,че го храните с Роял Канин.Бари от бебе прояви непоносимост към сухата храна и за това започнах да му готвя като намалихме гранулите до минимум.Поради тази причина започнахме да даваме витамини на прах като добавка към храната.Лекарите ни увериха,че това е предостатъчно за куче от дребна порода.Повечето кучкари,които познавам са на мнение,че домашната храна е по-доброто.Но зависи разбира се от породата и усмотрението на стопанина :blink:
На по-едрите породи е задължително добавката на калции.
Бари си израстна без калции и няма никакъв проблем с костите.
Оззи кога е роден?
Целувки на малкия сладур :wub:
като пораснете и започнете да се разхождате може да си направиме една обща среща.Ние вече познаваме Атила :drugarche:
Ето го нашия Бари ;)това е зимния ни екип :yahoo:
Публикувано: 28 November 2008 - 12:40 PM
Ние сме новички! Кучо се казва Шърли и е родена на 14.09.2008 г. При нас е от 9 дни, но беше доста болна, явно беше настинало милото от пътя. Сега се пооправи и вече взе да налага тормоз над мамка си и тейко си. Въпреки невинното си излъчване доста обича да гризка и хапка, а ако не искаш да си играеш с нея или да я гушиш, започва да издава най-жалните звуци на света и се оттегля в покоите си за кратка сръдня. Вече си личи, че ще е малък деспот и ще трябва яко възпитаване, но към момента се изучаваме една друга и преценяваме до къде може да стигнем.
Това е от нас. Очакваме да ни приемете във вашето общество.
Публикувано: 28 November 2008 - 01:48 PM
Тук със сигурност ще намерите нови приятели.
Публикувано: 28 November 2008 - 02:13 PM
Добре дошли на Тейчето и прекрасната бебуна Шърли. Много се радвам, че момиченцето вече е добре и с нетърпение очаквам да го запознаем с другата му братовчедка, Титка - видна бандитка има на какво да я научи ;D
Публикувано: 28 November 2008 - 02:44 PM
:blink: А, сега две думи и за КЛУБА. Това е направо страхотно, много се радвам и специални поздравления за Атила/Ати. Най-накрая ще си имаме собствен клуб и вероятно възможност за развъждане на малки сладки кавалерчета. Няма да ги търсим навън. Браво, Ати! Това изисква много енергия и от сърце ти пожелавам успех! Ако можем да сме полезни с нещо, пиши! :wub:

Това е Одри. Не прави на другите това, което не искаш да направят на теб!
Публикувано: 28 November 2008 - 03:13 PM
Позволявам си да пиша, тъй като от известно време чета постовете ви и много ме радвате. Кученцата са страхотни. Аз самата имам куче - среден немски шпиц.
Поздравления за развитието ви в темата и извън нея. Страхотни сте с прекрасни кучета :blink:
Успех! :blink:
Публикувано: 29 November 2008 - 09:13 AM
Шърли е голяма сладурана!!! Откъде я взехте, и каква й беше болежката? Как я излекувахте, и кога планирате да я ваксинирате?
Самите ние в момента имаме вкъщи един малък бандит, роден с две седмици разлика от Шърли. Вече писах в темата, че и нашия Оззи дойде вкъщи болен, и до ден днешен чакахме да оздравее напълно, и да го заведем за ваксина. А това живот и здраве ще стане днес. След много консултации решихме да му сложим 6-валентата холандска Nobi-vac (DHPPi-LR). Включва всичките онези страшни за малките ни любимци думички - паравироза, гана, бяс и т.н.
Публикувано: 29 November 2008 - 02:16 PM
С Шърли се намерихме по обява в интернет. Оказа се, че обявата е от магазин, който обаче не държи налични кученца, а ги поръчва от някакъв "развъдник" в Северна България, но този "развъдник" май е нещо като разпределителна централа, в смисъл, че явно внасят доста кученца и ги държат там може би за да снабдяват магазини. Иначе историята със заболяването прилича досущ на Вашата - още първия ден като се взехме покашляше, а до вечерта бухаше здраво. Естествено много се уплаших и още на другия ден заминахме на доктор. Сега сме на антибиотици вече 8 ден (днес се надявам да е било за последно), а започнахме с по-леко лечение за 2 дни, но нещата се задълбочиха. Относно ваксината - Шърли има някакъв медицински паспорт, като първата ваксина (най-ранната) е с подпис и печат от словашки доктор, а втората се състои само от лепенка Nobivac. Нашият доктор каза, че тази втората "все едно не е слагана" и като оздравее напълно ни чакат цели две ваксини. Голяма акане и пишкане ще се случва, но няма как, нали сме бебета. Просто не искам да си мисля, как ги гледат тези нещастни мишки, би трябвало поне от алчност да ги пазят и да ги транспортират по начин, който да намали риска от настинки и други заболявания.
По отношение на ваксините мисля, че в България тази ваксина Nobivac, за която говориш е най-добра и най-често се слага (поне на другото ми куче вече 14 год. слагаме само нея).
Иначе много харесвам всички кученца в този раздел, а и по принцип много обичам всякакви животни.Вашият Оззи е много готин, жалко, че няма да може да ни стане гадже, но кой знае, ако младите се обикнат.... ;) Ще се радваме много да се обадите, когато започнете да излизате, а и ние също приключим с ваксините и да направим едне съвместна игра.
Публикувано: 29 November 2008 - 02:30 PM
Цитат

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 29 November 2008 - 06:08 PM
Кавалер, относно клуба, аз го направих с абсолютно идеалистична цел, аз самата няма да правя развъдник, поне засега :blink:, но който има такова желание, клубът ще помага с каквото може. Въпреки че все още не сме вписани в БРФК (както казах подали сме молба, но ще имат Общо събрание по-късно), това не пречи да приемаме нови членове. Ако някой има желане, може да си направим една обща среща и да го обсъдим. Идеален повод да се видим всички заедно :blink: Ако искате давайте предложения за удобно време за среща.
Публикувано: 29 November 2008 - 10:23 PM
Нека се чуем, искам да питам някои неща и да дам малко информация. Все неща, през които и ние с Оззи сме минали.
В интерес на истината вашето кученце го видях точно когато избирах Оззи. Не в зоомагазин. Това беше на 30-ти октомври 2008 г.
Публикувано: 30 November 2008 - 10:56 AM
благодаря за приветствието и за желанието Ви да работите за развититето на тази прекрасна порода. Относно покупката на Шърли, момичето от магазина не ми каза, че е внасяна, просто обясни, че кученцата са в гр. .....(Плевен или Търново) и аз, като лаик останах с впечетлението, че са родени там, понеже по същото време имаше обява за Кавалерчета от гр. Пловдив, които според жената, която отговоряше на посочения телефон са родени в смейство. Та накрая, когато отидох да внеса депозит за Шърли след като си поговорихме ми се изясни, че не става въпрос за развъдник, а за място където се внасят кученцата и се поръчват от там. В интерес на истината, моите хора, които разбират от кучета и търговия с кучета ме предупредиха, че "кучето сигурно ще се разболее" и че "сигурно няма ваксини" и т.н., но аз понякога съм доста голям инат и тъй като бях вече влюбена в тези муцунки се бях побъркала, докато си я взема.
Публикувано: 30 November 2008 - 12:16 PM
много ви е хубава малката принцеса,да ви е жива и здрава и много да ви радва за напред.Това са изключителни кученца,ние сме влюбени в породата :blink:
Явно всички сме имали здравословни проблеми при вземането на малките сладури,Бари също беше болен :(
Много ще се радваме да направиме обща среща на всички кавалерчета,за тях ще бъде голяма радост и щура игра :yahoo:
Поздрави на всички бандити от нас :wub:
Публикувано: 30 November 2008 - 03:10 PM
Нас ни чака и операция на пъпна херния :(, както при момиченцето на Кавалер. От сега съм се спекла, но до тогава има още време. Иначе за игрите - нас ще трябва да ни почакате поне още 1 1/2 мес., докато ни сложат всички ваксини.
От нас много неделни тюленски целувки!
Публикувано: 01 December 2008 - 04:44 PM
Дайте малко повече инфо за пъпната херния... :(
Публикувано: 01 December 2008 - 05:17 PM
Чаках те да драснеш на лични.
Относно хернията - Шърли, както сигурно си разбрал също е с пъпна херния. При нея се налага да оперираме, защото доктора обясни, че при момичетата е добре да се оперира, заради особеностите на женските органи и евентуално, ако трябва да ражда. При момченцата май може и да не се оперира. Вчера моя близка, която също пише, тук ми разказа, че нейното мъжко куче си е живяло цял живот с такава херния и не е имало никакви проблеми.