Публикувано: 28 June 2005 - 05:45 PM
Цитат (Теди): "Ако имах място вкъщи бих си взела и едно бебе хъски - ще е весело с две бебета..."
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ, това и аз си го помислих... l) l) l)
Новак съм отвсякъде, но затова мога да кажа IMHO - проблемът със стопаните и настянаването на малките кучеснца съществува до голяма степен и защото няма никаква реклама (не разбирайте дивотии от типа на кило кренвирши т.н.), никаква популяризация на идеята как, откъде и какво кученце да си вземе човек.
Ето, ние преди месец - месец и половина се разтърсихме, но първото, което ми хрумна, беше да разпитам познати с кучета, някой от тяхната кучешка поляна не търси ли собственици на наследниците си. Но си знаех, че е несигурен вариант - за момента нямаше никой. Или пък познатите бяха несериозни. Единственото нормално място ми се струваше магазинът за животни. Чела бях и обяви по вестниците, но за мен вестникът е несигурна работа - пишеш, каквото си искаш, и глупости вървят ;) То човек по обява и майстор вкъщи трудно ще се накани да извика, камо ли да си избереш оттам нов член на семейството. А магазините често съм към лечебници, изглеждат абсолютно надеждни, виждаш какво вземаш... Не забравяйте - новак съм!
Добре, че уважавам световната мрежа и понеже дори китките вкъщи не моря случайно, а само по литература b) , реших да попрочета това-онова и да се подготвя за бъдещото бебе. Казах и на Теди да ровне - така за информация. Добре, че намери време!!!
Е, ние извадихме късмет. Но колко хора имат време да роват в нета, а колко имат и нет. И колко ще се доверят на мрежата по този въпрос.
Спомням си преди години (няма да кажа колко), когато имаше руска телевизия, гледах предаване за животни. Помня едно за сибирски овчарки. Там обяснявах и за развъдници (мислех, че у нас такова животно няма), и за условия за гледане, и куп други неща, които си струва да се помисли как да бъдат популяризирани.
За да не търсим хъскита саммо със сини очи.... s)

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.