Dog.bg Форуми : Кавалер Кинг Чарлз шпаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (67 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кавалер Кинг Чарлз шпаньол

#61 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 May 2007 - 12:19 PM

d) Здравейте!
Отдавна не съм се включвала, защото съм много заета, но все чаках някоя и друга снимчица на сладурите. Защо не публикувате? Чакам с нетърпение. d)
galsted, знаем ги тези номера. s) Много са невинни и изобщо нищо не правят - никакви бели, някой от тяхно име, за да ги злепостави. Не знам как има хора, които никога не са имали дом.любимец и какъв им е животът. Вечер като се прибера умирам от желание да я изям, но съм много строга, докато се съблека, защото съм я напикана, я надрана. Тя също скимти от радост, че ме вижда и само ходи след мен, но аз съм строга. След това обаче - то са прегръдки, то са целувки, то е близане, лягане и изобщо голямо лигавене. oo Сутрин, когато излизат съпруга ми и дъщеря ми тя все се буташе да излиза с тях, но сега знае, че ще се пие кафе и ме чака на диванчето. super best Е, познайте как се пие кафе с лежащо върху ми куче, но толкова я обичам, че тя това използва и ми се е качила на главата. oleeee За сега чао и пишете!
User's Signature

Това е Одри. Не прави на другите това, което не искаш да направят на теб!

#62 Потребителят е офлайн   galsteg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2007 - 08:54 PM

Здравейте !
Радвам се за Одри, а-а-а щом пиете заедно кафе, това говори добре за стопанина (стопанката), положил осилия за създаване на навици на животното.
Относно навиците на Дейзи малко съм закъсняла, тъй като тя реално не е наша и е в къщи от около два месеца (а тя е на 1 г. 3 м.). Мъчим се да й въдворим някакъв режим и навици, но ... малко е трудничко.
Дейзи известно време не беше в къщи - 1 седмица и много ни липсваше, но тази вечер си я прибрахме. Междувременно в дворът ни се появи едно чуждо кеченце, нещо смесено между пинчер (но малко по едро) и ловджийско куче-гонче. След подробно оглеждане и разглеждане установихме, че няма годинка.Кръстихме го Лиска, тъй като прилича на лисица. В къщи е от 3-4 дни и ако никой не си го потърси, ще си остане за нас (а тя вече се чувства и стопанка на двора).
Тази вечер беше ВЕЧЕР на опознаване между Дейзи и Лиска. Дейзи колкото и голямо желание да има да играе, онова дребното Лисковото му настръхнал гърба, готова е за война, но от час-два, обстановката е малко по-спокойна. Когато се поопознаят още малко, ще ги пусна да потичат из двора (Лиска е пусната,но Дейзи е вързана),но на този етап не става, защото ще ми изхвърчат всички насадени растения - борчета,кипариси,цветя и т.н. и накрая сигурно ще скочат в езерото.
По-късно , след няколко дни пак ще ви пиша, а между временно ще направя някоя и друга снимка на двете приятелки, пък да видим как ще ги кача,тъй кат съм пълен профан в тази област.

#63 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2007 - 01:08 PM

d) Здравей galsted! d)
Значи при вас е весело. Две сладки кутрета. Блазе ви, че се разхождате в голям двор. r) Аз водих Одри на разходка в близкия парк /Овча купел - до автогарата/ и там се срещна с две кокерки. Голямо тичане падна, големи игри бяха. Появи се и едно хъски, което искаше само да я подуши, но тя така се изплаши, че започна направо да пищи. Много беше смешна. w)
d) Утре отиваме на операции - херния и кастрация. super best Моля, стискай палци за наше здраве! oleeee
Пускай снимки на разбойничките и скоро ще пиша. За сега чао! oo
User's Signature

#64 Потребителят е офлайн   galsteg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2007 - 08:28 AM

Незнам защо не ми е излязъл постът, който ти писах снощи - 10.05.2007 г., около 22,30 ч.).
Стискам палци за предстоящите операции на Одри. Вярвам, че ДНЕС 11.05.2007 г.всичко ще мине добре. Дейзи и Лиска (моите хулиганки) желаят на Одри бързо възстановяване и й изпращат много поздрави.
След като я вземете довечера, в събота и неделя ще трябва да бъдеш много,много,много с Одри и да й отдадеш цялата си любов и внимание.Ще чакам да пишеш тия дни, че се притеснявам. Аз никога до сега не съм вземала такива решения, тъй като не ми се е налагало, поедна или друга причина, но незнам, ако ми се наложи, може би ще се реша (имам в предвид относно кастрацията).
Относно Дейзи (когато беше мъничка) - размина й се на косъм операция, относно пъпчето, тъй като не искаше да се прибере, но, имаше късмет.

#65 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2007 - 10:07 AM

Знаеш, че от време на време нещо се бъгва. Ще го видим след няколко дни - може би. Благодаря за подкрепата! Вече я заведохме в клиниката. Вярвям, че всичко ще бъде както трябва. За повече подробности ще пиша в следващите дни. d) Поздрави на малките хулиганки и на теб успешен ден! 1super
User's Signature

#66 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 11 May 2007 - 10:49 AM

кавалер стискаме палци всичко с малкото съкровище да е наред.успех

#67 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2007 - 11:57 AM

Благодаря! Много сте мили всички. Още нямам новини, но се надявам, че всичко е както трябва!
User's Signature

#68 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2007 - 04:25 PM

Чакаме, успех 1super

#69 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 12 May 2007 - 10:21 AM

Как е Одри? Справяте ли се със ситуацията? Искрено се надявам всичко да е минало перфектно и да се възстанови бързо, бързо! Да забравите и да продължите напред 1super !
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#70 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2007 - 04:42 PM

Благодаря на всички за подкрепата! w)
Днес е първият ден след операциите - много е тъжна и най-вече много ми е сърдита! Аз я цункам, а тя си обръща главата. Миличката, сигурно много я боли. w)
s) Вчера като отидохме да си я вземем и една от асистентките на доктора ми каза, че по-добро кученце не е виждала в цялата си практика. Каза, че имала прекрасен характер, била много любвеобвилна с целия екип и не са й чули гласчето. Само мен като ме видя и заскимтя. s)
Днес я заведохме на преглед и й сложиха инжекции - антибиотик, мериха й температурката - нямаше. По принцип всичко изглежда да е добре и се надявам наистина да е така. Преди да тръгнем за клиниката свършихме всички работи на полянката. Шевовете изглеждат добре и дано да е така. Утре ще ходим за втора инжекция и пак да ни видят. w)
За сега чао! Утре ще пиша пак. Целувки на всички кучовци! Бъдете здрави! bravoS
User's Signature

#71 Потребителят е офлайн   galsteg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2007 - 08:19 AM

Привет на Одри b) !
Вярвам, че всичко е минало безупречно.
Чакам с нетърпение прясна информация за сътоянието на Одри.
Лиска и Дейзи й пращат поздрави и скорошно възстановяване super best .

Ние пък в събота имахме много специален ден - баня.
Тъй като Лиска за първи път щях да я къпя и незнаех как ще реагира,
но всичко мина успешно. Дейзи също беше много послушна. След това беше голямото ресане с четка , похвали bravoS за добро поведение в банята и тичане d) d) в градината.

#72 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2007 - 09:05 AM

d) Ето ни и нас. Одри вчера вече живна. Още я боли и така ще е няколко дни, но определено има промяна в положителен смисъл. Яде само кисело мляко, сама пие вода, пишка, ака и така. Док каза, че за сега всичко е както трябва. Днес няма да има инжекция и ще я водим на преглед в сряда. 1super
oo Започна да ми прощава, защото като я цункам не ми обръща гръб. bravoS
r) А вие, изкъпани! Наистина времето е страхотно за баня. Ние ще почакаме, докато ни свалят конците и заздравеят раните. bravoS
User's Signature

#73 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2007 - 05:08 PM

Радваме се за Одри! Радваме се, че всичко върви добре! Притеснително е за нас стопаните им, защото не могат да говорят и да ни обяснят как се чувстват, колко и дали ги боли. Тревожно е, когато не знаеш от какво точно имат нужда, но всичко ще се оправи и Кавалерчето пак ще бъде същата и пак ще d) d) d) ...Целувки!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#74 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2007 - 05:44 PM

Как сте? Одри сигурно вече е много по-добре.Разкажи нещо. Не ни дръж в неведение.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#75 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2007 - 10:18 AM

s) Ох, не знам какво да кажа! Вчера като се върнах от работа видях влажно петно на чаршафчето й и веднага я заведохме при вета. Оказа се, че е гризала конците на раната от хернията и е текла лимфа. Тази сутрин я оставихме пак, за да я оправят и ще се наложи да слагаме яка, защото през деня няма кой да я гледа. Сега още нямам информация и чакам вета да се обади и съм притеснена. Иначе е много жизнена - играе, яде, пишка, ака и т.н. Даже доволно лаеше сутринта, защото беше с нас и не знаеше къде я водим. Милата ми душичка, като я приберем пак ще ми се сърди. cl) С раната от жлезата и от кастрацията няма проблеми и забелязах, че чесането вече го няма. Явно при нея проблемът със сърбежите по муцунката не е от алергия, а от жлезата и сега нищо не я сърби. Това е много успокояващо за нас, че поне този проблем е решен. Остава раната от хернията да се оправи и да забравим лошите моменти. s)
oleeee За сега, това е от нас. При първа информация ще пиша. oleeee
User's Signature

#76 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2007 - 10:38 AM

s) Еее, трябвало е с якичка от началото. Е - с няколко дена ще се удължи заздравяването1super

#77 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 16 May 2007 - 10:45 AM

Кавалер, какво сте правили на жлезата? /извинявай, ако си написала и не съм го видяла/
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#78 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2007 - 12:28 PM

s) Махнахме жлезата, защото за възрастта й се оказа, че е голям проблем. През 10-15 дни се пълнеше и то с гъст секрет и след няколко промивки ни препоръчаха да я махнем. Нормално е може би 1-2 пъти в годината, но има и кучета, които са на по 6-7 години и до сега не са им цедили жлеза. Операцията не е тежка. Както ми обясни вета - пълни се с парафин и се маха цялата. Първия ден малко трудно сядаше, но сега вече е добре.s) Преди малко се чух с доктора - няма проблем - отворили са й два конеца да видят как е положението - всичко е добре, но не трябва да се хапе. Това е и сега не знам от къде ще търсим яка. Може би доктора ще каже - не знам. Като я вземем ще разберем, но ако имате информация по въпроса - давайте. w)
User's Signature

#79 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 16 May 2007 - 12:31 PM

ЯКа ще ви дадат докторите. Те са специални, пластмасови. АКо не, аз имам, ще ви дам, но незнам дали няма да е малко по-голяма...
Радвам се, че всичко е наред. С яката се свиква лесно, ще постои така една седмица да зарастнат шевовете и ще се оправи. Само малко ще се поблъска в мебелите известно време, но няма нищо страшно. Сара вече 2 пъти е била с яка.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#80 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2007 - 12:56 PM

Уф, не мина без допълнително притеснение! Ми то, горкото, на три места рязано
било! Душичка геройска! Хайде вече да няма допълнителни проблеми и да минава всичко по-бързо. С вас сме в мислите си!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

• (67 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема