Кавалер Кинг Чарлз шпаньол
Публикувано: 08 November 2008 - 09:47 AM
Но ако държите да е вътре, мисля че банята е добър вариант. На принципа на котките, темата дадена от bushkata ще ти е полезна.
Между другото и Ати беше подложен на много манипулации на първия ден-смяна на къщата, доктор, ваксини, чип, къпане. И той се беше шашнал много и един ден само спа. Даже понеже развъдчиците казаха, че е много игрив, аз си казах да бе, игрив друг път. Но той много бързо ме опроверга :blink:
Качвам две наши снимки, по-късно,ако успея да ги смаля, ще кача още :wub: Скорошно оздравяване!
Публикувано: 08 November 2008 - 10:11 AM
Публикувано: 08 November 2008 - 10:19 AM
Публикувано: 08 November 2008 - 12:17 PM
Честито име, Оззи :blink:
Ето и още няколко наши снимки :blink:
Публикувано: 10 November 2008 - 01:15 PM
:wub: И така, добре дошла в нашата група! :wub: Колко сте големи, момченце ли сте или момиченце? Може и да си написала, но явно се излагам и пак те моля да ме извиниш. :yahoo: Много се радвам, че вече сме голяма група и можем да си правим срещи /поне на тези, които сме в София/ и да се запознаем на живо. Ще изчакаме мъниците да порастнат и да заякнат и веднага среща. :yahoo:
Моля, пишете за малките сладури и изпращайте снимки да им се радваме.
:rolleyes: До скоро!

Това е Одри. Не прави на другите това, което не искаш да направят на теб!
Публикувано: 10 November 2008 - 02:57 PM
Kavaler,radvam se,4e se poqvi,otdavna nqma6e novini ot vas.Kak e Odri?Ka4ete neini snimki.Hubava ideq predlaga6 za ob6ta sre6ta,dano da se osa6testvi.Otdavna iskame da se zapoznaem s vas :yahoo:
4estito ime Ozzi.Nqmam ni6to protiv da se 4ueme i da pomogna s kakvoto moga.Moqt gsm e 0886 300 916-Lili.Kak se sdobihte s Ozii?
Eto malko na6i snimki :blink:
ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА
МОД
Публикувано: 10 November 2008 - 07:29 PM
Ати (цялото му име е Атила, все пак е унгарец ;))онзи ден стана на 5 месеца. Много е добричък и умен. Вече не прави никакви бели вкъщи, което си е цяло постижение за по-малко от месец, при положение, че го разхождаме само сутрин и вечер. Не знам дали съм споменавала, но имаме и котка. Та двамата вече свикнаха заедно и даже си играят. Когато съм вкъщи ходи постоянно след мен (включително спи пред банята докато се къпя ;D) и ме ближе във всеки удобен момент.
Имаме само малък проблем с храненето, ще съм благодарна ако ми дадете някакъв съвет. Проблемът е, че не иска да яде гранули, пробвах всички премиуми и ги смесвах с какво ли не-пилешко, пастет, консерви. Яде много малко и то с мъка, от ръка. Мисля си да го захраня с нещо от споменатите във форумите - ориз с месо/кайма, кисело мляко, зеленчуци, но имам две притеснения. Първо-сега расте, а по-балансирана храна от гранулите няма, каквото и да бъркам едва ли ще съдържа всичко необходимо. И второ-сега си изгражда навиците и ме е страх,че ако свикне на готвено никога няма да прояде гранули, а това не е добре.
Ще чакам още снимки от вас, да не пълня форума само с наши снимки ;)
Публикувано: 10 November 2008 - 11:52 PM
Сега е вече много много по-добре.
И естествено - както и при децата при много и безумна игра става играчка-плачка :-) (но всичко е наред, докато тичаше се спъна и единствено се стресна малко)...
http://www.youtube.c...h?v=0JaHwPJZbWE
Много сериозно се чудим дали няма нещо котешко в него :-)
Публикувано: 11 November 2008 - 11:49 AM
;) Атила/Ати бъдете упорити с гранулите. Нашата Одри също не ги искаше, но като не й давам друго на втория ден всичко си изяжда. Знам, че сега растете, но и сега е момента, в който си налага характерчето. Ще се повърти и после ще си ги изяде. Аз лично храня моята с VOBRA, за хипералергични кученца - има различни варианти по отношение на вкуса и си ги хапва. За нея най-любимата храна е тази, която е на масата. Направо полудява, но .... е честичко някой й дава по малко, но само малко. :wub: Е, това е засега! До скоро!
:wub: Целувки за всички сладки кавалерчета! :wub:

Публикувано: 11 November 2008 - 01:49 PM
С киселото мляко обаче сме малко скарани. Не иска да го яде от паничката, но в същото време ако му се дава от ръка го омита за нула време. И въобще съм забелязал, че каквото и да му се даде от ръка го изяжда на секундата...
И малко офф....
Преди време имах един котарак (казваше се Пешо-садиста), който можеше да седи цял ден вкъщи и почти да умира от глад (при положение, че има много храна в паничката), но ни чакаше да се приберем от работа и да го погалим за да се нахрани... Това беше към 1990-та година в Киев. Тогава имаше невероятна криза за всичко, магазините бяха празни, а ние му се молихме да яде телешки салам... :huh:
Публикувано: 11 November 2008 - 01:54 PM
Публикувано: 11 November 2008 - 02:54 PM
явно с храната всички сме имали проблеми за съжаление.Като бебе Бари също не искаше да яде гранули,с триста зора хапваше от ръката ми по малко.Но явно той си е усещал,че не му понасят,защото се оказа,че му дразнят коремчето.Тогава намалихме дозата и започнах да му готвя.И тъй като в нашата храна няма всичко необходимо,лекарите ни посъветваха да добавяме витамини на прах веднъж на ден.Те съдържат всички необходими съставки за пълноценния растеж на младо куче.Явно тези витамини му отвориха апетита и сега се храним доста доволно,много е лакум.Вече тежи 9,5 кг. и сме на 10,5 месеца :yahoo:Който казва,че не е полезно кучето да се храни само с готвена храна,изобщо не е прав.С колкото кучкари съм говорила на тази тема,всички са на мнение и имат личен опит,че е много по добре и здравословно за животинките да им се дава домашно приготвена храна.Знаеш какво слагаш в нея,докато в състава на гранулите не можем да бъдем сигурни.Разбира се всеки преценя кое е наи добро за неговото куче.Аз лично съм отгледала тъкмо 3 хубави и здрави кученца от различни породи и са хранени до голяма степен с домашна храна.
Много се радвам,4е групата на кавалерите расте и се множим.Породата трябва да се разпространи повече в България,защото това са изключителни кученца :blink:
Поздрави на всички и целувки на малките съкровища :wub:
Публикувано: 11 November 2008 - 11:31 PM
Публикувано: 13 November 2008 - 11:08 AM
:blink: Още не сме се снимали. Одри е добре, ходим на Витоша. Там се чувства много добре. Като замаха с опашката и само размята опадалите листа нагоре-надолу. В момента в планината е много красиво. Все още е топличко и препоръчвам на кучовци разходка горе. :wub: Пишете, чета всичко, макар да нямам много време за писане! :P