Dog.bg Форуми : Кавалер Кинг Чарлз шпаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (67 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кавалер Кинг Чарлз шпаньол

#321 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 December 2008 - 02:34 PM

ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО!!!
Много здраве, любов, търпение, вяра и упоритост за вас и семействата ви!
За любимците ви - много здраве, весели игри и добри стопани!

По Коледа стават чудеса! Вярвайте в Коледната магия и желанията ви ще се сбъднат!

#322 Потребителят е офлайн   Attila/Atti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 December 2008 - 05:08 PM

Здравейте и от нас. Честита Коледа на всички. Пожелаваме ви много красиви моменти с малките сладури и любимите хора.
Добре дошъл и на Блеки! Радвам се, че се множим. Откъде го взехте, ако е от един магазин в Стрелбище, знаем за неговото идване от една седмица и ви очаквахме при нас :blink:
За очите, както е казала Тодура нормално е ако е само сълзене. Аз лично му ги чистя с марля напоена в отвара от лайка.
За ушите, нас ни посъветваха да ги чистим един път седмично с лосион за уши, нашият е Епи-Отик на Virbac. На породите с такива големи уши ;) не им е достатъчно ходенето на лекар веднъж на няколко месеца, но и това се прави.
Чакаме снимки на Блеки :blink:

#323 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 25 December 2008 - 05:51 PM

Цитат

Откъде го взехте, ако е от един магазин в Стрелбище, знаем за неговото идване от една седмица и ви очаквахме при нас :blink:

Значи все пак нямате против продажбата на кучета от зоомагазини, ферми, борси. Струва ви се нормално и дори не предупреждавате хората за рисковете, които това крие? За това, че купувайки куче от там, стимулирате това да продължава? Това наричам аз изформиран избор. Кажете на хората от къде идват тези кученца. Ако след това пак решат да купуват от такова място...еми, тогава остава да си блъскам главата в масата и да се надявам, че все някой ще разбере.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#324 Потребителят е офлайн   lisa_9 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 December 2008 - 06:45 PM

...еми имах възмойност щях да си го поръчам от Англия  ;) ...
знаеме много добре за зоо магазините,наясно сме,затова не си взехме от 1вия зоо...гледахме,турсихме,разпитвахме сиг.по 1000 пъти на ден и това е...решихме се...не мислете,че ни е било лесно,след това,което чета по нета и т.н...както и да е...
не всички хора са еднакви има и добри ...поне аз мисля така  :blink:
Кученцето ни е живо и здраво  :blink: и сиг. е най-палавото от вс. др.  ;D  :wub:
User's Signature

Качена снимка

#325 Потребителят е офлайн   lisa_9 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 December 2008 - 11:21 PM

ето го и нашия разбойник Блеки  :blink: ...обещавам да пратя още,по-хубави снимки  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#326 Потребителят е офлайн   lisa_9 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 December 2008 - 11:26 PM

ето още една . . .  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#327 Потребителят е офлайн   Attila/Atti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 December 2008 - 09:19 AM

bushkata, ако изборът е да имаш неродословно куче от любимата порода или никакво, да категорично нямам против това да се вземе от магазин. Все пак не всеки може да отдели 1500 лева за куче (мисля че за по-малко не можеш да намериш куче с родословие от каквато и да е порода). Всеки, който купува куче от магазин знае, че поема риска то да не е съвсем здраво и да не е точно от тази порода, но също така всеки има право на избор. Факт е, че има такъв вид търговия с кучета, не е ли по-добре в такива случаи сладурите да намират все пак любящи стопани, ако всички приемем твоята теория, каква ще е тяхната съдба?
lisa_9, Блеки е голям сладур. Разкажи ни нещо повече за него, откъде е, на колко месеца е, всичко. Целувки на всички малки сладури.

#328 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 26 December 2008 - 11:06 AM

Цитат

Факт е, че има такъв вид търговия с кучета, не е ли по-добре в такива случаи сладурите да намират все пак любящи стопани
Това е стимулиране  на тази търговия. Колкото повече се купува, толкова повече се произвежда. Как се произвежда тази стока, защото за производителите това е само стока - може да видите на линка даден по-горе.
Аз не мога да поема отговорността, че купувайки си куче от такова място помагам на идиотите, които ги третират като стока - наливам пари в тяхната мелница и стимулирам раждането и отглеждането  в адски условия на още и още нещастничета.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#329 Потребителят е офлайн   lisa_9 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 December 2008 - 11:23 AM

аз не твърдя обратното...съгласна съм с всички вас...Блекчо е на 2 месеца,и ми е подарък :blink: знам,че  е от Сърбия...
User's Signature

Качена снимка

#330 Потребителят е офлайн   Тодура Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 December 2008 - 02:32 PM

Поздравления, lisa_09, Блеки е супер сладък!

Аз доста се колебах дали да се включа в спора за конкретния тип търговия (а пък и темата е за конкретна порода кучета), но все пак не мога да премълча и да не споделя, какво ме мъчи. Повечето от вас са прочели, как се сдобих с моето сладко момиченце и сега не мога да си представя ежедневието си без нея, нооо:
1. от 1 мес. и 10 дни, от както е при нас почти не минава ден без да сме на доктор или да не си говорим с доктор, с една дума кучо не е здрав;
2. Няма лекар, който да е видял паспорта и да не ми е казал, че не е в ред, че няма никаква гаранция за ваксините (които уж са направени, но на едната няма печат и подпис, на другата пък има само дата, за капак са обърнати, като поредност);
3. Това, че съм я платила на по-ниска цена отколкото, ако я бях взела от специален развъдник от чужбина вече изобщо не е вярно (можете да се досетите за разходите за лечение);
4. Още обмислям, как да я ваксинирам, и изобщо дали ще събера сили да я изведа навън, тъй като имунитета и е много слаб;

С една дума съм бясна на себе си, че не проучих по-внимателно преди да предприема спонтанно действия, за да се сдобия с моето съкровище. За свое оправдание, ще кажа, че умишлено не исках да я купя от магазин и тръгнах да търся по обяви, но не бях достатъчно настоятелна да проуча произхода й, разбрах, че е внесена от Словакия, чак когато ми дадоха паспорта й, макар, че когато отидох да предплатя попитах дали сега ще я внасят, разбирайки, че доставчиците са в чужбина, и ми беше отговорено "не, кученцето е  в България". С други думи, разчитах, че мога да попадна на честни и отговорни търговци ,НО НЕ БИ! Да, милото ми можеше да боледува, дори и да беше купено от най-скъпия развъдник, но сега никога няма да ме напусне мисълта, че ако имах повече ум в главата си, може би щях сега да гледам едно здраво кученце.
Всъщност и аз съм на мнение, че тези нещастни същества, които така и така са вече родени трябва да намерят дом, но не съм сигурна, как трябва да се спре появата на нови и нови кученца, които ще се раждат в мизерия и ще мрат като бълхи.
Извинявайте, ако съм досадила с дългия си пост, но наистина приемам тези неща доста емоционално.

#331 Потребителят е офлайн   Bleda Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 December 2008 - 09:11 AM

Честита Коледа на всички фенове.Честито на Lisa_9 ,и добре дошли в общността на Кавалерите.Получила си страхотен подарък-да ти е жив и здрав,много игрив и малко пакостлив :blink:... Надявам се в този форум и занапред да се обсъждат хубавите (ех,и не само хубавите) моменти в отглеждането и развитието на тази уникална порода.Много ми се иска да помоля хора,които не са запознати в детайли с пазара и търговията на кучета(а и не само...), нека пишат за техните си проблеми и социални ангажименти в подходящия за целта форум.Оставете едно спокойно и приятно място за обсъждане на ТАЗИ порода....Специални поздрави за организираната среща на Кавалерите....Желая на всички кучовци и техните стопани много здраве,радост и успехи през новата 2009г.

#332 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 27 December 2008 - 03:15 PM

Цитат

Много ми се иска да помоля хора,които не са запознати в детайли с пазара и търговията на кучета(а и не само...), нека пишат за техните си проблеми и социални ангажименти в подходящия за целта форум.
Нещо не разбрах за какви "техни" проблеми става дума и за какви детайли. :o
Проблема с търговията с кучета и тяхното безогледно развъждане е проблем на всички породи. За това и подобни постове имат място във всяка една тема. Белким някой се позамисли ПРЕДИ да си вземе куче. За другите, които хем занят, хем го правят - еми нека си затварят очите, щом ги устройва.
User's Signature

#333 Потребителят е офлайн   Bleda Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 December 2008 - 11:34 PM

Развалихте темата bushka.....жалко.Оставете хората сами да си вземат решенията.Идеята на този форум и темата е собствениците на тази порода кучета да могат да си обсъждат радостите и проблемите спокойно.А вие успешно успявате да опорочите това хубаво начинание.....И понеже явно демонстрирате псевдо защита на кучетата,какво ще кажете за бездомните животинки,какво ще кажете за организираните боеве,какво ще кажете за обществените приюти.....всичките те по-добре ли са от взетите с МНОГО радост любимци(пък било то и от зоомагазин-чиято дейност всъщност е точно такава...).И вие имате куче-бихте ли написала от къде го взехте и каква порода е? Мисля,че това е форум за породата КАВАЛЕР КИНГ ЧАРЛЗ ШПАНЬОЛ.И за да не разрушите съвсем създалата се общност ще ви препоръчам(ако) отгововаряте на поставените от мен въпроси-нека то да е с линк към вашата си кауза....,а който иска ще го посети сам.Благодаря ви предварително. 

#334 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2008 - 12:52 AM

Ако темата е само за ахкане и охкане и препоръчване на магазин, от който да си купите куче, то се радвам, че я развалям.
И не ми натвърдвайте за какво е темата и дали да пиша в нея, понеже нямам такова куче. Какво общо има моето куче (та) - не разбрах.
По останалите въпроси съм писала достатъчно, може да се прочете, щом ви е интересно.
Идеята на една общност не е ли да си дава съвети. А един много важен съвет не е ли да НЕ се купува куче от зоомагазин?
User's Signature

#335 Потребителят е офлайн   Bleda Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 December 2008 - 09:29 AM

НЕ, не е! Повече не смятам да се занимавам с вас bushka-не съм лекар.

#336 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 28 December 2008 - 01:58 PM

Bleda , очевидно сте нова във форумите. Точно bushkata е човека, към когото отправените въпроси и обиди са най- неподходящи и звучат тъпо!
Прочетете някои постове, вижте " ролята" на bushkata във форумите, преди да пишете глупостите си, защото се излагате!

#337 Потребителят е офлайн   Bleda Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 December 2008 - 02:23 PM

Цитат

Прочетете някои постове, вижте " ролята" на bushkata във форумите

Ама и вие ли не разбирате или....не става въпрос дали да се публикуват такива теми,а къде.

#338 Потребителят е офлайн   Тодура Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2008 - 05:18 PM

Пу първа коледна снимка! Шърли охранява сурвачка + две борови клончета!

#339 Потребителят е офлайн   Тодура Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2008 - 05:27 PM

Още една по време на игра (ама не е на Коледна тема)

#340 Потребителят е офлайн   Тодура Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2008 - 05:49 PM

А сега, след като разкършихме малко обстановката, да кажа и аз нещо: всеки има право на мнение и може да го публикува, където сметне за добре, но Bleda, прави ми впечетление, че Вие се включвате (за 2-ли или 3-ти път) само с настройката да критикувате мнения на хора, които за разлика от Вас от доста отдавна са тук и сигурно има на какво да ни научат. Аз лично съм на мнение, че в темата за конкретна порода е добре да се пише и по такива проблеми, за да може човек, който търси инфо да се запознае с някои рискове (по мое впечатление специално направените теми не се четат от хора, които случайно ровят в този сайт за да се интересуват за конкретна порода, пример: моя милост). И в заключение да Ви помоля, Bleda, щом сте в час с търговията с животни да ни разкажете, какво знаете за изготвянето на фалшиви здравни паспорти, за незаконното преминаване през граница и накрая за самата продажба без всякакви документи и отчетност (не визирам зоомагазините, защото при тях вероятността поне от данъчна проверка е по-голяма). Аз лично, без да разбирам от тази търговия, мога да се досетя, че тези "търговци" не плащат и 2 лв. данъци на държавата, а пък колко родни и европейски нормативи нарушават, не мога точно да изброя, но са доста.

А към хората, които случайно ще прочетат това, имам един съвет: при покупка изисквайте писмен договор, уточнявайте вашите права в него, вие си плащате и имате право да се защитите. А некоректните търговци могат да се спрат, май само когато им бръкнеш в джоба.

• (67 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни