Dog.bg Форуми : Кавалер Кинг Чарлз шпаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (67 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кавалер Кинг Чарлз шпаньол

#201 Потребителят е офлайн   Attila/Atti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 November 2008 - 09:47 AM

Ужас, много ми е трудно да публикувам в този форум, успявам на стотния път. Не съм специалист и някой много бързо може да ме сдъвче :izcherven:, но смятам, че кученцето може да се извежда навън отсега. Така ще си изгради навици от малко. Те са наистина много умна порода и ако се научи, че вътре може, трудно ще го промените. А и не върви да му се карате, след като по-рано това сте искали. Ние Ати го извеждаме от първия ден, но той беше малко по-голям-на почти 4 месеца.
Но ако държите да е вътре, мисля че банята е добър вариант. На принципа на котките, темата дадена от bushkata ще ти е полезна.
Между другото и Ати беше подложен на много манипулации на първия ден-смяна на къщата, доктор, ваксини, чип, къпане. И той се беше шашнал много и един ден само спа. Даже понеже развъдчиците казаха, че е много игрив, аз си казах да бе, игрив друг път. Но той много бързо ме опроверга :blink:
Качвам две наши снимки, по-късно,ако успея да ги смаля, ще кача още :wub: Скорошно оздравяване!

#202 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2008 - 10:11 AM

Куче су езвежда не по-рано от 2 седмици след 3-та ваксина, а кой както си реши. Ако му се рискува да му умре кучето от собствената му немърливост или по-точно превзетост да не му пишка в къщата - да действа. Но как се взима куче без да се помисли за това??? Ми ще пишка и ака много ясно и всеки трябва да го е обмислил преди покупката.....и аз защо пиша, като само се изнервям с простотии не знам...

#203 Потребителят е офлайн   saab Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2008 - 10:19 AM

Имаме си име.  :yahoo:

Представям ви Оззи:

Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка

Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка

Качена снимка Качена снимка Качена снимка

#204 Потребителят е офлайн   Attila/Atti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2008 - 12:17 PM

Както казах, изказвам лично мнение и никого не ангажирам с него. Приятелят ми е отгледал не е едно куче без да спазва това прословуто "правило" и не е имал проблеми с нито едно от тях. Не смятам, че това да държиш на хигиената в дома си и на възпитанието на кучето си, е превзетост.
Честито име, Оззи :blink:
Ето и още няколко наши снимки :blink:

#205 Потребителят е офлайн   Attila/Atti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2008 - 12:18 PM

...

#206 Потребителят е офлайн   Bleda Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 November 2008 - 01:32 PM

Здравейте фенове на породата-следя форума и искам да споделя с всички вас-Кавалерите са страхотни кучета, и умни и игриви и добри.Може да ви е странно,но те са и страхотни ловци(стига да са научени и на това).Поздравявам Ви за добрия избор.

#207 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2008 - 01:15 PM

:blink: Моля за извинение Attila/Atii, но съм толкова заета, че съм прочела по диагонал твоето влизане във форума и реших, че нямаш свое кавалерче, а ни предлагаш само снимки от изложбата.  :huh:
:wub: И така, добре дошла в нашата група!  :wub: Колко сте големи, момченце ли сте или момиченце? Може и да си написала, но явно се излагам и пак те моля да ме извиниш.  :yahoo: Много се радвам, че вече сме голяма група и можем да си правим срещи /поне на тези, които сме в София/ и да се запознаем на живо. Ще изчакаме мъниците да порастнат и да заякнат и веднага среща. :yahoo:
Моля, пишете за малките сладури и изпращайте снимки да им се радваме.
:rolleyes: До скоро!
User's Signature

Това е Одри. Не прави на другите това, което не искаш да направят на теб!

#208 Потребителят е офлайн   Cavalier Spaniel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2008 - 02:57 PM

Zdraveite,
Kavaler,radvam se,4e se poqvi,otdavna nqma6e novini ot vas.Kak e Odri?Ka4ete neini snimki.Hubava ideq predlaga6 za ob6ta sre6ta,dano da se osa6testvi.Otdavna iskame da se zapoznaem s vas :yahoo:
4estito ime Ozzi.Nqmam ni6to protiv da se 4ueme i da pomogna s kakvoto moga.Moqt gsm e 0886 300 916-Lili.Kak se sdobihte s Ozii?
Eto malko na6i snimki :blink:

ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА

МОД

#209 Потребителят е офлайн   Cavalier Spaniel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2008 - 02:59 PM

:yahoo:...

#210 Потребителят е офлайн   Attila/Atti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2008 - 07:29 PM

Здравей Кавалер:blink:Няма проблем, разбирам те. Аз обаче изчетох форума около 10 пъти и вече знам всичко наизуст ;D В крайна сметка по стечение на обстоятелствата взехме мъжкото кученце, както ти бях писала женското беше на 20 дена, което ми се стори прекалено рисковано. А и всъщност първата ни среща беше с развъдчиците, от които взех Ати, а след като го видях наистина нямах никакви колебания :blink:
Ати (цялото му име е Атила, все пак е унгарец ;))онзи ден стана на 5 месеца. Много е добричък и умен. Вече не прави никакви бели вкъщи, което си е цяло постижение за по-малко от месец, при положение, че го разхождаме само сутрин и вечер. Не знам дали съм споменавала, но имаме и котка. Та двамата вече свикнаха заедно и даже си играят. Когато съм вкъщи ходи постоянно след мен (включително спи пред банята докато се къпя ;D) и ме ближе във всеки удобен момент.
Имаме само малък проблем с храненето, ще съм благодарна ако ми дадете някакъв съвет. Проблемът е, че не иска да яде гранули, пробвах всички премиуми и ги смесвах с какво ли не-пилешко, пастет, консерви. Яде много малко и то с мъка, от ръка. Мисля си да го захраня с нещо от споменатите във форумите - ориз с месо/кайма, кисело мляко, зеленчуци, но имам две притеснения. Първо-сега расте, а по-балансирана храна от гранулите няма, каквото и да бъркам едва ли ще съдържа всичко необходимо. И второ-сега си изгражда навиците и ме е страх,че ако свикне на готвено никога няма да прояде гранули, а това не е добре.
Ще чакам още снимки от вас, да не пълня форума само с наши снимки ;)

#211 Потребителят е офлайн   saab Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2008 - 11:52 PM

Ето го нашия бандит.
Сега е вече много много по-добре.
И естествено - както и при децата при много и безумна игра става играчка-плачка :-) (но всичко е наред, докато тичаше се спъна и единствено се стресна малко)...

http://www.youtube.c...h?v=0JaHwPJZbWE

Много сериозно се чудим дали няма нещо котешко в него :-)

#212 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2008 - 11:49 AM

:blink: И ние мислим, че Одри е котка. Даже иска да си играе с уличните, но те не я допускат.  ;D Много е смешна! В момента нямаме нови снимки. При първа възможност ще пуснем. :yahoo:
  ;) Атила/Ати бъдете упорити с гранулите. Нашата Одри също не ги искаше, но като не й давам друго на втория ден всичко си изяжда. Знам, че сега растете, но и сега е момента, в който си налага характерчето. Ще се повърти и после ще си ги изяде. Аз лично храня моята с VOBRA, за хипералергични кученца - има различни варианти по отношение на вкуса и си ги хапва. За нея най-любимата храна е тази, която е на масата. Направо полудява, но .... е честичко някой й дава по малко, но само малко.  :wub: Е, това е засега! До скоро!
:wub: Целувки за всички сладки кавалерчета!  :wub:
User's Signature

#213 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2008 - 01:42 PM

Две супени лъжици кисело мляко върху гранулките и ги нямаааа. Моето не е кавалерче, но си е куче, пробвайте и ще видите, че номера действа. Също и малко пелишки бульон, ако сте варили пиле.

#214 Потребителят е офлайн   saab Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2008 - 01:49 PM

Нашия Оззи няма никакви проблеми с гранулите - дори много му харесват.
С киселото мляко обаче сме малко скарани. Не иска да го яде от паничката, но в същото време ако му се дава от ръка го омита за нула време. И въобще съм забелязал, че каквото и да му се даде от ръка го изяжда на секундата...

И малко офф....
Преди време имах един котарак (казваше се Пешо-садиста), който можеше да седи цял ден вкъщи и почти да умира от глад (при положение, че има много храна в паничката), но ни чакаше да се приберем от работа и да го погалим за да се нахрани... Това беше към 1990-та година в Киев. Тогава имаше невероятна криза за всичко, магазините бяха празни, а ние му се молихме да яде телешки салам...  :huh:

#215 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2008 - 01:54 PM

;D Това е невероятно! Но не е добре да допускате бебето да ви се качи на главите. Това си е мое виждане, де, но ако не му дадете 1-2 пъти и после ще си ги омете от чинийката. И мойта ми въртеше такива номера, ама и орязах квитанциите. Давах и по-вкуснички неща в чинийката и тя не им устояваше след известно време. Така се отказа да чака да яде от ръка. ...то аз какво ли не преживях с нея и това пусто ядене! Тя изобщо пък не искаше да яде пред лятото, че се видях в чудо тогава. Не знаете колко може да е изобретателен човек като му опре до д-то някакъв проблем.  ;D

#216 Потребителят е офлайн   Cavalier Spaniel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2008 - 02:54 PM

Здравейте и от нас,
явно с храната всички сме имали проблеми за съжаление.Като бебе Бари също не искаше да яде гранули,с триста зора хапваше от ръката ми по малко.Но явно той си е усещал,че не му понасят,защото се оказа,че му дразнят коремчето.Тогава намалихме дозата и започнах да му готвя.И тъй като в нашата храна няма всичко необходимо,лекарите ни посъветваха да добавяме витамини на прах веднъж на ден.Те съдържат всички необходими съставки за пълноценния растеж на младо куче.Явно тези витамини му отвориха апетита и сега се храним доста доволно,много е лакум.Вече тежи 9,5 кг. и сме на 10,5 месеца :yahoo:Който казва,че не е полезно кучето да се храни само с готвена храна,изобщо не е прав.С колкото кучкари съм говорила на тази тема,всички са на мнение и имат личен опит,че е много по добре и здравословно за животинките да им се дава домашно приготвена храна.Знаеш какво слагаш в нея,докато в състава на гранулите не можем да бъдем сигурни.Разбира се всеки преценя кое е наи добро за неговото куче.Аз лично съм отгледала тъкмо 3 хубави и здрави кученца от различни породи и са хранени до голяма степен с домашна храна.
Много се радвам,4е групата на кавалерите расте и се множим.Породата трябва да се разпространи повече в България,защото това са изключителни кученца :blink:
Поздрави на всички и целувки на малките съкровища :wub:

#217 Потребителят е офлайн   Bleda Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 November 2008 - 08:34 PM

Въпросче до dolittle-вие какво кученце си имате.Виждам,че сте добре запознати с проблемите на кучетата и ми е любопитно каква порода сте предпочели?

#218 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2008 - 11:31 PM

Моята мечта бе да имам кавалерче, но не се осъществи и сега се радвам на малко самоедче. Не може да се каже, че съм го предпочела, просто мъжът ми беше съгласен единствено на такова куче, а то беше номер 2 в таблицата ми и си взехме Изи. Но се надявам един ден да си имаме и кавалерче! Мъжът ми вече е по-навит и това дължа на смимките на невероятните бонбони от тази темичка! Помислете си само какви сладури имате, след като го навихте да си имаме някой ден и ние.

#219 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2008 - 11:08 AM

:yahoo: Здравейте, кавалерчета! Saab, докато гледах клипчето се чудех - това моето кученце ли е или е твоето? Мисля, че тези сладурчета са уникални и много, много сладки. Когато Одри се разиграе така /тя си има топчица/ настава голям смях. Сама си подава, гони, хапе и напада, а като се затича с тази скорост й казваме, че се прави на ракета. :yahoo:
:blink: Още не сме се снимали. Одри е добре, ходим на Витоша. Там се чувства много добре. Като замаха с опашката и само размята опадалите листа нагоре-надолу. В момента в планината е много красиво. Все още е топличко и препоръчвам на кучовци разходка горе. :wub: Пишете, чета всичко, макар да нямам много време за писане!  :P
User's Signature

#220 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2008 - 11:19 PM

:yahoo: Ето малко снимчици - от лятото са, но е ....сладка-а-а-а! :yahoo:
User's Signature

• (67 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни