Публикувано: 26 December 2008 - 02:32 PM
Поздравления, lisa_09, Блеки е супер сладък!
Аз доста се колебах дали да се включа в спора за конкретния тип търговия (а пък и темата е за конкретна порода кучета), но все пак не мога да премълча и да не споделя, какво ме мъчи. Повечето от вас са прочели, как се сдобих с моето сладко момиченце и сега не мога да си представя ежедневието си без нея, нооо:
1. от 1 мес. и 10 дни, от както е при нас почти не минава ден без да сме на доктор или да не си говорим с доктор, с една дума кучо не е здрав;
2. Няма лекар, който да е видял паспорта и да не ми е казал, че не е в ред, че няма никаква гаранция за ваксините (които уж са направени, но на едната няма печат и подпис, на другата пък има само дата, за капак са обърнати, като поредност);
3. Това, че съм я платила на по-ниска цена отколкото, ако я бях взела от специален развъдник от чужбина вече изобщо не е вярно (можете да се досетите за разходите за лечение);
4. Още обмислям, как да я ваксинирам, и изобщо дали ще събера сили да я изведа навън, тъй като имунитета и е много слаб;
С една дума съм бясна на себе си, че не проучих по-внимателно преди да предприема спонтанно действия, за да се сдобия с моето съкровище. За свое оправдание, ще кажа, че умишлено не исках да я купя от магазин и тръгнах да търся по обяви, но не бях достатъчно настоятелна да проуча произхода й, разбрах, че е внесена от Словакия, чак когато ми дадоха паспорта й, макар, че когато отидох да предплатя попитах дали сега ще я внасят, разбирайки, че доставчиците са в чужбина, и ми беше отговорено "не, кученцето е в България". С други думи, разчитах, че мога да попадна на честни и отговорни търговци ,НО НЕ БИ! Да, милото ми можеше да боледува, дори и да беше купено от най-скъпия развъдник, но сега никога няма да ме напусне мисълта, че ако имах повече ум в главата си, може би щях сега да гледам едно здраво кученце.
Всъщност и аз съм на мнение, че тези нещастни същества, които така и така са вече родени трябва да намерят дом, но не съм сигурна, как трябва да се спре появата на нови и нови кученца, които ще се раждат в мизерия и ще мрат като бълхи.
Извинявайте, ако съм досадила с дългия си пост, но наистина приемам тези неща доста емоционално.