Dog.bg Форуми : Спрингер и велш спрингер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (7 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Спрингер и велш спрингер спаньол

#61 Потребителят е офлайн   galsteg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 May 2007 - 09:05 AM

В събота, през деня(тъй като дават времето да бъде горещо) ще я изкъпя (тъй като досега аз не съм я къпала и незнам как ще реагира,иначе е къпана от стопанката си), че ме е страх това да правя вечер, тъй като спи навън, да не би да се разболее. След това ще ги пусна двете по двора и ще им направя снимки пък каквито станат. След това ще ти пиша, а пък от там нататък да видим какво ще качвам. Трябвало да разбера първо, дали компютъра ми имал незнам какво си, ако пък гоимал, специален кабел от камерата към компютъра, че тогава пък да си наглася снимките - пиксели-миксели, пък после още какво и-и-и-и, аз понеже съм "гола вода", толкова ми е сложно това, че все едно ще ходя на луната.Четох из форума относно качването на снимки, но пак нищо не разбрах, куха съм като върба, лоша работа. Но в карая на краищата с толкова неща се справяме, вярвам, че и с това ще се справим, с товя помощ разбира се.
А за снощи, нямам думи. Пак същата работа.
Няма и капка подобрение между взаимоотношенията между Дейзи и Лиска. Седя и ги пазя, защото Лиска ще изяде Дейзито. Тъй като Лиска е двапъти по-малка от нея и съответно по-лекичка и по-скоклива, хапе Дейза по ушите, по гърба, по стомаха и съответно устата й се пълнят с косми, немога да я откача. Дейзичка милата ляга до нея, души я, ближе я, онова Лисковото ръмжи и се зъби.

#62 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 May 2007 - 09:55 PM

Ей Лиска голям тартор стана във вас.Как са вече?По-добре ли са отношенията им?Почнаха ли да се разбират?Извинявай че не съм писала толкова време ама нали знаеш че моя сладур е опериран и с него се занимавам и не съм погледнала форума.Ама сега вече ми е по-спокойно.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#63 Потребителят е офлайн   galsteg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2007 - 11:38 PM

Здравей, макар и късно през нощта.
Мога с "гордост" да заявя, че към настоящия момент двете ми момичета Лиска и Дейзи вече са в почти добри взаимоотношения. Тичат d) d) двете всяка вечер из двора като изстребители, от време на време Лиска изръмжава, но слаба работа. А иначе двете се подкрепят, когато лаят чужд човек, става страшно. На Лиска й настърчава гърба, като четка, а Дейзи се скъсва да лае неуморно, голям екип са двечките.
Трябва отново да заявя с "гордост", че двечките много добре се държаха в банята bravoS (в събота) и аз ги обсипах с поздравления и целувки.То бяха душове, скачане, пързаляне, дъвкане на шишето с шампоана, но всичко мина по-спокойно, отколкото си мислех.
Радвам се за Бенджи, че е добре. Сега му е моментът, когато той се нуждае от теб и твоите грижи. Не се притеснявай за форума, той няма да избяга.
Сега ще приключвам, че съм изморена. До скоро! r)

#64 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 17 May 2007 - 10:31 AM

Е браво на госпожиците.Скоро няма да могат да се разделят една от друга.Като каза баня и моята кучека трябва да я къпа скоро,ама да видим кога.Тя малко на заден план остана покрай Бенджи и ревнува,ама няма начин.Взе да свиква. d) А той сладура вече толкова свикна в градски условия че не знам как после ще го върна на село. w)
User's Signature

#65 Потребителят е офлайн   galsteg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2007 - 01:24 PM

Вероятността да задържиш Бенджи в града сигурно е минимална, да не казвам нулева s) .
Миличкия, как ще се разделите? А с Доли как се разбират и с другите дом.любимци?
Във връзка с ревността - и у нас е така. Лисковото е по-неврозно и по се зъби по тази причина.

#66 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 May 2007 - 10:31 AM

Ами да го задържа тука на този етап няма как да стане.Но ако е крайно необходимо някога ще си го взема.Няма да го оставя самичък на село я.Ами с Доли нали ти казах.Тя го строява и му се кара.Но не са тръгнали да се бият нещо.Той миличкия приема всичко,тя му скача да го хапе защото я доближил а той стои и нищо не прави.С другите любимци също няма проблем.Погледна малко заека с интерес ама нищо повече.

Ейй какво стана със снимките s)
User's Signature

#67 Потребителят е офлайн   galsteg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2007 - 10:11 PM

yni4ka, здравей!

Тази вечер едно наше момиче - ветеринарен лекар, проми раната на Дейзи с разни медикаменти - кислородна вода и нещо като йод, а утре ще бием инжекция, някакъв антибиотик, тъй като раната дори беше забрала и понамирисваше. Не я пускам да играе с Лиска, защото Лисковото й хапе ушите d) d) . Дано да няма усложнения, че много се притеснявам s)
Вчера през деня нещо накуцваше с предното си краче, но снощи вече й нямаше нищо. Ами как няма да куца, то луда работа, като ги пусна, бягат като за световно и двете d) d) .
Снимките съм ги направила,само дето не съм наясно с тия кабелаци и жакове. Трябва да дойде човек в къщи, дето е наясно с нещата, че да ми каже, компютърът ми дали има някакъв си жак, в който да бъде пъхнат кабела от камерата към него, че оттам нататък да свърша работа. Много ми е сложно, ако можеш да ме ориентираш някак си, може и да мога да се справя.

#68 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 21 May 2007 - 11:14 PM

Е ще се оправи Дейзи как няма.А за снимките мога да ти обясня ама тр да си говорим на скайпа или на кю-то.По-лесно ще е.Ще видим кога ще стане това.Само да имам малко време и ще ти пиша.То и аз съм с камера и нямам проблеми със сваляне и качване на снимки.Всичко се учи споко 1super
User's Signature

#69 Потребителят е офлайн   galsteg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2007 - 09:59 AM

bravoS bravoS !
Като чуя от теб, че Дейзи ще се оправи, се поуспокоявам малко.
Вет каза, че уж нямало страшно, довечера като бием инжекцията (антибиотика, ще го видя какъв е и ще ти пиша) щял да действа 2-3 дни, тъкмо да разкара получилото се възпаление. Тая сутрин не съм я пускала,само я нахраних и миличката се скъса да вие (плаче). Много тъжно ми стана, но няма как. Дори с вет. си говорихме, че може би ще й трябва временна яка, за да не се чеши с лапата по ухото, но в крайна сметка стигнахме до извода, че и така ще се оправи, няма смисъл да я травмираме с яка.
Стискай палци, че се притеснявам за миличката ми Дейзи. Това Лисковото май ще се наложи вече да го вържа на истински синджир, взе да ми прави били (защото й е скучно, тъй като Дейзичка не я пускам да играе с нея, заради ушото й) - изяде ми метлата, изяде 1 чифт чехли, 1 чипф маратонки, събаря ми саксиите, дъвче листата на палмите ми и т.н., а отделно хапе Дейзи - по уши, по лапи, по носа и къде ли не.
А, щях да забравя, да ти разкажа нещо много смешно l) l) :
Оная вечер им откъснах по една джанка, още зелани и ги пробвах дали ще ги ядат (защото ядат череши, обаче узрели). Дейзи я сдъвка и глътна за секунда, а Лиска започна да я дъвче бавно (тя винаги си яде бавно). Дейзи като я видя, че дъвче още, като я погна d) d) , накрая я "сдави" - едвам ги разтървах. Лиска си загуби джанката и запона да я търси. Намери я,пак я лапна и Дейзичка пак я погна. Чудо, за една зелена джанка ще се изядат.
Това за сега,. Изветно време като не пускам Дейзичка да играе с Лиска, няма да има сюпризи.
А за снимките, ще те очаквам да ми пишеш по скайпа или кю-то. Почивните дни ще съм си в къщи (поне за сега), но ти ще видиш, ако съм на линия, значи съм в къщи.

#70 Потребителят е офлайн   vesi-d.s. Икона

Публикувано: 22 May 2007 - 07:49 PM

d) d) d) Здравейте,имам прекрасно куче Щефи Спрингер спаньол черно и бяло.На02.05.2007г.роди 4 сладурчета.Може би тук някой се интересува от тази порода или би ме посъветвал към кого да се обърна за да ги продам и каква е цената. Благодаря ВИ

#71 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 22 May 2007 - 10:12 PM

vesi-d.s. здравей.Супер че и ти имаш спрингерче.Може да качиш нейна снимка.А за малките кажи от какъв баща са.Имат ли родословие от кой град са?Може и техни снимки да пуснеш.

galsteg интересно ми е наистина да ми кажеш какъв антибиотик ти е сложил вета.А това Лисковото какво чакаш още че не си го вързала.То направо световна война ще направи у вас.Няма да можеш да оправиш къщата после. l) А тази история с джанката е направо велика.Представям си картинката.А за снимките ще видим кога ще ги оправим тях.Че сеха брат ми има бал.Освен това братовчедка ми също и на РД съм канена и тези дни ти казвам не мога да се спра.Ама когато имам време ще ти пиша.Айде това е за сега.
User's Signature

#72 Потребителят е офлайн   galsteg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2007 - 10:38 PM

Охо, bravoS, имаме си нов фен на темата super best !
Здравей vesi-d.s. wink
Интересно, не съм чувала "тази марка" порода "Щефи Спрингер спаньол". И аз имам огромното желание да видя тоя черен кучо.
Нашето е Английски спрингер спаньол и е бяло и черно. Тепърва трябва да навляза в материята, относно снимките, така че, ако си напред с материала, за разлика от мен - давай!
Очаквам с нетърпение!

Здравей ani4ka!

Антибиотика е "шопатен" - 2,5 милилитра, тъй като Дейзи е около 25 кг. Каза ми, че ще действа три дни, а всеки ден й промивам ушото с йодасепт, ако не се лъжа, така се казваше. За сега резултата е положителен. След празниците вета ще им постави и противопаразитна инжекция, тъй като явно няма да мога да се справя с хапчетата, ще ми ги изплюят.
Желая ти весело изкарване на празниците!
А относно Лисковото, днес ми изяде листата на още една палма. Добре че не съм била в къщи в този момент, защото щеше да има ouu , а докато се прибера, то ми мина, пък и като ги видя тия четирикраки, омеквам като втасваща кифла b) .
Хайде, чао от мен! До скоро. wink

#73 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 May 2007 - 09:39 AM

galsteg кучето се казва Щефи не че такава му е породата l) Породата си му е Спрингер.

Този антибиотик в интерес на истината не съм го чувала.Ние не го използваме в клиниката.Абе какви са тези противопаразитни инжекции.Само допълнително дупчене на кученцето.Не е трудно да дадеш хапчето с едно парченце кренвирш или нещо друго.И Доли не го обича ама така въобще не ги усеща.А Бенжи като му ги вкарам в гърлото и пак нямам проблеми.Ама ти си решаваш.
То от Лиска скоро няма да ти останат цветя.Вземи я укроти малко l)
User's Signature

#74 Потребителят е офлайн   galsteg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2007 - 09:24 AM

ехо, здравейте!!!
Най-после се добрах до компа, след няколкодневно отсъствие.
yani4ka, незнам какъв е този антибиотик, но ушото на Дейзи е в добро състояние, а относно противопаразитните - досега винаги съм давала хапчета, да взема пак да си им дам. Знаеш ли, права си, защо трябва да ми ги дупчат пак с иглата s) .
Двечките много се разбират и много хубаво си играят d) d) , все едно се провежда "Формула 1".
Що ми се смееш b) worthy b) ? И аз така си помислих за "Щефи" , че това е името на кучо, но малко неможах да включа и... за това реших да попитам.
Ох, трябва да се взема малко в ръце, че да кача някоя снимчица r) .
А за кученцето на vesi-d.s."Щефи", защо нямаме нови мнения и впечатления? Странно bl) , да не би vesi-d.s. да не иска да си споделяме най-различни преживелици с нашите кучовци s) .

#75 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 30 May 2007 - 12:03 AM

Охоо ти се зададе.Тъкмо си помислих че и ти предаде темата.Взимай се в ръце и в крака ако искаш но чакам снимкиииииииииии l) Как са двете госпожички?
User's Signature

#76 Потребителят е офлайн   galsteg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2007 - 08:57 PM

b) тъй вярно 1super !
d) d) Днес нямаше дълги разходки, защото дъждът ни обърка плановете по вечерно време, така, че изненади - няма, с изключение на разнесените (вече бракувани чехли и маратонки) от Лиска, но това е нищо, в сравнение с друг път.
Сега всички са почти в ... oo спящо положение, освен мен wink !
Как е Бенджи? А в една друга тема видях снимки на Доли, как спинка на "кака на вазглавничката е най-сладко" и т.н. Много е сладка!
Днес малко попрекалих с висенето пред компа и съм се поскапала, та по тази причина смятам да се оттегля.

#77 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 30 May 2007 - 09:55 PM

А тука е много задушно и се чудя дали ще завали.Ама не искам да вали така че дано да не.Ами Бенджи си живее кралски ама май ще се наложи втора операция което е лошо.Но такъв му бил късметът.
А да в темата Сънчо съм качвала снимки на Доли.Радвам се че ти харесва. w) Как е ушенцето не Дайзичка?
User's Signature

#78 Потребителят е офлайн   galsteg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 June 2007 - 08:22 AM

Здраве yani4ka!

worthy , s) о, защо така се случва на Бенджи oleeee?
Незнам какво да кажа, само едно - да мине добре и да не се налага друга операция.
Ушото на Дейзичка е добре, за сега няма проблеми и дано да няма.
Снощи такъв дъжд се изсипа при нас, че пак никакви разходки нямаше, чак вече ме хващат нервите, горката ми Дейзичка, немога да я пусна да d) и да си поиграят с Лиска.
С това скапано време, човек неможе да се разнообрази изобщо. Дано да се пооправи, че да можем да излизаме на разходки и да се наслаждаваме на нашите любимци с техните дивотии b) wink .

#79 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 04 June 2007 - 10:08 PM

:) А тука е адската жега.Само като за плаж е.Но тази седмица в даскало е като страшния съд и направо не мога да си поема дъх :( Освен това съм 1ва смяна и тр да ставам в 6,15 да разхождам кучетата.Абе манийката е пълна.
Мина ли вече напълно ишото на Дейзичка?Бенжи май май ще е тука най-много 1 седмица.Като гледам втора операция в крайна сметка може и да няма.Но чакам д-ра да се върне от чужбина и да го види че да решим какво ще правим.
User's Signature

#80 Потребителят е офлайн   galsteg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2007 - 12:11 PM

Дано не се наложи операция на Бенджи!!!
От една страна е хубаво, но пък ще се разделиш с него s).
От двете злени, по добре е втората - да се разделиш с него, ти пак ще си го виждаш, макар и по-рядко wink .

Така е, по това време в даскалото е ад.
Макар, че беше по-отдавна, не съм го забравила.
Стискай зъби още малко, то не остана b) (нали така се казва)!

Ушото на Дейзичка е супер. Браво bravoS на вета, тъй като тя е младо момиче, току-що завършила вет.медицина в Стара Загора и сега й предстоят държавните изпити. Надявам се да отвори вет.поликлиника с всичките му екстри,защото такова нещо тук няма (има измислени, за това ходим във В.Търново).
Снощи имаше игра, но малко бяха мързеливи с Лиска, дали защото беше по-горещо, ядоха джанки, пасоха трева и мързелуваха по райграса. Не се подчиняват на командите ми, сякаш ме нямаше, бяха много разсеяни. Може би и те имат такива дни, както при хората.
Задвижила съм въпроса със снимките,малко бавничко, но пък славничко.

• (7 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни