Спрингер и велш спрингер спаньол
Публикувано: 10 May 2007 - 09:05 AM
А за снощи, нямам думи. Пак същата работа.
Няма и капка подобрение между взаимоотношенията между Дейзи и Лиска. Седя и ги пазя, защото Лиска ще изяде Дейзито. Тъй като Лиска е двапъти по-малка от нея и съответно по-лекичка и по-скоклива, хапе Дейза по ушите, по гърба, по стомаха и съответно устата й се пълнят с косми, немога да я откача. Дейзичка милата ляга до нея, души я, ближе я, онова Лисковото ръмжи и се зъби.
Публикувано: 16 May 2007 - 09:55 PM

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)

Публикувано: 16 May 2007 - 11:38 PM
Мога с "гордост" да заявя, че към настоящия момент двете ми момичета Лиска и Дейзи вече са в почти добри взаимоотношения. Тичат d) d) двете всяка вечер из двора като изстребители, от време на време Лиска изръмжава, но слаба работа. А иначе двете се подкрепят, когато лаят чужд човек, става страшно. На Лиска й настърчава гърба, като четка, а Дейзи се скъсва да лае неуморно, голям екип са двечките.
Трябва отново да заявя с "гордост", че двечките много добре се държаха в банята bravoS (в събота) и аз ги обсипах с поздравления и целувки.То бяха душове, скачане, пързаляне, дъвкане на шишето с шампоана, но всичко мина по-спокойно, отколкото си мислех.
Радвам се за Бенджи, че е добре. Сега му е моментът, когато той се нуждае от теб и твоите грижи. Не се притеснявай за форума, той няма да избяга.
Сега ще приключвам, че съм изморена. До скоро! r)
Публикувано: 17 May 2007 - 10:31 AM

Публикувано: 17 May 2007 - 01:24 PM
Миличкия, как ще се разделите? А с Доли как се разбират и с другите дом.любимци?
Във връзка с ревността - и у нас е така. Лисковото е по-неврозно и по се зъби по тази причина.
Публикувано: 20 May 2007 - 10:31 AM
Ейй какво стана със снимките s)

Публикувано: 21 May 2007 - 10:11 PM
Тази вечер едно наше момиче - ветеринарен лекар, проми раната на Дейзи с разни медикаменти - кислородна вода и нещо като йод, а утре ще бием инжекция, някакъв антибиотик, тъй като раната дори беше забрала и понамирисваше. Не я пускам да играе с Лиска, защото Лисковото й хапе ушите d) d) . Дано да няма усложнения, че много се притеснявам s)
Вчера през деня нещо накуцваше с предното си краче, но снощи вече й нямаше нищо. Ами как няма да куца, то луда работа, като ги пусна, бягат като за световно и двете d) d) .
Снимките съм ги направила,само дето не съм наясно с тия кабелаци и жакове. Трябва да дойде човек в къщи, дето е наясно с нещата, че да ми каже, компютърът ми дали има някакъв си жак, в който да бъде пъхнат кабела от камерата към него, че оттам нататък да свърша работа. Много ми е сложно, ако можеш да ме ориентираш някак си, може и да мога да се справя.
Публикувано: 21 May 2007 - 11:14 PM

Публикувано: 22 May 2007 - 09:59 AM
Като чуя от теб, че Дейзи ще се оправи, се поуспокоявам малко.
Вет каза, че уж нямало страшно, довечера като бием инжекцията (антибиотика, ще го видя какъв е и ще ти пиша) щял да действа 2-3 дни, тъкмо да разкара получилото се възпаление. Тая сутрин не съм я пускала,само я нахраних и миличката се скъса да вие (плаче). Много тъжно ми стана, но няма как. Дори с вет. си говорихме, че може би ще й трябва временна яка, за да не се чеши с лапата по ухото, но в крайна сметка стигнахме до извода, че и така ще се оправи, няма смисъл да я травмираме с яка.
Стискай палци, че се притеснявам за миличката ми Дейзи. Това Лисковото май ще се наложи вече да го вържа на истински синджир, взе да ми прави били (защото й е скучно, тъй като Дейзичка не я пускам да играе с нея, заради ушото й) - изяде ми метлата, изяде 1 чифт чехли, 1 чипф маратонки, събаря ми саксиите, дъвче листата на палмите ми и т.н., а отделно хапе Дейзи - по уши, по лапи, по носа и къде ли не.
А, щях да забравя, да ти разкажа нещо много смешно l) l) :
Оная вечер им откъснах по една джанка, още зелани и ги пробвах дали ще ги ядат (защото ядат череши, обаче узрели). Дейзи я сдъвка и глътна за секунда, а Лиска започна да я дъвче бавно (тя винаги си яде бавно). Дейзи като я видя, че дъвче още, като я погна d) d) , накрая я "сдави" - едвам ги разтървах. Лиска си загуби джанката и запона да я търси. Намери я,пак я лапна и Дейзичка пак я погна. Чудо, за една зелена джанка ще се изядат.
Това за сега,. Изветно време като не пускам Дейзичка да играе с Лиска, няма да има сюпризи.
А за снимките, ще те очаквам да ми пишеш по скайпа или кю-то. Почивните дни ще съм си в къщи (поне за сега), но ти ще видиш, ако съм на линия, значи съм в къщи.
Публикувано: 22 May 2007 - 10:12 PM
galsteg интересно ми е наистина да ми кажеш какъв антибиотик ти е сложил вета.А това Лисковото какво чакаш още че не си го вързала.То направо световна война ще направи у вас.Няма да можеш да оправиш къщата после. l) А тази история с джанката е направо велика.Представям си картинката.А за снимките ще видим кога ще ги оправим тях.Че сеха брат ми има бал.Освен това братовчедка ми също и на РД съм канена и тези дни ти казвам не мога да се спра.Ама когато имам време ще ти пиша.Айде това е за сега.

Публикувано: 23 May 2007 - 10:38 PM
Здравей vesi-d.s. wink
Интересно, не съм чувала "тази марка" порода "Щефи Спрингер спаньол". И аз имам огромното желание да видя тоя черен кучо.
Нашето е Английски спрингер спаньол и е бяло и черно. Тепърва трябва да навляза в материята, относно снимките, така че, ако си напред с материала, за разлика от мен - давай!
Очаквам с нетърпение!
Здравей ani4ka!
Антибиотика е "шопатен" - 2,5 милилитра, тъй като Дейзи е около 25 кг. Каза ми, че ще действа три дни, а всеки ден й промивам ушото с йодасепт, ако не се лъжа, така се казваше. За сега резултата е положителен. След празниците вета ще им постави и противопаразитна инжекция, тъй като явно няма да мога да се справя с хапчетата, ще ми ги изплюят.
Желая ти весело изкарване на празниците!
А относно Лисковото, днес ми изяде листата на още една палма. Добре че не съм била в къщи в този момент, защото щеше да има ouu , а докато се прибера, то ми мина, пък и като ги видя тия четирикраки, омеквам като втасваща кифла b) .
Хайде, чао от мен! До скоро. wink
Публикувано: 24 May 2007 - 09:39 AM
Този антибиотик в интерес на истината не съм го чувала.Ние не го използваме в клиниката.Абе какви са тези противопаразитни инжекции.Само допълнително дупчене на кученцето.Не е трудно да дадеш хапчето с едно парченце кренвирш или нещо друго.И Доли не го обича ама така въобще не ги усеща.А Бенжи като му ги вкарам в гърлото и пак нямам проблеми.Ама ти си решаваш.
То от Лиска скоро няма да ти останат цветя.Вземи я укроти малко l)

Публикувано: 29 May 2007 - 09:24 AM
Най-после се добрах до компа, след няколкодневно отсъствие.
yani4ka, незнам какъв е този антибиотик, но ушото на Дейзи е в добро състояние, а относно противопаразитните - досега винаги съм давала хапчета, да взема пак да си им дам. Знаеш ли, права си, защо трябва да ми ги дупчат пак с иглата s) .
Двечките много се разбират и много хубаво си играят d) d) , все едно се провежда "Формула 1".
Що ми се смееш b) worthy b) ? И аз така си помислих за "Щефи" , че това е името на кучо, но малко неможах да включа и... за това реших да попитам.
Ох, трябва да се взема малко в ръце, че да кача някоя снимчица r) .
А за кученцето на vesi-d.s."Щефи", защо нямаме нови мнения и впечатления? Странно bl) , да не би vesi-d.s. да не иска да си споделяме най-различни преживелици с нашите кучовци s) .
Публикувано: 30 May 2007 - 08:57 PM
d) d) Днес нямаше дълги разходки, защото дъждът ни обърка плановете по вечерно време, така, че изненади - няма, с изключение на разнесените (вече бракувани чехли и маратонки) от Лиска, но това е нищо, в сравнение с друг път.
Сега всички са почти в ... oo спящо положение, освен мен wink !
Как е Бенджи? А в една друга тема видях снимки на Доли, как спинка на "кака на вазглавничката е най-сладко" и т.н. Много е сладка!
Днес малко попрекалих с висенето пред компа и съм се поскапала, та по тази причина смятам да се оттегля.
Публикувано: 30 May 2007 - 09:55 PM
А да в темата Сънчо съм качвала снимки на Доли.Радвам се че ти харесва. w) Как е ушенцето не Дайзичка?

Публикувано: 01 June 2007 - 08:22 AM
worthy , s) о, защо така се случва на Бенджи oleeee?
Незнам какво да кажа, само едно - да мине добре и да не се налага друга операция.
Ушото на Дейзичка е добре, за сега няма проблеми и дано да няма.
Снощи такъв дъжд се изсипа при нас, че пак никакви разходки нямаше, чак вече ме хващат нервите, горката ми Дейзичка, немога да я пусна да d) и да си поиграят с Лиска.
С това скапано време, човек неможе да се разнообрази изобщо. Дано да се пооправи, че да можем да излизаме на разходки и да се наслаждаваме на нашите любимци с техните дивотии b) wink .
Публикувано: 04 June 2007 - 10:08 PM
Мина ли вече напълно ишото на Дейзичка?Бенжи май май ще е тука най-много 1 седмица.Като гледам втора операция в крайна сметка може и да няма.Но чакам д-ра да се върне от чужбина и да го види че да решим какво ще правим.

Публикувано: 05 June 2007 - 12:11 PM
От една страна е хубаво, но пък ще се разделиш с него s).
От двете злени, по добре е втората - да се разделиш с него, ти пак ще си го виждаш, макар и по-рядко wink .
Така е, по това време в даскалото е ад.
Макар, че беше по-отдавна, не съм го забравила.
Стискай зъби още малко, то не остана b) (нали така се казва)!
Ушото на Дейзичка е супер. Браво bravoS на вета, тъй като тя е младо момиче, току-що завършила вет.медицина в Стара Загора и сега й предстоят държавните изпити. Надявам се да отвори вет.поликлиника с всичките му екстри,защото такова нещо тук няма (има измислени, за това ходим във В.Търново).
Снощи имаше игра, но малко бяха мързеливи с Лиска, дали защото беше по-горещо, ядоха джанки, пасоха трева и мързелуваха по райграса. Не се подчиняват на командите ми, сякаш ме нямаше, бяха много разсеяни. Може би и те имат такива дни, както при хората.
Задвижила съм въпроса със снимките,малко бавничко, но пък славничко.