Кавалер Кинг Чарлз шпаньол
Публикувано: 06 March 2009 - 09:34 PM
Не съм писала от доста време, защото имам малко грижи със сладката Бети. От известно време тя ходи леко тромаво, но е далеч от куцане или нещо подобно. Не й се тича особено, но е жизнена с добър апетит и здрав сън....Та, заведох я на ветеринар и още преди да й направи снимка, той заяви, че Бети има трайна луксация на колянното капаче и на двете задни крачета. Доста неучтиво ми обясни, че малката има нужда от две операции и аз съм в шок. Обещах утре да я заведа на снимка, но въпросният лекар държи да я упои преди снимката, а аз не мисля, че не е необходимо, защото тя е изключително кротка. Утре ще я заведа и в друга клиника и дано не потвърдят страшната диагноза. Стискайте палци!!!!
Публикувано: 06 March 2009 - 10:15 PM
Публикувано: 07 March 2009 - 01:23 PM

През цялото време бях с вас но не можеш да виждам снимките на сладурите! Сега вече ще ги разгледам!

Сега ще търся възможностите за прикачване на снимки - имаме огромна мартеница и ми се ще и вие да я видите! До скоро!

Това е Одри. Не прави на другите това, което не искаш да направят на теб!
Публикувано: 07 March 2009 - 06:27 PM
Одри е невероятно красива

Betunka,как е Бети?Направихте ли снимка?
А какво ще правим със срещата,ще има ли такава и кога?Нямам търпение да се запозная с всички сладки кавалерчета

Поздрави на всички от нас!
Публикувано: 08 March 2009 - 02:40 PM

Betunka, чакаме новини, дано всичко е наред.
А за срещата,ние сме съгласни. За мястото, засега сме обсъждали Южния парк и нямаше възражения, а за дата, аз предлагам другата неделя в 11часа. Казвайте мнения

Публикувано: 10 March 2009 - 09:51 AM

Бетунка, как сте вие? Пишете!

Това е Одри. Не прави на другите това, което не искаш да направят на теб!
Публикувано: 13 March 2009 - 03:02 PM
Стискам палци на Бети да се оправи успешно, задължително консултация поне с още двама лекари. Тъкмо щяхме да ви търсим да се видим, че нали сме самички в П-в.
Много искам да дойдем на срещата, но на 22 Март дъщеря ми има рожден ден, така че следващия път.
И сега да попитам вие колко пъти сте слагали ваксина против бяс? И трябва ли реваксинация?
Лейди е много добре, хапва си, спи като бебе и расте. Ето я и нея -

Публикувано: 13 March 2009 - 09:40 PM
Извинявам се, че не съм писала, но бях толкова притеснена, че не ми се говореше. Посъветвах се и с друг лекар, който не потвърди страшната диагноза на предишния "специалист"
Бети наистина се чувства страхотно. Тича, скача, играе си, спи спокойно и се храни обилно. Следващата седмица ще я заведа на рентген и преглед в Стара Загора и се надявам да се потвърди, че няма проблем, но не мога да отрека, че все още доста се тревожа. Трети лекар ми даде телефонна консултация и ми казаче дори да се потвърди проблем с коленните капачки, операцията не е задължителна :)
От все сърце благодаря на всички, които ми изказаха своята подкрепа и специално на Лили и Бари :)
ТониТо, много ще се радвам да запознаем бебетата. Кажете кога и къде и ще направя всичко възможно :)
Публикувано: 13 March 2009 - 10:05 PM
Тодура, в Mar 5 2009, 04:35 PM, написа:
Водихме Шърли в едно прекрасно селце в близост до Трявна, където се проведе първата и разходка (беше много чисто, нямаше кучета и се престрашихме). В началото доста се запъваше и беше притеснена, но на третия ден дори се опита да потича :). Прилагам ви снимки:
Тодура, споделете кое е това красиво селце, че много ни харесаха снимките

А Шърли като я гледам, все едно гледам Лейди.
Относно разходките

Публикувано: 13 March 2009 - 10:15 PM
Betunka, в Mar 13 2009, 07:40 PM, написа:
Извинявам се, че не съм писала, но бях толкова притеснена, че не ми се говореше. Посъветвах се и с друг лекар, който не потвърди страшната диагноза на предишния "специалист"
Бети наистина се чувства страхотно. Тича, скача, играе си, спи спокойно и се храни обилно. Следващата седмица ще я заведа на рентген и преглед в Стара Загора и се надявам да се потвърди, че няма проблем, но не мога да отрека, че все още доста се тревожа. Трети лекар ми даде телефонна консултация и ми казаче дори да се потвърди проблем с коленните капачки, операцията не е задължителна :)
От все сърце благодаря на всички, които ми изказаха своята подкрепа и специално на Лили и Бари :)
ТониТо, много ще се радвам да запознаем бебетата. Кажете кога и къде и ще направя всичко възможно :)
Явно сме писали по едно и също време. Радвам се за Бети, а и представям си ти какви притеснения си имала. Много ще се радвам да се видим и да съберем госпожиците, Лейди много обича да играе с някой, но ще разбереш от предишния ми пост, че предимно скучае вкъщи. Аз мога почти по всяко време, най-добре ни елате на гости, преди обед, да си поиграят хубаво. Ще ти пратя телефона ми на лични (засега незнам има ли такава опция в този форум), звънни ми да се разберем нещо за другата седмица(а може и утре, ако сте в П-в). Много ще се радваме.
Публикувано: 13 March 2009 - 10:17 PM
Искам да знам има ли откъде да се купи кавалер кинг чарълз в България-Само да не е от магазин.Има ли кученца,има ли клуб?Моля ви помогнете ми да зарадвам хората!!!!

In memoriam

За да си човек,бъди му приятел!
Публикувано: 13 March 2009 - 10:33 PM
tey4e, в Mar 13 2009, 08:17 PM, написа:
Искам да знам има ли откъде да се купи кавалер кинг чарълз в България-Само да не е от магазин.Има ли кученца,има ли клуб?Моля ви помогнете ми да зарадвам хората!!!!
Здравей, tey4e, развъдник в Б-я на тази порода няма. НЕ КУПУВАЙТЕ ОТ МАГАЗИН! Аз лично се свързах с развъдник в Чехия, http://www.perledusa...glish_home.html, имах доста разправии, можеш да прочетеш във форума за тях, но сега имам прекрасна госпожица Лейди с родословие, мед.паспорт и микрочип и НАЙ-ВАЖНОТО - ЗДРАВА (пу пу да не е урочасам, да чукна на дърво и т.н) Според мен това е най-добрият, но и най-скъпият вариант. УСПЕХ!
Публикувано: 14 March 2009 - 09:35 AM
tey4e, в никакъв случай от обяви на търговци, ако имате късмет може да намерите от частно лице (дано да има някое кучило), но на всяка цена се убедете, че обявата не е на търговец. Аз лично си купих от обява в интернет (обаче от "търговец") и както всички приятели във форума вече знаят, месеци наред се лекуваме и освен ужаса от това кученцето ти да е болно, мога да кажа, че този вариант също излиза доста скъпо.
Публикувано: 16 March 2009 - 05:01 PM

Публикувано: 16 March 2009 - 07:01 PM
Поздравлениия за страхотния избор на порода (ние сме пристрастни, както се досещаш). Ако Джеси е това божествено създадание от твоя Аватар - направо нямам думи

Дай още снимки да се порадваме...
П.С. Стискам палци да оздравеете бързо - не се безпокой и не бързай с ваксините - времето е пред вас.