Dog.bg Форуми : Кавалер Кинг Чарлз шпаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (67 Страници) +
  • « Първа
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кавалер Кинг Чарлз шпаньол

#641 Потребителят е офлайн   Тодура Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 May 2009 - 11:43 AM

Здравейте! Защо никой не пише? Ние бяхме на ваканция и ето няколко снимки:

Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

#642 Потребителят е офлайн   xrisi95 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 May 2009 - 12:29 PM

Тодура малката е страхотна :da_005:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#643 Потребителят е офлайн   Тодура Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2009 - 03:26 PM

Благодаря, xrisi95 :vb_024: !

#644 Потребителят е офлайн   Bleda Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 May 2009 - 09:33 PM

Показване на мнениетоAttila/Atti, в May 4 2009, 07:23 PM, написа:

Време е и аз да се намеся. Не бях и нe съм в България, затова се забавих с отговора, през това време виждам, че са се изказали много теории относно дейността ми. Създаването на клуба беше съвсем сериозно начинание, запазих име, регистрирах сдружение в СГС, написах устав и правилник за развъждане, само аз си знам с колко нерви и ровене из всички клубни форуми в България, всичко което се изисква от юридическа страна. не преследвах никакви лични цели, не бих и могла, имам едно мъжко куче, а не цял развъдник. Идеята ми беше съвсем идеалистична и въпреки това имах конкретни цели - да се осъществи контакт с развъдници извън България, да можем да намираме кученца на всички желаещи легално и без опасност да бъдат измамени, да направим сайт на породата и да я популяризираме. Както всички в този форум знаят, породата е малко известна в България, а това са наистина уникални животинки. Но се сблъсках с типичната за България бюрократщина и субективно отношение.
Saab, не съм искала да институционализирам начинанието, исках да стане нещо като твоя клуб, но просто в България БРФК има монопол над кинологията и един киноложки клуб е нищо ако не е член, иначе и аз съм против тази представа за клуб.
Да започнем оттам, че според устава на БРФК единственото изискване е кандидатстващия за членство да е юридическо лице. Все пак се обадих в секретариата и ме информираха, че това не е достатъчно, трябва да е юридическо лице с нестопанска цел (това е разбираемо изискване, но би трябвало да е упоменато някъде). Учредих сдружение, да, с трима члена, но наистина исках да представя един съвсем легитимен клуб, преди да започнем да приемаме членове. Срещнах се с г-н Литов-председателя на управителния съвет на БРФК, два дни преди общото събрание. Той ме информира, че освен юридическо лице с нестопанска цел, трябва да сме и такова в обществена полза. Уговорката ни бе де депозирам в БРФК изменен устав и решение на ОС за преобразуване на сдружението в такова с обществена полза, да бъдем приети като член и впоследствие да впишем тези промени в съда (както знаете това изисква време, а ОС на БРФК е веднъж годишно). На самото събрание се оказа, че голяма част от клубовете са в частна полза и след гласуване се реши окончателно да не се поставя такова изискване пред новите членове.
Основната причина за неприемането на нашия клуб, както каза DessyD беше малкия брой членове. А защо тогава на същото това събрание бе приет клуб с един член и нито едно куче от породата в България?! А и като цяло каква е логиката в това, ами ако това е рядка порода, какъвто е и случая, а има дори и по-редки породи, не трябва ли да се подпомагат точно такива клубове с цел да се популяризират редките породи в България?! Нима ако бях събрала петнадесет познати, незнаещи нищо за породата, които да фигурират като членове, щяхме да изглеждаме по-сериозни? Мога да допълня още, че БРФК, като член на FCI, макар и асоцииран, а не пълноправен, има задължение да обединява ВСИЧКИ породни клубове в България, да, сигурно има право да поставя условия, но не следва ли те да са ясни, обективни и вписани като условия за членство в устава на БРФК?
Истината е, че г-н Литов поднесе информацията така, че преди гласуването беше ясно, че няма да ни приемат. Не знам защо, но той наистина взима решенията единодушно, макар и неофициално той е окупирал кинологията в България, и в същото време той беше човекът, който най-строго се изказа срещу малките клубове, за да не се окупирали някои породи от конкретни лица. Гласуването беше наистина смешно, може би DessyD ще го потвърди, повече от половината присъстващи излязоха, но за да се спази кворума бяха броени като гласове против. От останалите в залата мисля че никой не посмя да гласува за, най-смелите просто се въздържаха.Това е накратко историята на нашия клуб. Жалко е, че толкова много хора ме обвиниха, че искам да изкарвам пари от това, а за същите тези хора отглеждането на кучета е само бизнес.

Така е в България-Attila/Atti-вие как сте допуснали и за момент дори,че ще допуснат нов играч в отбора,без да си заплати дана към Камен Литов? Ми то така не става-при него само с кеш (иначе няма смисъл). Познавам човека-макар и отдалече-знам как се организират разни съзтезания,клубни шампионати и т.н. в БЪЛГАРИЯ.Повече няма да пиша,че ми става гадно.И все пак-желая успех.

#645 Потребителят е офлайн   saab Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2009 - 01:09 PM

Нещо с тези дискусии активността в темата позамря.
Знам, че сега след празниците е малко по-натоварено на всички, ама хайде да вземем пак да срещнем нашите мъници за една обща разходка!!!

#646 Потребителят е офлайн   The Rasmus Икона

Икона за мнението  Публикувано: 21 May 2009 - 10:43 AM

Хей и аз имам даже две такива кученца.Мъжко и женско ;) Баща ми се занимава с дерсировка на кучета и за това при мен отглеждането е по-лесно.Мога да те посъветвам няколко неща.Значи те са много социализирани кучета и не издържат сами.Постоянно искат да ги галиш да си около тях.Хигиенните навици трябва да се запомнят още докато са малки.Значи изкарвай го поне 5 пати на ден на двора или ако нямате,някаде на тераса или нещо подобно.Моите вече свикнаха и като искат да ги изкарвам драскат по вратата.Междо другото тези кучета имат дефекти,защото са доста редки.Можеш да огледаш твоето,защото ако не разбереш от рано,може да стане много зле.Трява да го водиш много често на ветеринар,защото учите им са дълги и много лесно се възпаляват.Амии мисля,че бях полезна ако имаш въпроси питай ;] :smile:

#647 Потребителят е офлайн   Cavalier Spaniel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2009 - 11:33 AM

Здравейте на всички!
The Rasmus,какви дефекти имат тези кученца,ако може да ни разясниш,че нещо не можах да разбера?И какви са твоите кавалерчета,колко са големи,от къде сте?Ако имаш снимки,можеш да качиш да им се порадваме!
Saab,съгласни сме за срещата!Само кажете кога и къде?
Поздрави на всички сладурчета!
Тодура, Шърли е прекрасна!!!!

#648 Потребителят е офлайн   Betunka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2009 - 03:55 PM

Здравейте на всички!!!!!!
Радвам се, че избягахме от темата за родословието и благият тон се възстанови. На мен също са ми интересни всички подробности за Кавалерчовците и ще се радвам да разбера нещо повече за наследствените заболявания, проблемите със сърчицето интензитета на разходките и т.н.

#649 Потребителят е офлайн   Betunka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2009 - 03:57 PM

Здравейте на всички!!!!!!
Радвам се, че избягахме от темата за родословието и благият тон се възстанови. На мен също са ми интересни всички подробности за Кавалерчовците и ще се радвам да разбера нещо повече за наследствените заболявания, проблемите със сърчицето интензитета на разходките и т.н.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#650 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2009 - 02:01 PM

:) Здравейте, приятели! Времето в събота и неделя ще е хубаво. Ако сте в София и нямате планове за пътуване е хубаво да се видим. Предлагам срещата да е след обяд. Моля, пишете, ако сте съгласни и да уточним подробностите - час, ден, място и т.н. :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Това е Одри. Не прави на другите това, което не искаш да направят на теб!

#651 Потребителят е офлайн   Тодура Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2009 - 02:08 PM

Съгласни! Ако искате в събота около 17,00 ч., но ние сме готови и за други предложения. Може този път в Борисовата градина, ако пък е удобно за повечето от вас може пак в Южния.

#652 Потребителят е офлайн   Cavalier Spaniel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2009 - 04:59 PM

Ние най-вероятно няма да можеме след обяд, до към 14ч. сме свободни,след това имаме ангажимент :tb_108: Много ми се искаше да видя малките сладури и най-вече двете дами-Шърли и Одри,тъй като все още не ги познаваме.
Като уточните точен час,ще пиша дали ще дойдеме!
Поздрави на всички!!!!

#653 Потребителят е офлайн   Betunka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2009 - 01:44 PM

:) Здревейте!!!! Жалко, че активността драстично намаля, но се надявам, че всички кучовци са добре :)
Искам да предложа на пловдивските Кавалерки, Лейди и Джеси, да си направим една хубава разходка, когато на всички ни е удобно :)

#654 Потребителят е офлайн   saab Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2009 - 02:22 AM

Ние за съжаление няма да можем, т.к. все още сме на вълна ремонти и евентуално пренасяне...

А освен това утре е и концерта на Merillion :-)

Опа .. сега забелязах, че то е било за миналата седмица ... тогава пък бяхме до Варна.

Може би другата или по-другата седмица?

Ама като гледам, най-добре е да се търсим по телефоните и по Скайп?

#655 Потребителят е офлайн   Cavaler4e Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 June 2009 - 10:01 PM

Здравейте приятели!Как са всички кавалерчета?Betunka,ние с Джеси за съжаление няма да можем,защото сме в Бургас за лятото и няма да ни има в Пловдив,но като се варнем непременно трябва да срещнем малките сладури :smile:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#656 Потребителят е офлайн   Betunka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 June 2009 - 07:22 AM

ЕЕЕ, ще чакаме с нетърпение завръщането ви :) Малката Джеси е станала Голяма красавица! Приятна почивка!

#657 Потребителят е офлайн   charaka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 15 June 2009 - 01:08 PM

О,колко са ви сладки...Гледахте ли вчера един филм по BTV и участваха 11 Кавалер Кинг Чарлз шпаньол.Много бяха сладки филма се казваше "Раставрация"(мисля,че така беше :) )
User's Signature

Качена снимка

#658 Потребителят е офлайн   Cavaler4e Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 June 2009 - 07:34 PM

Betunka,мерси и вие сте много сладки :wub: ама не сме тука на почивка за съжаление :P иначе,Джеси е много щастлива на морето :ie_146: надявам се да се видим скоро и да запознаем малките сладурчета :mf_069:

#659 Потребителят е офлайн   Тодура Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2009 - 07:41 AM

Еййй, Джеси е станала много, ама много сладка! През месец август ще идваме към Бургас на Spirirt of Bourgas, ако вземем Шърли с нас ще ти пиша да се видим. А иначе и аз мернах в неделя вечерта тълпите от кавлери в онзи филм и ми стана много благо...

#660 Потребителят е офлайн   charaka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 16 June 2009 - 11:54 AM

Много ви се моля,знам че по някой път съм доооооста нахална,но много искам такова кавалерче.Ако има някой от форума,който продава моля да ми пише ЛС и ако знае някой сайт или човек от който е вземл неговия кавалер моля,отново да више в темата или ЛС.
Благодаря предварително! :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

• (67 Страници) +
  • « Първа
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема