Спрингер и велш спрингер спаньол
Публикувано: 12 April 2007 - 09:50 PM
А за нюфитата видях ама благодаря все пак w)

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)

Публикувано: 13 April 2007 - 08:29 AM
майка й и баща й са внесени от развъдник,находящ се някъде в Сърбия и тя е от тяхното кочило. Повече нищо незнам. Бащата съм го виждала,-страхотен е, но за съжаление майката не. Дни след раждането, кучката омира и стопаните са хранили малките бебета с биберони и т.н.По тази причина на нас и едни наши приятели двете спрингер спаньолчета ни бяха подарени на сравнително малка възраст - 1 м. Ние си я кръстихме ДЖЕСИ, а нашите приятели ДЕЙЗИ. Като се им на впредвид, че са родени на 06.02.2006 г.-зимно време, аз гледах нашата ДЖЕСИ в кашонче, спеше до спалнята ми, че да мога да я чувам когато се събуди (на 3 часа,като бебетата), хранехме се играехме и после пак oo заспивахме. Значи все едно съм си изгледала поредното дете (тъй като и други кученца сме си вземали малки, не чак толкова, но все пак трябваше да им се обръща по-голямо внимание,докато пораснат). Бяхме купили играчки, кокали и разни подобни.Всичко вървеше добре,докато в един
слънчев юнски ден на 2006 г. (Джеси вече беше на 5 м.)нещо стана и ...за три дни дългоухата къдрокоса Джеси умря s).Доктори-моктори-вятър й магла,антибиотици,системи и т.н.,без резултатно.Направихме погребение както подобава.Тъжна история.
А ДЕЙЗИ,тъй като е от около месец в къщи (нашите приятели ни я дадоха,за неопределено време) тепърва я наблюдавам, научили са я на командите - "седни"," дай клечката" и "не",друго не съм установила.Тепърва учим команда "на място",но си ми е много палавичка.
Тази сутрин стана отново сюрприз:След поредните й похождение по покрива, от вчера Дейзи е на каишка в "гарсониерата" си. Тази сутрин чувам отново по покрива d) тичане в галоп.Скачав,излизам и познайте кое. Малката ми хулиганка си извадила главата от каишката (която малко се беше разхлабила) и припуска. Ох, какво да ви кажа-луда е за връзване oleeee .След като я извиках,тя слезе и после какво ми се случи -раздаде ми един куп целувки и прегръдки.
Страхувам се да я пускам без каишка (само в нашия двор). Тичам след нея като луда. Определено си чува името и като я викам идва, но като се има в предвид, че не е наша, се притеснявам да стане нещо... и аз незнам точно какво, за това немога да реша да я пусна. Но ще експериментирам някой път.
Хайде стига толкова, че ..... заех цялата страница b) .
Публикувано: 14 April 2007 - 10:52 PM
Много съжалявам за Джеси s) Такова малко същество да му се случи такова нещо.Но както вече казах няма слушайни неща на този свят.Всяко зло за добро.
Дейзи Crazy(луда),така трябва да и викате.Това може да и е прякор.И аз много се страхувам да пускам коята кучка без каишка,ама я пускам да бяга че не ми се бяга след нея.Само гледай като решиш да експериментираш да е в някаква полянка и да няма наоколо улици с коли и други опасни работи за нея.

Публикувано: 15 April 2007 - 07:02 PM
А пък тази вечер беше абсолютно недисциплинирана, не изпълняваше команди и..., изобщо не слушаше, какво й беше станало незнам.Набързо,набързо се разходихме и понеже взе да пръска дъждец на бегом се прибрахме.
Незнам защо от два дни, нещо й се позагуби апетита. Тя понеже си е лакомичка, това да не се настърви към купата и да я излапа, е направо изненадващо. Или си похапва по-късно или започва да си копае дупки и да си крие хапките. По тази причина тази вечер е на две филийки хляб,обаче й ги дадох хапка по хапка. Реших тъкмо ще отренираме командата "седни" и за възнаграждение , получа хапчица и т.н. Дали защото времето се постопли и за това й се убива апетита,дали е нещо друго,незнам s) .
Публикувано: 16 April 2007 - 09:33 PM
Явно трябва повече да тренирате командите.Просто лудетината е решила че не и се слуша d)

Публикувано: 16 April 2007 - 11:03 PM
Тази вечер няма нови изпълнения, тъй като не е пускана из двора (щъка из гарсониерата), защото нямах възможност s) , но утре ще компенсирам, като още сутринта я пусна да си d) из двора.
Сега,като поизгладнее се надявам, хем да изпълнява по-стриктно командите,хем да й се възвърне апетита. В следващите няколко дни ще си покаже.
А ти нищо напоследък не ми казваш за твоята красива,само дето разбрах,от едно друго място,че много ти се е радвала,когато си се върнала от Варна. Заплождали ли сте я? Ако да-кученцата продавахте ли ги или подарявали? Нищ,че е по-голяма от моята Дейзи и не е толкова палава, това не ти пречи да ми разкажеш нещо по специфично за Вашата красавица Доли и хайде, недей да скромничиш!
Публикувано: 17 April 2007 - 10:11 PM
Айде сега наистина отивам да спа,че направо не издържам oo

Публикувано: 19 April 2007 - 08:51 AM
Много съжалявам, че не сте могли да заплодите Доли, но може пък и да е за добре.
Днес по повод, повода, имам подарък камера.Това означава, че ще трябва да снимам Дейзи и.... незнам как ще кача снимките. Но това ще го обсъдим по-късно.
А на Дейзи като й намалих манджата, а дори снощи и не съм я хранила, да видиш какво става тая сутрин - лапа и ошите й пращят.
Например, бих искала да те питам на Доли давате ли и гранулирана храна и ако да, от коя, тъй като Дейзи нещо не й харесва и много-много не й давам. Пробвала съм само на две фирми гранулираната храна, но не беше много очарована. Кажи ми вие от коя й давате, ще пробвам и нея.
За сега чаж,ще се чуем по-късно!!!
Публикувано: 19 April 2007 - 09:38 PM

Публикувано: 21 April 2007 - 08:09 PM
Празника мина много добре, придружен с cheers , после с drink и накрая BEER !
Дейзи също разбра,тъй като я почерпих с най-различни неща и съответно йнаправихме някой-друг клип,сега обаче ще трябва да ми обясниш, по нататък какво да направя (по скайпа), че да ти кача снимка.
Дейзи хапна,игра,дивя и накрая oo , то и ние .... oo !!! b)
Не съм пробвала пастет, ще взема да й купя да експериментирам.Очаквам да се обадиш.
Публикувано: 24 April 2007 - 07:39 AM
Налегнаха ме малко повече служебни и лични ангажименти, че не ми остава време да се разходя из нашата тема.
Дейзичка се е научила от скоро време, когато не я пусна сутрин да мята къдравите си дълги уши (защото не ми стига времето) започва да вие (плаче). А, комшийката ми да вземе да си помисли, че аз съм вътре в къщи и така плача, че чак вия - ха-ха-ха.
Тъй като "гарсониерата" в която живее претърпя по-основен ремонт, скоро не се е катерила по тавана да тича.Когато направя още малко снимки, ще избера най-хубавите и ще ти я покажа.
Като я гледам, май ще трябва малко да я фризирам (подстрега). Вие подстригвате ли Доли?
Една лудорийка ми направи:Бях сложила в един буркан с вода отрязък от гюл (роза), че да пусне коренче. Пустия му отрязък,като я пусна, направо там отива, грабва го и d) хуква с него. Поне десет пъти досега го
разнася и дъвка. Накрая го засадих и си помислих, че като го види пак, ще го изтъргне, но вече не й прави впечатление и не го закача.
Намери си нова занимавка-едно въженце и като го грабне тича с него като луда, ще ми отнесе декоративните храсти в двора с него. Но това не ме притеснява, защото много я обичам и й се радвам, когато се забавлява.
За сега толкова от мен. Благодаря ти, че благодарение на теб, нашата тема все още съществува. Незнам до кога ще е така, но дано да има и други мераклии да се включат в последствие.
Публикувано: 25 April 2007 - 10:11 PM
А да ти кажа че излезе втората книжка от поредицата дето ти казах за ловните кучета.Сега е за ягдтериер.Накрая има съдържание и пише че и за спрингерите ще излезе.
Какво стана със снимките на Дейзи.Хайде качи някоя хем аз да я видя.И хем някой прояви интерес към спрингерите.

Публикувано: 26 April 2007 - 08:51 AM
Така е, трябва да знае кой командва в къщи и аз някой път така правя, а пък после я гушвам и започват целувките, тъй че ефекта май става нулев, ама..., какво да направя.
Аз първата книжка я изтървах, но благодаря, че ми каза за втората, още днес ще я потърся.
За снимките малко по-късно,защото ще отсъствам 4-5 дни и няма да имам възможност.
Желя ти весело изкарване през почивните дни и щом се върна, веднага ще ти се обадя!
Публикувано: 03 May 2007 - 08:01 PM
Как така са ви я взели?Не мислят ли да ви я върнат.Стига е.Попитайте ги.Не можете ли даже да я откупите?
Намери ли си втората книжка?

Публикувано: 07 May 2007 - 06:47 PM

Публикувано: 09 May 2007 - 08:35 AM
У нас е голямо чудо oleeee !
Дейзичка си тича по двора d) и иска да си играе с Лиска, а онова Лисковото й се зъби с миниатюрните си зъби и иска да й хапе носа b).
Хем е два пъти по-малка от нея, а се звери - лае,ръмжи и още какво ли не.
Вече два дни са заедно, има някакъв напредък във взаимоотношенията й..., но слаба работа.
Принудени сме Дейзичка да я прибираме в "гарсониерата" й през деня и нощта (иначе си стоеше вързана в двора на една дълга тел и си обикаляше,само когато е лошо времето я затваряхме в "гарсониерата"), защото, ако ги пусна сами по двора, няма да остане и трева-всичко ще бъде огазено. Пускам Дейзичка сутринта и вечерта (за по-дълго време) и с Лиска тичат, но аз стоя при тях и "контролирам" играта.
Надявам се да се спогодят двечките в най-скоро време.