Кавалер Кинг Чарлз шпаньол
Публикувано: 25 December 2008 - 01:57 PM
Много благодаря за отговора Тодура :blink: и ние храниме нашия Блеки с Royal Canin medium junior :blink: по 3 пъти на ден,много е лаком и е голям сладурчо и щурчо ;D a относно оченцата,предполагам че е от прахта и от мрасотията,която е събрал повреме на пътя...сутрин има само гурелчета,които ги обираме с влажно памуче.Искам да попитам колко често му чистите ушичките и с какво?!
Благодаря Ви отново :blink:
Публикувано: 25 December 2008 - 02:34 PM
Много здраве, любов, търпение, вяра и упоритост за вас и семействата ви!
За любимците ви - много здраве, весели игри и добри стопани!
Публикувано: 25 December 2008 - 05:08 PM
Добре дошъл и на Блеки! Радвам се, че се множим. Откъде го взехте, ако е от един магазин в Стрелбище, знаем за неговото идване от една седмица и ви очаквахме при нас :blink:
За очите, както е казала Тодура нормално е ако е само сълзене. Аз лично му ги чистя с марля напоена в отвара от лайка.
За ушите, нас ни посъветваха да ги чистим един път седмично с лосион за уши, нашият е Епи-Отик на Virbac. На породите с такива големи уши ;) не им е достатъчно ходенето на лекар веднъж на няколко месеца, но и това се прави.
Чакаме снимки на Блеки :blink:
Публикувано: 25 December 2008 - 05:51 PM
Цитат
Значи все пак нямате против продажбата на кучета от зоомагазини, ферми, борси. Струва ви се нормално и дори не предупреждавате хората за рисковете, които това крие? За това, че купувайки куче от там, стимулирате това да продължава? Това наричам аз изформиран избор. Кажете на хората от къде идват тези кученца. Ако след това пак решат да купуват от такова място...еми, тогава остава да си блъскам главата в масата и да се надявам, че все някой ще разбере.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 25 December 2008 - 06:45 PM
знаеме много добре за зоо магазините,наясно сме,затова не си взехме от 1вия зоо...гледахме,турсихме,разпитвахме сиг.по 1000 пъти на ден и това е...решихме се...не мислете,че ни е било лесно,след това,което чета по нета и т.н...както и да е...
не всички хора са еднакви има и добри ...поне аз мисля така :blink:
Кученцето ни е живо и здраво :blink: и сиг. е най-палавото от вс. др. ;D :wub:
Публикувано: 26 December 2008 - 09:19 AM
lisa_9, Блеки е голям сладур. Разкажи ни нещо повече за него, откъде е, на колко месеца е, всичко. Целувки на всички малки сладури.
Публикувано: 26 December 2008 - 11:06 AM
Цитат
Аз не мога да поема отговорността, че купувайки си куче от такова място помагам на идиотите, които ги третират като стока - наливам пари в тяхната мелница и стимулирам раждането и отглеждането в адски условия на още и още нещастничета.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 26 December 2008 - 02:32 PM
Аз доста се колебах дали да се включа в спора за конкретния тип търговия (а пък и темата е за конкретна порода кучета), но все пак не мога да премълча и да не споделя, какво ме мъчи. Повечето от вас са прочели, как се сдобих с моето сладко момиченце и сега не мога да си представя ежедневието си без нея, нооо:
1. от 1 мес. и 10 дни, от както е при нас почти не минава ден без да сме на доктор или да не си говорим с доктор, с една дума кучо не е здрав;
2. Няма лекар, който да е видял паспорта и да не ми е казал, че не е в ред, че няма никаква гаранция за ваксините (които уж са направени, но на едната няма печат и подпис, на другата пък има само дата, за капак са обърнати, като поредност);
3. Това, че съм я платила на по-ниска цена отколкото, ако я бях взела от специален развъдник от чужбина вече изобщо не е вярно (можете да се досетите за разходите за лечение);
4. Още обмислям, как да я ваксинирам, и изобщо дали ще събера сили да я изведа навън, тъй като имунитета и е много слаб;
С една дума съм бясна на себе си, че не проучих по-внимателно преди да предприема спонтанно действия, за да се сдобия с моето съкровище. За свое оправдание, ще кажа, че умишлено не исках да я купя от магазин и тръгнах да търся по обяви, но не бях достатъчно настоятелна да проуча произхода й, разбрах, че е внесена от Словакия, чак когато ми дадоха паспорта й, макар, че когато отидох да предплатя попитах дали сега ще я внасят, разбирайки, че доставчиците са в чужбина, и ми беше отговорено "не, кученцето е в България". С други думи, разчитах, че мога да попадна на честни и отговорни търговци ,НО НЕ БИ! Да, милото ми можеше да боледува, дори и да беше купено от най-скъпия развъдник, но сега никога няма да ме напусне мисълта, че ако имах повече ум в главата си, може би щях сега да гледам едно здраво кученце.
Всъщност и аз съм на мнение, че тези нещастни същества, които така и така са вече родени трябва да намерят дом, но не съм сигурна, как трябва да се спре появата на нови и нови кученца, които ще се раждат в мизерия и ще мрат като бълхи.
Извинявайте, ако съм досадила с дългия си пост, но наистина приемам тези неща доста емоционално.
Публикувано: 27 December 2008 - 09:11 AM
Публикувано: 27 December 2008 - 03:15 PM
Цитат
Проблема с търговията с кучета и тяхното безогледно развъждане е проблем на всички породи. За това и подобни постове имат място във всяка една тема. Белким някой се позамисли ПРЕДИ да си вземе куче. За другите, които хем занят, хем го правят - еми нека си затварят очите, щом ги устройва.

Публикувано: 27 December 2008 - 11:34 PM
Публикувано: 28 December 2008 - 12:52 AM
И не ми натвърдвайте за какво е темата и дали да пиша в нея, понеже нямам такова куче. Какво общо има моето куче (та) - не разбрах.
По останалите въпроси съм писала достатъчно, може да се прочете, щом ви е интересно.
Идеята на една общност не е ли да си дава съвети. А един много важен съвет не е ли да НЕ се купува куче от зоомагазин?

Публикувано: 28 December 2008 - 01:58 PM
Прочетете някои постове, вижте " ролята" на bushkata във форумите, преди да пишете глупостите си, защото се излагате!

Вход

Горе
Цитиране +