Кавалер Кинг Чарлз шпаньол
Публикувано: 01 December 2008 - 05:17 PM
Чаках те да драснеш на лични.
Относно хернията - Шърли, както сигурно си разбрал също е с пъпна херния. При нея се налага да оперираме, защото доктора обясни, че при момичетата е добре да се оперира, заради особеностите на женските органи и евентуално, ако трябва да ражда. При момченцата май може и да не се оперира. Вчера моя близка, която също пише, тук ми разказа, че нейното мъжко куче си е живяло цял живот с такава херния и не е имало никакви проблеми.
Публикувано: 01 December 2008 - 06:22 PM
Цитат
Да, ама поради факта, че в " ония години" ми отказаха доста лекари да оперират, защото все още не се практикуваше често хирургията при кучета и котки.
Ако сега ми се случи такова куче- ще го оперираме обезателно!
Публикувано: 01 December 2008 - 08:02 PM
Иначе ето три снимки от съботното ни ходене на ветеринар.
Оззи е на топло като малко кенгуру. Голямото "кенгуру" е жена ми ;D
Публикувано: 01 December 2008 - 08:07 PM
Saab, нашето момиченце доста започна да се чеши, вие имахте ли подобен проблем?
Публикувано: 01 December 2008 - 08:25 PM
Ние даваме на Оззи четвъртинка. И много му харесва. Дори му го даваме като награда когато се държи добре, или направи нещо което се иска от него.
Публикувано: 01 December 2008 - 10:51 PM
Здравейте на всички! Аз съм Ани (голямото "кенгуру" ;)) и заедно със Saab и Оззи сме едно семейство. :blink:
Та за калция да уточня, че му давахме 15 дни и сега сме 15 дни в почивка, но се чудим дали да му даваме още ...И аз прочетох доста противиречиви мнения, включитено и за този сорт "почивки" ... :-
Публикувано: 01 December 2008 - 11:01 PM
Цитат
Другото е, че може да се прави анализ на кръвта. Тогава със сигурност може да се каже дали има дефицит.
Потърси темата във Веткабинет, там е обсъждано.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 02 December 2008 - 09:25 AM
Any, Вие кога изкъпахте Оззи за пръв път и с каква четка или гребен го приучавате да свиква за поддръжка на козинката?
Публикувано: 02 December 2008 - 12:49 PM
Цитат
г-н иВаНоВ, при практикуващи ветеринари след платена консултация... (не виждам смисъл да назовавам имена и да посочвам определени вет. кабинети).
P.S. Много смело изявление с това "... и лъжеш хората".
Цитат
Тодура, въпроса ти е зададен към Any, но аз ще отговоря на него. Оззи още не е къпан, и няма да го къпем поне докато мине и третата ваксинация. Да, вечер му измиваме лапичките и му забърсваме ушите и муцунката с леко влажна кърпа - нещо, което той приема като игра.
Имаме и четка и гребен за козината, но да го сресваш не му е от най-приятните неща за момента. Особено е неспокоен когато се стигне до ушите...
Публикувано: 02 December 2008 - 02:27 PM
п.п.и аз имам кавалиер шпаньол
Публикувано: 02 December 2008 - 03:01 PM
Не се бяхме усъмнили нито за момент в твърдението за допълнителен калций, защото ни го казваха и на места, където просто нямаше как да го купим - така че въпроса за финансовата изгода остава неясен.
Ако наистина сте внимателен ветеринарен лекар, който отгоре на всичко има кавалиер (познавате добре особеностите на породата) и сте от София, то с най-голямо удоволствие най-после ще спрем да търсим един и постоянен Д-р Охболи за нашия Оззи ;)
А сега ни разкажете за Вашето кученце. А защо не и да видим някоя друга снимка...
P.S. редовно даваме допълнителни витамини на Оззи.
Публикувано: 02 December 2008 - 03:07 PM
Цитат

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 02 December 2008 - 03:53 PM
А наче другото ми куче си порасна и си живее в чудесна форма без калций, витамини и Роял канин.
Публикувано: 02 December 2008 - 05:09 PM
Публикувано: 03 December 2008 - 09:34 AM
:o Не разбрах на Иванов репликата - цитат: "и е много важно да не забравяме че нашите домашни любимци са преди всичко кучета" Да не ги гледаме много ли, да не обръщаме внимание на храната ли, да не се грижим добре за тях ли - не можах да разбера какво точно иска да каже. Та те са нашите най-добри приятели и всички, които сме тук ги обожаваме. Затова и си пишем и споделяме всичко като едно семейство.
:wub: С нетърпение чета всичко от всички, изпращам ви целувки. Пишете и изпращайте снимки. :wub: :wub: :wub:

Това е Одри. Не прави на другите това, което не искаш да направят на теб!
Публикувано: 03 December 2008 - 12:11 PM
Малък е още, но схваща бързо.
Публикувано: 03 December 2008 - 04:25 PM
Квалер, да, нас ни лекуваха в Гранд, а в събота сме се разминали за малко с вас, т.к. бяхме на инжекцийка. Докторката спомена, че има още един пациент като нас. А не се сърдете на иВаНоВ, аз мислех да му задам същия въпрос, но трябва да приемем, че не всички смятат животните за нещо заслужаващо, кой знае какво внимание B)
По отношение на обучението сме до под кривата круша, за сега само си знае името, но и предимно си играем - нашето ще стане голям авждия, ето ви няколко нагледни примери, как се лови гумена мишка и се носи улов-топка:
На третата снимка може да се види и един унищожен пантоф (по-опитните ще ме сръфат, че съм го допуснала)

Вход

Горе
Цитиране +