Dog.bg Форуми : Кавалер Кинг Чарлз шпаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (67 Страници) +
  • « Първа
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кавалер Кинг Чарлз шпаньол

#521 Потребителят е офлайн   Betunka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 March 2009 - 09:34 PM

Здравейте, приятели!!!!!
Не съм писала от доста време, защото имам малко грижи със сладката Бети. От известно време тя ходи леко тромаво, но е далеч от куцане или нещо подобно. Не й се тича особено, но е жизнена с добър апетит и здрав сън....Та, заведох я на ветеринар и още преди да й направи снимка, той заяви, че Бети има трайна луксация на колянното капаче и на двете задни крачета. Доста неучтиво ми обясни, че малката има нужда от две операции и аз съм в шок. Обещах утре да я заведа на снимка, но въпросният лекар държи да я упои преди снимката, а аз не мисля, че не е необходимо, защото тя е изключително кротка. Утре ще я заведа и в друга клиника и дано не потвърдят страшната диагноза. Стискайте палци!!!!

#522 Потребителят е офлайн   Тодура Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2009 - 10:15 PM

Betunka, страшно съжалявам, че имате проблеми! Виждам, че въпреки шока не се доверяваш само на един лекар, което е добре (изхождам от личния си негативен опит). Да знаеш, че стискаме палци и ако имаш нужда от съвет или някаква друга помощ - сигнализирай! За жалост аз не познавам добър лекар в тази област, но във форума можеш да потърсиш съвет и във "Ветеринарен кабинет".

#523 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 07 March 2009 - 01:23 PM

:ns22: Ура-а-а-а-а! Здравейте приятели без препинателни знаци! Вече съм вътре! Благодаря сърдечно на saab и Тодура за помощта! Благодаря че приеха присърце проблема ми и ме свързаха с админа и ето вече имам парола! :zz_223:
През цялото време бях с вас но не можеш да виждам снимките на сладурите! Сега вече ще ги разгледам!
:dh_188: Много съжалявам за Betunka! Как досега не им е направило впечатление че нещо не е наред Непременно отидете и на друг лекар и ако е възможна операция с отстраняване на проблема не се отказвайте
Сега ще търся възможностите за прикачване на снимки - имаме огромна мартеница и ми се ще и вие да я видите! До скоро!
User's Signature

Това е Одри. Не прави на другите това, което не искаш да направят на теб!

#524 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 07 March 2009 - 04:31 PM

:wub: Сега правя опит и със снимка - дано не се издъня с размера :blush: Прикачена снимка
User's Signature

#525 Потребителят е офлайн   Cavalier Spaniel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2009 - 06:27 PM

Здравейте и от нас,
Одри е невероятно красива :mc_200: и с тази мартеница,разкошна е!
Betunka,как е Бети?Направихте ли снимка?
А какво ще правим със срещата,ще има ли такава и кога?Нямам търпение да се запозная с всички сладки кавалерчета :ad_018: А Бари колко ще е доволен,представа си нямате,той е изключително дружелюбен и контактен,много ще им се радва :da_005:
Поздрави на всички от нас!

#526 Потребителят е офлайн   Attila/Atti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2009 - 02:40 PM

Здравейте,ето и две наши снимки с мартеничка,е нашата не е голяма колкото на Одри, но... :aa_002:

Качена снимка
Качена снимка

Betunka, чакаме новини, дано всичко е наред.
А за срещата,ние сме съгласни. За мястото, засега сме обсъждали Южния парк и нямаше възражения, а за дата, аз предлагам другата неделя в 11часа. Казвайте мнения :aa_002:

#527 Потребителят е офлайн   Cavalier Spaniel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2009 - 03:10 PM

Чудесно!Ние сме съгласни,стига да сме си в София!Дано успеем да се съберем,за да доставим радост на мъниците :ad_018: Ако има промени,пишете!
А къде се загубиха най-малките-Блеки,Лейди,Гари и другите?
Поздрави от нас

#528 Потребителят е офлайн   Тодура Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2009 - 07:07 PM

Ако под "другата неделя" разбирате 22.03., ние също сме налице!

#529 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 10 March 2009 - 09:51 AM

:zz_223: Здравейте, приятели! Пак ще отлагаме срещата. Много сняг, много нещо. И по-лошото е, че така ще се задържи до края на седмицата. 22- ри е добра дата - дано е по-топло.
:db_046: Още една мартеничка предлагаме.
:rf_011: Наистина, къде се изгубиха "новите" малчугани?
Бетунка, как сте вие? Пишете!
User's Signature

#530 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2009 - 09:53 AM

:wa_048: Съжалявам, сега пускам снимката.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#531 Потребителят е офлайн   тониTO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2009 - 03:02 PM

Здравейте, кавалерчета!

Стискам палци на Бети да се оправи успешно, задължително консултация поне с още двама лекари. Тъкмо щяхме да ви търсим да се видим, че нали сме самички в П-в.

Много искам да дойдем на срещата, но на 22 Март дъщеря ми има рожден ден, така че следващия път.

И сега да попитам вие колко пъти сте слагали ваксина против бяс? И трябва ли реваксинация?

Лейди е много добре, хапва си, спи като бебе и расте. Ето я и нея -

Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#532 Потребителят е офлайн   Betunka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2009 - 09:40 PM

Лейди е невероятна, а аз все си мислех, че по-голяма хубавица от моята Бети няма :)
Извинявам се, че не съм писала, но бях толкова притеснена, че не ми се говореше. Посъветвах се и с друг лекар, който не потвърди страшната диагноза на предишния "специалист"
Бети наистина се чувства страхотно. Тича, скача, играе си, спи спокойно и се храни обилно. Следващата седмица ще я заведа на рентген и преглед в Стара Загора и се надявам да се потвърди, че няма проблем, но не мога да отрека, че все още доста се тревожа. Трети лекар ми даде телефонна консултация и ми казаче дори да се потвърди проблем с коленните капачки, операцията не е задължителна :)
От все сърце благодаря на всички, които ми изказаха своята подкрепа и специално на Лили и Бари :)
ТониТо, много ще се радвам да запознаем бебетата. Кажете кога и къде и ще направя всичко възможно :)

#533 Потребителят е офлайн   тониTO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2009 - 10:05 PM

Показване на мнениетоТодура, в Mar 5 2009, 04:35 PM, написа:

А сега новини от нас:
Водихме Шърли в едно прекрасно селце в близост до Трявна, където се проведе първата и разходка (беше много чисто, нямаше кучета и се престрашихме). В началото доста се запъваше и беше притеснена, но на третия ден дори се опита да потича :). Прилагам ви снимки:

Тодура, споделете кое е това красиво селце, че много ни харесаха снимките :aa_002:

А Шърли като я гледам, все едно гледам Лейди.

Относно разходките :dog: , за нас са едно ужасно преживяване :tb_108: , не защото Лейди не обича да се разхожда, и на каишка е свикнала, но много ни е страх от големите кучета и от мръсотията навън. Днес направихме поредния опит за разходка в парка и се изнесохме почти на бегом, като съпруга ми носеше детето, а аз Лейди. Първо станахме свидетели как едни питбули нападнаха един лабрадор, ние по-точно ги чухме (горкото) и бегом в другата посока. Харесахме си една полянка с две малки кученца и един стар лабрадор и хайде ентусиазирани на разходка и игра. До момента в който не се появи едно огромно куче бягащо право към нас. Добре, че се засили към лабрадора и ние използвахме момента да избягаме и в колата си обещавахме - Никога повече в парка!!! За съжаление ще се ограничим до терасите засега.

#534 Потребителят е офлайн   тониTO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2009 - 10:15 PM

Показване на мнениетоBetunka, в Mar 13 2009, 07:40 PM, написа:

Лейди е невероятна, а аз все си мислех, че по-голяма хубавица от моята Бети няма :)
Извинявам се, че не съм писала, но бях толкова притеснена, че не ми се говореше. Посъветвах се и с друг лекар, който не потвърди страшната диагноза на предишния "специалист"
Бети наистина се чувства страхотно. Тича, скача, играе си, спи спокойно и се храни обилно. Следващата седмица ще я заведа на рентген и преглед в Стара Загора и се надявам да се потвърди, че няма проблем, но не мога да отрека, че все още доста се тревожа. Трети лекар ми даде телефонна консултация и ми казаче дори да се потвърди проблем с коленните капачки, операцията не е задължителна :)
От все сърце благодаря на всички, които ми изказаха своята подкрепа и специално на Лили и Бари :)
ТониТо, много ще се радвам да запознаем бебетата. Кажете кога и къде и ще направя всичко възможно :)

Явно сме писали по едно и също време. Радвам се за Бети, а и представям си ти какви притеснения си имала. Много ще се радвам да се видим и да съберем госпожиците, Лейди много обича да играе с някой, но ще разбереш от предишния ми пост, че предимно скучае вкъщи. Аз мога почти по всяко време, най-добре ни елате на гости, преди обед, да си поиграят хубаво. Ще ти пратя телефона ми на лични (засега незнам има ли такава опция в този форум), звънни ми да се разберем нещо за другата седмица(а може и утре, ако сте в П-в). Много ще се радваме.

#535 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 13 March 2009 - 10:17 PM

Здравейте почитатели на тази прекрасна порода!Обръщам се към вас с огромна молба за помощ и съвет.Мои познати загубиха кавалерчето си.Беше малък и много болен.Беше донесен от Унгария.Оказа се с вродено заболяване на имунната система.Почина едва ненавършил 3 месеца в големи мъки.
Искам да знам има ли откъде да се купи кавалер кинг чарълз в България-Само да не е от магазин.Има ли кученца,има ли клуб?Моля ви помогнете ми да зарадвам хората!!!!
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#536 Потребителят е офлайн   тониTO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2009 - 10:33 PM

Показване на мнениетоtey4e, в Mar 13 2009, 08:17 PM, написа:

Здравейте почитатели на тази прекрасна порода!Обръщам се към вас с огромна молба за помощ и съвет.Мои познати загубиха кавалерчето си.Беше малък и много болен.Беше донесен от Унгария.Оказа се с вродено заболяване на имунната система.Почина едва ненавършил 3 месеца в големи мъки.
Искам да знам има ли откъде да се купи кавалер кинг чарълз в България-Само да не е от магазин.Има ли кученца,има ли клуб?Моля ви помогнете ми да зарадвам хората!!!!

Здравей, tey4e, развъдник в Б-я на тази порода няма. НЕ КУПУВАЙТЕ ОТ МАГАЗИН! Аз лично се свързах с развъдник в Чехия, http://www.perledusa...glish_home.html, имах доста разправии, можеш да прочетеш във форума за тях, но сега имам прекрасна госпожица Лейди с родословие, мед.паспорт и микрочип и НАЙ-ВАЖНОТО - ЗДРАВА (пу пу да не е урочасам, да чукна на дърво и т.н) Според мен това е най-добрият, но и най-скъпият вариант. УСПЕХ!

#537 Потребителят е офлайн   Тодура Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2009 - 09:35 AM

тониTO, селцето се казва Радевци и като повечето села е позапустяло, но ние бяхме в к-с Българка (в същото село) и го препоръчваме на всеки любител на чистия въздух и тишината, къщичките са оградени, а има и басейн и е много подхящо и за семейства с деца.

tey4e, в никакъв случай от обяви на търговци, ако имате късмет може да намерите от частно лице (дано да има някое кучило), но на всяка цена се убедете, че обявата не е на търговец. Аз лично си купих от обява в интернет (обаче от "търговец") и както всички приятели във форума вече знаят, месеци наред се лекуваме и освен ужаса от това кученцето ти да е болно, мога да кажа, че този вариант също излиза доста скъпо.

#538 Потребителят е офлайн   Cavaler4e Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 March 2009 - 05:01 PM

Здравейте на всички почитатели на най-хубавата порода :aa_002: И аз си имам едно прекрасно кавалерче,казва се Джеси и е на 2 месеца,взехме си го преди 2 седмици.Купихме го от зоомагазин,но за сажаление не бяхме запознати с опасността от това и сега нашата красавица е малко болничка :( лекуваме се и чакаме с нетарпение да се вазтановим и да сложим втората ваксина.

#539 Потребителят е офлайн   Тодура Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2009 - 07:01 PM

Здрасти, Cavaler4e!

Поздравлениия за страхотния избор на порода (ние сме пристрастни, както се досещаш). Ако Джеси е това божествено създадание от твоя Аватар - направо нямам думи :gb_023:

Дай още снимки да се порадваме...

П.С. Стискам палци да оздравеете бързо - не се безпокой и не бързай с ваксините - времето е пред вас.

#540 Потребителят е офлайн   Cavaler4e Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 March 2009 - 07:27 PM

Здравейте отново!
Тодура,да това на снимката е Джеси :hb_027: Благодаря за пожеланията за скорошно оздравяване,надявам се да е така :)
Сега ще се опитам да кача снимчици на Джеси...

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

• (67 Страници) +
  • « Първа
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема