Dog.bg Форуми : Кавалер Кинг Чарлз шпаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (67 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кавалер Кинг Чарлз шпаньол

#261 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 01 December 2008 - 06:22 PM

Цитат

Вчера моя близка, която също пише, тук ми разказа, че нейното мъжко куче си е живяло цял живот с такава херния и не е имало никакви проблеми.

Да, ама поради факта, че в " ония години" ми отказаха доста лекари да оперират, защото все още не се практикуваше често  хирургията при кучета и котки.
Ако сега ми се случи такова куче- ще го оперираме обезателно!

#262 Потребителят е офлайн   saab Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2008 - 08:02 PM

Ами ходихме при няколко ветеринара досега, и нито един не ни е казал нищо за пъпна херния, да се надяваме, че нямаме ... А все пак са го оглеждали доста.

Иначе ето три снимки от съботното ни ходене на ветеринар.

Оззи е на топло като малко кенгуру. Голямото "кенгуру" е жена ми  ;D

Качена снимка Качена снимка Качена снимка

#263 Потребителят е офлайн   Тодура Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2008 - 08:07 PM

Аз пък да попитам: давате ли на малките калций? Аз давам на нашето, но прочетох в една тема доста противоречиви мнения, като преобладаващо на по-опитните беше, че при балансирано хранене не е необходимо да се дава калций.

Saab, нашето момиченце доста започна да се чеши, вие имахте ли подобен проблем?

#264 Потребителят е офлайн   Тодура Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2008 - 08:11 PM

Много е хубав този Оззи, бре!!! Очите му са огромни, като на хубавите плюшени играчки!
Радваме се, че нямате херния, бях се заблудила от въпроса ти.

#265 Потребителят е офлайн   saab Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2008 - 08:25 PM

По принцип ако му давате Роял Канин мини джуниър, там има всичко достатъчно, но т.к. все пак костната им система има нужда от укрепване, не е лошо да им се дава допълнително МАЛКО калций.
Ние даваме на Оззи четвъртинка. И много му харесва. Дори му го даваме като награда когато се държи добре, или направи нещо което се иска от него.

#266 Потребителят е офлайн   Any Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 December 2008 - 10:51 PM

А сега да се включа и аз най-после ...
Здравейте на всички! Аз съм Ани (голямото "кенгуру"  ;)) и заедно със Saab и Оззи сме едно семейство.  :blink:
Та за калция да уточня, че му давахме 15 дни и сега сме 15 дни в почивка, но се чудим дали да му даваме още ...И аз прочетох доста противиречиви мнения, включитено и за този сорт "почивки" ...  :-

#267 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 01 December 2008 - 11:01 PM

Цитат

Та за калция да уточня, че му давахме 15 дни и сега сме 15 дни в почивка, но се чудим дали да му даваме още ...И аз прочетох доста противиречиви мнения, включитено и за този сорт "почивки" ...  :-
Много и противоречиви мнения има за калция. Като цяло надделява това, че когато храните с хубава храна няма нужда от добавки.
Другото е, че може да се прави анализ на кръвта. Тогава със сигурност може да се каже дали има дефицит.
Потърси темата във Веткабинет, там е обсъждано.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#268 Потребителят е офлайн   Тодура Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2008 - 09:25 AM

Честно казано, не ми се ще да правим анализ на кръвта, че детето вече ще развие фобия от излизането от вкъщи - винаги е свързано с травми от инжекции и друг докторски тормоз. В началото и давахме Роял Канин Джр., обаче като се разви заболяването, започна все по-малко да я яде, а това беше опасно при боцкането с толкова лекарства и започнах да и давам храна за котешки бебета (ммм, много и се хареса).Сега минаваме на консервирана за кучета-бебета - жал ми е да я мъча само със суха, но и от нея давам за да не отвикне.
Any, Вие кога изкъпахте Оззи за пръв път и с каква четка или гребен го приучавате да свиква за поддръжка на козинката?

#269 Потребителят е офлайн   uBaHoB Икона

Публикувано: 02 December 2008 - 11:36 AM

Цитат

...все пак костната им система има нужда от укрепване, не е лошо да им се дава допълнително МАЛКО калций

кой ти го каза това, че го твърдиш тука и лъжеш хората?

#270 Потребителят е офлайн   saab Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2008 - 12:49 PM

Цитат

кой ти го каза това, че го твърдиш тука и лъжеш хората?

г-н иВаНоВ, при практикуващи ветеринари след платена консултация... (не виждам смисъл да назовавам имена и да посочвам определени вет. кабинети).
P.S. Много смело изявление с това "... и лъжеш хората".

Цитат

Any, Вие кога изкъпахте Оззи за пръв път и с каква четка или гребен го приучавате да свиква за поддръжка на козинката?

Тодура, въпроса ти е зададен към Any, но аз ще отговоря на него. Оззи още не е къпан, и няма да го къпем поне докато мине и третата ваксинация. Да, вечер му измиваме лапичките и му забърсваме ушите и муцунката с леко влажна кърпа - нещо, което той приема като игра.
Имаме и четка и гребен за козината, но да го сресваш не му е от най-приятните неща за момента. Особено е неспокоен когато се стигне до ушите...

#271 Потребителят е офлайн   uBaHoB Икона

Публикувано: 02 December 2008 - 02:27 PM

Сааб, не искам да се заяждам със Вас и да Ви развалям пиятния разговор, но искам само да Ви информирам, че аз съм практикуващ ветеринарен лекар и като такъв смея да твърдя че това не е вярно.Истината е че ветеринарите твърдят така за калциите, храни като роял канин и т.н.  на хората като вас защото Вие се вслушвате в тях(което си е напълно нормално), но те го правят главно зареди финансовата изгода.аз гарантирам на сто процента че тази порода няма нужда от калции, може да не се храни само с роял канин, но трябва да взимат витамини.и е много важно да не забравяме че нашите домашни любимци са преди всичко кучета.това е от мен.

п.п.и аз имам кавалиер шпаньол

#272 Потребителят е офлайн   saab Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2008 - 03:01 PM

Ами това е много приятна новина, че имаме практикуващ ветеринарен лекар, който има и кавалиерче. Надавам се, че така най-после ще може да си отговорим на някои въпроси, които са спорни за момента.
Не се бяхме усъмнили нито за момент в твърдението за допълнителен калций, защото ни го казваха и на места, където просто нямаше как да го купим - така че въпроса за финансовата изгода остава неясен.

Ако наистина сте внимателен ветеринарен лекар, който отгоре на всичко има кавалиер (познавате добре особеностите на породата) и сте от София, то с най-голямо удоволствие най-после ще спрем да търсим един и постоянен Д-р Охболи за нашия Оззи  ;)

А сега ни разкажете за Вашето кученце. А защо не и да видим някоя друга снимка...

P.S. редовно даваме допълнителни витамини на Оззи.

#273 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 02 December 2008 - 03:07 PM

Цитат

Сааб, не искам да се заяждам със Вас и да Ви развалям пиятния разговор, но искам само да Ви информирам, че аз съм практикуващ ветеринарен лекар и като такъв
Ако сте ветеринарен лекар ще ви помоля да се представите в темата за лекарите във Веткабинет. Целта на представянето е, че първо - всеки може да каже, че е такъв и второ  - има значение, когато получаваш съветите си от лекар и от просто любител на кучета. Във ваш и наш интерес е да знаем кой седи зад ника ви.  :blink:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#274 Потребителят е офлайн   Тодура Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2008 - 03:53 PM

Ха сега! Витамини... Аз не давам витамини и досега дофторите не са ми препоръчвали да давам такива. Както сам разбирате uBaHoB, мненията на Вашата гилдия очевидно са различни, а на нас остава да се лутаме и да избираме малко със затворени очи, а доста често да се доверяваме на всяка препоръка в името на здравето на нашите приятелчета. Пък за калция - на мен честно казано ми се видя странна препоръката за калций при тази порода, ама нал' не съм доктор...

А наче другото ми куче си порасна и си живее в чудесна форма без калций, витамини и Роял канин.

#275 Потребителят е офлайн   saab Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2008 - 05:09 PM

То и ние преди време отгледахме и си живя 12 години с нас руски шпаньол, като го хранихме с разни супи, фенери и чат-пат наденица :-)

#276 Потребителят е офлайн   Тодура Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2008 - 05:19 PM

Туй шпаньолите-много хубави кучета са, значи!
А пък това е един пудьо - кара 15-та год. . пу-пу да не са му уроки... (малко извън темата, ама нали се опознаваме) ;)

#277 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2008 - 09:34 AM

:blink: Здрасти на всички кучовци!  :blink: Въпросче към Тодура - в клиника Гранд ли водите Шърли? В събота направихме на Одри годишната ваксина и  докторка ми каза, че са водили при тях малка сладка бленхайм кавалерка и си помислих за вас. Четох за пъпната ви хернийка, моята имаше обикновена - ха-ха херния и я оперирахме. Не е толкова страшно - като се има предвид, че на Одри й направиха три операции наведнъж. Е, ще ви трепери под брадичката докато всичко свърши, но .. така е.
  :o Не разбрах на Иванов репликата - цитат: "и е много важно да не забравяме че нашите домашни любимци са преди всичко кучета" Да не ги гледаме много ли, да не обръщаме внимание на храната ли, да не се грижим добре за тях ли - не можах да разбера какво точно иска да каже. Та те са нашите най-добри приятели и всички, които сме тук ги обожаваме. Затова и си пишем и споделяме всичко като едно семейство.
  :wub: С нетърпение чета всичко от всички, изпращам ви целувки. Пишете и изпращайте снимки.  :wub:  :wub:  :wub:
User's Signature

Това е Одри. Не прави на другите това, което не искаш да направят на теб!

#278 Потребителят е офлайн   saab Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2008 - 12:11 PM

Ние с Оззи вече започваме малко по малко да се учим на най-необходимите команди. Понеже шпаньолите по природа са невероятно интелигентни и схватливи кучета, снощи беше и поредното доказателство да това. Само за половин час "обяснения" и разходки с парченца кучешки бисквитки в джоба вече перфектно владеем командата "Седни". Проблема е в това, че сега като го викна "Оззи, ела тук", той пристига в луд галоп, застава пред мен .... и директно сяда вече без да чака да му дам командата "Седни"  :huh: ;D
Малък е още, но схваща бързо.

#279 Потребителят е офлайн   Тодура Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2008 - 04:25 PM

Привет на всички Кавалерчета и техните мами и татковци!

Квалер, да, нас ни лекуваха в Гранд, а в събота сме се разминали за малко с вас, т.к. бяхме на инжекцийка. Докторката спомена, че има още един пациент като нас. А не се сърдете на иВаНоВ, аз мислех да му задам същия въпрос, но трябва да приемем, че не всички смятат животните за нещо заслужаващо, кой знае какво внимание  B)

По отношение на обучението сме до под кривата круша, за сега само си знае името, но и предимно си играем - нашето ще стане голям авждия, ето ви няколко нагледни примери, как се лови гумена мишка и се носи улов-топка:

На третата снимка може да се види и един унищожен пантоф (по-опитните ще ме сръфат, че съм го допуснала)

#280 Потребителят е офлайн   Any Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 December 2008 - 09:16 PM

Тодура,
ама много сте сладки, пу пу пу. :-) На мен вашата шарка много ми харесва, но стана така че нямах възможност да избирам, защото мъжа ми отиде за плочки, а се върна с Оззи...  ;D
Не че се оплаквам особено...
А за уловите и пантофите и изгризаните играчки, при нас е абсолютно същото ..., като прибавим и това че тича като торпедо из къщата.

• (67 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни