Dog.bg Форуми : Спрингер и велш спрингер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (7 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Спрингер и велш спрингер спаньол

#41 Потребителят е офлайн   galsteg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 April 2007 - 12:20 PM

yani4ka, видя ли новата тема,която е открита?
Ако не си видяла, ето я:"Клубен форум Нюфаундленд", ти си им фенка.
Няма повече тук да ти пиша за нюфитата,че ще си развалим спрингерската тема.

#42 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 April 2007 - 09:50 PM

Айде е как може да няма още някой интересуващ се от спрингерите?Вий като я разхождате Дейзи пускате ли я от каишката или не?А имам и още един въпрос тя има ли родословие или не?Я кажи слуша ли като цяло,команди и такива работи знае ли?

А за нюфитата видях ама благодаря все пак w)
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#43 Потребителят е офлайн   galsteg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2007 - 08:29 AM

относно родословието знам само следното:
майка й и баща й са внесени от развъдник,находящ се някъде в Сърбия и тя е от тяхното кочило. Повече нищо незнам. Бащата съм го виждала,-страхотен е, но за съжаление майката не. Дни след раждането, кучката омира и стопаните са хранили малките бебета с биберони и т.н.По тази причина на нас и едни наши приятели двете спрингер спаньолчета ни бяха подарени на сравнително малка възраст - 1 м. Ние си я кръстихме ДЖЕСИ, а нашите приятели ДЕЙЗИ. Като се им на впредвид, че са родени на 06.02.2006 г.-зимно време, аз гледах нашата ДЖЕСИ в кашонче, спеше до спалнята ми, че да мога да я чувам когато се събуди (на 3 часа,като бебетата), хранехме се играехме и после пак oo заспивахме. Значи все едно съм си изгледала поредното дете (тъй като и други кученца сме си вземали малки, не чак толкова, но все пак трябваше да им се обръща по-голямо внимание,докато пораснат). Бяхме купили играчки, кокали и разни подобни.Всичко вървеше добре,докато в един
слънчев юнски ден на 2006 г. (Джеси вече беше на 5 м.)нещо стана и ...за три дни дългоухата къдрокоса Джеси умря s).Доктори-моктори-вятър й магла,антибиотици,системи и т.н.,без резултатно.Направихме погребение както подобава.Тъжна история.

А ДЕЙЗИ,тъй като е от около месец в къщи (нашите приятели ни я дадоха,за неопределено време) тепърва я наблюдавам, научили са я на командите - "седни"," дай клечката" и "не",друго не съм установила.Тепърва учим команда "на място",но си ми е много палавичка.

Тази сутрин стана отново сюрприз:След поредните й похождение по покрива, от вчера Дейзи е на каишка в "гарсониерата" си. Тази сутрин чувам отново по покрива d) тичане в галоп.Скачав,излизам и познайте кое. Малката ми хулиганка си извадила главата от каишката (която малко се беше разхлабила) и припуска. Ох, какво да ви кажа-луда е за връзване oleeee .След като я извиках,тя слезе и после какво ми се случи -раздаде ми един куп целувки и прегръдки.

Страхувам се да я пускам без каишка (само в нашия двор). Тичам след нея като луда. Определено си чува името и като я викам идва, но като се има в предвид, че не е наша, се притеснявам да стане нещо... и аз незнам точно какво, за това немога да реша да я пусна. Но ще експериментирам някой път.
Хайде стига толкова, че ..... заех цялата страница b) .

#44 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 April 2007 - 10:52 PM

Значи нямате документ за родословие така ли.Не че има голямо значение просто ми е интересно.

Много съжалявам за Джеси s) Такова малко същество да му се случи такова нещо.Но както вече казах няма слушайни неща на този свят.Всяко зло за добро.

Дейзи Crazy(луда),така трябва да и викате.Това може да и е прякор.И аз много се страхувам да пускам коята кучка без каишка,ама я пускам да бяга че не ми се бяга след нея.Само гледай като решиш да експериментираш да е в някаква полянка и да няма наоколо улици с коли и други опасни работи за нея.
User's Signature

#45 Потребителят е офлайн   galsteg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2007 - 07:02 PM

да,нямаме документи за родословие, но това не ме притеснява. Важното е,че имам наистина такава лудетина. Когато реша да експериметирам, да пусна Дейзи да тича без каишка, ще треябва да се съобразя с някои обстоятелства.

А пък тази вечер беше абсолютно недисциплинирана, не изпълняваше команди и..., изобщо не слушаше, какво й беше станало незнам.Набързо,набързо се разходихме и понеже взе да пръска дъждец на бегом се прибрахме.

Незнам защо от два дни, нещо й се позагуби апетита. Тя понеже си е лакомичка, това да не се настърви към купата и да я излапа, е направо изненадващо. Или си похапва по-късно или започва да си копае дупки и да си крие хапките. По тази причина тази вечер е на две филийки хляб,обаче й ги дадох хапка по хапка. Реших тъкмо ще отренираме командата "седни" и за възнаграждение , получа хапчица и т.н. Дали защото времето се постопли и за това й се убива апетита,дали е нещо друго,незнам s) .

#46 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 April 2007 - 09:33 PM

Възможно е да е от времето.Както на хората като им е много топло и не ядът кой знае колко.Но ако продължава това посъветвай се с вет.

Явно трябва повече да тренирате командите.Просто лудетината е решила че не и се слуша d)
User's Signature

#47 Потребителят е офлайн   galsteg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2007 - 11:03 PM

намалих й дажбата за храна,че да поогладнее, към да видим какво ще стане.
Тази вечер няма нови изпълнения, тъй като не е пускана из двора (щъка из гарсониерата), защото нямах възможност s) , но утре ще компенсирам, като още сутринта я пусна да си d) из двора.

Сега,като поизгладнее се надявам, хем да изпълнява по-стриктно командите,хем да й се възвърне апетита. В следващите няколко дни ще си покаже.

А ти нищо напоследък не ми казваш за твоята красива,само дето разбрах,от едно друго място,че много ти се е радвала,когато си се върнала от Варна. Заплождали ли сте я? Ако да-кученцата продавахте ли ги или подарявали? Нищ,че е по-голяма от моята Дейзи и не е толкова палава, това не ти пречи да ми разкажеш нещо по специфично за Вашата красавица Доли и хайде, недей да скромничиш!

#48 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 17 April 2007 - 10:11 PM

Хехехе,аз за Доли мога да говоря толкова много време че ще ти писне да ме слушаш.Ама ще ти отговоря само на няколко въпроса сега че нещо ми се спи.За заплождането не сме я за съжаление.Майка ми не искаше,защото вета каза че била много дребна и имало опасност за нея и за малките.И така колкото и да я карах не се съгласи.По-специфично не знам какво да ти разкажа.То всичко и е специфчно при нея.Ако имаш някакви по конкретни въпроси ще ти отговоря r)

Айде сега наистина отивам да спа,че направо не издържам oo
User's Signature

#49 Потребителят е офлайн   galsteg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2007 - 08:51 AM

Здравей yani4ka!

Много съжалявам, че не сте могли да заплодите Доли, но може пък и да е за добре.

Днес по повод, повода, имам подарък камера.Това означава, че ще трябва да снимам Дейзи и.... незнам как ще кача снимките. Но това ще го обсъдим по-късно.

А на Дейзи като й намалих манджата, а дори снощи и не съм я хранила, да видиш какво става тая сутрин - лапа и ошите й пращят.

Например, бих искала да те питам на Доли давате ли и гранулирана храна и ако да, от коя, тъй като Дейзи нещо не й харесва и много-много не й давам. Пробвала съм само на две фирми гранулираната храна, но не беше много очарована. Кажи ми вие от коя й давате, ще пробвам и нея.
За сега чаж,ще се чуем по-късно!!!

#50 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 April 2007 - 09:38 PM

Еее честита камера.Радвам се че Дейзи е почнала да се храни.Доли яде гранулирана храна да.Тя се храни по два пъти на ден.На обяд яде гранули а вечер пастет.Но тя не обича от скъпите по-маркови храни и яде от обикновените консерви и гранули.
User's Signature

#51 Потребителят е офлайн   galsteg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2007 - 08:09 PM

Здравей yani4ka!
Празника мина много добре, придружен с cheers , после с drink и накрая BEER !
Дейзи също разбра,тъй като я почерпих с най-различни неща и съответно йнаправихме някой-друг клип,сега обаче ще трябва да ми обясниш, по нататък какво да направя (по скайпа), че да ти кача снимка.
Дейзи хапна,игра,дивя и накрая oo , то и ние .... oo !!! b)
Не съм пробвала пастет, ще взема да й купя да експериментирам.Очаквам да се обадиш.

#52 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 21 April 2007 - 08:41 PM

Ти направи достатъчно снимки на сладура,а пък аз ще ти обясня как да ги качиш тука ;)Някоя нова лудорийка не е ли направила Дейзи?Не ми се вярва да не е сътворила нещо ново.
User's Signature

#53 Потребителят е офлайн   galsteg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2007 - 07:39 AM

здравей!!!
Налегнаха ме малко повече служебни и лични ангажименти, че не ми остава време да се разходя из нашата тема.
Дейзичка се е научила от скоро време, когато не я пусна сутрин да мята къдравите си дълги уши (защото не ми стига времето) започва да вие (плаче). А, комшийката ми да вземе да си помисли, че аз съм вътре в къщи и така плача, че чак вия - ха-ха-ха.
Тъй като "гарсониерата" в която живее претърпя по-основен ремонт, скоро не се е катерила по тавана да тича.Когато направя още малко снимки, ще избера най-хубавите и ще ти я покажа.
Като я гледам, май ще трябва малко да я фризирам (подстрега). Вие подстригвате ли Доли?
Една лудорийка ми направи:Бях сложила в един буркан с вода отрязък от гюл (роза), че да пусне коренче. Пустия му отрязък,като я пусна, направо там отива, грабва го и d) хуква с него. Поне десет пъти досега го
разнася и дъвка. Накрая го засадих и си помислих, че като го види пак, ще го изтъргне, но вече не й прави впечатление и не го закача.
Намери си нова занимавка-едно въженце и като го грабне тича с него като луда, ще ми отнесе декоративните храсти в двора с него. Но това не ме притеснява, защото много я обичам и й се радвам, когато се забавлява.
За сега толкова от мен. Благодаря ти, че благодарение на теб, нашата тема все още съществува. Незнам до кога ще е така, но дано да има и други мераклии да се включат в последствие.

#54 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 25 April 2007 - 10:11 PM

Здравей.Доли не я постригваме.Е ако и се е заплела някой лепка или нещо и се е сплъстила козинката тогава нямаме избор.Аз днеска моята кучка малко я посмъмрих и изяде едно шамарче ама си го заслужи.Е не я бия силно есте.Само колкото да разбере кой командва.
А да ти кажа че излезе втората книжка от поредицата дето ти казах за ловните кучета.Сега е за ягдтериер.Накрая има съдържание и пише че и за спрингерите ще излезе.
Какво стана със снимките на Дейзи.Хайде качи някоя хем аз да я видя.И хем някой прояви интерес към спрингерите.
User's Signature

#55 Потребителят е офлайн   galsteg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2007 - 08:51 AM

Горката Доли worthy b) !
Така е, трябва да знае кой командва в къщи и аз някой път така правя, а пък после я гушвам и започват целувките, тъй че ефекта май става нулев, ама..., какво да направя.
Аз първата книжка я изтървах, но благодаря, че ми каза за втората, още днес ще я потърся.
За снимките малко по-късно,защото ще отсъствам 4-5 дни и няма да имам възможност.
Желя ти весело изкарване през почивните дни и щом се върна, веднага ще ти се обадя!

#56 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 May 2007 - 08:01 PM

Здравей.Беше ми се прецакал компа и затова не можех да пиша.Сега вече уж е добре.
Как така са ви я взели?Не мислят ли да ви я върнат.Стига е.Попитайте ги.Не можете ли даже да я откупите?
Намери ли си втората книжка?
User's Signature

#57 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 07 May 2007 - 06:47 PM

Иеййййййй.Много се радвам че си взимате Дейзи bravoS И ще си имате две кученца така ли?Това е супер.Винаги съм искала няколко кучета.Скоро ще трябва да правим операция на селкото ми куче и ще го взимам в Бургас.И за известно време и аз ще си имам две кучета.
User's Signature

#58 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 07 May 2007 - 08:49 PM

Те като си паснат двете ще е голям купон.Да направиш снимки и на Лиска ;) А за операцията на Бенджи на лични.
User's Signature

#59 Потребителят е офлайн   galsteg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2007 - 08:35 AM

yani4ka, здравей!

У нас е голямо чудо oleeee !
Дейзичка си тича по двора d) и иска да си играе с Лиска, а онова Лисковото й се зъби с миниатюрните си зъби и иска да й хапе носа b).
Хем е два пъти по-малка от нея, а се звери - лае,ръмжи и още какво ли не.
Вече два дни са заедно, има някакъв напредък във взаимоотношенията й..., но слаба работа.
Принудени сме Дейзичка да я прибираме в "гарсониерата" й през деня и нощта (иначе си стоеше вързана в двора на една дълга тел и си обикаляше,само когато е лошо времето я затваряхме в "гарсониерата"), защото, ако ги пусна сами по двора, няма да остане и трева-всичко ще бъде огазено. Пускам Дейзичка сутринта и вечерта (за по-дълго време) и с Лиска тичат, но аз стоя при тях и "контролирам" играта.
Надявам се да се спогодят двечките в най-скоро време.

#60 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 09 May 2007 - 02:38 PM

Абе няма начин да не се разберат.Като се изяснят кой ще командва парада и всичко ще отмине.Айде няма ли да качих малко снимки.Вече ще почна да я сънувам тази Дейзи l)
User's Signature

• (7 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема