Dog.bg Форуми : Кавалер Кинг Чарлз шпаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (67 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кавалер Кинг Чарлз шпаньол

#60 Потребителят е офлайн   galsteg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 April 2007 - 08:28 PM

Привет !

Ще ви разкажа какво направи днес моята (нашата) Дейзи.Както винаги всяка вечер я пускаме по двора,но според човека който я пуска,тя си проявява различните чалъми.Значи,пусна я моя мъж-тя когато е с него тича,скача d) и щурее из двора. Реших да пробвам Дейзи,когато аз изляза, какво ще направи. След 10 мин.излизам,тя щом ме видя, в галоп пристигна при мен,легна като котка и започна да ме подканя да я чеша по гушката,стомахчето,лапите и.... навсякде.
Чесах,галих около 5-6 м. и се прибрах. Дейзи остана пак със съпругът ми и отново d) . След 10 мин.пак излязох и..... всичко това 1super се повтори-ляган,чесане,галене и т.н.
Така,че нищо не ме изненадва вече.Всичко разбират.Това,че се правят на отрепани по някога тия дългоухи четирикраки приятелки,може би те си знаят защо.
А...във връзка със снимките. До онзи ден нямахме снимащо устройство (някой "доброжелател" беше влизал в къщи,та покрай това-онова,опънал и фотоапарата), но вече си купихме-камера.Сега,ще трябва да зачета из форума,та да видя какво трябва да направя и ще ви кача снимчици.
А вие може да ме упътите с някои неща,че току виж по-бързо схвана,защото съм гола вода.
Чао от мен.До скоро.

#61 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2007 - 12:19 PM

d) Здравейте!
Отдавна не съм се включвала, защото съм много заета, но все чаках някоя и друга снимчица на сладурите. Защо не публикувате? Чакам с нетърпение. d)
galsted, знаем ги тези номера. s) Много са невинни и изобщо нищо не правят - никакви бели, някой от тяхно име, за да ги злепостави. Не знам как има хора, които никога не са имали дом.любимец и какъв им е животът. Вечер като се прибера умирам от желание да я изям, но съм много строга, докато се съблека, защото съм я напикана, я надрана. Тя също скимти от радост, че ме вижда и само ходи след мен, но аз съм строга. След това обаче - то са прегръдки, то са целувки, то е близане, лягане и изобщо голямо лигавене. oo Сутрин, когато излизат съпруга ми и дъщеря ми тя все се буташе да излиза с тях, но сега знае, че ще се пие кафе и ме чака на диванчето. super best Е, познайте как се пие кафе с лежащо върху ми куче, но толкова я обичам, че тя това използва и ми се е качила на главата. oleeee За сега чао и пишете!
User's Signature

Това е Одри. Не прави на другите това, което не искаш да направят на теб!

#62 Потребителят е офлайн   galsteg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2007 - 08:54 PM

Здравейте !
Радвам се за Одри, а-а-а щом пиете заедно кафе, това говори добре за стопанина (стопанката), положил осилия за създаване на навици на животното.
Относно навиците на Дейзи малко съм закъсняла, тъй като тя реално не е наша и е в къщи от около два месеца (а тя е на 1 г. 3 м.). Мъчим се да й въдворим някакъв режим и навици, но ... малко е трудничко.
Дейзи известно време не беше в къщи - 1 седмица и много ни липсваше, но тази вечер си я прибрахме. Междувременно в дворът ни се появи едно чуждо кеченце, нещо смесено между пинчер (но малко по едро) и ловджийско куче-гонче. След подробно оглеждане и разглеждане установихме, че няма годинка.Кръстихме го Лиска, тъй като прилича на лисица. В къщи е от 3-4 дни и ако никой не си го потърси, ще си остане за нас (а тя вече се чувства и стопанка на двора).
Тази вечер беше ВЕЧЕР на опознаване между Дейзи и Лиска. Дейзи колкото и голямо желание да има да играе, онова дребното Лисковото му настръхнал гърба, готова е за война, но от час-два, обстановката е малко по-спокойна. Когато се поопознаят още малко, ще ги пусна да потичат из двора (Лиска е пусната,но Дейзи е вързана),но на този етап не става, защото ще ми изхвърчат всички насадени растения - борчета,кипариси,цветя и т.н. и накрая сигурно ще скочат в езерото.
По-късно , след няколко дни пак ще ви пиша, а между временно ще направя някоя и друга снимка на двете приятелки, пък да видим как ще ги кача,тъй кат съм пълен профан в тази област.

#63 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2007 - 01:08 PM

d) Здравей galsted! d)
Значи при вас е весело. Две сладки кутрета. Блазе ви, че се разхождате в голям двор. r) Аз водих Одри на разходка в близкия парк /Овча купел - до автогарата/ и там се срещна с две кокерки. Голямо тичане падна, големи игри бяха. Появи се и едно хъски, което искаше само да я подуши, но тя така се изплаши, че започна направо да пищи. Много беше смешна. w)
d) Утре отиваме на операции - херния и кастрация. super best Моля, стискай палци за наше здраве! oleeee
Пускай снимки на разбойничките и скоро ще пиша. За сега чао! oo
User's Signature

#64 Потребителят е офлайн   galsteg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2007 - 08:28 AM

Незнам защо не ми е излязъл постът, който ти писах снощи - 10.05.2007 г., около 22,30 ч.).
Стискам палци за предстоящите операции на Одри. Вярвам, че ДНЕС 11.05.2007 г.всичко ще мине добре. Дейзи и Лиска (моите хулиганки) желаят на Одри бързо възстановяване и й изпращат много поздрави.
След като я вземете довечера, в събота и неделя ще трябва да бъдеш много,много,много с Одри и да й отдадеш цялата си любов и внимание.Ще чакам да пишеш тия дни, че се притеснявам. Аз никога до сега не съм вземала такива решения, тъй като не ми се е налагало, поедна или друга причина, но незнам, ако ми се наложи, може би ще се реша (имам в предвид относно кастрацията).
Относно Дейзи (когато беше мъничка) - размина й се на косъм операция, относно пъпчето, тъй като не искаше да се прибере, но, имаше късмет.

#65 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2007 - 10:07 AM

Знаеш, че от време на време нещо се бъгва. Ще го видим след няколко дни - може би. Благодаря за подкрепата! Вече я заведохме в клиниката. Вярвям, че всичко ще бъде както трябва. За повече подробности ще пиша в следващите дни. d) Поздрави на малките хулиганки и на теб успешен ден! 1super
User's Signature

#66 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 11 May 2007 - 10:49 AM

кавалер стискаме палци всичко с малкото съкровище да е наред.успех

#67 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2007 - 11:57 AM

Благодаря! Много сте мили всички. Още нямам новини, но се надявам, че всичко е както трябва!
User's Signature

#68 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2007 - 04:25 PM

Чакаме, успех 1super

#69 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 12 May 2007 - 10:21 AM

Как е Одри? Справяте ли се със ситуацията? Искрено се надявам всичко да е минало перфектно и да се възстанови бързо, бързо! Да забравите и да продължите напред 1super !
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#70 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2007 - 04:42 PM

Благодаря на всички за подкрепата! w)
Днес е първият ден след операциите - много е тъжна и най-вече много ми е сърдита! Аз я цункам, а тя си обръща главата. Миличката, сигурно много я боли. w)
s) Вчера като отидохме да си я вземем и една от асистентките на доктора ми каза, че по-добро кученце не е виждала в цялата си практика. Каза, че имала прекрасен характер, била много любвеобвилна с целия екип и не са й чули гласчето. Само мен като ме видя и заскимтя. s)
Днес я заведохме на преглед и й сложиха инжекции - антибиотик, мериха й температурката - нямаше. По принцип всичко изглежда да е добре и се надявам наистина да е така. Преди да тръгнем за клиниката свършихме всички работи на полянката. Шевовете изглеждат добре и дано да е така. Утре ще ходим за втора инжекция и пак да ни видят. w)
За сега чао! Утре ще пиша пак. Целувки на всички кучовци! Бъдете здрави! bravoS
User's Signature

#71 Потребителят е офлайн   galsteg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2007 - 08:19 AM

Привет на Одри b) !
Вярвам, че всичко е минало безупречно.
Чакам с нетърпение прясна информация за сътоянието на Одри.
Лиска и Дейзи й пращат поздрави и скорошно възстановяване super best .

Ние пък в събота имахме много специален ден - баня.
Тъй като Лиска за първи път щях да я къпя и незнаех как ще реагира,
но всичко мина успешно. Дейзи също беше много послушна. След това беше голямото ресане с четка , похвали bravoS за добро поведение в банята и тичане d) d) в градината.

#72 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2007 - 09:05 AM

d) Ето ни и нас. Одри вчера вече живна. Още я боли и така ще е няколко дни, но определено има промяна в положителен смисъл. Яде само кисело мляко, сама пие вода, пишка, ака и така. Док каза, че за сега всичко е както трябва. Днес няма да има инжекция и ще я водим на преглед в сряда. 1super
oo Започна да ми прощава, защото като я цункам не ми обръща гръб. bravoS
r) А вие, изкъпани! Наистина времето е страхотно за баня. Ние ще почакаме, докато ни свалят конците и заздравеят раните. bravoS
User's Signature

#73 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2007 - 05:08 PM

Радваме се за Одри! Радваме се, че всичко върви добре! Притеснително е за нас стопаните им, защото не могат да говорят и да ни обяснят как се чувстват, колко и дали ги боли. Тревожно е, когато не знаеш от какво точно имат нужда, но всичко ще се оправи и Кавалерчето пак ще бъде същата и пак ще d) d) d) ...Целувки!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#74 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2007 - 05:44 PM

Как сте? Одри сигурно вече е много по-добре.Разкажи нещо. Не ни дръж в неведение.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#75 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2007 - 10:18 AM

s) Ох, не знам какво да кажа! Вчера като се върнах от работа видях влажно петно на чаршафчето й и веднага я заведохме при вета. Оказа се, че е гризала конците на раната от хернията и е текла лимфа. Тази сутрин я оставихме пак, за да я оправят и ще се наложи да слагаме яка, защото през деня няма кой да я гледа. Сега още нямам информация и чакам вета да се обади и съм притеснена. Иначе е много жизнена - играе, яде, пишка, ака и т.н. Даже доволно лаеше сутринта, защото беше с нас и не знаеше къде я водим. Милата ми душичка, като я приберем пак ще ми се сърди. cl) С раната от жлезата и от кастрацията няма проблеми и забелязах, че чесането вече го няма. Явно при нея проблемът със сърбежите по муцунката не е от алергия, а от жлезата и сега нищо не я сърби. Това е много успокояващо за нас, че поне този проблем е решен. Остава раната от хернията да се оправи и да забравим лошите моменти. s)
oleeee За сега, това е от нас. При първа информация ще пиша. oleeee
User's Signature

#76 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2007 - 10:38 AM

s) Еее, трябвало е с якичка от началото. Е - с няколко дена ще се удължи заздравяването1super

#77 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 16 May 2007 - 10:45 AM

Кавалер, какво сте правили на жлезата? /извинявай, ако си написала и не съм го видяла/
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#78 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2007 - 12:28 PM

s) Махнахме жлезата, защото за възрастта й се оказа, че е голям проблем. През 10-15 дни се пълнеше и то с гъст секрет и след няколко промивки ни препоръчаха да я махнем. Нормално е може би 1-2 пъти в годината, но има и кучета, които са на по 6-7 години и до сега не са им цедили жлеза. Операцията не е тежка. Както ми обясни вета - пълни се с парафин и се маха цялата. Първия ден малко трудно сядаше, но сега вече е добре.s) Преди малко се чух с доктора - няма проблем - отворили са й два конеца да видят как е положението - всичко е добре, но не трябва да се хапе. Това е и сега не знам от къде ще търсим яка. Може би доктора ще каже - не знам. Като я вземем ще разберем, но ако имате информация по въпроса - давайте. w)
User's Signature

#79 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 16 May 2007 - 12:31 PM

ЯКа ще ви дадат докторите. Те са специални, пластмасови. АКо не, аз имам, ще ви дам, но незнам дали няма да е малко по-голяма...
Радвам се, че всичко е наред. С яката се свиква лесно, ще постои така една седмица да зарастнат шевовете и ще се оправи. Само малко ще се поблъска в мебелите известно време, но няма нищо страшно. Сара вече 2 пъти е била с яка.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

• (67 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема